Manolo logotype

Per Nilsson om nya boken

Bild 312792

Efter böckerna Snyggt och Modekompassen släpper Per Nilsson, chefredaktör för King, nu sin tredje bok i ämnet manlig stil, Manualen – 365 stiltips för män.

Berätta, vad handlar boken om?
- Tanken är att svara på de vanligaste frågorna män har kring stil. Att på ett inspirerande vis guida alla män som vill göra goda intryck i stilrelaterade möten med andra personer men kanske inte vet vart de ska vända sig med frågorna. Hur man förbereder sig inför allt från anställningsintervjun till middagen med svärmor via dejten och kvällen med vännerna. Kanske inte i den ordningen under en och samma dag men i alla fall.

Tror du bokens tips kommer väcka engagemang?
- Absolut! Så här i efterhand är jag förvånad över att Snyggt egentligen aldrig möttes av någon negativ kritik alls. Idag är mäns engagemang i ämnet betydligt större och jag skulle bli väldigt förvånad om ingen kom med kritik på något av bokens innehåll. Boken har funnits i butik i snart en vecka nu så snart förväntar jag mig mail och nattliga telefonsamtal

Hur väcktes ditt intresse att hjälpa svenska män i stilfrågor?
- Jag hade väldigt många egna frågor. Efter några år på butiksgolvet och senare som moderedaktör insåg Jag att inte var ensam om behovet av både inspiration och information i bokhyllan.

Vem ger dig själv stiltips?
- Min fästmö. Andra personer inspireras jag indirekt av dagligen. Både män i min närhet och av andra i magasin, tidningar, tv och film.

Hur mycket skiljer sig mäns klädvanor idag från när du skrev dina tidigare böcker?
Det har hänt extremt mycket. Kolla bara på en sådan detalj som bröstnäsduken. För bara fem år sedan vara det för många en helt otänkbar accessoar. Tyvärr finns fortfarande ett utbrett flockbeteende. Nu är dressat mode stort och då är det mer eller mindre bara dressat mode som gäller. När det kommer till mediekonsumtion i ämnet för vår målgrupp är det snudd på revolution med inte minst King och Manolo, två satsningar som stora delar av omvärlden gav tummen ned för vid lanseringarna i någon form av fördomsfull övertygelse om att tiden inte var mogen.

Något som stått sig tämligen intakt de senaste åren är dina glasögon. Jag noterar att du nu bytt bågar?
- Ha ha, jag har varit lite trotsig på den punkten. Jag har egentligen hittat en rad snygga bågar, men inte velat byta tills jag själv kände att det var dags. Nu var det var min fästmö som tvingade mig. Fick ett ultimatum om att jag var tvungen att lämna in glasögonen till riskantikvariatämbetet eller så lovade hon att lämna in mig. Det blev ett par Tom Ford.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Haha... Skämt? säger
2009-09-12 16:07 - Anmäl

King är ett skämt... Följde sidan dagligen tillsammans med denna samt Café ett bra tag men sen insåg jag att King inte håller hälften så bra kvalité som något av alternativen.

Sorgligt men sant...
#2 Casper säger
2009-09-12 16:53 - Anmäl

#1 Håller med till fullo, Kings hemsida är inget föredöme för sveriges ledande modemagasin (som dock håller väldigt hög klass). Skärpning King, sätt igång lite fler modebloggar och se till att de har daglig uppdatering!
#3 lano säger
2009-09-12 18:04 - Anmäl

Om jag ska försöka ge lite av min åsikt, så instämmer jag delvis.

Det kan mycket väl hända att Kings hemsida inte håller så hög kvalitet jämfört med konkurrenterna. Följer inte café, slitz, fhm eller moore längre varken som magasin eller respektives hemsida så kan inte svara på det.

Men anledningen till att jag inte följer dem längre och inte har gjort det på ett bra tag är just för att King som magasin är överlägset konkurrenterna. King är utan tvekan den bästa tidningen för manligt mode i sverige. Men det kan mycket väl vara så att de har mycket kvar att jobba på vad gäller hemsidan.

