Manolo logotype

Läsvärt 23.05.09

Bild 312241

Ibland är vi otillräckliga, det erkänner vi. Därför har vi valt ut fem av nätets bästa sajter som förhoppningsvis kan ge ytterligare inspiration.

The Rake är ett sydkoreanskt stilmagasin som själva beskriver sig som "the modern voice of classic men's elegance". Tyvärr finns tidningen ännu inte att tillgå i Sverige, men hemsidan bjuder på ett fåtal mycket intressanta och inspirerande reportage. Däribland ett om Savile Row-skräddarna Anderson & Sheppard

Tenue de Nîmes driver vid sidan av sin fysiska butik i Amsterdam även ett magasin med fokus på denim och jeans. För alla jeansintresserade är tidningen liksom butikkonceptets egna blogg närmast ett måste.

De må sitta på en fantastisk hantverkskunskap, men det är sällan skrädderier är några stjärnor på att hantera internet. Ett undantag är italienska Sciamat, som nu startat upp en blogg i egen regi. För alla er som vill få en inblick i ett italienskt toppskrädderi rekommenderas ett besök varmt.

Bild 312242
Om livet på neapolitanskt skrädderi.

Intresset för Sasha Cohens nya film och den österriska modejournalisten Brüno är minst sagt stort. Till allas vår glädje har Brüno nu börjat att twittra. Den som inte förstått poängen med Twitter lär göra det nu.
"Fashion is ze lifesavingest of all ze sciences. NOT 1 suicide bomber has ever blown zemselves up vearing Marc Jacobs. U do ze mathematischer"

Stockholm SSAW är ett nytt modemagasin med ambitionen att ge en djupare förståelse för visningarna kring Stockholms modevecka. Se
nedanstående videoklipp för en snabb överblick av tidningen eller beställ ett fysisk exemplar via papercutshop.se.


Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Sciamat
#1 lano säger
2009-05-24 09:27 - Anmäl

the rake verkar intressant!
#2 Bear säger
2009-05-24 13:41 - Anmäl

Olof> Varför öppnas inte länkar i NYA webbläsare? Det är irriterande att behöva klicka sig tillbaka femtioelva steg, alternativt gå in på Manola igen och leta sig fram till där man var innan klick.
#3 brachii säger
2009-05-24 14:26 - Anmäl

Håll ner ctrl-tangenten och klicka på länken så får du upp den i en ny flik.
#4 Bear säger
2009-05-24 16:03 - Anmäl

Tack för tipset! Tycker dock fortfarande det vore smart om de öppnades i en ny läsare per default.
#5 Josh säger
2009-05-24 17:56 - Anmäl

Den gamla siten The Sartorialist är fortfarande väldigt snygg tycker jag.
http://thesartorialist.blogspot.com/
#6 Thomas E säger
2009-05-25 07:00 - Anmäl

Om man tycker att klassiskt engelskt "mode" är något att sträva efter så är http://www.bownsbespoke.com/ den optimala guiden. Bilderna, föreställande mr Bown, är ett välkommet avbrott mot de anorektiska tonåringar man ofta ser i tex Manolo.
#7 T säger
2009-05-25 14:59 - Anmäl

Fortsätt låt länkarna öppnas i samma fönster. På det sättet kan man välja själv, antingen samma fönster, ny flik med CTRL eller nytt fönster med shift.

Valfrihet är bra! :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.