Manolo logotype

Stillöften

Bild 311458

- Unna sig själv välkläddhet. Lätta konstruktioner och tåliga material avdramatiserar kostymen för att med glädje kunna bära plagget till vardags.
- Prioritera skorna framför allt. Ett lägga lite extra på skorna ger en både snyggare och bekvämare tillvaro.
- Köpa färre, men bättre plagg framför flera mediokra. Ibland lättare sagt än gjort, men den som någon gång testat att lägga hela årets klädbudget på ett fåtal plagg kommer inse att de plaggen lever kvar längre. Både stil- och kvalitetsmässigt.

Bild 311459
Lodger Footwear

- Underskatta aldrig det subtila. Strumpor i svag färg, en diskret bröstnäsduk eller en återhållsam färgkombination lyfter stilen.
- Uppdatera med klassikerna. Plaggen som när inspirationen tryter alltid är lika tacksamma att bära och dessutom åldras med värdighet.

Bild 311460
Mackintosh

- Uppdatera parfymgarderoben.Låt parfymen förstärka utan att dölja.
- Underskatta aldrig accessoarerna. I rådande konjunkturläge är det viktigt att hålla i pengarna. Förslagsvis med hjälp av en snygg plånbok.

Bild 311461
Acqua di Parma

Bild 311462
Laptopfodral Want (Vivre.com)
Översta bilden: Tombolini

Vad har ni för stillöften för i år?

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Acqua-di-Parma Lodger Mackintosh Tombolini
#1 Malek säger
2009-01-01 18:12 - Anmäl

löfte för mn style e att bara klä sej tungt inte mer. alltid ha tung stil
#2 Martin säger
2009-01-01 19:08 - Anmäl

Fin första bild där!
Har inte avsatt något egentligt stillöfte för året men ett eventuellt skulle väl vara att skaffa jobb och därmed kunna köpa in bas-plagg till garderoben.
#3 andreas säger
2009-01-01 20:12 - Anmäl

det kan vara svårt det där med att lägga hela årets klädbudget på ett fåtal plagg...när du handlar dessa kanske du omedvetet är inne i en viss period av säg mörkblått, detta slutar med att allt du köper den dagen är just mörkblått. Men 3 månader senare inser du att en mellangrå flanellkostym också behövs..Jag skulle rekommendera att man handlar mer sällan och endast genomtänkta köp. Bättre att unna sig 1 dyrt plagg i månaden än 6 på vår och 6 på höst...Undviker att bli färdiga "kit"
#4 Olof säger
2009-01-02 09:10 - Anmäl

Andreas - Det är helt sant och jag håller med om att det är bra att sprida ut inköpen för att se vad garderoben behöver. Egentligen tror jag inte det går att ge några konkret riktlinjer för hur många plagg som är vettigt att köpa under ett år, eftersom det beror till stor del på hur stort klädintresset är, utan det är mer ambitionen om att handla färre men bättre plagg som är viktig. Det har i alla fall jag upptäckt att de plagg man prioriterar också har en mycket högre livslängd. Inte bara på grund av själva kvalitén utan kanske främst det faktum att man blir noggrannare med plaggets design så att det passar en stil bättre.
#5 J. säger
2009-01-02 11:27 - Anmäl

Måste säga att det är trist att Manolo har blivit en blogg som bara handlar om kostymer och klassiskt mode. Manolo var betydligt bättre för ett par år sedan när ni skrev om streetmode, hudvård, rakning och så vidare.
#6 andreas säger
2009-01-02 12:51 - Anmäl

Olof:

Jag håller med dig till 100% i ditt tankegångssätt nu när du förklarade det. Är så sjukt trött på hysterin där man måste konsumera nytt hela tiden!

Det som är intressantast för mig inom mode är det genuina hantverket...T ex skomakare, Skräddare och urmakare!

Visst är det spännande med nya trender då och då men man kan inte hitta en egen stil om man låter sig ständigt styras av trender.
#7 andreas säger
2009-01-02 12:54 - Anmäl

J:

Håller verkligen INTE med dig...Tycker det är kul att någon blogg väljer att inte fokusera endast på upprullade chinos och sotarmössor.

Vill man ha det så kan man besöka nån av de 1000-tals modebloggarna som finns eller daniel lindströms blogg.

Är du riktigt "fashion" kan ju Klang falla i smaken?

Finns inte nån stilblogg med i närheten av samma känsla som manolo enligt mig..Närmast kommer Kingmagazine för att de har ett brett utbud av bloggar på sin sida.
#8 Olof säger
2009-01-02 13:04 - Anmäl

J - Nu ligger det kanske lite utanför artikelns ram, men jag tycker det är väl hårddraget att säga att Manolo uteslutande skulle skriva om kostymer och klassiskt herrmode. Vi vill bevaka stil genom ett modernt och genomtänkt förhållningssätt, oavsett om det gäller sneakers eller tredelade kostymer. Eftersom utbudet av modesidor blivit allt större har det varit en ganska naturlig utveckling att ge Manolo en tydlig och unik profil. Det är närmast omöjligt att tillfredsställa alla fullt ut utan att riskera att bli slätstruken och anonym i sin modebevakning.

Angående rakning och hudvård är det absolut ett område vi under våren kommer försöka att bli bättre på. I höstas började vi att skriva mer om parfym och rakning/hudvård är absolut nästa steg i den utvecklingen.
#9 Lundabon säger
2009-01-02 13:49 - Anmäl

Mer rakning med kniv - har man lärt sig det en gång finns inget bättre.
#10 Musketör säger
2009-01-02 23:36 - Anmäl

@Lundabon (#9)
Smörkniv?
#11 pata säger
2009-01-03 01:51 - Anmäl

Nej rakkniv.
Betydligt svårare än rakhyvel men lär man sig använda den så vill man aldrig byta.
Skulle själv vilja kunna raka mig på det viset.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.