Manolo logotype

Polotröjan - Höst 2010

Polotröjan - Höst 2010
Från bulkigt grovstickat till sofistikerat i kashmir. Polotröjan finns i lika många utföranden som den har anhängare. Så även hos Manolo.

Beatles, Andy Warhol och Bod Dylan är bara några exempel på kända bärare. För att inte tala om Steve McQueen (på bilden ovan) som verkligen gjorde polotröjan till ett riktigt ikonplagg. Den höga kragen ger ett klätt och elegant intryck utan att förlora den avslappnade stickade känslan.  Polotröjan fungerar både som renodlat fritidsplagg, men även som substitut till skjortan under kostymen.

En marinblå, brun eller grå i finare ullkvalité som merino eller kashmir är ofta en bra utgångspunkt som fungerar ihop med stora delar av garderoben. Var noga med passformen så att tröjan sitter figurnära runt halsen utan ge syrebrist. Likaså är det viktigt att tänka på kragens höjd. En person med kortare hals väljer med fördel en något lägre skuren hals för att ge ett balanserat intryck. Eftersom tröjan har direkt kontakt med halsen är det viktigt att ha i åtanke att själva materialet kommer att utsättas för mer slitage än en vanlig pullover. Många föredrar därför merinoull framför kashmir eftersom det är sistnämnda har finare och något känsligare fibrer. Samtidigt blir känslan inte lika mjuk.

Raffaele Caruso.

Helgrått från Cesare Attolini

Corneliani

Polotröja i kashmir och okonstruerad kavaj från Oscar Jacobson.

L.B.M 1911

Albam

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Stickat

#1 Raderad säger
2010-09-14 15:37 - Anmäl

Trevligt att ämnet tas upp igen, de här med polotröjor.

Jag har själv letat efter en, och de div. bilderna ger inspiration.

Man får undervika de ödestigra misstaget att bli förknippad med en hockeytränade dock. Lätt hänt, med fel modell.
#2 Halmstad säger
2010-09-14 20:11 - Anmäl

Jag är kluven. Svårt att hitta en krage som sitter bekvämt, inte för hårt, inte för slappt, och inte för varmt.
#3 Raderad säger
2010-09-14 22:06 - Anmäl

Jag är själv lite kluven till polotröja, lite hatkärlek till ett bra värmande plagg men som oftast ser lite sisådär ut i mina ögon.

Men vad jag verkligen gillar är att du behandlar stilikoner och tar upp Steve McQueen som är en personlig favorit bland stilikoner, och bär upp detta plagg på ett mycket bra sätt :)
#4 Halmstad säger
2010-09-14 23:55 - Anmäl

Orup, polokrage modell större:

http://www.youtube.com/watch?v=80n2rDIQuCc
#5 Raderad säger
2010-09-15 01:08 - Anmäl

Detta gillar jag verkligen. Tycker att den avslappnade stilen kan göras väldigt bra. Som sagt så har materialet stor inverkan på slutresultatet.
Jag har tidigare ogillat detta plagg men efter att ha provat ett par i finare kvalité så har min uppfattning ändrats. Ull och kashmir ser bra ut medan slät bomull ser ut som avdankad hockeytränare som Peter nämnde.

Denna bild på Luca Rubinacci tycker jag är ett inspirerande exempel.
http://www.prepidemic.com/wp-content/uploads/2010/05/4371007188_8ff134b530_o.jpg
#6 Raderad säger
2010-09-19 20:59 - Anmäl

Medveten om att jag kanske svär lite i kyrkan nu, men är ärligt talat ganska trött på att ständigt se McQueen överallt. Finns det verkligen inte några andra herrar som klär sig med stil än denne ständige Steve? Jo, den däringa smilfinken Lino och gamle Agnelli som bar klockan utanpå manchetten (fö inte särskilt stilfullt i min bok) dyker upp lite då och då, men bortom denna trojka är det ont om förebilder. Ganska tragiskt med tanke på att halva jordens befolkning består av män som varje dag skyler kroppen med klädesplagg. Dags alltså att lyfta fram lite fler förebilder. Clooney? Redford? Cruise? Vilka fler finns?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen