Manolo logotype

Paisleyhalsduken

Bild 312741

En färgklick till såväl businessviden som till pullover och slitna jeans. Den paisleymönstrade halsduken är en oslagbar accessoar under höstsäsongen. Manolo tipsar om du bäst bär den.

Många drar sig från att använda färg under höst- och vintersäsongen. I takt med att solbrännan försvinner har starka färger en tendens att ge ansiktet ett blekt intryck. Inte minst när färgen sitter så nära ansiktet som en halsduk. Att lyckas bära upp strak mönster handlar i hög utsträckning om att välja rätt material och nyans. I blanka sidentyger blir färgerna väldigt tongivande. Finare ulltyger eller ull- och sidenkombinationer dämpar färgerna något, vilket gör starka mönster i denna typ av material betydligt mer lättburna.

Likaså är ett bra tips att välja en mönstrad halsduk som blandar jordnära färger med starka accentfärger. Brunt, grått, mörkblått eller beige utgör en lugn grund där inslag av exempelvis orange eller lila står för mönstrets spets. Ta gärna upp någon av färgerna i den övriga klädseln. En halsduk med inslag av exempelvis brunt bärs med fördel till bruna skor och en kavaj med brunspäckliga knappar.

När det kommer till att matcha halsduken med den övriga klädseln är det bara bärarens egen kreativitet som sätter stopp. Välj en halsduk vars färgskala matchar den övriga klädseln eller bryt av helt med starka färginslag. Många klassiska höstfärger som brunt, grått och mörkblått lämpar sig väl för lite piggare färginslag.


Bild 312742
Etros halsdukar är rena konstverken. Här en lyxig variant i 100% kashmir (från farfetch). Bärs med fördel till marinblå eller brun överdel.

Bild 312743
Halsduk Calabrese, kavaj Cantarelli (Foto: Fransboone.blogspot.com)

Bild 312744
Accessoarer från Massimo Dutti. Även allra översta bilden.

Bild 312745
Sartorialist visar hur stilen skall genomföras i praktiken.

Bild 312746
Sand har många fina paisleymönstrade halsdukar i sin höstkollektion. Här en modell i kashmir- och sidenmix.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Halsduk

Andra artiklar om varumärkena: Etro Massimo Dutti Sand
#1 Sebastian säger
2009-08-31 16:51 - Anmäl

köpte nyligen en lila paisleymönstrad halsduk med inslag av ljusbrunt för endast 300 nånting. jätteskön och prisvärd. finns även i blått.
#2 Sebastian säger
2009-08-31 16:52 - Anmäl

köpte nyligen en lila paisleymönstrad halsduk med inslag av ljusbrunt, från massimo dutti, för 300 nånting. jätteskön och prisvärd, finns även i blått.
#3 P säger
2009-08-31 18:25 - Anmäl

Har sidan ändrats eller är det min dator? Ser inget annat än reklam!
#4 linus säger
2009-08-31 18:28 - Anmäl

sebastian ,, får man lov att fråga var du köpte denna halsduk? tackpåförhand
#5 P säger
2009-08-31 19:40 - Anmäl

Massimo Dutti har många sköna nyheter till hösten, var där och spenderade lite pengar för några veckor sen.
#6 Mister säger
2009-09-02 20:35 - Anmäl

Sebastian: Var köpte du för så billigt? Kollade också in Massimo Dutti, de har mellan 400-800 kr, och de för 400 kr kändes inte så bra i kvalitén och absolut inte lika snygga som de för 800kr, men det är nog lite för saftigt för mitt tycke, i dagens läge... hmpf.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen