Manolo logotype

Manolo gillar: Bulldog

Bild 313636

Efter stor framgång på sin hemmamarknad lanseras brittiska hudvårdsmärket Bulldog nu i Sverige. Ledorden är miljövänliga produkter till vettiga priser. Manolo har testat.

I en bransch som domineras av gigantiska skönhetskonglomerat ville Bulldogs grundare Simon Duffy och Rhodri Ferrier skapa ett alternativ som hade fokus på produkten framför massiva reklamkampanjer. Bulldogen blev en symbol för mannens bästa vän, kanske inte med det allra mest perfekta yttre, men ständigt trogen sin ägare. Grundidén har från början varit att i högsta möjliga utsträckning använda naturliga ingredienser. Bland annat är alla produkter fria från paraben, sulfater, artificiella färgämnen och syntetiska doftingredienser. Alla produkter tillverkas i Storbritannien helt utan tester på djur.

Jag har själv testat märkets ansiktstvätt och återfuktningskräm under drygt en månads tid. Ansiktstvätten har en väldigt lätt, men samtidigt rengörande känsla. Inslagen av grönt te och aloe vera ger en uppfriskande effekt som känns skonsam mot huden. Detta avspeglas lika mycket i återfuktningskrämen där inslagen av grönt te verkligen kommer till sin rätt. Den klibbigt olijga känslan som ofta präglar återfuktningskrämer är här helt borta. Känslan är tvärtom frisk med långvarande effekt.

Sammantaget känns detta som riktigt prisvärda produkter av hög kvalité. Inte minst med tanke på de klart överkomliga priserna. Ansiktstvätten kostar exemplevis 95 kr, medan återfruktningskrämen kostar 129kr. Jag har testat betydligt dyrare produkter som varken haft samma effekt eller känsla.

Bulldog säljs i nuläget på Åhléns och Kicks i Sverige.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet Hudvård

Andra artiklar om varumärkena: Bulldog
#1 sebbe säger
2010-03-07 16:00 - Anmäl

Tja, efter den här recensionen verkar man inte ha så mycket att säga till om. Åhléns nästa!
#2 Victor i Rom säger
2010-03-07 16:33 - Anmäl

Och var hittar man Bulldog i Rom??? :(
#3 Kalle säger
2010-03-07 16:58 - Anmäl

Får du en årsförbrukning av Bulldog för reklamer som denna eller?
#4 lano säger
2010-03-07 17:24 - Anmäl

Låter högst intressant. Personligen har jag alltid köpt Nivea, tycker alla märkesgrejer är för dyra. Kläder spenderar jag gärna pengar på men hudkrämer för 500 kr har jag svårt att mitovera mig till att köpa. Ska nog testa Bulldog!
#5 Wictor säger
2010-03-07 18:10 - Anmäl

#3 Jag hoppas han får tre årsförbrukningar.
#6 Entusiast säger
2010-03-07 18:21 - Anmäl

#3: Detta kommer upp vareviga gång Manolo recenserar. Ett positivt utlåtande behöver inte betyda produktplacering. Hela jävla bloggen är ju till formatet en enda stor produktplacering. Klagar folk när Olof lyfter fram jackor från C.P. Company, som i förra inlägget? Nej. Exakt samma sak som här. Olof lyfter fram de produkter och märken i stilväg han tycker om. Det är vad en stilblogg handlar om. "Tod's SS10", en annan artikel tidigare i veckan, exakt likadan till formatet.

Bloggen handlar om att dess upphovsman rekommenderar produkter han funnit intressanta. Det är för man litar på dennes omdöme man kommer hit. Så håll käften.

I övrigt, mycket läsvärd artikel, dylika recensioner har varit starkt efterlängtade. En eloge till Manolos bredd!
#7 Mr Sartorial säger
2010-03-07 18:27 - Anmäl

Tackar för ett bra inlägg! Vill också ge en eloge till #6 för berömvärt civilkurage, tonar du ned kraftorden något så är det verkligen hatten av.
#8 Gäst säger
2010-03-07 19:37 - Anmäl

De har betydligt större utbud på sin hemsida:
http://www.meetthebulldog.com/
vet inte riktigt om de skickar till sverige dock.

Kan även rekommendera King Of Shaves produkter, finns inte i butik i sverige, men de skickar till Sverige med billig frakt, mycket prisvärda produkter faktiskt:
http://www.kmishop.com/shop-King_of_shaves/
#9 Entusiast säger
2010-03-07 20:26 - Anmäl

Ber om ursäkt, var på dåligt humör. Stryk gärna "jävlar" och "håll käften". Hör inte hemma, varken i det inlägget eller annanstans.
#10 eric säger
2010-03-07 21:44 - Anmäl

Hmm kan nog vara värt ett köp. Hoppas att de finns på Åhléns i Göteborg också. Jag har tidigare främst köpt L'Óreal for Men-produkter men om de här är avsevärt bättre så får jag nog byta.
#11 Jonas säger
2010-03-07 21:53 - Anmäl

Själv köper jag så lite produkter som möjligt men i så fall blir det oftast Apoliva. Efter vad jag har läst om produkter så är det oftast väldigt lite skillnad så Apoliva får duga.
#12 CJ säger
2010-03-07 23:37 - Anmäl

Hur funkar det om man har bland-hy? Är produkterna för alla olika hud-typer?
Bra pris i alla fall.
#13 dennis säger
2010-03-08 00:56 - Anmäl

Finns betydligt större utbud på deras hemsida, vet inte om de skickar till Sverige dock:
http://www.meetthebulldog.com
Kan även rekommendera produkterna från "King of shaves", finns inte i butik i Sverige, men skickas med billig frakt, mycket prisvärda:
http://www.kmishop.com/shop-King_of_shaves/
#14 PrtScn säger
2010-03-08 05:52 - Anmäl

#31, i och för sig är bland-hy en egen hudtyp.
#15 Olof säger
2010-03-08 07:52 - Anmäl

CJ - Jag skulle själv karaktärisera min hudtyp som blandhy och tycker som sagt de två produkter jag testat har funkat bra på mig. Rengöringsämnena känns väldigt milda, vilket jag personligen uppskattar.
#16 rja säger
2010-03-08 08:44 - Anmäl

"Jag har testat betydligt dyrare produkter som varken haft samma effekt eller känsla. "

Du har inte sagt någonting om effekten i artikeln, bara om känslan. Problemet är att den här industrin saknar vetenskapliga belägg för sina påstående, man kan lika gärna smörja in huden med smör eller gyttja från rabatten. Skulle aldrig falla mig in att köpa hudvårdsprodukter när det inte finns vetenskapliga bevis för att de har någon som helst effekt... oavsett "känslan".

Sorry för den kritiska tonen men jag tycker verkligen att den här branschen förtjänar en känga, även om Bulldog-killarna verkar ovanligt sympatiska.
#17 Olof säger
2010-03-08 09:02 - Anmäl

Rja - Det är väldigt svårt för mig att bedöma effekten eftersom det helt beror på ens hudtyp. Jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd själv. Sedan tycker jag också det är positivt med företag som strävar efter att ha så få syntetiska och starka ingredienser som möjligt. Men för att kartlägga den verkliga effekten så krävs som du säger en mer vetenskaplig studie.

Sedan håller jag helt med om att den här branschen genomsyras av mycket bluff och båg. Det går aldrig riktigt att veta vad den verkliga effekten blir utan man får väl lite lita på sin magkänsla. Jag föredrar därför så milda produkter som möjligt (som dessa eller exempelvis apotekets), vilka ger lite fukt åt huden, utan att det blir för starkt. Men ja, det är mycket möjligt att gyttja funkar lika bra. :)
#18 balix säger
2010-03-08 12:20 - Anmäl

Det finns i alla fall ett enkelt sätt att undvika de värsta självbedrägerierna och det är att konsekvent använda en produkt på ena ansiktshalvan och en annan på den andra. Om man då efter x veckor eller månader märker en klar skillnad, ja grattis då. Det är ju onekligen en indikation att det finns något där som har effekt.

Eventuella pinsamma skillnader mellan ansiktshalvorna kan man sedan lätt kompensera genom att köra omvänt ett tag. Men tillåt mig tvivla på att det någonsin kommer att behövas.
#19 Daniel säger
2010-03-08 12:37 - Anmäl

Jag säger bara: Dermalogica!
#20 Martin säger
2010-03-08 13:08 - Anmäl

Tja! Kan ni inte göra ett rep om regnkläder? Riktiga heavy-duty grejjer som Guy Cotten och liknande.
#21 Lars säger
2010-03-08 20:12 - Anmäl

Re 10 Jonas. Från Apoteket om Apoliva "Apoliva ansikte:
En perfekt present till kvinnan som vill ha milda, vårdande och skonsamma produkter för ansiktet. Necessären innehåller allt du behöver för din dagliga hudvård:"

Förstår dessa produkter passar dig perfekt Jonas :-)
#22 kfo säger
2010-03-08 20:20 - Anmäl

#17: Vill du utveckla det där? Slutsatsen efter att själv ha kollat runt är att just att Dermalogica verkar vara det bästa valet.
#23 Jonas säger
2010-03-08 22:21 - Anmäl

Detta är otroligt bra produkter. Kul att det har landat i Sverige. Kan starkt rekommendera Bulldog.
#24 Bear säger
2010-03-09 00:31 - Anmäl

Frågorna om produktplacering är både intressanta och relevanta eftersom det på bloggar verkar råda någon form av vilda västern när det gäller att köpa "redaktionellt utrymme". Själv blir jag rätt irriterad när man får känslan av att nånting är köpt utan att vara annonsmärkt. Ibland är det mer subtilt och ibland fullständigt uppenbart men lika irriterande varje gång.

Olof vad har du för policy?

On topic>Produkter med grönt the och aloe vera brukar gillas av min hud. Ska kolla in. Kanske kan hitta ett alternativ till dyra Exuviance som annars är en favorit.
#25 Olof säger
2010-03-09 06:31 - Anmäl

Bear - Manolos policy är enkel, vi tar inte betalt för redaktionellt utrymme. All annonsering är utmärkt på sajten som just annonser. Och skall jag vara ärlig så får vi inte särskilt många erbjudanden om att skriva om produkter/företag mot betalning. Men det beror nog också på att Manolo till skillnad från många andra bloggar inte utgår från min personlighet. Självklart skriver jag om det som jag tycker är intressant, men jag försöker att vara så saklig som möjlig utan att det blir tråkigt. I den här typen av recensioner så är jag också tydlig med att skriva att detta är mina personliga åsikter.

Jag kan ju också säga att om vi skulle försöka gå runt på att ta betalt för redaktionellt material så skulle det utifrån den relativt smala profil som Manolo har vara dömt att misslyckas. :)
#26 Daniel säger
2010-03-09 08:36 - Anmäl

@ 14# rja

Fattar inte vad du menar. Du vill ha vetenskapliga belägg, på att man får ett renare ansikte om man tvättar det och för vad som händer om man tillför ansiktet fukt. Du vet att, vissa saker gör man bäst i att inte ifrågasätta...
#27 Michael säger
2010-03-09 09:26 - Anmäl

Köpte igår och testade i morse, tycker att den känns ganska sträv och inte sådär vansinnigt fuktåtergivande som de flesta andra är. Men jag ger det några dagar och skriver ett inlägg igen...
#28 NCF säger
2010-03-09 21:56 - Anmäl

Eftersom man är en total och lättlurad sucker så köpte jag naturligtvis ansiktstvätten och moisturizern. Vad ska man säga efter den korta tid jag har använt dem? Ansiktet blev rent av ansiktstvätten och känns bättre (mindre stramt) än när jag använde Nivea. Moisturizern verkar även den fungera bättre än Nivea-varianten (brukade ha lätt för att bli fnasig framåt slutet av dan när jag använde den. Så icke nu). Än så länge är jag nöjd. Fast jag har ju som sagt bara använt produkterna ett par gånger, så...

Sen gillar jag förpackningarna också. Layouten påminner mig lite om Brew Dog, av någon anledning.
#29 Sam säger
2010-03-10 00:34 - Anmäl

Köpte ansiktstvätten och fick med lite återfuktare.. luktar gott lämnar kvar en fräsch känsla ett par timmar.
#30 Oliver säger
2010-03-10 09:15 - Anmäl

Fast det luktar ju väldigt starkt, ganska länge... Inte att rekomendera om du vill känna andra dofter den närmsta timmen.

Annars är återfuktaren helt okey, känns inte som att den håller hela dagen men det gör väl inte de flesta...
#31 Jocke säger
2010-03-15 18:58 - Anmäl

HAHAHA!!! Vad ska jag med en ansiktskräm till hahhaa give me a break hahah "OOOO ska dra till åhlens imorgon o köpa mig en burk" hahahaha!!! hahaha... ughh he.. hee.. hiihiii ansiktskräm... hahahhhaha!!! haha shit ni låter ju som kvinnor hahahahah!!!
#32 Måns säger
2010-03-16 19:40 - Anmäl

Köpte ansiktstvätten och fuktgivaren från bulldog för ett tag sen och de funkar aldelles utmärkt! Har testat många dyra märken genom åren och Bulldogs produkter håller minst lika hög kvalitet funktionalitet, om inte bättre med tanke på dess helt naturliga innehåll. Tack för en bra blogg Olof=)
#33 groomingblogg » Blog Archive » Milj?v?nliga produkter till vettiga priser säger
2010-07-16 20:23 - Anmäl

[...] ?r inte bara vi som gillar nykomlingen p? groomingmarknaden – Manolo har testat Bulldog, med helt klart positivt utl?tande: I en bransch som domineras av gigantiska [...]
#34 Raderad säger
2011-10-08 13:38 - Anmäl

Ser att det var ett tag sedan den här artikeln var aktiv så hoppas man får svar.

Jag har bland/fet akne och undrar den här hudvården borde passa mig med? Det står ju för alla hudtyper då borde det funka? :) Jag har testat massa produkter och jag är trött på att spendera pengar på dyra krämer och ansiktstvättar, speciellt nu när man studerar och måste vara noga med varje krona.

Vad jag inte har förstått är om man ska ha eller behöver nåt ansiktsvatten med en bomullstuss efter man har använt deras facewas innan man tar på återfuktaren? Vore tacksam om jag fick svar.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen