Manolo logotype

Fay Quattro Ganci

Bild 313609

Funktion och stil har sedan starten 1980 varit ledorden för italienska Fay. Ett märke som med sin sportigt välklädda look på många sätt satt standarden för den moderna italienska stilen. Märkets allra första jacka, Quattro Ganci, står sig fortfarande stark.

Diego Della Valle är kanske främst känd för att ha tagit över sin pappas skoateljé och förvandlat det till skogiganten Tod's. Mindre kända i Della Valles stilimperium är sportsko- och accessoarmärket Hogan samt Fay, vars jackor burits lika flitigt av Hollywoodkändisar som stilsäkra italienare.

I vårt land är dock märket betydligt mindre känt. Kanske kan det bero på den utpräglade sydeuropeiska stilen som står i klar kontrast till svenska avskalade klädseln. Fay drar sig inte från att blanda glansiga high tech-material med tongivande detaljer som talar om plaggens funktionalitet. Men så har också märket legat i framkant i att kombinera moderna material och funktionella lösningar med en bärbar urban stil. Bland annat var Fay först med konceptet att ha en avtagbar väst inuti ytterrocken.

Quattro Ganci (4 hook) som lanserades 1980 blev märkets stora genombrott. Jackan är inspirerad av uniformerna hos amerikanska brandmän. Något som avspeglar sig tydligt i den karaktäristika hakknäppningen. Den ursprungliga modellen var sydd i nylon, men under åren har det kommit flera versioner i olika material. I märkets vårkollektion syns originaljackan i något uppdaterat utseende med kortare och sportigare snitt.

Bild 313610

Bild 313611

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Fay Hogan
#1 Mr Sartorial säger
2010-03-01 20:14 - Anmäl

Cool design, känns både funktionell och rätt nyskapande. Vad ligger kläderna i för prisläge...? Finns det någon lokal importör?

Mvh MrS
#2 Dress Mann säger
2010-03-01 22:16 - Anmäl

Snygg jacka!
#3 LK säger
2010-03-02 07:35 - Anmäl

gabucci säljer väl Fay...
#4 Olof säger
2010-03-02 08:30 - Anmäl

LK - Tyvärr inte längre. Tror faktiskt ingen svensk butik i nuläget säljer Fay, är trots allt en inte alltför kommersiell prisbild med jackor inte sällan från cirka 7-8000 kr och uppåt. Men det går alltid att hoppas på att någon tar in märket för det är riktigt fina produkter.
#5 Lundabon säger
2010-03-02 15:12 - Anmäl

Nylonjacka ? Bah ! kan ju lika bra handla på Engelbrektsboden eller Ullared
#6 Gabriel säger
2010-03-02 16:24 - Anmäl

jag har tittat på några gamla Fayjackor på Her Judit. Det är typ samma idé med knäppningen och allt. Men det är en oljerock istället.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen