Manolo logotype

Fråga Manolo x 2

Bild 312739

Fråga: Hej! Vad är er syn på hur skjortan ska stoppas ner i byxorna, när man bär kostym med slips? Ska den tryckas ned utan 'prutmån', eller kan man ha lite tyg över för bekvämlighet? NissE

Svar: Det beror helt på personens kroppsform och byxornas midja. Till byxor med låg midja är det närmast omöjligt att skjortan håller sig rak. Därför krävs det ofta att den stoppas i med extra tygutrymme för att inte strama åt när personen rör sig. Byxor med hög midja (slutar nedanför naveln) är tacksammare att bära för den som vill att skjortan skall följa kroppen hela vägen.

Sedan är det lite av en smaksak hur mycket tyg som sticka titta fram. Det viktigaste är att kunna sätta sig och resa sig utan att skjortan stramar åt. En person med lite mage bär med fördel byxor med högre midja vilket gör att skjortan kan falla fritt från axlarna utan att strama åt runt magen.

Bild:Incotex

Fråga: Hej Manolo! Är väldigt imponerad över eran sida, jättebra! Min fråga är ifall marinblått och svart går ihop? Exempelvis, svarta chinos, marinblå skepparkavaj och sen svart mössa? Hälsningar, Mattias

Svar: Jag skulle säga att det beror lite på material. I matta material som linne eller flanell är kombinationen sällan särskilt spännande. Däremot kan den vara supernsygg i finare ull- och sidentyger eller för den delen blankare bomullstyger. Sedan skulle jag till just svart rekommendera en något mörkare nyans av blått än just marinblått. Kombinationen du beskriver låter för övrigt som ett mycket snyggt exempel.

Bild 312740
Mörkblå kostym och svart slips är ett elegant alternativ till festklädseln. Från Isaia.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Incotex
#1 andreas säger
2009-08-30 16:22 - Anmäl

Ni får säkert många frågor via mail, men jag skulle vara mycket tacksam om ni kunde svara på mina angående Boggi.
#2 Leo säger
2009-08-30 16:30 - Anmäl

Första frågan känns inte riktigt vettig. Svaret - som man blir varse om man bär en instoppad skjorta - är ju att det blir som det blir, efter en stunds rörelser. Man böjer sig framåt, bakåt etc. och då kommer skjortan inte att vara stramt instoppad längre (hur snyggt det än är). Att gå och rätta till den hela tiden är inte speciellt avspänt så det är bäst att låta skjortan leva sitt eget liv (även om man givetvis kan optimera dess läge i samband med toalettbesök).
#3 Peter säger
2009-08-30 19:23 - Anmäl

Blir inte riktigt klok på den allra sista meningen i ditt andra svar Olof, är det allmänt ett "mycket exempel" eller är det tänkt att vara ett ord till i meningen, som t.ex "ett mycket Bra exempel" eller "ett mycket Testvärt exempel"?
#4 DeTomaso säger
2009-09-01 19:08 - Anmäl

Fråga 1: vilket I-landsproblem.
#5 Nisse säger
2009-09-02 20:14 - Anmäl

Vad tror du vi håller på med här?
;-)
#6 Fredrik säger
2009-09-03 19:00 - Anmäl

Andreas,

Hur var frågan om Boggi? Jag handlar en hel del där och kan kanske svara. Mvh F
#7 bengan säger
2009-09-04 06:14 - Anmäl

fredrik, berätta altt du vet istället! passformen på skjortorna? kvaliten?
#8 andreas säger
2009-09-12 18:10 - Anmäl

Fredrik,
Jag har en fråga om storleksval vad gäller deras skjortor i oxfordtyg och pikétröjor. Här är en bild på en skjorta från Ralph Lauren storlek 15|38 (Custom Fit).
http://img156.imageshack.us/img156/4530/97766004.jpg

Då 15|38 är M hos Ralph Lauren, bör jag då även välja storlek M på Boggis produkter?

Tack!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen