Manolo logotype

Webshoptipset - Johnstons Cashmere

Webshoptipset - Johnstons Cashmere
Det är svårt att få nog av kashmirplagg i garderoben. Tyvärr har marknaden senaste åren sköljts över av billigare kashmirprodukter av riktigt låg kvalité och etiketten 100% kashmir har lite förlorat sin status. Men det finns tillverkare som fortfarande håller hårt vid att upprätthålla kvalitén, som anrika Johnstons.

Med över 200 års erfarenhet av stickat är Johnstons idag den enda brittiska tillverkaren som fortfarande har koll på hela produktionskedjan, från spinning och färgning av garner till själva stickningsprocessen.  Produktionen sker fortfarande i företags två Mills i Elgin och Hawick vid gränsen mellan Skottland och England.

Utbudet består främst av stickade tröjor och accessoarer, men märket säljer även en del konfektion, lädervaror och heminredningsdetaljer. Nyligen lanserade märket en uppdaterat webshop där stora delar av utbudet finns att beställa.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2010-08-29 20:49 - Anmäl

Vilket sammanträffande för min del, jag hittade Johnstons så sent som häromdagen efter att ha sökt med ljus och lykta i ett par veckor efter en kashmircardigan för hösten. Kravet är bra kvalitet fast utan något dyrt varumärke, och helst tillverkad i Storbritannien eller Italien. Efter det lilla jag har sett på Style Forum om Johnstons, samt den genuina och gamla känsla som Johnstons marknadsföring enligt mig förmedlar, har jag verkligen fastnat för deras grå kabelstickade cardigan (som visas i mörkblått här).

Någon här som har erfarenhet av märket? Och vet någon vad knapparna på den kabelstickade koftan är gjorda av?
#2 Halmstad säger
2010-08-29 21:16 - Anmäl

Min enkla åsikt är att kashmir är ett jävla oanvändbart fjoll-ull.

Kostymer kan man vädra (till en viss gräns) men ett plagg som genom sin närhet till kroppen trots allt absorberar en del evaporerade kroppsvätskor måste tåla skonsam handtvätt åtminstone.

Punkt.
#3 Mancini säger
2010-08-29 21:32 - Anmäl

Leo - Jag äger inget plagg från Johnston själv, men det jag sett tycker jag håller riktigt hög kvalité. Som alltid när man köper produkter för en utpräglad tillverkare så brukar det vara väldigt bra valuta för pengarna.

Halmstad - Varför skulle det inte gå att tvätta en kashmirtröja? Många rekommenderar faktiskt att man skall tvätta sin kashmirtröja innan användning eftersom ullfibrerna "mår bra" av vattnet.
#4 Raderad säger
2010-08-29 21:37 - Anmäl

Kashmir är ju ett fantastiskt material, dock är jag lite för svensk för att verkligen uppskatta det. Vill kunna dra på mig min Mariusgenser och åka lite längdskidor, stickad tröja från farmor av något stackars gotlandsfårs ull och hugga lite ved till bastun, utan att behöva bry mig om det för mycket. Lätt att man blir lite väl rädd om sina kläder när dem kostar en slant, som plagg av kashmir vanligtvis gör.

En ulltröja ska man kunna spilla lite Mariestads på en härlig sommarkväll utan att behöva bry sig för mycket :)
#5 Raderad säger
2010-08-29 21:44 - Anmäl

Olof, det bekräftar mina förhoppningar om Johnstons. Som du skriver, man kan inte har för mycket kashmir! :)

Halmstad, inga problem att tvätta kashmir, har kört ett par kabelstickade tröjor från Ralph Lauren i maskin med bra resultat. De känns mysigare nu än när de var nya.
#6 Raderad säger
2010-08-29 21:48 - Anmäl

Riktig tjusiga grejor, får intrycket att man får mycket kvalitet för pengarna. Mycket snygga crickettröjor. Har tidigare varit lite intresserad av "Pure Collection, men deras tidigare begränsade utbud av herrkläder verkar ha blivit ännu mer begränsat.

Men visst går det bra att tvätta cashmere, finns en del info på Pure's hemsida:
http://www.purecollection.com/InfoPage.asp?p=cashmerecare
#7 Raderad säger
2010-08-29 23:39 - Anmäl

Jag råkar ha bott i Elgin (Skottland) där Johnstons har sin fabrik. De har även en butik i anslutning som man absolut inte får missa om man är i trakterna. Man behöver inte åka dit för att köpa något utan butiken är så vacker att den är en turistattraktion. De säljer inte bara kläder från Johnstons utan mycket annat (Barbour, Alfred Sargent, Sandstorms väskor, mm).
Har köpt en del halsdukar från dem samt även några tröjor. Måste tyvärr säga att deras billigare segment inte är värt att köpa. Undvik billiga halsdukar eller tröjor av dem, då blir du besviken. De dyrare plaggen är däremot väldigt bra men också väldigt dyra. Passformen är/var även väldigt vid. Då jag bodde där lyckades jag få biljett till årliga personalrean, annars hade jag nog ärligt talat inte köpt så mycket där pga priset.
#8 Raderad säger
2010-08-29 23:46 - Anmäl

Jag har på senaste tiden fått upp ögonen för detta fantastiska material. Det som fortfarande avskräcker mig är tyvärr priserna. Som student så får man se det som en framtida förmån att fylla garderoben med kashmir.
Dock så gjorde jag ett trevligt second hand fynd i veckan när jag plockade upp en kashmirtröja från St. Michael för det facila priset av 140:-
#9 Halmstad säger
2010-08-30 00:35 - Anmäl

OK, om ni säger det så. Annars är mina erfarenheter av att fuska med tvättråden till yllekläder i allmänhet rätt bittra. Bomull tål nästan vad som helst, men ylle är jäkligt kinkigt och filtar sig bara man andas på det.
#10 Raderad säger
2010-09-02 20:56 - Anmäl

Sprang på den här sidan häromdagen:
http://www.robertold.co.uk/acatalog/index.html
Någon som har någon erfarenhet av Robert Old? Verkar vara en riktig Kashmirgalning. Tror nog det är första gången jag ser pikétröjor i 100% kashmir och skjortor med 15% kashmir. Väldigt fina tröjor och halsdukar dock.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.