Manolo logotype

10 x bälten

Bild 317692

Glöm enorma bältspännen med blaffiga logotyper. Bältet är en subtilt lyxig accessoar där själva materialet skall stå i fokus. Ofta är därför det enkla ofta också det snyggaste. Starta bildspelet nedan för 10 olika varianter.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer Bälte

Andra artiklar om varumärkena: Aspinal-of-London Hope John-Lobb Our-Legacy Paul-Stuart prada
#1 eric säger
2008-12-07 18:26 - Anmäl

Jag måste erkänna att jag har svårt att bli sugen på ett bälte av bara se det på bild, för sig själv, mot vit bakgrund. Skor, kavajer och fickdukar är enklare att blir köpsugen på, bara genom att ha sett dem på nätet. Att bälten rent allmänt är något jag förpassat långt ner på inköpslistan bidrar säkert till detta.
#2 En glad läsare säger
2008-12-07 18:53 - Anmäl

Köpte ett mörkbrunt mockabälte på Stenströms i Helsingborg för ett tag sedan. Tillverkare var italienska Anderson's som utöver försäljning av egna produkter bland annat förser ännu mer italienska Borelli med lädervaror som då genast kostar några kronor extra. Jag tvingades genast reklamera det på grund av att en söm inte var fäst ordentligt. Nu efter en dryg månad ser jag att även det bälte jag fick som ersättning visar tecken på att släppa i sömmen närmast metallöglan. Jag blir så trött.
#3 En glad läsare säger
2008-12-07 19:40 - Anmäl

Borrelli ska det vara :)
#4 Göte Børge säger
2008-12-07 20:49 - Anmäl

Har du sett att du var bland de nominerade i bloggtävlingen

Göte Børge Addictive Blogg Award

Du vann inte men du blir omnämnd av den coola juryn!!!

Kolla länken

http://andrasidansundet.blogg.se/2008/december/gote-brges-addictive-blog-award.html
#5 Matt säger
2008-12-07 21:42 - Anmäl

Kan inte hålla med #1 Eric, för fem öre. Vad gäller skor och kavajer, eller snarare i allmänhet större, mer centrala plagg och skor så har jag personligen betydligt svårare att skapa mig någon övergripande känsla och därbed 'köpsug'. Visserligen så gillar jag att ta, lukta och klämma på allt jag köper, men inte minst om jag ska köpa mig en ny jacka, till exempel.

Däremot måste jag medge att den lyriska känsla man kan få av en kvalitativ produkt, där man verkligen känner hantverket, är tydligare i mindre ting, såsom halsdukar, handskar osv.
#6 Nils säger
2008-12-08 10:31 - Anmäl

Bildspelet fungerar inte för mig!
#7 Oskar i Malmö_ säger
2008-12-08 10:51 - Anmäl

Kan rekommendera läderbälten tillverkade av engelskt företag Regent belts.
Snygg design, bra läder rakt genom, sömmar som håller, inget loggo bjafs.
Se upp - flera så kallade läderbälten (även "fina " statusmärken) är fodrade med plast, mellanskiktet är papp osv. Det fuskas väldigt mycket med kvaliten tyvärr.
#8 Jocke säger
2008-12-08 16:44 - Anmäl

#2 Andersons som du sa gör väldigt sköna bälten.
Vill även slå ett slag för Paolo Vitale som finns på nästan alla finare butiker här uppe i stockholm.
Spana in deras hemsida du som inte blev sugen på bälten när du bara ser dom på bild med vit bakgrund :)
#9 tommy säger
2008-12-09 08:43 - Anmäl

Hej
Vad bra att Manolo lyfter fram bältet igen. Jag tycker det är en för litet uppmärksammad del av klädseln. När det brister i kombinationerna, är det ofta bältet som ger en av signalerna. Antagligen beror detta på att man(nen) inte ger bältet den position i helheten som det rättmätigt förtjänar. Ändå är det just med dessa få givna accessoarer som vi män kan visa en genomtänkthet i en annars så likriktad klädkod inom affärsvärlden.
Man kunde kanske säga, att samma tankemönster borde gälla för mannen beträffande skor och bälte som för kvinnor då de kombinerar väska och skor och bälte. Därav följer att ett brunt bälte inte går ihop med svarta skor eller tvärtom. Om det är kvinnan i huset som ger mannen goda klädråd, brukar denna detalj sällan fallera. Det är ett specifikt problem som vi män i regel dras med, för att vi (normalt) inte uppfostras att lägga vikt vid sådant.
Om man sedan kommit in på denna matchningstankegång, är det inte längre så sökt att ta ytterligare ett steg och tänka litet på klockan och manschettknapparna (och slipsknipan om man nu använder en sådan) i sammanhanget. Klockan "bor granne" med manschettknapparna och med bältet inklusive färgen och formspråket på dess metallspänne.

Med detta vill jag inte säga att man absolut måste matcha klockremmen med det allt det övriga (alltså olikt skorna och bältet). Men ifall man nu råkar äga fler alternativ (vilket många män i dag gör), kan det ju vara en trevlig tripp in i de uttänkta kombinationernas fascinerande värld ;-).

Att hitta rätt kvalitet på allt detta är både en fråga om kunskap, intresse och ekonomi. I regel, går kvalitet ganska långt hand i hand, men tyvärr inte alltid fullt ut såsom ovan kommenterats. Fusk finns även i dyrare plagg (så ökar man sina marginaler, tror de).
För den som har en budget med "normal spännvidd" kan alterantivet två-tre riktigt snygga, men litet billigare bälten (kanske i olika kulörer) istället för ett superdyrt vara vettigare. Då får man ju möjlighet till att kombinera istället för att kompromissa. Bälten är något som töjer och slits - även de dyrare bältena.
För vanligt affärsbruk hittar man snygga bälten också till överkomliga priser. Själv använde jag mig senast av franska Bexley.com som säljer skor och accessoarer till en bra pris/kvalitet. Jag var väldigt nöjd med både produkterna och den snabba betjäningen. Allt funkade till punkt och pricka. Bältena var t.o.m. finare än jag hade trott. Passa på efter julafton -då senast börjar deras rea ;-)
#10 asdf säger
2008-12-09 11:16 - Anmäl

En riktig Manolo-anhängare använder väl enbart hängslen från Thurston ;)
#11 Gäst säger
2008-12-09 11:22 - Anmäl

Dåligt bildspel! fungerar inte i IE 6, och med Mozilla täcks bildspelet av den gigantiska reklamen till höger(om man använder en upplösning på 1280 x 1024)
#12 Shayan säger
2008-12-09 12:49 - Anmäl

Samma som anonym använder G-Chrome och den vidriga reklamen till höger täcker halva bildspelet.
#13 Gäst säger
2009-02-19 17:26 - Anmäl

Jag undrar om man blir hatad om man tycker om dressman här. hehe.
#14 Jonas bzz säger
2009-03-06 00:30 - Anmäl

skitbildspel, ha bilderna på serie istället - fungerar dåligt på min dator. Trevliga bilder.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen