Manolo logotype

Favoriter i badrumsskåpet

Bild 312784

Hudvård är ett ämne som behandlats väldigt sparsamt senaste tiden, men som många uttryckt intresse för. Därför ger vi er här fem favoriter i badrumsskåpet.

Ansiktstvätt, The Art of Shaving
En bra ansiktstvätt utgör grunden till garderoben av hudvårdsprodukter. Amerikanska The Art of Shaving arbetar uteslutande med essensoljor för att minimera mängden alkohol och syntetiska dofter i sina produkter. Märkets ansiktstvätt utgörs av oljor från bland annat pepparmint, grönt te, chamomile och antiinflammatorisk Aloe Vera-extrakt. Essensoljan från pepparminten rensar porerna från smuts och omgivningens avgasar, samtidigt som det stimulerar hudcellerna. Ger ett behagligt mjukt resultat med mild doft.

Moisturizer, Biotherm Homme
Är liksom ansiktstvätten ett måste i garderoben för att huden inte skall kännas torr. Inte minst nu under kommande höst- och vintersäsong. Biotherm Homme High Recharge ger direkt efter användning ett tydligt resultat där huden upplevs som levande utan att kännas glansig. Reducerar eventuella svullnader och ger huden ett uppiggande effekt som håller sig hela dagen.

Bild 312785

Scrubkräm, Clarins Men Active Face Scrub
Under höst- och vinter tar en scrubkräm effektivt bort döda hudceller och rengör på djupet. Ofta är det fullt tillräckligt att använda scrubkrämen en gång i veckan för att inte riskera att torka ut huden. Clarins scrubkräm har en mild och behaglig känsla som påtagligt mjukar upp huden. Finns bland annat att köpa via Grooming.se

Bild 312786

Body Lotion, Byredo Tailor's Cotton
Hudvård innefattar inte bara ansiktsvård utan även kroppen kan behöva en fuktighetskräm . Svenska dofthuset Byredos Body Lotion Tailor´s Cotton är ett svårslaget alternativ. Doftar nytvättade lakan med relativt lätt känsla som gör huden len och mjuk.

Ögongel, DR Harris Crystal Eye Gel
Många lär med ett jobb framför datorn uppleva problemet med mörka påsar under ögonen. För att motverka det trötta intrycket är ögongel en strålande alternativ. Förvara gelen gärna i kylskåpet för att ge en extra uppiggande effekt. Här ett mycket prisvärt alternativ från DR Harris. Finns bland annat att köpa via Gents.se.

Bild 312787

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet Hudvård

#1 B säger
2009-09-09 19:19 - Anmäl

Aloe vera är utrotad...
#2 Olkki säger
2009-09-09 19:27 - Anmäl

Köpte Boots no 7 under the eye cream den var billig och bra.
#3 Daniel säger
2009-09-09 20:55 - Anmäl

Kan tipsa om produkter från Ren (finns på NK), naturliga och utan onödig lukt/parfym. Clinique har också en olja/vätska för applicering innan man kör rakapparaten på morgonen. Mycket skönt.
#4 Olle säger
2009-09-09 21:18 - Anmäl

Jag har provat många olika produkter för ansiktet genom åren och har till sist fastnat för Kiehl´s.

"Centella Recovery Skin-Salve" funkar grymt bra i mitt ansikte som tenderar att gå åt det torra hållet.
#5 Entusiast säger
2009-09-09 22:28 - Anmäl

Högst välkommen artikel.
#6 Bottega Veneta säger
2009-09-10 07:31 - Anmäl

Jag var nog en av de "tidiga" gällande användandet av manliga skönhetsprodukter. Började med Biotherm när jag var 18 (idag 29). Det önskade resultatet uteblev, såg istället ut som en fnasig tomat. Orsaken var tydligen att jag var allergisk mot thermalalger. Efter detta har jag provat allt! Mina topp 3 är 1.) Dior Homme-hela serien är fantastisk. 2.)Ole Henriksen-framför allt cucumbermasken och blueberryditon 3.) Dermalogica-riktigt bra överlag.
Kom ihåg, ett fräscht ansikte är ungefär lika viktigt för helheten som ett bra grymma pjucks.
#7 Lundabon säger
2009-09-10 11:26 - Anmäl

Varför missar man alltid fenomenet rakolja. För de som väljer att inte använda rakapparat är detta en underbar produkt. Gör knivrakning möjlig och hyvelrakning riktigt enkel och än mer njutbar.
#8 Olle säger
2009-09-10 11:44 - Anmäl

Jag gillar ej rakolja. Rakhyveln sätts igen och går knappt att rengöra. Oljan funkar kanske bäst med kniv?
#9 Gustaf i Lund säger
2009-09-10 14:11 - Anmäl

Men vad fan Olof. Har du testat alla dessa? Jag har bl a Biothermkrämen, den är ingen höjdare, luktar subtilt gott dock, men jag märker verligen ingen uppiggande effekt. Bara en påmionnelse om att man inte får vad man betalar för när det gäller "hudvård". När det gäller ett reellt problem som t ex rakning är det dock annorlunda..

Måste säga att L'oreals billiga men expertkräm piskar Biotherm High Recharge.
#10 Olof säger
2009-09-10 15:31 - Anmäl

Gustaf i Lund - Ja, det är självklart svårt att recensera hudvårdsprodukter eftersom det beror helt på ens hudtyp, varför det är så viktigt att ni kommer med egna åsikter och erfarenheter! Jag är allt annat än en expert inom hurdvård.

Jag använder faktiskt både Biotherm High Recharge (när huden känns extra torr) och en fuktgel från The Art of Shaving (som dagskräm). Är själv mycket nöjd med båda.
#11 laphroaigman säger
2009-09-10 15:37 - Anmäl

#8; min erfarenhet är att det beror på vilken olja man använder. Oljor från The Art of Shaving har ett allmänt rykte som motsvarar din beskrivning, och jag är rätt missnöjd med den också, fet som tusan. Däremot så funkar exv. American Crew och Taylor's of Old Bond Street alldeles utmärkt. För min del underlättas hyvelrakningen avsevärt med olja.
#12 MartinO säger
2009-09-10 16:00 - Anmäl

Jag köpte Miniderm på Apoteket för att smörja in min 0-åring. Funkade jättebra i mitt ansikte. Jag är väldigt torr annars.
#13 manatee säger
2009-09-10 19:40 - Anmäl

Jag kan varmt rekomendera AnnaYaki's hudvårdsserie. Riktigt skön känsla och lugn doft.
#14 Chris säger
2009-09-13 09:48 - Anmäl

Art of Shavings rakoljor är i mitt tycke ganska kassa och definitivt inte prisvärda. Detsamma gäller deras rakkrämer. Deras facial wash har jag inte testat, men rakprodukterna gjorde mig ointresserad av att prova något mer. Jag vill istället slå ett slag för Somersets: http://www.lash.se/manufacturer/somersets/
Billiga, dryga och riktigt bra rakoljor. Dom är lite svåra att få tag på i Sverige men finns att köpa via ovanstående länk.

Jag har likt Bottega Veneta använt manliga skönhetsprodukter ganska länge och är inte heller speciellt imponerad av Biotherm eller Clarin för den delen. Men dom är i alla fall bättre än skräp som Zirh och Recipe for Men.

Dermalogica och MenScience är två serier som jag tycker är mycket bra överlag.
#15 Sumo säger
2009-09-13 15:11 - Anmäl

Bra ämne såhär i hösttider. Någon som kan rekommendera något för hjässan för oss som är mindre lyckligt lotta vad gäller behåring på huvudet?

Tycker att det lätt det blir "blankt" på huvudet, är inte alltid så kul att få ljuset reflekterat i skallen...
#16 pirre säger
2009-12-06 17:39 - Anmäl

Hittade också somersets grejer hos gents men fann superba erbjudanden på deras egna site:www.somersets.com/sweden, huah!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen