Manolo logotype

Unconstructed

Bild 311678

Det finns något väldigt tilltalande med ofodrat herrmode. Inga tillkrånglade stygn eller överflödiga detaljer utan ärlig enkelhet för att stärka bärarens känsla. Det kan framstå som simpelt, men sanningen är göra det enkla ofta kräver den skickligaste.

Portfölj Prada (Saksfifthavenue.com)
Det italienska modehuset hyllas ständigt för att ligga i modevärldens framkant. Frånsett märkets allt för kommersiella delar där logotypen ligger i fokus har Prada har en ovanlig förmåga att få det att se väldigt enkelt ut, något denna portfölj verkligen är talande för. Den avskalade designen, avsaknaden av onödiga detaljer och inte minst välavvägda bruna färgen gör detta till en modern klassiker. Helt enkelt perfektion.

Solglasögon Tom Ford (Colette.fr)
Om Prada står för minimalism är Tom Ford dess tvära motsats. Det verkar inte finnas en tillstymmelse till återhållsamhet hos Ford, vilket också gör honom helt unik. Men trots Fords förkärlek för att provocera genom närmast pornografiska reklamkampanjer går det inte att komma ifrån att kläderna och accessoarerna är riktigt snygga.

Skjorta Fifth Avenue Shoe Repair
Det finns något ständigt genomtänkt med Fifth Avenue Shoe Repairs kläder. Kanske inget som märks vid en första anblick, men plaggen innehåller alltid detaljer som präglats av märkets något okonventionella designprocess.

Manschettknappar Dior Homme
Dior Homme är inte bara trådsmala modeller i sanna Hedi Slimane-anda. Märkets stilfulla accessoarer väcker ha-begär. Här ett par manschettknappar i silver med insida av kalvläder.

Kilgour (Matches)
Savile Row-skräddaren Kilgour har senaste åren gått i bräschen för ett ofodrat herrmode. I samband med en större satsning på konfektion har märket tagit bort onödiga detaljer för att ytterligare visa på konstruktionen som vittnar om arvet från skrädderiet. Den stilfulla silhuetten och djupblå färgen gör detta till en närmast perfekt uddakavaj.

Nyckeletui Swaine Adeney Brigg
Detta nyckeletui rekommenderades redan i gårdagens artikel, men eftersom det passar så bra till Pradaportföljen får det vara med även idag.

Bröstnäsduk J.Crew
En vit näsduk i linne är närmast ofrånkomligt för garderoben. Många använder idag varianter i bomull, men linne ger en betydligt intressantare yta och är genom sin stadga dessutom tacksammare att forma.

Skor Salvatore Ferragamo (Bergdorf Goodman)
Mörkbruna loafers med spänndetaljer för att stärka den italienska avslappnade känslan.

Rakborste Edwin Jagger (Liberty.co.uk)
För att ta bort överflödig skäggväxt och samtidigt upprätthålla ett smakfullt badrum.


Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Snyggt säger
2009-02-16 21:15 - Anmäl

MERA, underbart härligt
#2 Scy säger
2009-02-16 23:57 - Anmäl

EJ gör bra produkter, även om jag rekommenderar Taylors of Old Bond Street. Det framgick inte vad för kvalitet på stråna det var på EJ borsten, vilket är A och O för en rakborste; något som Manolo borde veta och upplysa om!

http://www.tayloroldbondst.co.uk/acatalog/Taylor_s_On_line_SHAVING_BRUSHES_3.html
#3 oscar säger
2009-02-17 07:20 - Anmäl

Olof detta är väldigt snyggt, men kan du inte göra en collection som denna fast med lite humana priser. T ex skorna gick ju runt 5 loppor. Lite och ta i.

Tack och Hej
#4 Johan säger
2009-02-17 17:04 - Anmäl

Oscar: Ofta är plaggen på Manolo dyra men är det verkligen syftet att vara rena köptips? Nej! Plaggen skall ge inspiration så att man kan hitta sin egen stil men ta tips härifrån när man handlar sina kläder. Det går inte att komma ifrån att det är snyggare att visa ett par skor från Salvatore Ferragamo än från Din Sko.. Så tänk om, se inte det som rena köptips. Se det som inspiration!
#5 asking for change säger
2009-02-21 22:04 - Anmäl

stil i detta sammanhang är pengar. pengar som borde läggas ned på något som kan bringa mer lyckan än till en person.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.