Manolo logotype

Fredagsinspiration - Black Tie Affair

Bild 314205

Med morgondagens kungabröllop känns det inte mer än rätt att återigen belysa festmodet. Nu lär väl Daniel Westling gå fram till altaret i Storykyrkan iklädd frack och inte smoking, men för många är nog det sistnämnda ett mer lockande alternativ.

Smoking E.Tautz (Matches), skjorta Borrelli (Shopthefinest.com), fluga Gieves & Hawkes, skor Gaziano & Girling Sinatra, manschettknappar Tateossian, sidenstrumpor Gieves & Hawkes

Bild 314206
Cary Grant bar upp smokingen enligt konstens alla regler.

Bild 314207
Solglasögonen för Cocktailpartyt.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Borrelli E.Tautz Gaziano Girling Tateossian
#1 Lundabon säger
2010-06-18 13:35 - Anmäl

Kolla - läderskor utan lack! Eller?
#2 Greve säger
2010-06-18 13:38 - Anmäl

Varför i jösse namn skulle man ha solglasögon på cocktailpartyn?? Dessa är ju extremt sociala evenemang, och att gömma sig bakom solbrillor är ju direkt kontraproduktivt. Och oartigt.

Jag har sagt det förr: om fler skulle försöka utmärka sig genom sitt fina uppträdande istället för genom sökta utstyrslar, så skulle världen vara en bättre plats.

Trevlig helg/semester/sommar!
#3 FACE/ TUBfE/ YOU/ BOOK säger
2010-06-18 14:01 - Anmäl

Schtiliga danskläder...

ungefär vad facetubeyoubook.com teamet kommer ha på sig imorrn
#4 Gustaf säger
2010-06-18 17:02 - Anmäl

Det vore intressant med ett djupare inlägg angående val av smoking. slag, knäppning m.m och om det finns någon specciell tillverkare som man bör leta efter.
#5 Jonas säger
2010-06-18 17:39 - Anmäl

#4, kolla bland guiderna. Ligger en som kom ut i mellandagarna - eller sök på smoking.
#6 Jonas säger
2010-06-19 07:55 - Anmäl

Smoking känns helfel på bröllop. Gästerna vill inte se nån wannabe ratpack vid altaret. Frack för värdiga människor, iklädd badbyxor/Beckham-jeans och tight skjorta under bröllopsakten på stranden i Thailand för mindre värdiga människor. Smoking finns inte där emellan.
#7 O säger
2010-06-19 10:54 - Anmäl

#6. Instämmer smoking hör verkligen inte hemma på ett bröllop. Frack är helt klart att föredra. Tyvärr är fracken på utdöende som bröllopsklädsel då den inte längre ingår i var mans garderob. Alternativet är kostym, men det blir ju kanske inte lika högtidligt för alla.
#8 Lundabon säger
2010-06-19 12:13 - Anmäl

om mamn nu ska dra fram alla gamla etikettsböcker, är inte Smoking kvällsdräkt? Om man har ett eftermiddagsbröllop med frack/kostym/jakett och känner för att svida om till festen på kvällen.
Då jävlar är smokingen rätt!
#9 Jonas säger
2010-06-19 17:51 - Anmäl

#8, skall inte alla gästerna bära samma stilnivå? Det vill säga högtidsdräkt, black tie eller kostym. Inte blanda vilt mellan dem? Då får vissa gäster sig att känna sig utanför.
#10 Jens J säger
2010-06-19 17:52 - Anmäl

#8: Frack är väl om man ska hårddra också kvällsdräkt, eller åtminstone att bära efter klockan 15. Innan dess är det jacket/förmiddagsdräkt som gäller om man ska vara riktigt korrekt. Frack är med andra ord absolut rätt för kvällen och ska man vara old school så är smoking ett etikettsbrott om inbjudan påbjuder högtidsdräkt.

Håller med om att det är synd att jacket/frack är på nedgång som högtidsdräkt. Det är för mig extra märkligt eftersom väldigt många faktiskt ändå hyr sina högtidsklädsel då de används så sällan, då borde en frack vara lika tillgänglig.
#11 Micke N säger
2010-06-21 06:49 - Anmäl

Jag gifter mig i sommar och har klädkod smoking. Jag har kostym varje dag och ville att kläderna skulle signalera att det är en speciell dag. Frack har jag aldrig tyckt varit så snyggt och dessutom har man alltför sällan användning av det, smoking däremot kan man använda åtminstone en gång om året. Det är mina anledningar, tycker man sedan att det signalerar "wannabe ratpack" så tror jag det är mer i betraktarens ögon.
#12 Patrik säger
2010-06-21 08:52 - Anmäl

Jackett: högtidsdräkt; används före kl 15 (ex förmiddagsbröllop)

Frack: högtidsdräkt; helt korrekt att använda vid eftermiddagsbröllop

Smoking: ett snäpp under högtidsdräkt klädkodsmässigt, framförallt att bäras på kvällen. Det vill säga ej lämpligt på ett bröllop (om det inte nu är så att man gifter sig på kvällen).

För den som behöver en liten uppfriskning av etikettsreglerna så anses det vara dålig sed att klä sig "över gästerna". Om du planerar att bära frack till ditt bröllop så skall det stå "högtidsdräkt" på inbjudan, och vill man verkligen kräva av gästerna att de skall köpa/hyra en högtidsdräkt? Jag tycker det är orimligt eftersom jag inte vill exkludera eventuella bekanta som ej vill/kan ta denna utgift. En mörk kostym tycker jag dock att man kan förutsätta att varje man har i sin garderob, oavsett om den är från H&M eller Brioni.

Men det jag mest av allt vill lyfta fram med denna kommentar är; snälla ni som skall gifta er, SLUTA KLÄ ER "ÖVER" GÄSTERNA.
#13 sköt dig själv och skit i andra säger
2010-06-21 10:43 - Anmäl

allt snack om tider hit och dit är bara snick snak. smoking funkar bra närsom på dygnet, om det är fest det vill säga.

smoking är inte lämpligt att bära i svenska kyrkor eftersom det i sverige är att betrakta som ett festplagg, vilket är mer flärd och dekadens än högtid.

i kyrkan blir det högtidsdräkt eller kavaj som gäller. gifter man sig borgerligt, med präst i hemmet eller någonstans stans utanför kyrkan kan ju förstås smoking vara ett väldigt bra alternativ.
#14 Patrik säger
2010-06-21 11:10 - Anmäl

#13 - Kläderkoder har tillkommit ur den praktiska aspekten att ingen gäst på en tillställning skall behöva känna sig som en udda fågel genom att klä sig på en annan nivå än alla andra gäster. Om "Sköt dig själv och skit i andra" vill komma till en förmiddagsvigsel i smoking så får han självklart göra det, det finns ingen lag eller straffpåföljder som reglerar detta. Jeltsin dök en gång upp på en Nobelmiddag i smoking. Det skrevs i allehanda tidningar att det var etikettsbrott etc, men jag tror han var lika glad och full för det.

Jag skulle tippa på att "Sköt dig själv..." antingen a) har noll koll (som Jeltsin) eller b) är en liten valp som känner att han måste få ge ytryck för sin "egen stil och personlighet" genom att vara lite smått rebellisk.
#15 sköt dig själv och skit i andra säger
2010-06-21 12:27 - Anmäl

#14 (patrick) verkar inte kunna läsa

#13 klär mig alltid som det står på inbjuden men går inte och petar i hur andra uppför sig för det. det är deras problem och jag tar inte vid där deras bristfälliga uppväxt slutar.

kommer det någon rackare i någon knall gull jacka eller liknande så säger man helt enkelt med ett, välmenande leende på läpparna, "åhh vilken fin jacka" - och så är det med det.

jag vet inget ting om dig men du verkar vara en ganska osympatisk typ som sprider otrevligheter utan någon som helst orsak och jag tänker sluta där.

ni kan ha
#16 Agnelli säger
2010-06-21 13:27 - Anmäl

# Det är väl en stor skillnad på att dyka upp i smoking när klädkoden säger högtidsdräkt och att välja att själv ha klädkoden smoking på sitt eget bröllop. Jag själv har aldrig funnit fracken speciellt tilltalande och kommer troligtvis ej gifta mig i kyrkan så Smoking eller Mörk kostym vore det självklara valet för min del. Fattar inte vem som har rätt att påpeka på vilken klädkod som brudparet önskar ha på sitt bröllop . Det handlar ju om de två personerna som gifter sig och så länge klädkoden fyller sitt syfte (att ingen gäst skall behöva känna sig felklädd) så ser jag inte vad personer som inte ens kommer närvara har med det att göra. Håller verkligen med om att man inte bör klä sig över sina gäster oavsett om man bär mörk kostym, smoking eller högtidsdräkt.
#17 Fracken säger
2010-06-22 10:40 - Anmäl

#12 Jag förstår inte ditt inlägg om att brudgummen och bruden inte skulle få "klä sig över" gästerna. Det är ju en speciell dag för bröllopsparet som borde vilja klä sig så högtidligt som personlig smak bjuder (frack i mitt fall). Jag kan inte se problemet med att jag har frack och gästerna har kostym, det är ju jag som gifter mig? Ska min brud då dyka upp i en gul bomullsklänning för att inte "klä sig över" de kvinnliga gästerna? Trams.
#18 Patrik säger
2010-06-22 11:37 - Anmäl

#17 Fracken; du kan tycka det är trams hur mycket du än vill, och du får göra precis som du vill, att du sedan bryter mot etikett och god sed är en annna sak.

#15 Med ditt egna väldigt negativa val av "nick name" har du själv lagt ribban, som man bäddar får man ligga.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.