Manolo logotype

Veckans Outfit / Casual Elegant

Bild 317690

Ytterrock Dlahaye (2985 kr, Forzieri) - Ytterrock med dragkedja för sidfickorna och innefoder. För den som efterfrågar en något sportigare modell, men ändå vill kunna bära rocken till kostym.

Halsduk Malo (cirka 1830 kr, yoox.com) - Tidlös halsduk från italienska kashmirinstitutionen Malo.

Byxor Burberry (cirka 1555 kr) - Vintern utesluter inte ljusare byxor. Här går byxorna i liknande nyans som halsduken.

Tröja John Smedley (cirka 2090 kr) - Diskret hundtandsmönstrad pullover av John Smedleys något exklusivare merinoull.

Skjorta Brooks Brothers (cirka 670 kr) - För att spinna vidare på den lediga men välklädda stilen. Klassikern från Brooks Brothers.

Skor Prada (cirka 6090 kr, Bergdorf Goodman) - Munskor med dubbla spännen står överst på önskelistan. Pradas modell i brun mocka vore verkligen inte helt fel.

Väska Mulberry (cirka 3060 kr) - ..helt fel vore inte heller Mulberrys mindre väskserie Toby. Perfekt storlek för dagar då portföljen känns för klumpig.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: burberry John-Smedley Malo Mulberry prada
#1 Malek säger
2008-12-05 18:56 - Anmäl

knälla stilen, knälla den, glöm inte att stilen e bror.
#2 andreas säger
2008-12-05 18:59 - Anmäl

Fantastisk outfit som vanligt!
#3 My Heritage säger
2008-12-05 19:53 - Anmäl

Väldigt snygg och bärbar oufit, de beiga färgerna lyser upp i vintermörkret
#4 Falcone säger
2008-12-05 20:36 - Anmäl

Skorna är fantastiskt snygga, tyvärr är konstruktionen alltför osofistikerad för att motivera ett så pass högt pris. Kan iof inte tala för den senaste versionen, men tidigare har de både varit ofodrade och varit dåligt fästa med sulan, därtill Pradas (tidigare) problem med skinnvalet. Annars hade jag garanterat övervägt köp. Men nu blir det engelskt istället, tyvärr finns inte C&J's Lowndes i mocka :(
#5 Johan säger
2008-12-05 22:57 - Anmäl

Jag tycker förövrigt att det är väldigt tråkigt att det skall vara så dyra saker. Ja, jag förstår att det skall vara "inspiration" men det känns väldigt löjligt och orealistiskt när det hela tiden läggs upp "lyxplagg" för flera tusen. Hade varit roligt om de kanske satte ihop en budget vs lyx varje gång eller varannan istället för att flippa med 30000 krs outfits varje gång.
#6 Micke N säger
2008-12-05 23:37 - Anmäl

Det sämsta med höst vinter vår är att man inte kan använda skor som de ovan utan att helt förstöra dem...
#7 Dmitri säger
2008-12-06 01:31 - Anmäl

#5 Fast orkar försöka åstadkomma samma otufit med HM och billiga skoaffärer, det finns en viss gräns för hur mycket man kan snåla!
#8 Olof säger
2008-12-06 09:13 - Anmäl

Johan - Jag har själv inte särskilt förtjust i artiklar likt budget vs lyx av den enkla anledningen att de tar ingen som helst hänsyn till kvalité och känsla bakom plagget. Istället tycks allt kretsa kring att konsumera mer kläder. Det är klart att exempelvis Malohalsduken framstår som ganska dyr, men livslängden och Malos kvalité i åtanke tycker jag klart att prislappen är befogad. Och att försöka tolka den känslan i budgetversioner är inte en modebevakning jag kan stå för.

Därmed inte sagt att det finns bra mode till en lägre prisnivå, men eftersom veckans outfit baseras på nätbutikernas utbud och deras bilder begränsas vi ju också rent bildmässigt.
#9 andreas säger
2008-12-06 10:59 - Anmäl

jag håller med Olof! Sen tycker jag inte man ska se plaggen som en 30000kr outfit..Alla dessa plagg kan du utan problem matcha med resten av din garderob om den är en smula tidlös. Självklart behöver inte hela din garderob bestå av plagg i denna prisklassen men det är klart att man ska tipsa om kvalitet och även om pradas skor är 2000kr dyrare än t ex c&j så kan de väl få vara det i en sån här outfit..Inte meningen att man ska gå och köpa den rakt av ändå..
#10 andreas säger
2008-12-06 11:01 - Anmäl

Och ja glömde säga...Va brukar ett par klassiska herrskor i mocka kosta? samma med väskan..tycker inte att detta är extrema priser alls. Kvalitet kostar!
#11 I. säger
2008-12-06 14:07 - Anmäl

#5, håller verkligen med. Det sägs att man ska hitta inspiration i era outfits. Jag blir oinspirerad när jag läser prislapparna på era valda kläder. Vem som helst kan ju klä sig bra om man har en budget på mellan 20-30 tusen kr per outfit?

