Manolo logotype

Modern Traveller

Bild 311945

Klocka Georg Jensen Koppel Chronograph
Minimalistisk design har blivit danska Georg Jensens signum. Formspråket färgar inte minst klockorna som tillverkas i rostfritt stål med armband av kalvläder. En stilfullare kronograf än modellen ovan lär vara svårt att hitta.

Dokumentportfölj Delvaux
Belgiens motsvarighet till Hermès, Delvaux, bjuder på genuint hantverk och fantastiska läderkvalitéer. Med tidlöst elegant design och ett brett urval av läderaccessoarer, allt från större resväskor till små plånböcker, tillfredsställer märket de kräsnaste av kunder.

Fotoalbum Katy & June (Far Fetch)
Bra förvaring är allt. Spara dina finaste foton i detta snygga album av papp.

Jacka Aspesi (Andreas Murkudis)
En välskräddad kavaj i modernt funktionsmaterial innebär i sig en spännande kontrast. Kan bäras både som ledig jacka och uddablazer till en något mer uppklädd stil. Ovanstående modell från Aspesi finns bland annat att
köpa via The Corner.

Tröja Paul Stuart
Pullovern med dragkedja passar perfekt till denna sportiga uddakavaj. Under våren bärs med fördel en färgstark variant.

Väska Swaine Adeney Brigg
Brittiska Swaine Adeney Brigg uppdaterar med sitt utbud något med kollektionen Voyager Collection. Väskan är inspirerad av den moderna resenärens behov och tillverkas liksom märkets övriga utbud helt för hand i Cambridge, England.

Parfym Cereus (Barneys.com)
Cereus hämtar inspiration från Medelhavet med inslag av bland annat grön kardemumma, orkidé och vetiver. Doften beskrivs som mjuk med en ledig sensualitet.

Skor Santoni
Det bästa sättet att kombinera en modern funktionskavaj är tillsammans med ett par eleganta läderskor. Skorna sätter alltid standarden för klädseln.

Skjorta Steven Alan
Nya skjortfavoriten Steven Alan med button down-modell i lugn lila nyans.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Aspesi Delvaux Georg Jensen Paul-Stuart Santoni Steven-Alan
#1 BassEmpire säger
2009-03-30 20:59 - Anmäl

Dehär, de gilla jag!
#2 Rikard säger
2009-03-30 21:27 - Anmäl

Verkligen fint, speciellt klockan. Enda tveksamheten ligger hos mig för pullovern.
#3 Carl säger
2009-03-30 21:27 - Anmäl

för det priset på klockan( Georg Jensen) skulle jag tagit en Omega seamster chrono pro eller något liknade.

Annars var det väldigt fina saker.
#4 Rikard säger
2009-03-30 21:43 - Anmäl

#3 - Visst klockan som du nämner är säkert ingen dålig klocka. Men rent stilmässigt så är enligt min mening Georg Jensen klockan betydligt mycket snyggare.
#5 Petter säger
2009-03-31 08:53 - Anmäl

Nok en gang - godt sammensatt! Manolo gleder og inspirerer.

Jeg ønsker å bruke denne anledningen til å adressere en utfordring. Brune sko. Her blir det vist ett par fine, brune sko og jeg ser stadig flotte bruke sko, hvor det kommer frem spenennende detaljer som aldri blir like fine på ett par sorte sko.

Min utfordring er at jeg følger den gode, men muligens gammeldagse regelen som sier at man aldri bruker bruke sko etter kl. 1800, noe som jo gir klare begrensninger. Er jeg den eneste som fortsatt forholder meg til denne regelen?
#6 Falcone säger
2009-03-31 09:47 - Anmäl

#4 Helt klart, dessutom bättre andrahandsvärde på Jensen än på Omega (se på TZ t.ex.)
#7 Daniel säger
2009-03-31 12:30 - Anmäl

Den Georg Jensenklocka som avbildas i artikeln är quartz och kostar 9,500 DKK. Har svårt att tänka mig att en quartzare håller värdet lika bra som en mekanisk klocka, och Seamaster Chronograf som nämns i kommentarerna ligger i en annan prisklass.

Finns en automaticversion av Koppel Chronograf för 25,000 DKK som skiljer sig lite i urtavlans utformning, men det är inte den som avbildas här. Ett knep för att avslöja en quartzkronograf, sitter småtavlorna vid kl 2, 6 och 10 så är det nästan 100% garanterat en quartz.
#8 Falcone säger
2009-04-01 08:43 - Anmäl

#7 - Självklart är det en annan prisklass men Jensenklockan kommer inte tappa 2/3 av sitt värde vilket Omegan gör (åtminstone mht till TZ-priser).

Och ditt knep stämmer knappast, har sett många quartz med traditionell placering av de extra komplikationstavlorna (6,9,12 alt. 3,6,9). Därtill finns det mekaniska klockor som har en 2,6,10-placering; Jaegers Duométre för att nämna en.
#9 Daniel säger
2009-04-01 09:38 - Anmäl

#8, jag skrev inte att ALLA quartz har 2-6-10 layout, jag skrev att om man ser en klocka med den layouten så är det med största sannolikhet en quartz. Det finns mängder av quartzverk med annan layout, men knappt några mekaniska standardverk med 2-6-10. Och då pratar jag naturligtvis klockor med standardverk för den vanliga halvintressrade köparen som är osäker på om en viss klocka för 5-20 kkr är mekaniskt eller quartz. T.ex Tissot eller någon av Longines eller Breitlings billigare kronografer. Köper man däremot en udda modell som en av Jaeger-LeCoultres dyrare modeller med guld, inhousemovement och komplikationer så är man nog såpass insatt att man kan bortse från förenklade tumregler, men dom klockorna är gissningsvis inte så vanliga bland Manolos läsare...

Beträffande Omegan så var det ett svar på detta citat:
"för det priset på klockan( Georg Jensen) skulle jag tagit en Omega seamster chrono pro eller något liknade."

Omegan ligger in en helt annan prisklass än Georg Jensens quartz-Koppel, så antagligen antog Carl att artiklen tog upp den mekaniska versionen (med 3-6-9 layout). Då är det möjligt att Georg Jensen håller priset bättre än Omegan, men jag tror ändå inte att en quarts generellt håller värdet lika bra som en mekanisk kvalitetsklocka.
#10 Daniel säger
2009-04-01 09:51 - Anmäl

...tillägg till ovan, Duométre layout är inte riktigt 2-6-10. Dessutom kan man, enbart utifrån power reserve-visarna, med rätt stor säkerhet säga att den är mekanisk. För att riktigt försäkra sig om att den är mekanisk så kan man vända på den och konstatera att man ser urverket genom det transparenta bakstycket.
#11 Capstan säger
2009-04-01 10:47 - Anmäl

Men lägg av för fan!
Du köper ju inte klockor för att sälja dem!!!!
#12 Godis säger
2009-04-01 10:56 - Anmäl

#7, 9 & 10..Daniel
Skriv din egna blogg, "för idioter utan liv"
#13 Dansken säger
2009-04-01 11:59 - Anmäl

Oj då, den klockan var oväntad! Annars hissas ju oftast "de tidlösa klassikerna" i någon form, ta bara senaste DV Man eller valfri modeblogg. Själv har jag för ett halvår sedan skaffat ett fickur i Koppel-serien,
http://www.georgjensen.com/English/Collections/Watches/Man/Koppel%20Pocket%20Watch.aspx?pagenumber=1
(vit urtavla). Första gången jag höll i en Koppel Chrono var det kärlek på direkten.
#14 ajl säger
2009-04-01 16:18 - Anmäl

Kaxigt med fickur Dansken, I like.

Hur bra är Steven Alan och vilken kvalitet håller de egentligen? En snubbe på Solo i Malmö menade att skjortorna är det bästa sen skivat bröd men jag är skeptisk...
#15 Nilseman säger
2009-04-02 13:38 - Anmäl

Riktigt snyggt! Gillar verkligen pullovern med skjortan och kavajen.
#16 Style by Lindberg säger
2009-04-02 15:18 - Anmäl

Jag tycker att tröjan inte riktigt gör sig till sin rätt. Bör bytas ut mot t.ex. en kabelstickad kashmir-crewneck i samma färg.
#17 Bubbel säger
2009-04-03 15:49 - Anmäl

Daniel har rätt i det han säger. Nu är ju dock inte detta ett klockforum och därför kanske inte merparten av läsarna är intresserade av diverse klockdiskussioner. Men däremot jagt är intresserad och kan naturligtvis inte låta bli att kommentera =)

För det första skulle jag inte köpa ett quartzverk i den prisklassen men jag skulle heller inte köpa ett mekaniskt Jensen ur i den prisklass de håller sig heller. Jag har faktiskt ingen aning om vad det sitter för urverk inne i den automatiske Jensen men jag kan ju tippa på ett ETA 2824(-2) eller likande, ev ett custom moddat ETA av Jensen själv.

#11 Sanningen är att väldigt många gör det och köper man en klocka för över 20 000kr tycker åtm jag att man borde välja med omsorg. Köper man däremot en klocka och vet med sig att man INTE kommer att byta/sälja den då kan man naturligtvis välja precis vilken klocka man vill. Tyvärr är det så att man byter smak lite nu som då och ett säkert kort är ju att alltid att välja en klassisk klocka som håller och har hållit i sekel efter sekel. En Rolex Sub eller Daytona kanske?
#18 Capstan säger
2009-04-04 14:46 - Anmäl

#17 Precis, väljer man en klassiker med omsorg så kommer men tycka om den mer med tiden och värdet kan öka men en sån klocka säljar man inte!
Övriga klockor kan man slänga lr ge bort för de är inte värda ett skit, haha
#19 Dansken säger
2009-04-13 16:58 - Anmäl

#18: Du får gärna ge bort dina "övriga klockor", jag kanske kan se nåt slags värde i dem :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen