Manolo logotype

Nudie diskuterar Jeanskvalité

Bild 317668

Reportage: Någonting har hänt med svenskt jeanskultur. När hypen mattades av tog kvalitén vid. Idag diskuteras denimtygers vikt i ounce, selvage och fördelen med ringspunna garner kontra open-end. Joel Lindefors, språkrör Nudie Jeans, hjälper till att reda ut begreppen.

Våren 2000 började Maria Levin, då chefsdesigner för Lee Europa, skissa på ett eget jeansmärke. I februari följande år presenterades den första kollektion under Köpenhamns modemässa. Med försäljning i över 20 länder har Nudie tillsammans med märken som Acne och Cheap Monday personifierat vad som kommit att kallas för det svenska jeansundret.

Om Acne och Cheap Mondays profil utvidgats till att innefatta ett bredare modeutbud har Nudie ytterligare profilerat sig som renodlad jeanstillverkare. "Nudie will stay true to jeans and all about jeans" säger de själva.
- Vi har alltid haft ett starkt produktfokus. Att hela tiden arbeta med nya och bättre tyger och stärka vår relation med leverantörer och fabriker. Nudie är en produkt framför modemärke, säger Joel Lindefors språkrör för Nudie Jeans.

Sedan starten sker all produktion i Italien och Portugal, av italienska och japanska denimtyger samt ekologiskt odlade bomullstyger från Turkiet. Företaget arbetar successivt med att ställa om sin produktion helt till ekologiskt odlade tyger. Joel menar att detta dels är en kvalitetsaspekt, men också ett socialt ansvarstagande som genomsyrar företaget.
- Bomullsproduktionen är extremt giftintensiv. Det upptar tre procent av världens odlingsbara mark, men runt 11 procent av giftutsläppen för den totala ytan. Dessutom finns det otroligt många efterföljande led i produktionen där kemikalier används för själva odlingen, spinningen och färgningen. Glädjande nog har utbudet av ekologisk bomull vuxit markant.

Joel är övertygad om att detta kommer att bli allt viktigare för klädtillverkare i framtiden.
- Jag tycker det är tydligt att själva tillverkningen får en allt större betydelse där företagen faktiskt själva är delaktiga i alla led. På många sätt är det här en motreaktion på den väldigt distanserade tillverkning som präglat senaste 30 åren där företagen uteslutande är baserade på sina varumärken. Vi längtar efter autenticitet.

Bild 317669
Otvättada jeans med selvagekant.

Ett växande intresse för jeansens ursprung innebär också att själva materialet får ett allt större fokus. Idag finns en uppsjö av specialiserade bloggar och forum inriktade på just jeans. Mynudies.com är ett internetcommunity där människor över hela världen laddar upp bilder på sina Nudiejeans och diskuterar kring den perfekta slitningen.
- Vi tycker självklart det är jätteroligt! Det som gör jeans så intressant är själva slitningen är en väldigt viktig del av processen bakom plagget. Att plagget formas efter bäraren, säger Joel Lindefors som menar att detta är viktigt anledning varför Nudie valt att satsa starkt på otvättade jeans.

Ringspunnet, broken twill och open end
För den icke-insatta kan jeans framstå som ett myller av underliga begrepp. Joel framhåller själva tekniken för att spinna garnet som en av de viktigaste skillnaderna mellan olika denimtyger. De två vanligaste kallas för ringspunnet och open-end. Den förstnämnda metoden innebär att garnerna spinns med hjälp av en ring i större skala, vilket kräver långa fibrer och är relativt arbetsintensivt. Open-end-teknik innebär något förenklat att fibrerna packas ihop genom en tryckturbin. Denna teknik ger ett kompakt tyg utan synliga linjer.

Därutöver skiljer sig tygerna genom vilken vävteknik som används. Nudie använder sig främst av ringspunnet garn i right-hand och left-hand samt broken twill. Right-hand och Left-hand twill innebär att tygerna är vävda i kypert, vilket ger tyget en diagonal struktur. Broken twill använder förskjuten kypert, vilket ger en oregelbunden struktur. Den sistnämnda vävtekniken uppfann Wrangler för att undvika att jeanstyget viker sig i benen.

Bild 317670
Broken twill

Det kanske främsta attributet för jeansnördar är dock Selvage-kanten. När garnet byter riktning vid änden av vävstolen skapas en stadkant (Selvage). De tidiga vävstolarna som användes under 50-talet i USA var endast 75 centimeter breda vilket ledde till längre stadkanter. Ursprungligen var stadkantenernas olika färgkombinationerna ett sätt att hålla reda på vilka tyger som tillhörde vilka fabrikörer. Levi's använde en röd och vit kant som idag är den mest använda. När USA:s tygproduktion uppdaterade till större vävstolar köptes de billigt upp av japanska kunder, vilka senare tog upp produktionen.
- Det har klart gått lite inflation i denna trend. Egentligen har ju alla tyger en stadkant och det är något vem som helst kan framställa idag, men visst är det en snygg detalj, säger Joel.

Är inte det fördjupade intresset för jeans egentligen bara ett uttryck för nörderi?
- Hela den här branschen består av riktiga jeansnördar. Det är klart att det blir lite löjligt när olika tillverkare skall bräcka varandra genom att tillverka allt tyngre denimtyger. När vi lanserade tyger som vägde 14 ounce/kvadratmeter för några år sedan ansågs det som ganska extremt. Idag finns det företag som är uppe i drygt 22 ounce. Men jag vill se det som ett tecken på att det finns passion bakom produkterna, avslutar Joel.

Bild 317671
Open-end

Bild 317672
Left hand twill

Bild 317673
Nudie Lab. Färgad med naturlig indigo.

Foto: Olof Enckell

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: nudie
#1 My Heritage säger
2008-12-02 19:17 - Anmäl

En sak jag som jag har problem med alla mina jeans är att de töjs väldigt mycket nästan helt oberoende av hur små de är när de är nytvättade. Hur mycket brukar ni gå ner i storlek, med nya jeans?
#2 Kinesen säger
2008-12-02 19:46 - Anmäl

Arbetarbyxor BAH !!!
#3 Gäst säger
2008-12-02 19:52 - Anmäl

Dondups jeans är de bästa enligt mitt tycke. Älskar passformen och tvättarna.
#4 Erik säger
2008-12-02 21:16 - Anmäl

#3
På delad plats med APC
#5 Lukas säger
2008-12-02 23:23 - Anmäl

Riktigt ointressant!
#6 Kaskar säger
2008-12-03 00:10 - Anmäl

Allt snack om kvalité från Nudei är ju jättebra ända tills ett par brallor som är fyra månader gamla spricker i grenen. Väl i butik (Nudie butik dessutom) säger de att det beror på normalt slitage. Jaha, vad är då kvalité om det räknas hålla max fyra månader??!

Nä Nudie är inget annat än allt annat skräp. Annras skulle de såklart vara dyrare.
#7 Il Vecchio säger
2008-12-03 03:46 - Anmäl

#2 Jag undrar då och då hur personen bakom enfaldet i vissa kommentarer tickar...
#8 CollegeDude säger
2008-12-03 05:55 - Anmäl

usch vad tråkigt det är med jeans...chinos is the new shit!
#9 poker säger
2008-12-03 07:38 - Anmäl

#6, Kasker: Håller helt med. Har haft två par Nudie och båda har spruckit i grenen på väldigt kort tid.
Att prata jeanskvalitet och Nudie känns tyvärr inte aktuellt vilke är synd för deras jeans är ofta snygga med shyssta tvättar.

Nu för tiden kör jag Dondup, Dsquared och Dior, inga problem med att de går sönder och detta efter några års användning.

Tycker i alla fall att artikeln var bra och intressant.
#10 Simon säger
2008-12-03 07:42 - Anmäl

Kaskar - stå på dig! Orka vara dryg som få. Det var mer eller mindre tjänstefel från expediten som tog emot dig. Som konsument har man bra mycket rätt på sin sida.

Jag har haft många par Nudiejeans och alla har hållit förvånansvärt bra och länge. De åker nog fram ur garderoben igen så fort det blir inne med flare och bootcut i sverige igen ;)
#11 lano säger
2008-12-03 08:28 - Anmäl

Måste tyværr instæmma på att Nudie och kvalitet inte kænns synonymt. Har också testat ett par nudie jeans dær samtliga gått sønder efter relativt kort tid, dock inte i grenen.

Annars tycker jag artikeln var en av manolos bættre. Den hær och den om Italigente som nyligen publicerades var två av Manolos bættre artiklar. Generellt ær inlæggen alldeles før korta! Tycker jag iaf..
#12 Anonym säger
2008-12-03 11:24 - Anmäl

Mina favoritjeans är helt fantastiska, sitter jättebra och har numera den rätta "inslitningen" efter troget bruk i 7-8 år. Sömmen i grenen är helt intakt. Inhandlades på Coop Stormarknad för 199 kronor vill jag minnas!
#13 Johan säger
2008-12-03 11:49 - Anmäl

Håller med om Nudies kvalitetsproblem. Det blir hål i grenen efter kort tid.
#14 Papphammar säger
2008-12-03 15:10 - Anmäl

Vem fan köper Nudie nu för tiden? Jävligt uttjatat och sönderhajpat märke.
#15 tobbe säger
2008-12-03 15:17 - Anmäl

Jag måste också hålla med. Mina gick sönder i grenen :( Annars gillade jag dem skarpt. Undrar varför de alltid går sönder där?
#16 Grenboy säger
2008-12-03 15:48 - Anmäl

Grenen pajjar
#17 Micke N säger
2008-12-03 16:05 - Anmäl

Mina har inte gått sönder i grenen. Dock använder jag dem inte längre men gjorde det mycket förr.
#18 Ted säger
2008-12-03 17:06 - Anmäl

Några synpunkter om det där med sprickor i grenen:

Använd aldrig mjukmedel när du tvättar brallorna (som du i princip aldrig ska göra). Mjukmedel "äter" upp bomullen.

Cyckla inte. Inte ofta i alla fall. Gör du det en sommar till och från jobbet så är brallorna körda.

Ha en storlek som passar. I butiken ska dom (om det är en tvättad modell) kännas lite för trånga. De kommer att töja sig. Förstora jeans slits ofta mer i grenen.

En reklamation är alltid ett tillverkningsfel, aldrig slitage. Men många butiker kan ofta tänka sig att skicka jeansen till en skräddare för lagning.

Jag har alltid jeans och har aldrig varit med om att ett enda par, oavsett märke, spruckit i grenen. Har du det problemet är du kanske för tjock eller så går du bara konstigt.
#19 Erik säger
2008-12-03 18:24 - Anmäl

Skönt att så många håller med mig, inga fler nudie jeans för min del. Alla har gått sönder på ett eller annat ställe på alldeles för kort tid.
#20 Daniel säger
2008-12-03 19:13 - Anmäl

Jag har haft två par Nudie jeans, väldigt snygga, väldigt bekväma men tyvärr slets de båda två väldigt snabbt och precis som för många andra i grenen. Jag tycker inte att det är acceptabelt att så pass dyra jeans ska slitas så pass fort som de gjorde. Mina jeans från cheap monday och jeans från h&m som var betydligt billigare och därmed borde ha sämre kvalité har hållit mycket bättre än vad nudiejeansen gjorde. Då har de ändå behandlats på precis samma sätt och tvättats på samma sätt.
#21 Alexander säger
2008-12-03 19:23 - Anmäl

Älskar Armani jeans. De är bekväma och tappar inte färgen!
#22 Pär säger
2008-12-03 22:29 - Anmäl

Intressant det som Ted säger, att man endast är tänkt att ha Jeans, ett par arbetarbyxor från början, vid finare högtider. Enbart sparsamt, man för undvika att gå i den, sitta, cykla, eller helst ha på sig dem alls för att de är så känsliga.

Jag har ett par Nudie Slim Jim, Japan dry. De är aldrig tvättade. Första paret gick det hål genom fickan på (alltså genom jeanstyget ut på framsidan) av min mobil. Detta skedde på en månad, och har aldrig hänt på några andra jeans tidigare. Fick ett par nya, som höll ett år ungefär, nu har de helt nöts genom i baken. Inga andra jeans gör så, och ju billigare jeans man köper, desto bättre håller dem. Oerhört intressant att det ska vara så, när priserna är skyhöga på "riktiga kvalitetsjean" av märken som "kan denim".

Sammanfattningsvis så tycker jag mina Nudie Jeans är snygga, de har fina slitningar. Problemet är bara att de helt enkelt inte håller för minsta lilla.
#23 Mia säger
2008-12-04 09:06 - Anmäl

Ted: mjukmedel äter inte upp någonting. Det är ett antistatmedel och påverkar inte hållbarheten på dina kläder alls. ( det är i stor sett identiska ingredienser i sköljmedel som i hårbalsam ) Det som verkligen äter upp en bomullsfiber är klor. Klorin används ofta i tvättprocessen på fabrik för att göra snygga effekter på jeansen.
Vill man ha ett par jeans som håller längre så ska man köpa ett par otvättade så kallade råa.
#24 Bosse säger
2008-12-04 18:33 - Anmäl

Jag har 3 par Nudie det äldsta paret av modell Flare Glenn är runt 5 år. Sedan har jag ett par Regular Alf Dry selvege som har hängt med i drygt 3 år. Och till sist ett par nästan nya
Average Joe.
Hursomhelst har inget par tendenser till onormalt slitage i grenen utan alla är hela där.
Jag tycker Nudie håller jämnare och bättre kvalitet än de flesta andra jeans i samma prisklass, på många märken
får man verkligen kolla noga så att alla detaljer sitter symmetriskt och att inte t.ex. det ena benet vrider sig.

Mina 2 cent
#25 Pelle säger
2008-12-04 20:26 - Anmäl

Har haft 4 Nudies,samtliga har gått sönder i grenen inom ett år. Riktig skitkvalite faktiskt,tyvärr för det är grymt snygga jeans som sitter riktigt bra.
#26 Per säger
2008-12-05 13:51 - Anmäl

min garderob är full av nudie. skjortor tishar jeans jackor underkläder. så jävla nöjd. skadar ju inte att det kommer från göteborg heller.. men asså ni som är missnöjda härinne måste ju ha kirrat fel storlek eller införskaffat plagget i en outlet affär nånstans på vischan. nudie är kvalité punkt slut.
#27 poker säger
2008-12-05 14:56 - Anmäl

#26 per: "Nudie är kvalité punkt slut"

Läs 9 av 10 kommentarer här ovan, de vittnar om onormalt snabbt slitage som leder till trasiga jeans i grenen, baken eller genom fickan. Låter det som kvalitet??

Med tanke på att din garderob är full av Nudie kanske du borde rensa ut lite och prova något annat märke och uppleva riktig kvalitet.
#28 Pelle säger
2008-12-06 00:47 - Anmäl

har haft 3 par nudie jeans som spruckit i grenen utan att jag har tvättat dem en enda gång, inne på mitt 4dje par nu och hoppas att jag hinner tvätta dessa efter ett halvår om inte dessa också spicker så att de inte går att laga, annar grymma jeans, borde dock se över sömarna i skrevet!
#29 Janne säger
2008-12-06 07:33 - Anmäl

Nudie är kvalité!
Acne är skit,
Dock passar designen inte mig, kör mest APC och likvärdig design
#30 Mo säger
2008-12-06 20:44 - Anmäl

sluta snacka så j*vla mycket EKOLOGISKT SKIT. Att tvätta en jeansbyxa släpper ut mer giftiga kemikalier än materialet!
Exempel på en vanlig jeans tvätt:
-Kemisk behandling (för att få slitningar)
-Sandblästring
-Stenungstvätt
-enzymtvätt
+ massa andra kemiska och påhittade medel för att få fram en snygg tvätt. Oftast innehåller en jeansmodell flera av dessa tvättar...räkna själv ut hur mycket miljöfarligt medel som det krävs för att skapa en tvättad byxa.

ekologiskt denim? skrattretande, det är inte där de miljöfarliga gifterna finns
#31 Banankaka säger
2008-12-07 16:40 - Anmäl

Mina förra Nudies sprack upp från grenen och nedåt längs insidan av låret. Hade burit dem ganska ofta i drygt ett halvår.

Har ett par otvättade gråsvarta nu, hoppas de håller bättre, för passformen är riktigt härlig.

Har i garderoben en handfull billiga, gamla jeans. Ett par jag köpte för 99kr på en Jack and Jones rea på 90-talet. Hade dem nästan varje dag i ett par år och därefter av och till i sju-åtta år. De är fortfarande bara lite skavda på slitställena, inga sprickor eller hål. Jag tycker inte längre att de är särskilt snygga, men det känns stört att slänga dem.
#32 Banankaka säger
2008-12-07 16:42 - Anmäl

Förresten så föreslår jag att #30 läser på lite om bomullsproduktion. Det är verkligen en riktigt skitig verksamhet!
#33 Supastar säger
2008-12-08 12:44 - Anmäl

Har haft tre par Nudies som samtliga gått sönder i grenen inom ett år. De senaste var otvättade som blev snyggare och snyggare för varje dag och efter den första tvättninen blev de otroligt snygga - men då var det försent. Spricka i grenen... illa!!
#34 Freddie säger
2008-12-15 19:42 - Anmäl

Det skulle vara intressant om Nudie skulle vilja diskutera kommentarerna till den här artikeln i en ny artikel framöver...
#35 Peter Sörensen säger
2008-12-28 20:03 - Anmäl

Kan tyvärr bara instämma med flertalet skribenter när det gäller Nudie. Snygga jeansmodeller och tvättar, men dålig kvalitét. Mina Slim Jim sprack på bägge sidor i grenen efter ett knappt års användande. Har aldrig haft problem med det tidigare. Synd.
#36 Krippe säger
2008-12-30 18:32 - Anmäl

En "sen" kommentar då jag tyvärr inte uppmärksammat denna artikel förrän nu. Jag kan bara instämma i det många andra redan har skrivit nämligen att Nudiejeansen, snygga som de är, går sönder otroligt snabbt i grenen. Jag har själv ägt två par och båda paren sprack i grenen inom ca 8-9 månader. Väldigt dåligt tyckte jag med tanke på att de ändå kostar en slant. Inte så konstigt alls tyckte däremot Nudie när jag lyckades få till ett samtal på telefon via butiken där jag gjorde båda mina inköp. Det svar jag fick var i stort sett att hållbarheten beror mycket på den individ som bär jeansen (goddag yxskaft) och att 8-9 månader inte alls är så farligt. Numera håller jag mig lång borta från Nudiejeans, det är som sagt snygga jeans men vad spelar det för roll då sannolikheten är stor att de spricker i grenen innan man har hunnit ha dem året ut.
#37 Mathias säger
2008-12-31 10:22 - Anmäl

Priset på byxan handlar inte bara om vilken kvalite den har. Här gäller inte alltid uttrycket "du får vad du betalar".
Priset på byxan beror på hur pass många processer den har gått igenom sin tillverkning och dess tyg.
G-Star och Replay som har väldigt slitna och mycket detaljer på sina byxor har oftast ett högt pris. Pga tillverkningen för att få den förtvättad. Iochmed att den har slitits i sin tillverkning genom alla tvättar så påverkar detta självklart kvaliten. Varje tvätt byxan går igenom minskar livslängden. En försliten byxa bör behandlas som en finbyxa.

Oftast är otvättade, råa jeans billigare och håller en bättre kvalite. Nackdelen som många kan tycka är att den torrfäller och inte har någon passform till en början.
Finns byxor som har "one wash" som då har tvättats för minska torrfällningen. Ju mörkare byxa, desto mer torrfällning av indigon.
Sen kan priserna sticka iväg ifall det är selvage denim tyg då byxan är vävda i "gamla" vävstolar, japanskt tyg, vintage m.m.

Jag äger själv ett par Sugar Cane´s 47´s som har 18,5 OZ. Jag har för mig att detta är deras tjockaste byxa. Helt otvättad, gjord av fibrer från risplantan, selvage och vintage. Perfection.
#38 joel lindefors säger
2009-01-12 16:46 - Anmäl

Vi på Nudie är smärtsamt medvetna om problemet med att några av våra modeller ibland spricker i grenen. Detta gäller framförallt några av de smalare modellerna. Den modell som vi har haft störst problem med är Slim Jim Dry Japan.

Hur ett par jeans slits beror på många olika saker, hur du bär dem, hur du tvättar dem och hur de är förbehandlade. Ett par jeans ska normalt inte gå sönder innan sex månader av oavbruten användning. Men inget par jeans håller i evighet, till slut kommer det vara oundvikligt att laga byxorna om man vill fortsätta använda dem. Det är jeansens naturliga sätt att åldras. I våra butiker i Stockholm och Göteborg så är det möjligt att få sina jeans lagade gratis, även om slitaget är vad som kan kallas normalt. I vissa fall är detta givetvis inte nog utan det enda acceptabla är att man som kund får ett par nya byxor. Vad det gäller Kaskars upplevelse ovan måste jag instämma i det som skrevs i inlägg #9; detta var i det närmaste tjänstefel.

Problemet med att jeansen spricker i grenen beror delvis på modet. Det har varit populärt för killar att bära snäva jeansmodeller långt ner på höften. Detta skapar ett onaturligt stort belastning/slitage i just grenen. Detta är något som en kunnig säljare om möjligt borde varna om vid försäljningstillfället och att så sker är något som vi arbetar för.

Det finns också en semantisk problematik. När vi diskuterar olika jeanskvalitéer ovan så avses framförallt olika typer av denimtyger. Olika kvalitéer har olika positiva sidor och olika negativa sidor. Om man till exempel köper ett par tajta jeans i en tunn och mjuk denimkvalité så är det inte rimligt att den kommer hålla lika bra som ett par lösare jeans i en tjockare och hårdare denimkvalité. Däremot får du en mjukare, och på det viset kanske en skönare byxa. Det handlar inte om hög och låg kvalité utan om olika typer av denimtyger.

Till sist vill jag kommentera signaturen MOs påstående om "ekologisk skit". Bomullsproduktion upptar 3 procent av jordens odlingsbara yta men står för 11 procent av giftanvändningen inom jordbruket, så även om det bara rör sig om ekologisk bomull är det ett viktigt steg. Sedan har du rätt i att det används mycket gifter i efterbehandlingen. Vissa av våra byxor har bara ekologisk bomull, medan några modeller är hela processen "ekologisk", alltså även efterbearbetning.
#39 jayman säger
2009-02-06 22:28 - Anmäl

Har haft 4 par Nudie jeans. De två första paren köpte jag när Nudie var nytt, första paret var felsydda vid framfickorna så att de vita insidorna stod ut (lite som elefantöron) dessa byttes mot ett par nya som istället var väldigt löst sydda i så att sömmarna glipade, penar tillbaka! Sommaren 2008 gjorde jag ett nytt försök med 2 par köpta samtidigt. På det ena paret gick yttre sömmen på utsidan av ena låret helt plötsligt upp (längs hela låret), när jag kollade sömmen var de på väg att släppa längs hela benet. Fick alltså lämna tillbaka även dem. Det sista paret var av obehandlad denim. Jag använde dem ca 1 månad, tvättade dem i 30 grader. Efter detta kändes de väldigt tunna (dvs den mesta tjockleken kom från stärkelsen). Desutom: i tyget var det på framsidan av låret ett mindre hål, som berodde på en defekt i denimen, som syntes väldigt tydligt.
Fyra returer på fyra försök ger inte intryck av hög kvalité. Jag mailade Nudie om detta för jag var nyfiken på vad de skulle svara (inte för att få något - samtliga jeans var ju åtelämnade till butik). De svarade inte! Aldrig mer Nudie för migl.
Mina favoriter i nuläget; Acne, Pace och Edwin.
#40 Mikkel säger
2009-07-22 08:10 - Anmäl

@joel lindefors

Hej

Fik læst ovenover, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med Nudie jeans.

Jeg har gennem årene købt en del Nudie jeans (8xSlim Jim), hvilket velsagtens gør mig til en god, men desværre naiv, kunde:

Alle mine jeans har en levetid på under 6 måneder, da jeg faktisk anvender dem til normalt brug...hvilket også indebærer at cykle til arbejde.

Jeg følger plejeinstruktionerne til punkt og prikke og vasker dem selvfølgelig ikke det første halve år, men jeg har endnu tilgode at opleve at bukserne ikke går i stykker bagi inden for denne meget korte periode. Det skal bemærkes at Nudie jeans koster >900 DKK i Danmark.

Det er RIGTIG MANGE PENGE for jeans der ikke kan tåle normalt brug.

Skal jeg på ovenstående indlæg forstå, at Nudie IKKE agter at forbedre kvaliteten på sine jeans modeller???

I håb om et løfte om forbedret kvalitet (læs: holdbarhed).

Mvh. Mikkel
#41 Jonas säger
2010-03-07 22:15 - Anmäl

Tycker det är kul när Nudie svarade att byxorna går sönder om man har grenen nere vid knäna... Hur har Manolo-läsare sina byxor nu för tiden? Grenen skall sitta där grenen sitter!
#42 Raderad säger
2011-03-26 21:11 - Anmäl

Jag är inne på mitt 6:e par Nudie. Alla har undantagslöst gått sönder i grenen inom ca 6 mån. Jag har nu tröttnat och tänker testa något annat märke. Även om jag tycker Nudie är snygga så är de inte prisvärda. Jag förväntar mig att jeans som kostar över tusen spänn ska ha bättre kvalitet.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen