Manolo logotype

Veckans Outfit nr 1

Bild 311463

Veckans Outfit är tillbaka. Något tillstylad, men med samma enkelhet. Denna vecka, en diskret elegant klädsel med smal silhuett där materialen står i fokus. Lika passande till fest som vardags.

Ytterrock Burberry (cirka 8300 kr, tidigare cirka 13850 kr) - Få märken gör lika stilsäkra ytterplagg som Burberry, vars militärinspirerade design fortsätter att genomsyra varumärket. Den relativt höga prislappen bör ses mot att detta är ett plagg som kan följa med hela livet. Dessutom är pundet ovanligt lågt, varför det blivit allt lönsammare att handla från brittisk nätbutiker.

Byxor Hope (650 kr, tidigare 1300 kr) - Stilfull bomullsbyxa avskalad från detaljer från svenska Hope. Perfekta som höst- och vinterchinos.

Skor N.D.C (cirka 2480 kr, Yoox.com) - Något ledigare ökenkänga med rågummisula, som klassikerna från Clark's.

Tröja John Smedley (cirka 1385 kr) - John Smedleys modell Bower har en högt skuren v-ringad hals med relativt rak silhuett. Som alltid i finaste merinoull med en väldigt lätt känsla.

Halsduk Malo (cirka 1875 kr, Yoox.com) - Från brittisk ullspecialist till italiensk. Malo tillverkar stickat av finaste kashmirull, som får den absolut kräsnaste att le. Den matta vinröda färgen med inslag av grått gör att halsduken lättare harmoniserar med ansiktet än exempelvis en klarröd färger.

Portfölj Bill Amberg (cirka 4485 kr) - Modern portfölj av perforerat kalvläder. En såpass mörkt brun nyans gör att väskan går att bära med såväl svarta som bruna skor.

Skjorta Barba Napoli (cirka 1116 kr, Shop the Finest) - Genom att ge ett fräscht intryck och samtidigt förstärka de övriga färgerna är den vita skjortan alltid lika tacksam att bära.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Bill Amberg burberry Hope John-Smedley Malo n.d.c
#1 Erik säger
2009-01-02 18:01 - Anmäl

De bruna skorna är mycket fina. Hilfiger gör ett par som är väldigt lika fast lite billiagre.
#2 Carl säger
2009-01-02 18:03 - Anmäl

Jag gillar verkligen detta. Jag skulle uppskatta om du kunde visa hur jag som har lite mindre medel kan skapa en välklädd outfitt.
#3 andreas säger
2009-01-02 18:45 - Anmäl

#1

Jag kan garantera att Hilfigers skor inte håller samma kvalitet som N.D.C. Även om priset är lite lägre så skulle jag definitivt rekommendera dessa handgjorda belgiska skor före ett modemärke som Hilfiger.

2500kr kanske är mycket för ett par ökenkängor men man ska ha klart för sig att alla N.D.C modeller är kraftigt nersatta då Yoox säljer plagg från tidigare säsonger..Vilket inte borde spela någon roll när man letar efter en så tidlös modell som ökenkängan.
#4 Musketör säger
2009-01-02 23:32 - Anmäl

Sjysst outfit, dock ett ganska så omotiverad köp med tanke på priset. OBS, klagar ej; gör endast ett påpekande! :)

Märket "Malo" stör mig varje gång jag stöter på det, på grund av det spanska ordet "malo"; vilket grovt kan översättas som dåligt, mindervärdigt.

Är uttalet av dessa ord likadant?
#5 Fredrik säger
2009-01-03 13:02 - Anmäl

Vad anser ni om vit skjorta under ulltröja? Personligen använder jag ulltröjar över skjorta väldigt ofta (lite för ofta ;)) men passar mig för att köra vit under, tycker det ser ganska konstigt ut.

Snygga plagg men jag för min del vore den nog lite i sobraste laget att sno rakt av.
#6 Fredrik säger
2009-01-03 13:03 - Anmäl

Kanske ska förtydliga, enfärgade vita skjortor menar jag.
#7 Erik säger
2009-01-03 13:36 - Anmäl

Det finns ju roligare skjortor att föredra framför kritvitt kanske, mörkblått och vitt funkar alltid dock
#8 Gäst säger
2009-01-03 14:37 - Anmäl

En vardagsoutfit för över 20 papp. Kom ner på jorden manolo.
#9 Randsöm_ säger
2009-01-03 18:29 - Anmäl

Gott dyrt år
#10 zooey säger
2009-01-04 02:06 - Anmäl

Har aldrig klagat förut men jag saknar den tiden då veckans outift inspirerade - och inte bara var en kavalkad i snygga (och dyra) plagg.

Missförstå mig inte, mycket snygg outfit men jag har sett alltför många liknande. Skulle personligen föredra lite smakprov från olika länder, lite mer varierande stilar (även om jag skulle akta mig för att kalla bloggen för "tråkig gubbblogg") och kanske lite inspiration från olika epoker.

Tack för en i övrigt utmärkt blogg.
#11 Gäst säger
2009-01-04 02:35 - Anmäl

spot on zooey! detta blir man ju inte direkt klokare av.
#12 Joakim säger
2009-01-04 10:38 - Anmäl

Oerhört, oerhört, oerhört tråkig outfit.
Det enda jag inte hade tagit betalt för att sätta på mig är den vita skjortan, förutsatt att kvalitén inte är för tunn och blank.
Skärpning Manolo, det här börjar bli riktigt gubbigt.
#13 Olof säger
2009-01-04 12:25 - Anmäl

Det är självklart jätteroligt att ni har så många och starka åsikter kring veckans outfit, men jag skulle gärna vilja be er om att utveckla era tankar något. Vad är det som är bra respektive dåligt och vad eventuellt saknas? Plaggens form, färgkombinationer både som helhet och mindre detaljer. Jag vet att ni sitter på många åsikter och tankar kring stil så var inte rädda för att framföra dem! Är övertygad om att vi skulle kunna föra en riktigt givande diskussion kring detta! Inte minst gör det möjligt för mig att bättre anpassa veckans outfit efter era önskemål.

Zooey - Det är absolut min ambition att variera veckans outfit i så hög utsträckning som möjligt, men jag skall försöka tänka på att ta in influenser från fler tidsepoker och även länder!

Joakim - Jag håller inte med dig om att detta är en gubbig klädsel. För mig är detta en klädsel som en 18-åring lika gärna 65-plusare skulle kunna bära. Gubbigt för mig vore snarare att bära rejäla brogues och tweedkeps, vilket absolut är snyggt det med! Men jag ser tvärtom detta som en väldigt modern klädsel. Ytterrockens smala silhuett med höga ärmhål och relativ korta längd, den avskalade väskan och inte minst de diskreta färgkombinationerna gör den extremt lättburen, vilket för mig är klart att föredra framför en klädsel som främst väcker stor uppmärksamhet. Eller är jag ute och cyklar? :)
#14 V säger
2009-01-04 17:52 - Anmäl

Olof: Förutom platser, länder och tidsepoker så kan även filmer, musik, litteratur och kultur i övrigt vara inspirationskällor. Gärna något lite otippat. Lite outfits inspirerade av Tintinalbum för att ta ett spontant okonventionellt exempel. En förloradvärld-kostymer har vi ju sett nog av förra året. :-)

En annan sak angående dina kläder: Tipsa helst om kläder som man inte behöver köpa på internet. Det är ett himla tjat om passform, material, osv. Men hur ska man kunna ta detta i hänsyn när man inte kan gå in i en butik och prova kläderna på?

Samt sist. Lägg dig på en vettigare prisnivå.
#15 jEngmark säger
2009-01-05 16:40 - Anmäl

Jag håller inte alls med i särskilt många av de klagomål/tips som framförts och dessutom brukar förekomma.

1. Visst är grejerna dyra, men de är samtidigt så betydligt mycket snyggare än plagg från H&M, Carlings, MQ, Åhléns och liknande ställen. Jag säger inte att man inte kan hitta schyssta grejer i dem affärerna, men om man ska följa Manolo's stil hamnar kläderna, skulle jag säga, under den propra genren. En genre som dyrare affärer behärskar på ett utomordentligt vis till skillnad från budgethandeln. Gentlemannaklädsel for the win!

2. Om jag tolkar Manolo rätt, menar sidan inte att ni promt måste köpa exakt dem plaggen som visas upp. Bloggen ger ett tips på en snygg utstyrsel som ni kan ha i åtanke, eller som inspiration om det säger mer, då ni ska handla. Råkar ni då hitta en rock som liknar någon ni ser här, fast att den är 5 gånger billigare så hugg den då. Det kanske mannen bakom Manolo också hade gjort med ett förvånat leende d.v.s. om kvaliteten varit förnämlig och det är där budgethandeln oftast ramlar omkull.

3. Det enda jag kan hålla med om är att det skulle vara roligt med lite mer variation på kläderna, men håll dig för guds skull till denna stil!

Fredrik: Om du tittar noga på bilden ser du att där finns en vit skjorta högt upp i vänstra hörnet :) Men den var svår att se, jag håller med dig.

Tack för en utmärkt blogg och fortsätt med det goda arbetet!
Mvh jEngmark
#16 jEngmark säger
2009-01-05 16:45 - Anmäl

Jag kom på en extra sak dock.

För att tillgodose en större målgrupp kan man visserligen ge tips på affärer som säljer liknande plagg som dem Manolo visar upp. Att begära mer vore som att hugga hela julskinkan. Det vore lite kul om man lyckades, ett tappert försök men indeed ett ovärt försök.
#17 Gust. säger
2009-01-06 15:21 - Anmäl

"Lika passande till fest som till vardags" är denna utstyrsel inte. Den är däremot ett bra exempel på prydlig men ledig vardagsklädsel som kan användas av lägre tjänstemän utan kundkontakter.
Till fest skall man vara prydligare! Slips och kavaj är det minsta man kan begära. Feststämningen skyr ylletröjor, hur dyra de än är.
#18 Nordmann säger
2009-02-10 00:52 - Anmäl

LOLZ.. Hur mycke pengar måste man ha för att se bra ut ?? Jag måste spara pengar i typ 6 månader för att få råd med alt det här !!
#19 Gäst säger
2009-02-10 06:51 - Anmäl

Sen är du väl 13 år också sedan du skriver lolz
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.