Manolo logotype

Lästips: Federico Fellini - The Films

Bild 313358

Som regissör till några av historiens stilfullaste filmer är Fellini ett måste bland inbitna stilnördar. Nu kommer boken om Fellinis samlade verk med regissörens egna anteckningar och åtskilliga bilder från bakom kulisserna.

La Strada, La Dolce Vita, Nights of Cabiria och 8 ½. Fellini står onekligen bakom några riktiga klassiker. Både som filmer och stilinspiration. Ingen kan ha missat Marcello Mastroiannis knivskarpt skurna kostymer och Persolbågar i 8 ½, som snart får en nytolkning i filmen Nine. Fellini var själv oklanderligt klädd i tredelade kostymer, smala svarta slipsar och filthattar från Borsalino. Stjärnregissörens förkärlek för just Borsalino ledde faktiskt till att den världskända hattmakaren döpte en hattmodell till "Borsalino Fellini".

Bild 313359

Bild 313360

Boken Federico Fellini - The Films är skriven av Tullio Kezich som tidigare gett ur flera böcker om just Fellini. Boken här ännu inte kommit ut, men finns att förbeställa här:
Adlibris (522kr):
Bokia (486 kr)
Bokus (378 kr)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 B säger
2010-01-04 09:28 - Anmäl

Bra artikel, kul med annorlunda former av inspiration. Mer av detta!
#2 Tezz från Kungens Kurva säger
2010-01-05 11:27 - Anmäl

Ska jag definitivt läsa. Är en riktig boknörd och läser allt som kommer i min väg och det här verkar intressant. Tack för intressant bloggläsning under förra året förresten, ser fram emot det här :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.