Manolo logotype

Fråga Manolo x 3

Bild 312574

Hej Manolo! Finns det något stilrätt sätt att bära rugbtröja, hur ska den se ut, hur matchar man? / Anton

Absolut! Gillar du preppystilen kan du inspireras av märken som Ralph Lauren och Hackett där rugbytröjan är ett stående inslag. Inte sällan till kavaj med skjorta och slips under. Välj gärna en modell i rätt sober stil utan allt för stora logotyper. Ett något elegantare alternativ till ovanstående är välja en modell i tunn ull som både kan bäras med skjorta under och ersätta skjortan helt under kavajen. Välj gärna en klassisk färg som marinblå eller brun.

Rugbytröja Polo Ralph Lauren.

Hej! Nu när hösten närmar sig tänkte jag investera i min första trenchcoat. Något speciellt jag bör leta efter i design osv, lite inspirationsbilder kanske? Annars skulle lite tips på var man kan få tag i en i sthlm vara bra, gärna inte för dyr (1-2000 kr). Tack på förhand, mvh Erik!

Det absolut viktigaste för trenchcoaten är själva längden. De klassiska modellerna från exempelvis Burberry eller Aquascutum är relativt långa. En kort person bär med fördel en något kortare modell. Likaså är självklart färgen viktig. Khaki, olivgrönt eller marinblått är bra färger som är lätta att kombinera med övriga garderoben. I den prisklassen skulle jag kolla de större kedjorna som H&M, MQ, Brothers och Zara som nästan alltid har några trenchcoats i sitt utbud.

Bild 312575
Vaxad Trenchcoat Topman

Hej! Jag heter Andreas och i augusti ska jag och min sambo gifta oss. Jag har nu hyrt en frockcoat och undrar lite kring vett och etikett. Vad finns det för regler kring väst och frockcoatkavaj på bröllop och efterföljande fest? Ska knappar vara knäppta eller vad gäller? Tacksam för svar! Mvh Andreas

Jag har försökt att hitta etikettsregler kring Frock coaten (långkavaj på svenska), men utan resultatet. Den enkla anledningen borde vara att detta är ett plagg som egentligen saknar förankring i svenska högtidsfiranden då smoking, frack eller mörk kostym vanligtvis används. Britterna har sin Jaquett som enligt etikettsreglerna skall bäras på förmiddagen. Det är inte helt orimligt att tänka sig att frock coaten skall bäras på samma sätt.

Angående knapparna skulle jag rekommendera att knäppa samtliga av västens knappar, medan du med fördel med kavaj uppknäppt. Alltså samma regler som för fracken. Det tycks även rätt vanligt att välja en väst med framträdande mönster. Jag skulle dock rekommendera en inte allt för tongivande färgskala vilket lätt kan upplevas som maskeradklädsel.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 willow säger
2009-08-01 18:31 - Anmäl

Okej nu sokte jag hit for skojjs skull men kan lika garna dra en froga gallande kladsel/stil.
Jag ska namligen po ett stort brollop den 15aug, jag alskar att dra till mig uppmarksamhet po stora fester, monga e jattefina och har stil men nu till min froga.. Jag ska ha en svart kostym men vad tycker du jag ska utmarka mig med? (farg po skjorta,slips,rosett, etc..)
svara till min hotmail, vore valdigt uppskattande och tacksamt. =)
#2 A säger
2009-08-01 19:45 - Anmäl

Jag håller helt med Olof att rugbytröjan ska vara logotyp fri men RL har ju gigantiska logotyper på alla deras rugbytröjor. Värdelöst! Är hackett bättre? Var får jag tag på ett bra utbud av hackett kläder? NK man eller?
#3 Leo säger
2009-08-01 20:13 - Anmäl

Det verkar dessvärre vara en trend just nu att rugbytröjor skall ha enorma logotyper. Jag ville jättegärna köpa en från Ralph Lauren eller Hackett i år, men det får helt enkelt vänta tills dessa designers har lugnat sig lite. Kanske infrias mina (och er andra som hatar stora logotyper) önskningar nu, ty vad jag kan se hyser Ralph Laurens hemsida några enklare modeller just nu: http://www.ralphlauren.com/family/index.jsp?categoryId=1895467&cp=1760781&ab=ln_men_cs1_rugbys Såg dock inte röken av dessa på Polo (NK Göteborg) i våras/somras.

#2, Yes, NK har Hackett. Vet inte hur det ser ut i Sthlm men Herr i Göteborg har en hörna.
#4 #4 säger
2009-08-02 08:52 - Anmäl

Jo, NK Herr i Sthlm har också Hackett. Annan butik som säljer Hackett är Savile Row på Sturegatan.
#5 Jocke säger
2009-08-02 09:05 - Anmäl

#2 Savile Row och Agassi har största utbudet av hackett i stockholm.
#6 lano säger
2009-08-02 09:39 - Anmäl

#1 willow, är det så lämpligt att försöka dra till sig massa uppmärksamhet på någon annans bröllop? Förstår det enligt inlägget iaf som att det inte var ditt bröllop. Fokus på brudparet, det är deras stora dag!
#7 Marcus säger
2009-08-02 10:49 - Anmäl

Finns det någon officiell stavning på 'Jaquett'? Jag har alltid trott att 'Jackett' är det korrekta men jag har sett stavningar som Olofs i artikeln och andra som 'Jaquette' osv.
#8 vh säger
2009-08-02 11:07 - Anmäl

Skulle tippa att anledningen till att stilråd för långkavaj saknas, är på grund av att bärandet av denna per defenition räknas som dålig stil och förknippas med "bonde söker fru-bröllop".
I Sverige har vi frack eller möjligen jaquett om det ska vara uppklätt på bröllop. Annars kostym/kavaj/T-shirt.
#9 Capstan säger
2009-08-02 11:18 - Anmäl

Finns ett märke som är värt att nämna när det gäller rugby och det är "Canterbury of New Zealand".

Fantastisk bra kvalité, kan dock vara svårt att hitta i Sverige.

http://www.canterburynz.com/site/static/index_global.htm
#10 Pelle säger
2009-08-02 13:17 - Anmäl

Frock coaten saknar en egen klädkod i Sverige och går ej att kombinera med någon av de svenska klädkoderna. Vad ska övriga bröllopsgäster ha på sig?

Den motsvaras till viss av den gamla bonjouren/redingcot på svenska som bars av Strindberg och av Frimurarna. Idag är plagget att se som föråldrat.

Se även:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frock_coat
#11 1 säger
2009-08-02 17:21 - Anmäl

om man ändå ska springa runt i en rugby tröja kan man väl lika gärna köpa en riktig tröja t.ex. Syd Afrikas

http://www.worldrugbyshop.com/shop-by-team-south-africa-springboks-rugby-south-africa-classic-rugby-jersey.html

Tycker själv att alla designer rugby tröjor ser ganska underliga ut
#12 T säger
2009-08-03 11:28 - Anmäl

Varför säger folk att de vill investera i ett plagg? Speciellt om de inte ens är villiga att betala för kvalité?
#13 Jonas säger
2009-08-03 12:30 - Anmäl

Märker att många frågar efter trenchcoat's. Vore kul med en lite guide inom trench djungeln och är svart helt ute i den världen?
#14 Kalle säger
2009-08-11 09:56 - Anmäl

Tkr personligen att det är snyggt med rugbytröjor som bär logotyper (dock inte Ralph Lauren-logga). Men allt beror ju såklart på vilken stil man eftersträvar. Personligen vill jag ha proper men ändå lite sliten snygg rugbystil i hela min outfit.
#15 Crowjr säger
2009-08-19 11:06 - Anmäl

Undrar också. Hur matchar man trenchcoaten? Har en svart trenchcoat hängande i garderoben är den verkligen helt ute??? Och vilka byxor kan man matcha den med?
#16 Lolboooy säger
2009-08-27 21:06 - Anmäl

Vem bryr sig om det är en söt hezt på den långa pikén (A)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.