Manolo logotype

3 x nättips

Bild 312531

För alla er som vill vara ute i god tid med höstshoppingen ger Manolo idag tre tips på nätbutiker som varit tidiga med att uppdatera sitt utbud.

Yoox.com har uppdaterat sitt utbud rejält med en rad intressanta plagg för hösten. Inte minst för den som gillar klassiska italienska märken.

Bild 312532
Väskor Borsalino. Överst kavaj: Brunello Cucinelli

Brittiska Oki-Ni uppdaterar även de för fullt. Därbland nedanstående väska från Master Piece och halsduk från Traits.

Bild 312533
Bild 312534

Brittiska Browns håller med märken som Dries van Noten, Yves Saint Laurent och Bottega Veneta en skyhög modegrad. Nedan två av höstens nyheter.

Bild 312535
Kostym Dries van Noten

Bild 312536
Loafers Yves Saint Laurent

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Gordon Macleod säger
2009-07-26 15:52 - Anmäl

wen yer ol' wardrobe starts achin for more, àillidh, no bloody sassanack clothes, is wat yir need, gawn eh messages on internet, juss like this!!!
#2 Simon säger
2009-07-27 07:21 - Anmäl

På tal om ingenting, om någon av er bilar eller på annat sätt reser förbi Hamburg så föreslår jag ett besök på Rudolf Beaufays (www.rudolf-beaufays.de).

En orgie i välsorterad anglofil second-hand! Har även ett litet utbud damkläder och även en del amerikaskt college preppy-mode.

Själv hittade jag en handsydd tredelad tweedkostym och en skjorta från Brooks Brothers för väl under 2000 (!). Hade tiden och plånboken tillåtit hade jag säkert hittat mer!
#3 badabing säger
2009-07-28 21:33 - Anmäl

Är ni många som köper plagg på nätet?

Eftersom vi bor i en sådan avkrok är det ju i stort sett bara roligt att köpa kläder när man besöker någon "riktig" stad -om man läst på vill säga (och har tid och kassa).

Steget till att köpa via nätet känns dock väldigt stort i min värld -och jag har ändå hyfsat lätt att passa i konfektionssydda standardstorlekar.

Visst, nöja sig även om det inte känns perfekt (tveksamt) eller skicka tillbaka om det inte passar eller materialet känns rätt etc, samt ändra hos skräddare. Men nej.. känns så omständigt och att det är så mycket som kan gå fel.

Hur tänker och agerar ni?
#4 laphroaigman säger
2009-07-30 12:20 - Anmäl

Inga renodlade webshopar, men för dem som är intresserade så har de engelska skjorttillverkarna rea just nu. Lewin och Tyrwhitt har det nästan konstant numera, men även de andra har bra priser just nu. New and Lingwood ligger på 59 pund, Hilditch & Key ligger på 49 och Harvie and Hudson ner mot 30.
#5 laphroaigman säger
2009-07-30 12:31 - Anmäl

#3, det beror på vad det är för prylar. Exv. skjortor från England anger man både hals- och ärmmått på vid beställningen. Tyvärr är de oftast vida i modellen, så om inte är alltför kraftig får man överväga deras slim/tailored fit. jag som är smal har t.o.m. fått sy in slim fit-skjortor från en tillverkare (Tyrwhitt).

Att köpa enbart på storleksangivelse typ M, L, XL skulle jag nog inte göra, det skiljer väldigt mycket mellan olika tillverkare och länder. Generellt är min (i och för sig något begränsade erfarenhet) att svenska plagg och storlekar ofta är något längre men mindre vida än motsvarande från exv. England eller USA. Ofta kan man dock kolla om motsvarande prylar finns ute på ebay, där är säljarna ofta mera detaljerade med mått såsom bröstvidd, längden på plagg mm, och en hel del tillverkare lämnar också sådan info på sin hemsida.
#6 Partille Johnny säger
2009-07-31 11:32 - Anmäl

#3, jag har gjort några försök och konstaterat att det inte går. Det spelar ingen roll om tjänsten ifråga kräver 20 mått på en skjorta, det är ändå rena lotteriet att den passar. Att man som #5 säger har en helt nnan åsikt om vilken passform ett vistt måt skall ge i andra länder gör det hela ännu värre. Jag har blivit besviken de gånger jag testat och kommer alltid köpa mina kläder på plats!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.