Manolo logotype

Fråga Manolo x 2

Bild 312459

Jag tycker det är grymt snyggt med vit slips till en passande mörkblå skjorta och grå kostym kan jag ha detta på ett bröllop?? Min polare dizzar mig totalt och säger att det bara funkar med vit slips på begravning. Är det jag som är trendig eller han som är korrekt? Mvh Filip

Svar: Jag är beredd att helt hålla med din kompis. Regeln att skjortan alltid skall vara ljusare än slipsen kan kännas något mossig, men sann. Problemet med en vit slips till mörk skjorta är att den tar all uppmärksamhet från den övriga klädsel och inte minst från ansiktet. Likaså tycker jag tveklöst en ljus skjorta är att föredra till ett bröllop.

Hej Manolo. Min fråga lyder kort och gott, Vart finner man ett bredare utbud av brogueskor i Göteborg?

Svar:Det enkla svaret är att det gör du inte. Men om du inte vill boka en tågresa till Stockholm så kan nedanstående butiker vara ett bra alternativ:
Larssons Skor (Södra Vägen 23) – Skor från Crockett & Jones och R.M Williams

JNJ – Skoservice (Nordhemsgatan 35) – Skor från Crockett & Jones och R.M Williams

Jedviks (Östra Hamngatan 35) – Skor från bland annat Alfred Sargent, Bally, Italigente, Loake och Moreschi

Twins (Engelbrektsgatan 41) – Skor från bland annat Church's, Corneliani och Johnston & Murphy.

Herr Karl (Engelbrektsgatan 35) – Skor från Santoni och Ermenegildo Zegna.

Skjorta på bild: Barba Napoli (Shopthefinest.com)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 göteborgarn säger
2009-07-04 16:14 - Anmäl

Manolo ni gör det igen vilket är: bojkottar göteborg !
Varför denna tråkiga inställning om att det inte går att hitta nåt i göteborg här finns allt, visst ni har ett slott men inte f#n bor kungen i staden för det..! detta gör mig oerhört upprörd
#2 Bear säger
2009-07-04 17:28 - Anmäl

Haha. Ställ fram klockan TVÅ ÅR din sillstrypare och kom in i matchen!
#3 Realist säger
2009-07-04 17:52 - Anmäl

#1: Vad pladdrar du om? Olof skriver inte att "det inte går att hitta nåt i göteborg", han skriver helt enkelt att i Göteborg hittar du inget stort utbud av brogueskor, vilket stämmer till fullo. Är själv skointresserad göteborgare, och exemplaren är ytterst fåtaliga.

Det Olof skriver är helt korrekt och jag kan bara vara imponerad över hur måga alternativ han lyckas skaka fram trots den uppenbara bristen.

Tackar så mycket för dem!
#4 Gäst säger
2009-07-04 20:01 - Anmäl

"Är det jag som är trendig eller han som är korrekt?"

Ja, herregud, det är frågor som denna som gör att man numera hänger på den här bloggen max en gång i månaden... Trendig?!
#5 Max Carlström säger
2009-07-04 20:51 - Anmäl

Köpte ett par sjukt coola brogues på Myrorna i Örebro. Dessutom tillverkade på min nuvarande skola: Oscaria! Skokonst när den är som bäst. Byte av klack och lite övrig uppfräschning sen är de ready to hit the streets. 50 spänn är dessutom överkomligt.
#6 Gäst säger
2009-07-04 23:04 - Anmäl

*Filip heter i verkligheten Darin.
#7 nuddis säger
2009-07-04 23:10 - Anmäl

jag är verkligen ingen stilpolis men folk som använder vit slips utanför begravningar borde strypas
#8 Fredd säger
2009-07-05 06:01 - Anmäl

Den klädkombinationen skriker ju farstastekare
#9 Simon säger
2009-07-05 08:07 - Anmäl

Jag tycker det är snyggt! Om man spelar i typ The Hives...
#10 Leo säger
2009-07-05 08:58 - Anmäl

#7: Strypas med den egna slipsen då eller? ;) Skämt åsido, jag tycker att folk kan få ha vad de vill (inkl. flip-flops i stan). Själv är jag dock mycket konservativ.

Vad gäller brogues - SÅ illa är det inte i Göteborg. Det beror ju helt på vilka krav man har. Har man höga krav så behöver man ju inget annat än C & J, vilka ju säljs av de två nämnda skomakarna (jag köpte mina egna brogues hos Larssons, mest på måfå, JNJ går säkert lika bra).
#11 dan säger
2009-07-05 09:27 - Anmäl

Värt att nämna är väl också st james's på vasaplatsen som säljer church's, allen edmonds och johnston & murphy
#12 Magnus säger
2009-07-05 13:28 - Anmäl

Max Carlström, Kan du mejla bilder på dina Oscaria Brogues - Jag vill se om vi kan ta fram en replica - Oscaria tog på 60-talet fram en finare serie herrskor, och jag har letat med ljus och lykta efter orginal modeller. Tack på förhand, Magnus Ericson / Italigente (magnus@italigente.com)
#13 Murray säger
2009-07-05 22:49 - Anmäl

Vit slips på mörk skjorta är vad man förväntar sig att skådespelare i rollerna som gangsters och maffiatillhörande ska vara iförda i lågbudgetteater. Den hör endast hemma på, som nämnts, begravning, och då blott på de närmast sörjande (övriga bär svart slips). .
#14 Björn S säger
2009-07-07 21:53 - Anmäl

Det är ju skillnad på vitt och vitt - speciella slipsar till begravning är enkla och tillverkas speciellt för det. De är mattare och enkla. Det finns förstås otaliga vita slipsar som inte är begravningsslipsar, och dessa har andra utföranden. Med det sagt är många bröllop rätt traditionella, och jag skulle klä mig ganska konservativt, åtminstone till ceremonin. Ingen vit slirre alltså. Lite ofint att dra mer uppmärksamhet till sig än brudparet också...

Sen vet jag inte vad det är för bröllop du skall på, det finns väl alla sorter av dem också. Kanske är det sorten där det går bra med lite mer avslappnad klädsel?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.