Manolo logotype

Milano / Paris SS10

Bild 312419

Imorgon inleds Stockholms modevecka. Detta efter att herrvisningarna i Milano och Paris precis ägt rum. Manolo har tagit en titt på fem designers som tydligt stuckit ut.

Junya Watanabe
Japanska Watanabes kollektion hör tveklöst till en av säsongens mest uppmärksammade. Kläderna genomsyras av lekfull inställning till brittiskt överklassmode med starka rutmönster och ascoten som en ständigt återkommande accessoar. Lite som en bild av 60-talets Ernst-Hugo Järegård.

Bild 312420

Dunhill
Kim Jones vision att i Dunhill skapa Storbritanniens svar på Hermès blev med kollektionen som presenterades under Paris modevecka i fredags allt tydligare. Oklanderligt skurna kostymer och exklusiva läderaccesoarer är tillsammans med Dunhills starka varumärke ett svårslaget framgångsrecept.

Bild 312421

Marni
Även Marnis kollektion genomsyrades trots den ekonomiska lågkonjunkturen av ett lekfullt formspråk. Klara färger och mönster i en avslappnad silhuett.

Bild 312422

Louis Vuitton
Det franska modehuset fortsätter att etablera sin moderna elegans med funktionell och sportbetonad känsla. Frånsett kollektionens klara accentfärger var färgskalan relativt lugn med marinblått och cremefärgat.

Bild 312423

Dries Van Noten
Belgiska Dries Van Noten fortsätter att blanda en superskräddad silhuett med betydligt vidare plagg, inte sällan i starka mönster. För vårens kollektion var nonchalant nedstoppade bröstnäsduken ett stående inslag.

Bild 312424

För fler bilder från Milano och Paris modeveckor rekommenderas men.style.com

Nedan kan ni se ett videoklipp från Dunhills visning av: A Shaded View On Fashion

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: dries-van-noten Dunhill Junya-Watanabe louis-vuitton marni
#1 lano säger
2009-06-28 14:57 - Anmäl

Hoppas bara Berns och resten kan enas någon gång och få all modevecka under en och samma vecka, så man kan fokusera på en och samma vecka och på så sätt få större genomslagskraft för våra fantastiska svenska designers!
#2 Simon säger
2009-06-30 09:05 - Anmäl

Snyggast var nog Marni. Men det är svårt bära upp den stilen utan att se ut som en slashas! Stylisten hade lyckats på bilderna!
#3 Alex 2 säger
2009-07-05 10:12 - Anmäl

Någon som vet vad det är för låt som spelas i Dunhill-klippet??
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.