Manolo logotype

Videotips: Edward Green

Efter tisdagens artikel om randsydda skor tipsade läsaren NCF om ett mycket sevärt youtubeklipp om brittiska Edward Green. Klippet ger en kortfattad inblick i märkets historia och hur skorna tillverkas idag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Edward-Green
#1 Mr Sartorial säger
2010-02-28 18:03 - Anmäl

Mycket intressant och informativt. EG har ju koll på produktionen, känslan i ett par EG är faktiskt ett par snäpp bättre än C&J (som jag också gillar) Finns en modell som heter Gladstone, en top drawer modell, som jag anser vara världens främsta desuign på ett par oxfords. - vore kul med ett separat inlägg om just EG.
#2 Räv säger
2010-02-28 20:20 - Anmäl

Mr Sartorial, varför är du alltid så jävla skitnödig?
#3 Rov säger
2010-03-01 17:00 - Anmäl

ha ha ha... ja, vad säger man? Själv tycker jag att det är fantastiskt bra att det finns folk som kan, vill och orkar nörda ner sig i detaljer.
#4 Mr Sartorial säger
2010-03-01 18:55 - Anmäl

Välj dina ord pojk...konstiperad heter det
#5 R säger
2010-03-02 06:22 - Anmäl

"konstiperad gav inga resultat i fria NE.

Menade du:
konstruera
kostpyramid
koncipiera
konstituera eller disponerad?"
#6 Gabe säger
2010-03-02 10:11 - Anmäl

#2: Tyck vad du vill om MrSartorial - men det är 1000 gånger roligare att läsa hans inlägg än otrevliga sådana som ditt. Vad ska man annars med en blogg som manolo till om inte ventilera åsikter och kunskaper - hur skrytsamma och nördiga de än må vara?
Länge leve mångfalden - inte enfalden.
#7 Oskar i Malmö_ säger
2010-03-02 12:17 - Anmäl

#6
Mycket bra kommentar Gabe!!! Det finns tyvärr alltför många här som inte har något vettigt eller intressant (eller personligt) att säga och vill bara ösa ovet över andra.
#2
ordet konstiperad betyder förstoppad
#8 Heidelberg säger
2010-03-02 20:43 - Anmäl

#2:

När Mr Sartorial för en gång skull inte gör reklam för sin egen blogg utan nöjer sig med att skriva ett härligt nördigt och därmed riktigt vettigt inlägg är det väl för fasen inte läge att gnälla på honom?
#9 Mr Sartorial säger
2010-03-03 04:51 - Anmäl

Hejsan

Faktum är att jag vid något tillfälle skrev att man ska matcha kvalitéer, dvs inte bland exklusivt med det mediokra...men jag måste rätta mig själv. De flesta som arbetar i kostym köper nog en produkt i prisklassen 3500-5500 kronor. Här hittar vi Tiger, Sir, Boss, Oscar etc, helt ok kostymer om man har en kropp som passar formen hos kostymerna. Till detta så köper man kanske en slips i samma kvalité samt en skjorta från Stenströms...inget ovanligt än så länge. Den totala kostnaden för detta är max 7000 kronor och oberoende av vad du vill så gör du ett rätt mediokert och alldagligt intryck, pga att du ser ut som alla andra. MEN om du kan tänka dig att investera i en riktig sko till denna mix så har du plösligt höjt känslan i hela utstyrseln, du kommer att förvandlas från en Svensson med Telia i aktieportföljen till en snubbe med koll som har smarta autocall lösningar med obligationer i botten och tjänar bra stålar. Slutsats - om du köper billiga kläder, investera i kvalitetsskor skor - behöver inte vara extrema Edward Green, satsa på ett par svarta Weymouth från Crockett & Jones, köp dem över Internet och spar en tusenlapp

Gällande Edward Green, om man nu har ett skointresse som innebär att man vill använda 8000 kr för att köpa ett par skor visserligen ink. skoblock och anpassat bälte så är man kanske nördig, men förmodligen också välklädd?

Jag kommer snart att ha ett inlägg på min blogg om hur man bygger och utvecklar en basgarderob ink skor. Håll utkik eller prenumerera på mina inlägg så missar du inget!

Jag kommer också att ha en lite längre ut läggning om Saville Rows bad boy i veckan - riktigt nördigt men också intressant.
#10 Anonym säger
2010-03-03 06:04 - Anmäl

För er som inte orkar läsa Mr Sartorial:
Köp dyra skor. Köper du dyrare skor är du nördig precis som Mr Sartorial.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.