För övrigt tycker jag Nilssons senaste bok är mycket läsvärd!
#4 andreas säger
2009-09-12 18:14 - Anmäl

Fredrik,
Om du läser detta så vill jag meddela att jag nu beskrivit vad jag undrar om Boggi!
#5 Anonym säger
2009-09-12 20:57 - Anmäl

Någon som kan tala om för mig var Gants 60 års jubileumsskjortor kommer att säljas i Sverige?
#6 Leo säger
2009-09-12 23:22 - Anmäl

Fick Per Nilssons bok "Snyggt" för många år sedan, och den var ju bra - jag gick på gymnasiet och visste inte bättre. Kort därefter fick jag dock Bernhard Roetzels "Gentlemannen" och en helt ny värld öppnades. Per Nilssons böcker är totalt överflödiga och ointressanta i sammanhanget, fulla av skräp och idel (o)lustiga formuleringar kring det som Nilsson anser vara alltför traditionellt.

Tacka vet jag Bernhard Roetzel, han vet vad det handlar om. Och faktum är att jag tycker Manolo prickar in en hel del trevliga saker - många klasser bättre än Per Nilsson och inte sällan i Bernhard Roetzels domäner.
#7 Björn S säger
2009-09-13 07:22 - Anmäl

Håller med #6, fast jag har modekompassen. Jag har låga förväntningar på hans böcker sedan dess, både språkligt och stilmässigt. Har inga planer på att införskaffa någon av de andra. Är det någon som har tips på andra intressanta stilböcker i tryckt form? Jag köpte själv the Man's book av Thomas Fink, som näst Gentlemannen har givit mig mest i genren, även om den går in på andra saker än kläder och utseende.
#8 Dante säger
2009-09-13 10:54 - Anmäl

Lano,

Hur tänker du när du placerar Slitz, FHM och Moore i det här sammanhanget?
#9 lano säger
2009-09-13 13:47 - Anmäl

#8 Ja det är ju Kings främsta konkurrenter, kanske framför allt Café, de andra riktar sig möjligtvis till en något yngre målgrupp(?)
Jag menar bara att jag följer inte Kings konkurrenters framgångar på webben så kan egentligen inte svara på hur bra Kings hemsida är. Men King har mycket att jobba på även som tidskrift, fast jag tycker fortfarande det är en riktigt bra tidning!
#10 frans säger
2009-09-13 15:24 - Anmäl

#5 Jubileumsskjortan kommer att bland annat säljas på PUB. Ett litet antal kommer att köpas in till hösten medan ett större kommer till våren. Först till kvarn om man ska ha den tidigt!
#11 Niklas säger
2009-09-14 06:15 - Anmäl

Skräpbok och skräptidskrift! Sluta upp med sådant och återgå till de djuplodande och intressanta reportagen med tonvikt på kunskap och tradition.
#12 Lance Uppercut säger
2009-09-14 08:43 - Anmäl

Jag tycker att KINGs bloggar är både roliga och läsvärda. Läser dem varje dag.
Håller betydlgt högre klass än Café, som jag tycker är riktigt ängsligt skräp utan personlighet.

Kan dock hålla med om att uppdateringsfrekvensen i övrigt är rätt dålig på KING. Särskilt på redaktörens blogg.
#13 A säger
2009-09-17 16:11 - Anmäl

Det enda som King, enligt min erfarenhet, har gående för sig är Johan Rundcranz jeansblogg. Riktigt fed.
#14 turist säger
2009-09-18 11:24 - Anmäl

efter långt letande på nätet utan lycka så måste jag fråga här. Jag såg för några veckor sedan en riktigt snygg jacka, i någon typ av vaxat material, lite halv lång och vill minnas att märket hette belfast, hittar det dock ingenstans på nätet, någon som känner till det eller vad det kan vara för märke? (och nej, det är inte barbour!)
#15 Olof säger
2009-09-18 11:37 - Anmäl

Turist - Jag chansar (inte direkt högodds) på Belstaff.
#16 turist säger
2009-09-18 11:57 - Anmäl

Tackar hjärtligt!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.