Manolo logotype

Fråga Manolo: Linnekostym

Bild 312346

Hej, kan nån tipsa om hur man pressar en linnekostym? Går det överhuvudtaget att göra själv...? Nån som har tips på var man köper en snygg, välsittande linnekostym? Mårten

Att själv pressa en kostym är inget som rekommenderas. Byxorna är relativt enkla att stryka med vanligt strykjärn. Undvik dock att stryka rakt på tyget utan lägg gärna ett tunt tyg mellan strykjärnet och byxorna. För kavajen är det betydligt svårare. Det finns alltid en risk att förstora kavajens mellanlägg och form genom att stryka med ett strykjärn.

Ett tips är att testa det klassiska rådet att hänga in kostymen i badrummet och slå på en varm dusch i tio minuter. Detta fungerar faktiskt ofta väldigt bra för att få bort eventuella skrynklor och veck. Om inte detta hjälper så lämna in till kemtvätten.

Din sista fråga är något svårt att svara på utan att veta vart du bor, men prova att först besöka din lokala herrekiperare. I Stockholm rekommenderas exempelvis: Hans Allde, Gabucci, Götrich, Lund & Lund, NK herr, Rose & Born, Ströms och Agassi. Göteborg: Herr Karl, Holmens Herr, NK herr, Twins herrshop och Ströms. Malmö: Olséns och Af Mell. De större kedjorna som H&M, Brothers, MQ och Zara brukar även de ha ett fåtal linnekostymer till något lägre prisklasser.

Ni andra glömmer väl inte att skicka era frågor kring stil och kläder till fragamanolo@manolo.se? Om ni vill ha tips på plagg eller butiker så glöm inte att skriva i vilken stad ni bor.Försök även att vara så specifika i era frågor som möjligt.

Bild: Angelo Nardelli

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 P säger
2009-06-13 16:25 - Anmäl

Vore kul med någon artikel om Klubbkavajer/klubblazer, inspiration kring användningsområde samt "outfit" som det så fräckt heter nu för tiden... Passande när sommaren snart (borde) komma.
#2 Victor säger
2009-06-13 16:34 - Anmäl

Vi andra har inte glömt att skicka in våra frågor utan vi får inga svar istället..
#3 Jimmy säger
2009-06-14 10:06 - Anmäl

Jag måste säga att H&Ms Linnekostym för under 1000 kronor är sjukt prisvärd, väldigt sval och skön!
//Jimmy
fashionbycsn.blogg.se
#4 Uffe säger
2009-06-14 11:19 - Anmäl

^^^ Tyvärr sinkas H&M:s kavajer av sina brutalt låga ärmhål.
#5 Olof säger
2009-06-14 11:49 - Anmäl

P - Skall absolut fundera på det!

Victor - Tyvärr är det så att jag inte hinner besvara alla frågor som kommer in. Jag försöker, men måste prioritera de frågor som är intressanta för flera personer och som inte tidigare besvarats.
#6 Dansken säger
2009-06-14 15:18 - Anmäl

#4: Jag tycker inte att H&Ms linnekavaj har så sjukligt låga ärmhål?! Eller är det mina armar som sitter lågt...? :)

Jag köpte deras linnebyxor och -kavaj i olika färger, gillade den mörkbruna bättre för byxor och den beiga för kavaj. Blev inte sämre av att kavajen reades för 200 pix, dvs kavaj+uddabyxor i linne för 450 kr. Vem sa att billigt måste vara fult?
#7 Uffe säger
2009-06-14 16:47 - Anmäl

Jag tycker nog att de är aningens rymligare (= "lägre") än exempelvis Bläcks, som även de är i rymligaste laget. Är lite allergisk mot sånt.

http://mtblog.vanityfair.com/online/politics/obamasuit.jpg

^^^ Osnyggt
#8 Johan säger
2009-06-14 21:00 - Anmäl

#3: Tro f-n att de är svala i det här vädret... =)
#9 Sprezzatura säger
2009-06-14 21:49 - Anmäl

Jag köpte en ljus linnekavaj från Zara häromdagen och jag tycker den har lite mer karaktär än H&M:s. Fast när det kommer till linnekavajer överlag måste jag säga att de lite mindre exklusiva märkena som Zara och H&M klarar sig utmärkt i jämförelse.
#10 NCF säger
2009-06-14 22:13 - Anmäl

Beställde en rätt schysst vit linnekavaj från la redoute till ett hyfsat pris. Enda klagomålet på den är att ärmarna är lite för långa, annars funkar den riktigt bra. Tidigare erfarenhet av dem sa dock att det var bäst att beställa en storlek mindre än vanligt, vilket visade sig vara rätt även denna gång.

Beställde även ett par matchande byxor, men dom var ett enda stort 'njae' så dom fick åka tillbaka.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen