Manolo logotype

Acqua di Parma Colonia Essenza

Acqua di Parma Colonia Essenza
Acqua di Parma spottar inte direkt ur sig nya doftar. En stor del av märkets utbud kretsar fortfarande kring ikondoften Colonia som lanserades redan 1916. Men nu har den genomklassiska parfymtillverkaren släppt en något uppdaterad Eau de Cologne i Colonia Essenza.

Acqua di Parmas nya doft beskrivs som väldigt trogen originalet med en kombination av friska citrusaktiga och träiga inslag. Stilen är fortfarande väldigt elegant med högkvalitativa råvaror som blandas för hand. Det som gör Colonia Essenza intressant är att den försökt kombinera friskheten i klassiska Eau de Colognes med en något tyngre känsla för att öka doftens varaktighet på huden. Till skillnad från många Eau de Colognes, som är väldigt kortlivade i sin karaktär och kanske lämpar sig bäst för de varmare delarna av året, skall Colonia Essenza vara en mer allround doft.

Bland doftens toppnoter återfinns bland annat citron, grapefrukt och bergamott. Doftens hjärtnoter rymmer bland annat rosamarin, kryddnejlika  och liljekonvalt medan patchouli, vetiver, vit mysk och bärnsten bildar doftens bas.

Acqua di Parma Colonia Essenza säljs bland annat på NK i Stockholm och Göteborg. Doften finns även att köpa online via Gents.se

Horween Genuine Shell Cordovan from Horween Leather on Vimeo.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet

Andra artiklar om varumärkena: Acqua-di-Parma
#1 Dennis säger
2010-08-28 19:09 - Anmäl

Gents har även en butik i Helsingborg.
#2 ab säger
2010-08-29 13:01 - Anmäl

vad är toppnoter?
#3 Mancini säger
2010-08-29 14:49 - Anmäl

Ab - Man brukar dela in en doft i toppnot, hjärtnot (eller mellannot) och basnot. Toppnoten är den mest kortlivade delen av doften som näsan känner först. Hjärt- och basnoten är de något mer varaktiga delarna av doften. Beroende på doftens blandning av topp, hjärt och basnoter så formas doftens karaktär, från lätt och frisk sommardoft till tung och varaktig.
#4 Johan säger
2010-08-29 16:19 - Anmäl

Olof skulle ni kunna fixa en bokmärkesikon? Det kallas för favicon och den som utvecklar sidan vet vad det är. Snälla snälla! Det skulle liksom vara pricken över i:et! Mvh
#5 Mancini säger
2010-08-29 18:35 - Anmäl

Johan - Det skall jag absolut höra efter om vi inte kan fixa!
#6 cremedelacreme säger
2012-04-03 14:19 - Anmäl

Går det att köpa ett provpack med några av acqua di parmas parfymer på internet?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.