Dags för en budgetoutfit för oss dödliga.
#12 I. säger
2008-12-06 14:10 - Anmäl

#7, snålar man om man inte är berädd att lägga ut över 20 tusen på en outfit?

Medelinkomsten i sverige per månad är ungefär exakt vad veckans outfit gick för.
#13 T säger
2008-12-06 14:59 - Anmäl

Alla ni som tjatar om att "en outfit kostar si och så", bär ni era kläder en gång och kastar dem sedan?
#14 Olof säger
2008-12-06 15:16 - Anmäl

I. - Jämförelsen med svensk medelinkomst är ju klart missvisande. Jag skulle aldrig rekommendera någon att köpa en hel klädsel på en och samma gång. Det är för mig att göra stil kortsiktigt och ytligt. Jag lever inte i en bubbla där jag lägger så här mycket pengar på kläder varje månad. Däremot är jag absolut beredd att lägga lite extra på ETT plagg efter att ha sparat i tre-fyra månader. Som tidigare sagts så är det intressanta faktiskt prislappen i relation till livslängden.

Jag kan inte stå för en modebevakning som grundar sig i att bräcka grannen genom att klä sig snyggt till en så liten peng som möjligt. För mig handlar det om att sofistikerad konsumtion där det faktiskt finns en kärlek för kläderna.
#15 Mungo säger
2008-12-06 15:50 - Anmäl

"Jämförelsen med svensk medelinkomst är ju klart missvisande."

Vad är det för totalt skitnack. Den var inte det minsta missvisande, det är så det är.

På vilket sätt kan du säga att det är missvisande? Det enda rimliga anledningen är att en månadslön inte är det du ser framför dig när du köper kläder för 20k, vilket är väldigt tragiskt för en hel månadslön är det som går åt.

För 12 sådana och du har arbetat obetalt i ett helt år.
#16 Olof säger
2008-12-06 17:15 - Anmäl

Mungo - Anledningen är helt enkelt att det inte är rimligt att köpa en helt ny klädsel varje månad. En ytterrock köper man ju faktiskt för att kunna använda under flera år. Jag hoppas du håller med mig om det?
#17 Bob säger
2008-12-06 17:26 - Anmäl

Det känns trist att läsa alla kommenterarna när den övervägande delen handlar ifall det är befogat att lägga 20.000-30.000:- på en outfit. Jag har en själv en liknande Mulberryväska för samma summa och den har definitivt blivigt billigare om jag slår ut hur många gånger jag använt den än alla mina budgetköp som hamnar längst in i garderoben för att kvaliteten inte håller.

Det är synd att fokus försvann från en väldigt välkomponerad outfit! Och ja, skorna hade mer än gärna fått ligga under min gran. Bra jobbat som vanligt Olof!
#18 Robin säger
2008-12-06 19:49 - Anmäl

Underbar outfit!
#19 Dansken säger
2008-12-06 20:10 - Anmäl

Jag gillar outfiten, Prada-skorna ser väldigt trevliga ut, även om jag har vissa betänkligheter om kvaliteten (designermärke+högt pris behöver inte betyda ssk bra kvalitet, och sånt märks på skor).

Det jag saknar är någon liten, liten färgfläck. Ett tygbälte, en (virkad) ylleslips, eller bara en färg på avigsidan av halsduken (Charles Tyrwhitt har t ex en beige med bourgogneröda prickar...)
#20 Daniel säger
2008-12-06 23:32 - Anmäl

Fint minus Pradaskorna. Jättebra kläder i övrigt men skorna känns lika heta som Björn Borgs skokollektion. Har ägt två par varav ett par mocka. På dom ena gick sulan av på mitten (!) dom andra har skinn som på sin höjd tål inomhusanvändning.

Angående månadslönen så undrar jag varför det skulle vara fel att försöka få så bra kläder för en så liten peng som möjligt? Att tro på ett strikt linjärt förhållande mellan pris och kvalitet är väldigt naivt. Ta Prada som ett bra exempel.

Och kvalitetsargumentet är egentligen bara koketteri. Menar Olof m fl att om man bara lägger 2000 kronor på just den där halsduken så kommer man inte att titta på en halsduk de kommande 15 åren (som ju är halsdukens tekniska livslängd) och därmed har man egentligen "spaaarat" pengar? Jag lägger gärna 2000 kronor på en halsduk om jag verkligen gillar den men jag vet att som klädintresserad så kommer det inte hindra mig från att känna samma habegär inför någon annan halsduk kommande säsong.
#21 Anders säger
2008-12-07 01:23 - Anmäl

wonderful
#22 Johan säger
2008-12-07 02:04 - Anmäl

Ja du Olof, allt jag bad om var att även få en billigare outfit någon gång för oss människor som inte tjänar en årslön på en månad. du behöver inte ta bort din lyxiga rolls royce outfit om du vill visa att det är så du gärna klär dig (och kanske som du påstod dig inte göra försöka imponera på dina grannar). Jag menade heller inte att halsduken skulle vara från cubus, tröjan från H&M och byxorna från stefan sundströms garderob. Jag vet inte hur du brukar se på saker men allt är ju inte svart eller vitt. Räcker det inte med en halsduk för exempelvis 600 från acne vars kvalite förmodligen är en av sveriges bästa (rätta mig gärna om jag har fel olof du har ju gjort det så bra hittills).

1. angående ytterrocken som du köper var fjärde år och använder påstått lika många. Det kan ju vara roligt och kanske framför allt eftersom detta faktiskt är ett "mode-forum" att vara uppdaterad med det senaste även där morgonrock, eller förlåt ytterrock för att på något sätt hylla dig lite så står du ju tydligen för det du älskar.
(Det görs ju faktiskt nya ytterrockar varje år, kunde ju kanske vara dags att uppdatera sig lite, för om jag inte misstar mig nu så köpte du din ytterrock 2004?)

2. Prada skorna verkar ju vara populära. Hade varit roligt att göra en undersökning på medellönen här på manolo och se hur många av er som faktiskt skulle kunna köpa ett par såpass dyra skor utan att behöva sälja en skjorta från Thom Browne (350
euro) för det är väl det som gäller eller? Ni får jättegärna köpa det om ni vill, inget mig emot men det känns ju som att detta faktiskt är ett relativt komersiellt forum för en vanlig svensk och då bör man ju ta hänsyn till detta (o-100000 kr för en skjorta om ni så vill).

PS. på tal om skorna, tidlös design, bra kvalite och hälften av ert pris om inte mer och passar för övrigt outfiten bättre enligt min meningen, min andra meningen är att byxorna är jävla illa och borde bytas ut om vi ändå ska hålla oss till helheten.(http://www.urbana.se/pub_images/original/clarkbrown1_1126.jpg )
www.urbana.se (skööööön marknadsföring)

kickin up wouh!
#23 Johan säger
2008-12-07 02:13 - Anmäl

(jag gör en andreas) Och jag glömde säga en sak.

kändes det inte lite som en käftsmäll i yrsnör en tidig januari morgon för alla er med så jävla mycket stålar att ni har en weekend bag för trettio lakan och lika mycket i den varje gång ni går på stan och ska köpa strumpor?
#24 neels säger
2008-12-07 12:06 - Anmäl

Johan>> Du visar ju själv att det finns andra sidor, hemsidor där du kan inspireras bortom alla rimliga gränser för billigare priser, eller vad nu poängen med dina inlägg är. Jag antar att du inte smyger runt Rolls-Roycehandlaren om eventuellt bilinköp hamnar i den ekonomiska storleksordningen begagnad Fiat Swingo. Bilar liksom kläder handlar i princip bara om representationsvärden, och klädmärken som genomgående har en tidlös kollektion representerar andra värden än exempelvis H&Ms konsumtionsvaror.
#25 H säger
2008-12-07 19:29 - Anmäl

Skiiiiiit i svenskars jävla medelinkomst för i....!
Om det inte passar kan ni ju läsa något annat. Folk kan bränna 15 000 på cigaretter eller 50 000 på en ful platt-tv men så fort ett par skor kostar mer än 1500 kr så gnälls det i filippa k-land.
Tröttsamt!!!
#26 LoHi säger
2008-12-07 19:47 - Anmäl

#25 Instämmer med H.
#27 August säger
2008-12-08 10:07 - Anmäl

Inspiration är ju just det: inspiration. Även jag som halvtidsjobbande eller arbetslös student utan studiemedel kan dra mycket nytta av Manolo, trots att jag köper mina kläder på Brothers, H&M och Dressmann (och gärna på rea också). Mönster, färger, snitt och kombinationer är alltid intressant att läsa om, även om man sedan försöker återskapa något liknande med en avsevärt mindre budget. Så, sluta gnäll över att det är dyra kläder det skrivs om. Man vill ju ändå inte köpa exakt det någon annan har plockat ut. Låt er inspireras och nöj er med det!
#28 milo säger
2008-12-09 12:32 - Anmäl

Fan vad snyggt, precis så klär jag mig ibland, typ. Jag har en Mulberry "Aston" ungf samma storlek som Toby men snyggare!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen