Manolo logotype

De vita byxorna

Bild 312453

Trots all avsaknad av funktionalitet är de vita byxorna svåra att motstå. Snygga till såväl starka färger som blekta nyanser av beige och med en sofistikerat elegant känsla har de en självklar plats i sommargarderoben.

Modellmässigt gör sig färgen bra i såväl smala och raka som i vidare silhuett. Undvik dock en allt för tight passform, vilket inte ens är smickrande för den mest vältränade. För en vidare och rak silhuett kan sydda slag rekommenderas för att ge byxorna ett snyggt fall. Materialmässigt tycker jag personligen att tunnare bomull- eller linnekvalitéer passar bättre än denim som ofta ger en något för tung känsla. Känslan bör vara luftig och ledig framför supersmal.

De vita byxorna är också mycket tacksamma att kombinera med andra plagg och färger. Inte minst utgör de ett bra alternativ till de khakifärgade chinosen för exempelvis en marinblå överdel. Den vita färgen har en upplyftande effekt för de övriga färgerna. Likaså snyggt till färgstark blazer i linnekvalité såväl som en gråbeige överdel. Ett tips för den riktigt stilmedvetna är att välja knappar för kavajen i pärlemor, vilket tar upp färgen i byxorna.

Men hur är de att hålla rena? Fruktansvärda. Därför lämpar de sig också i princip bara till sommarhalvåret för svenskt klimat. Likaså rekommenderas det starkt att välja ett glas vitt, framför rödvin eller rosé.

Bild 312454
Corneliani Trend

Bild 312455
Zanone

Bild 312456
Gant

Bild 312457
Loro Piana

Översta bilden: Incotex

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Gant Incotex Loro-Piana Zanone
#1 Jonas säger
2009-07-02 18:41 - Anmäl

Spelar ingen roll vilken färg kläderna har, fläckar syns alltid. Jävla seglivad myt. Dessutom så skall man aldrig aldrig någonsin vara rädd för att spilla på sig. Är man det bör man enbart köpa lättvättade kläder och alltid bära hakklapp.
#2 Nils säger
2009-07-02 18:59 - Anmäl

Min son bär haklapp, det funkar för honom. Kanske ska tillägga att han är 14 månader. ;)
Vita byxor är trevliga, specielt i linne (ett "måste" för mig). Det som är bra med riktigt vita, i linne eller bomull, är att man kan bleka dem om de får fläckar.
#3 lano säger
2009-07-02 19:41 - Anmäl

#1, jag håller inte med det förstnämnda du påstår, fläckar syns olika bra mot olika färg, helt logiskt.

Men jag håller med om det sistnämnda, man ska inte vara rädd för att spilla på sig och välja bort ett visst plagg eftersom man kanske kommer förstöra det. Händer det så händer det!
#4 F.C säger
2009-07-02 19:56 - Anmäl

Håller med om att passformen och silhett är det absolut viktigaste när det kommer till vita byxor.

Tyvärr får jag rätt stora Ibiza-kille känslor på vita byxor i linne. Hoppas på att jag faktiskt kan bli överbevisad, inte bara på nätet utan imorgon på stan.


//F
#5 Dansken säger
2009-07-03 07:04 - Anmäl

#4: Precis, vita linnebyxor kan vara snyggt men har gräsliga konnotationer! (Gå in på H&M en tisdag kring halvfyra om du behöver få det bekräftat...) Tror att något ligger i det nästan optiskt (kallt, blåaktigt) vita som karakteriserar dessa byxor. En lite varmare, naturvit (utan att vara crème) skulle jag föredra, gärna i lite grov bomull (=linnestruktur). Men försök hitta ett par såna med snygg skärning...
#6 hawkan säger
2009-07-04 07:50 - Anmäl

Det där du skriver om att vita byxor saknar all funktionalitet är ju inte riktigt sant. En varm solig dag har vitt den fördelen att det är den färg som reflekterar solstrålarna mest - det är ju faktiskt därför vitt är vitt och svart är svart - och därför helt enkelt är svalare att ha på sig. Det tycker jag är funktionellt.
#7 G säger
2009-07-06 20:44 - Anmäl

Finns ju bra fläckbortagningsmedel och tvättmedel nu
förtiden så... om man dissar vita byxor bör man väl dissa vita skjortor/tröjor med?
#8 Gäst säger
2009-07-08 22:55 - Anmäl

whats up med att ha kedja hängande på byxan? sånt hade man år 2000
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.