Manolo logotype

Topp 10 Stilsäkerhet

Bild 317624
1. Synlig skjortmanschett (Tombolini)

Bild 317625
2. Att välja skor med samma omsorg som flickvän. (Angelo Nardelli)

Bild 317626
3. Reflektera kring kragfodret (Isaia Napoli)

Bild 317627
4. ..och kavajens innerfoder (Etro, The Corner)

Bild 317628
5. Material- och mönstermix. (Tombolini)

Bild 317629
6. Att se det stora i det lilla. (Isaia Napoli)

Bild 317630
7. Att behärska olika lager. (Seventy)

Bild 317631
8. Vem som helst kan följa trender. Det krävs sann stilkänsla för att göra något spännande av klassikerna. (Burberry)

Bild 317632
9. Kompromissa aldrig med accessoarerna. (Borsalino)

Bild 317633
10. Hängivenhet. (Windsor)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Greve säger
2008-11-24 07:37 - Anmäl

Att gå med kavajkragen uppfälld kan väl ALDRIG vara stilsäkert, om man nu händelsevis inte går i andra ring på Norra Real.

Killen på sista bilden ser halvklädd ut, som om han blivit påkommen av sin älskarinnas make. Oknäppt, rufsig och raggig.

Olof, detta var väl ingen höjdare, precis...?!
#2 Simon säger
2008-11-24 08:58 - Anmäl

Au contraire! Kanske inte direkt ögonöppnare. Men ändå huvet på spiken. Dettaa i kombination med väl valda och inspirerande bilder. Bra jobbat!
#3 En Pojke säger
2008-11-24 09:20 - Anmäl

Att gå med kavajkragen uppfälld kan väl ALDRIG vara stilsäkert, om man nu händelsevis inte går i andra ring på Norra Real.
Det har sina stunder. Min bror har en riktigt snygg brunaktig manchesterkavaj från RL Rugby med ett blå-grön-stripat kragfoder, galet snyggt. Synd bara att den inte passar mig.

Killen på sista bilden ser halvklädd ut, som om han blivit påkommen av sin älskarinnas make. Oknäppt, rufsig och raggig.
Verkligen inte. En perfekt knuten slips. Det gråa gör sig verkligen bra i den outfiten. Den oknäppta ärmen är en snygg detalj som kanske inte alla förstår sig på cough Greve cough.

...rufsigt hår?

Snyggt gjort Olof.
#4 Patrik säger
2008-11-24 10:15 - Anmäl

Välja flickvän? Haha, skämtar du?
#5 Dandy säger
2008-11-24 10:29 - Anmäl

Att poppa kragen enkom för att visa kragfodret känns för mig lätt överarbetat. Jag vill dock absolut inte avfärda det som Greven eller andra som håller hårt på vad de kallar klassisk stil.

Att på sådant vis kategoriskt vara för eller emot liknande företeelser känns för mig stelbent och osäkert (Nathaniel? http://thedronesclub.wordpress.com/?s=popped).

En fråga om dagsform om du frågar mig, om det sedan avslöjar ett vackert välvalt kragfoder är det ju en rolig bonus.
#6 Greve säger
2008-11-24 11:18 - Anmäl

Bäste Pojke:
Din bror är säkert stiligast i klassen!
Gällande "gentlemannen" på sista bilden, så har han uppfälld kavajkrage - se diskussion ovan. Att vidare flasha med uppknäppta ärmknappar på kavajen visar väl bara att man ännu inte lärt sig alla handgreppen vid handtvätt?! Ärmarna ser dessutom ut som korvskinn, vilket än mer stärker mina misstankar att han inte fått med sig sin egen kavaj denna gång. Storleken passar helt enkelt inte.
Rufsig är ett uttyck som kan användas i fler sammanhang än gällande håret.

Om du själv skulle gå ut så, skulle väl mamma bli bekymrad - eller hur?!

Kort sagt - smaken är olika!
Ha en fin dag i snövädret, alla!
#7 Glas säger
2008-11-24 11:54 - Anmäl

Ja sista var ju verkligen inga höjdare. Resten gillade jag dock.
#8 Santorini säger
2008-11-24 12:52 - Anmäl

Jävla svenskar, er eviga strävan efter att passa in och hålla er till regelverk och "hur man bör göra guider" får mig att må illa.
Så många modepoliser på webben.
Att vissa blir helt ställda av att kragen är uppfälld på kostymen är ju helt bizzart. Ni har väl aldrig varit i italien, och sett hur italienarna får kostymen att se så bekväm och bärbar ut.

99% av svenskar i kostymer ser så sinnessjukt obekväma ut, men här på nätet är alla riddare och vet allt, varför ser man aldrig er på stan för ? Det är ytterst sällan man ser någon som är helt sig själv och vågar..


Skit i alla regelverk och stil böcker och utveckla en personlig stil istället, mode är människor som vågar vara sig själva. Mode är ett sätt att uttrycka sig själv. Mode är inte säsong, mode är inte "dagensoutfitblabla....detta gäller just nu!!!" Mode är att vara trygg i sina plagg...

Istället för att tycka att saker är konstiga som ni aldrig skulle våga göra själva, tänk efter 2 ggr och uppskatta att någon annan tycker om något som är annorlunda. Så kanske man tillslut ser charmen i Punkare, Rock n Roll kids, Mods, skins etc etc..

Ni gillar Italienska kostymer för att italienare bär upp dom så snyggt, ni älskar engelskt mode för att dom ser så bekväma ut i fluga och 3 piece suits... men när dom flesta svenskar bär samma stil rentutav genomgående canali eller vilken engelsk designer som helst, så ser det ändå ut som om galgen är kvar, flugan ser ut som den håller på att strypa er, samtidigt som det är fokus på att "tänk om inte min manchett syns nu" så blir ni så stela som om ni skulle drabbas av stroke vilken sekund som helst.


Så nu har jag fått avreagera mig :-P

Slappna av, det löser sig!
#9 Martin säger
2008-11-24 13:12 - Anmäl

"Jävla svenskar, er eviga strävan efter att passa in och hålla er till regelverk och "hur man bör göra guider" får mig att må illa.
Så många modepoliser på webben.
Att vissa blir helt ställda av att kragen är uppfälld på kostymen är ju helt bizzart. Ni har väl aldrig varit i italien, och sett hur italienarna får kostymen att se så bekväm och bärbar ut.

99% av svenskar i kostymer ser så sinnessjukt obekväma ut, men här på nätet är alla riddare och vet allt, varför ser man aldrig er på stan för ? Det är ytterst sällan man ser någon som är helt sig själv och vågar..

Skit i alla regelverk och stil böcker och utveckla en personlig stil istället, mode är människor som vågar vara sig själva. Mode är ett sätt att uttrycka sig själv. Mode är inte säsong, mode är inte "dagensoutfitblabla….detta gäller just nu!!!" Mode är att vara trygg i sina plagg…

Istället för att tycka att saker är konstiga som ni aldrig skulle våga göra själva, tänk efter 2 ggr och uppskatta att någon annan tycker om något som är annorlunda. Så kanske man tillslut ser charmen i Punkare, Rock n Roll kids, Mods, skins etc etc..

Ni gillar Italienska kostymer för att italienare bär upp dom så snyggt, ni älskar engelskt mode för att dom ser så bekväma ut i fluga och 3 piece suits… men när dom flesta svenskar bär samma stil rentutav genomgående canali eller vilken engelsk designer som helst, så ser det ändå ut som om galgen är kvar, flugan ser ut som den håller på att strypa er, samtidigt som det är fokus på att "tänk om inte min manchett syns nu" så blir ni så stela som om ni skulle drabbas av stroke vilken sekund som helst."


Bästa kommentaren
#10 don Dandelion säger
2008-11-24 13:23 - Anmäl

Jodå, uppvikt krage är verkligen ett uttryck för en personlig och unik stil, sanna mina ord. Precis vad det är man uttrycker med sin uppvikta krage lämnar jag till andra att förklara, själv tycker jag bara att det ser fånigt, ja nästan italienskt (ni vet väl att italienska gossar och deras lediga kostymer gärna bor hemma hos mamma till dess de fyllt fyrtioett..?), ut.

Nej, mode är inte alls "att vara trygg i sina plagg". Ordet du söker är "stil", och det ordet hör inte ihop med Internetpokerungar med sedelklämma, Lyle & Scott-tröja och, just precis, uppvikt krage.

De som har stil däremot, de har det oavsett vad de sätter på sig, och kanske är det just den poängen du vill göra? I sådana fall är jag benägen att hålla med dig om att svenska män i regel saknar stil, det är väl knappast ett särskilt kontroversiellt påstående! Att avhjälpa det med att vika upp kragen på kavajen tror jag dock är en riktigt dålig medicin.
#11 Oskar i Malmö_ säger
2008-11-24 13:24 - Anmäl

Pratet om uppknäppta eller inte kavajärmar är ju ändå för de flesta här på Manolo en rent teroretisk fråga, eller har jag fel?

Hur många av Er kära Manololäsare som kör skräddarsytt?

Mig vetterligen är det ytterst få konfektionsmärken som gör working buttonholes. Ch. T är en (inte upphetsande passform på kostymer dock), Cerutti går att omarbeta till öppna knapphål, Cornelliani går inte att arbeta om.
Prada shmada, Desquared, Gucci gör nog aldrig working buttonholes (tar betalt för märket inte för skrädderiet).
#12 andreas säger
2008-11-24 13:26 - Anmäl

Santorini... en av dom absolut bästa kommentarerna som någonsin läst på manolo och jag har ändå varit här länge!
Gillar hur du ser på mode!
#13 Olof säger
2008-11-24 13:37 - Anmäl

Oskar i Malmö - Sanningen är denna detalj är direkt överflödig på konfektionskavajer. Eftersom man måste sy igenom ärmen innebär det att ärmens längd sedan inte går att justera lika mycket som om den saknar hål. Sett något krasst är det en detalj som levt kvar från skräddarsydda kavajer, då ärmarna från början är anpassade efter bäraren, och som inte går att tillämpa för konfektionsytt.

Angående kragfodret, upplever jag att det är alldeles för lätt att stirra sig blind på de dåliga exemplen. Det känns som avståndet mellan ovanstående bilder från Isaia och "Internetpokerungar med sedelklämma, Lyle & Scott-tröja och, just precis, uppvikt krage", som Don Dandelion uttryckte det, är ganska långt. Eller har jag fel? :)
#14 My Heritage säger
2008-11-24 13:39 - Anmäl

Jag kan inte mer än instämma, vårt mode i landet lagom är för uniformsmässigt och allt som är hype är rätt och allt som inte är modernt är fel, fult och konstigt
allt handlar egentligen om att kunna bära upp plagget oavsett hur provokativt det är. Om man inte klarar det blir det fel, precis som vi i Sverige oftats gör, tar mode för allvarligt, mode ska vara kul och vissa ens personlighet. Om alla går i korta byxor är det visserligen ett statment men inte ett bevis på personlig stil.
#15 Dan S. säger
2008-11-24 14:14 - Anmäl

Nån av HM:s CdG-kavajer hade fungerande manschettknappar... så nog går det på konfektion.
#16 Olof säger
2008-11-24 14:40 - Anmäl

Dan S - Det går självklart, men det farliga är att se denna detalj som ett tecken på kvalité. Många bra konfektionsmärken har inte working buttonholes just för att det skall vara möjligt för kunden att anpassa kavajärmens längd i efterhand. Sedan kan man ju självklart tycka vad man vill om det rent stilmässigt.
#17 Bottega Veneta säger
2008-11-24 14:49 - Anmäl

Skit i guider, passformsditon, etikettskolor blaha blaha blaha. Skaffa ett självförtroende istället!
#18 Santorini säger
2008-11-24 15:02 - Anmäl

don Dandelion, det är just det jag menar... Mode är stil.. för utan stil finns inte mode. Därför betyder mode för mig stil!

Och visst kan det se knäppt ut med någon som smäller upp kragen för att göra en Stureplan showoff för att han köpte sin fina "skräddade" morris kavaj på NK... det är ju just det som är så bra, för det bevisar att pengar aldrig kan göra dig stilig, ytterligare en sak som inte pengar kan göra för människor!

Jag satt i bilen vid ett rödljus utanför dramaten i stockholm i förra veckan, och emot mig kommer en äldre herre i hmm.. ca 70 års åldern, ridandes, i en riktigt gammal orange tweedrock med grå överruta, till det har han en vit buttondown skjorta och klubbslips i blått och orange.... ridbyxa givetvis... jag kollade på honom så länge så jag insåg inte att det hade vart grönt i 2 minuter och att halva Stockholm hatade mig i min bil. Hade han haft coat kragen uppfälld med en vit kontrast färg under hade det då gjort honom mindre stilig och egen då ? Jag tror inte det.

Så min poäng är väl att allt har sin plats och stilregler och etikettsböcker hör hemma på museum alternativt lägerelden..

Vissa tänker väl att självfallet måste det finnas etikettsregler vid middagar etc, det behövs inte, det enda som behövs är lite sunt förnuft, att det fortfarande finns människor som klappar ihop om någon använder fel gaffel till sin förrätt, är ju mer oroväckande än de som inte riktigt är så säkra på vad som är rätt o fel.... Lika stenålder som typ... KRIG.

Nu ska ni slippa mina kommentarer, och om någon undrar så vet jag om att jag skriver rätt illa och inkorrekt, men det e lugnt, jag sover gott ändå! :D
#19 don Dandelion säger
2008-11-24 15:05 - Anmäl

Nej, Olof, du har rätt! Det trista i kråksången är att mitt exempel är så ohyggligt överrepresenterat att det är svårt att inte bli åtminstone litet blind för andra möjligheter...
#20 Santorini säger
2008-11-24 15:07 - Anmäl

Oh btw!

Det var någon som undrade om working buttonholes... Zara har det också!

Dsquared & Dolce är inte konfektionsmärken, det är Italiensk streetwear likväl som Filippa K och Whyred är Svensk streetwear, skillnaden mellan dom är väl att Den första är dyr och oftast hyfsad kvalitet men ganska stillös, och de sistnämnda är horribel kvalitet för sin prislapp men fin passform för scandinaver ;-C Svenska märken är kanon, om man är rädd för färg och inte bryr sig att de tappar sin fina passform efter 2 tvättar.

Okej nu måste jag sluta, alla inlägg blir så förbannat långa :P
#21 don Dandelion säger
2008-11-24 15:10 - Anmäl

#18 Väl skrivet! Regler och etikett är absolut något för den med bristande sunt förnuft att luta sig på, och paragrafrytteri är vad mig anbelangar lika ovälkommet när det gäller kläder som när det gäller vad som helst.

"Hade han haft coat kragen uppfälld ... hade det då gjort honom mindre stilig" Nej, men nu hade han ju INTE det, och du satt och stirrade i två minuter ändå... Mindre är mer.
#22 En Pojke säger
2008-11-24 17:59 - Anmäl

#20 Dsquared och Dolce är konfektion.
#23 Stilton säger
2008-11-24 18:05 - Anmäl

Visst kan man ha tweedkavajens krage uppfälld! Vid kall blåst, regn och annat tråkigt väder utgör den ett utmärkt skydd mot vädergudarna.

http://thedronesclub.wordpress.com/2008/10/16/tweedkontrovers-ta-dig-i-kragen/

Dock ska man inte fälla upp kragen utan anledning. Att göra det när temperaturen är behaglig är fullständigt obefogat.
#24 Santorini säger
2008-11-24 18:08 - Anmäl

#22 Nej, det är det verkligen inte :-)
#25 Erik Dudezine säger
2008-11-24 18:20 - Anmäl

Hur bra som helst! Är visserligen skeptisk till kavajslagsgrejen. Najs med bilder!
#26 En Pojke säger
2008-11-24 18:31 - Anmäl

#24 Jag vet inte vad ordet konfektion betyder för dig men Dsquared och Dolce (+DG) är konfektion.

"Konfektion är beteckningen för kläder som är tillverkade på fabrik inom textilindustrin, till skillnad från skräddarsydda kläder. Skräddarsydda kläder anpassas efter individens kroppsmått och behov, medan konfektionskläder tillverkas i ett storlekssystem som bygger på statistiska mätningar och genomsnittsberäkningar."
Wikipedia

Detta kallas OTR (Off-the-rack) samt RTW (Ready-to-Wear). Gäller det måttsytt så heter det MTM (Made-to-Measure) och gäller det skräddarsytt så heter det Bespoke.

HM, Dsquared, Filippa K, KappAhl = Konfektion.


Happy to help!
#27 Santorini säger
2008-11-24 18:36 - Anmäl

#26 Okej om det står så på wikipedia så har jag självfallet fel.

Är trots allt blott en designer vi kan inte allt! ^^
#28 Santorini säger
2008-11-24 18:37 - Anmäl

Men om det är en skräddare som har sytt en skjorta efter mått, är det då Bespoke eller made to measure ? ;-S
#29 En Pojke säger
2008-11-24 18:50 - Anmäl

#28 Med Bespoke (sk "äkta" skräddarsytt) görs en mall utifrån ett antal måttningar av personen i fråga. Därefter sys plagget utifrån den Mallen, inte måtten, utan mallen.

När det gäller MTM (måttsytt) sys plagget oftast (om inte alltid) för maskin och görs då efter simpla mått, siffror.

Hänger du med?

Här beskriver Wikipedia det bättre kanske:
"Inom det engelska språkbruket skiljer man mellan bespoke och made to measure. I det förra är tyget tingat av en kund, på engelska been spoken for och betecknar då en kostym som är skuren och sydd enbart för den kunden.

Det senare fallet, made to measure, betecknar en kostym där de olika delarna har förskurits i större mängder, helt enkelt för att sänka arbetskostnaden. Syftet är att kunna sy en större mängd kostymer för olika kunders mått och behov men bibehållen flexibilitet att lätt kunna anpassa passformen för varje kunds unika behov."

:D
#30 Nathaniel säger
2008-11-24 20:58 - Anmäl

Alla klädkoder och regler är i grund och botten kodifierat sunt förnuft. När det sunda förnuftet är utbrett behövs inte regelverk och etikettböcker.

Det är också därför det finns mycket visdom i det gamla rådet att man ska "lära sig reglerna innan man bryter emot dem". D.v.s. genom att förstå det sunda förnuft som ligger bakom reglerna är det möjligt att när som helst bryta mot reglerna utan att se dum eller obscen ut.
#31 Dansken säger
2008-11-24 21:03 - Anmäl

Jävla svenskar... blabla stillöshet, stela regler, jfr "natural born stiliga italienare (med trekvartsshorts och trefärgade skor med square-toe)"

Det måste vara årtiondets mest lättplockade poäng, och därmed årtiondets mest uttjatade kommentar. Ge ett konkret tips, och du får det i retur med en bitsk kommentar att du försöker diktera mode. Ge istället en svepande hänvisning till att svenskar klär sig fult (för vem vill tillhöra en grupp som klär sig fult, vem?), och ryggdunkarna haglar.

Var har hela denna medelhavsnation lärt sig att klä sig så väl? Är det månntro medfött? Kommer det med modersmjölken? För inte kan det väl vara så att det finns regler - uttalade eller outtalade - som styr hur man klär sig där som här?

Att människor av alla nationaliteter, etniciteter, åldrar, socialgrupper och kön kan klä sig asfult är väl inte direkt nån nyhet, men m t p hur lätt det är att plocka poäng på att utmåla en hel nation som stillös, så kanske ovanstående tål att påpekas igen. Magert, Santorini.

(själv är jag ju dansk och danskar klär sig också förj-ligt, men inte är det nån här som orkar hata det?)
#32 R säger
2008-11-24 21:18 - Anmäl

#31 Där kom istället den bästa kommentaren hittills.
#33 x säger
2008-11-24 21:39 - Anmäl

#8 Santorini

Mycket bra skrivet. Och varför du aldrig ser mig på stan? Jag har äntligen flyttat ifrån Sverige...
#34 Det finns hopp « Life Appreciation säger
2008-11-24 22:05 - Anmäl

[...] finns hopp Läser den här kommentaren på Manolo.se och känner att det faktiskt finns ett visst hopp i den här [...]
#35 Santorini säger
2008-11-25 00:11 - Anmäl

#31 jag ger upp, du är mkt bättre än mig!!
#36 andreas säger
2008-11-25 12:25 - Anmäl

Först måste jag applådera Santorini för det välskrivna inlägget! håller med om att det finns allt för många stilpoliser på nätet och hade alla kunnat så mycket hade Sveriges gator sett lika stilfullt ut som Italiens.

Va det gäller dessa klädkoder är vill jag framför hålla med om sunt förnuft bör råda och det är inget fel med att veta om dessa koder. Vissa av dessa är ju onekligen ganska intelligenta...tex längden på kavajärmen och att visa skjortmanchetten under...Detta tycker åtminstone jag ser betydligt bättre ut än en ärm som går ner och täcker halva handen. Däremot Byxans vidd eller kavajens längd tycker jag helt klart är mer av en smaksak beroende på va du som person passar i helt enkelt. Jag som är 187cm och väger 77kg passar onekligen bättre i en kostym med smalare passform. Särskillt nertill. Kavajens längd skall ju enligt reglerna täcka stussen men jag kan tycka att kavajen funkar t om bättre något kortare än så för att få en mer avslappnad och sportigare look. Men det är precis detta jag menar...Låt det vara personligt! Extremfall åt bägge håll är sällan något annat än trendbaserat och ofta inte ett tecken på personlig stil.
#37 Dandy säger
2008-11-25 12:32 - Anmäl

#31 och #35, tack och lov för personer med er inställning. Jag har på många ställen uttryckt mitt ogillande inför den svenska stelheten i olika former.

Jag bär ofta kostym, även till vardags på jobbet, för att jag älskar det, och har nu gjort det i några år. Det finns få plagg som är så bekväma som en väl sittande kostym. De må ibland vara mindre dyra, men passformen är perfekt, och det är det viktiga för mig.

Dock får jag dagligen syrliga kommentarer om "hur fin jag är idag igen", oftast av bittra män 50+, i hemska kläder. Det påverkar mig inte det minsta, men utgör troligtvis ofta orsaken till att vi ser så få män i kostym i vardagen.

Jag uppmanas att inte sticka ut för mycket av både arbetsgivare och medarbetare, ibland direkt uttalat, men oftast mellan raderna. Omgivningen känner sig hotad och nästan kränkt av en välklädd mans blotta närvaro.

Där har vi sverige och den svenska mentaliteten i ett nötskal; Släck någon annas ljus för att de övriga skall skina starkare.
#38 Steve säger
2008-11-25 16:44 - Anmäl

Dandy: Vore intressant att veta vad för typ av jobb eller i vilken bransch du arbetar i?
#39 Santorini säger
2008-11-25 18:43 - Anmäl

Dandy din stackare! :-)

Stå på dig och kör ditt race, så länge det inte går ut över dina resultat på jobbet...

Jag jobbade länge på ett väldigt anrikt franskt modehus där alla gick omkring i sin perfekta kostymstil alternativt sin preppyfranska/bohemstil... medans jag uppskattar det som satan, men jag är väldigt mods ( vilket 99% först förstod vad det var för stil efter filmen this is england ), och kommer alltid vara det även om jag kanske jobbar på Canali eller Corneliani i framtiden, så kommer jag alltid att ha min egen stil.... kunderna och kollegorna kanske tycker att det är udda i början, men sen tycker dom bara att det är kul med någon som är annorlunda :D
#40 Dandy säger
2008-11-26 13:00 - Anmäl

#38 Jag är konsult inom IT-branschen, och vistas på diverse kontor på olika större svenska företag.

Man skall ta seden dit man kommer, och inte opassande överglänsa sin omgivning. Om folk generellt väljer att gå jeans, chinos, t-shirts, kofta är det vad som uppmuntras.

Att till undertrycka sin personliga stil efter någon slags generell norm för att passa in, anser jag dock varken främjar min arbetsinsats eller trivseln för min omgivning.

Det är inte direkt så att jag sportar tvåfärgade lackbrogues till bredrandig kostym i glada färger, plus storblommig slips, utan ganska diskreta kombinationer.

#39 Hahhah, tackar. Det är inte så att det påverkar mitt klädval, mest att det förbryllar mig.

Jag känner såhär i efterhand att mitt inlägg kanske var i överkant känslosvallande, men i stora drag upplevs det nästan stötande för många män om man bär kostym och slips till vardags i arbetet. Jag skulle nog för övrigt också kalla min egen stil ganska modsinspirerad.

Intressant med designeryrket för övrigt Santorini. Kan man se något du jobbat med någonstans på nätet? (lägg gärna in en länk)
#41 andreas säger
2008-11-26 17:01 - Anmäl

"Jävla svenskar, er eviga strävan efter att passa in och hålla er till regelverk och "hur man bör göra guider" får mig att må illa."

Meningen med denna sida är väl att få inspiration till sin egna stil. Jag kör med min egna stil, men det kan bli tråkigt i längden. Då uppskattar jag denna sida. Här kan man hitta kombinationer med kläder man aldrig haft tanken på.

Tack för mig, och tack manolo.se för att ni inspirerar svenska folket!
#42 MrPawa säger
2008-11-26 20:50 - Anmäl

Oskar mfl. ang. ovan disussion om fungerande knapphål på konfektionskostymer. För mig känns det ytterst konstigt med den kombinationen - det fungerande knapphålet är en indikation på att kostymen (eller kavajen) är gjord enligt god hantverkstradition och för mig en vacker sådan symbol på sitt eget diskreta sätt.

Att ha fungerande knapphål på en konfektionskostym signalerar att du helst vill att omgivningen skall uppfatta dig som rik, men att du i själva verket får hålla till godo med Zara eller HM... Det blir lite pinsamt. De som kan sin sak ser på skärning, passform och floran av veck på ryggen (ihopsamlade i bil- eller flygplansstolen efetrsom materialet är av låg kvalitet)
De som inte är så insatta tror bara att du tappat en knapp...

Mitt råd är att undvika de kostymerna helt eftersom du förmodligen får betala lite extra för denna kvalitetssymbol utan att få kvalitet.
Vill du för samma pengar verkligen få kvalitet, gå då in på ebay och köp en begagnad bespoke kostym (var noga med ärmlängd ;-) och be din skräddare anpassa den till din kropp. Slutar på samma pris som HM-kostymen men mycket snyggare, håller längre och ger dig en egen personlig stil.

Efter några sådana i garderoben har du lärt dig att enbart älska sådant som är sytt med kvalitet, känsla och passion.

Njut av din graderob,

Pawa - kostymsamlare.
#43 Nelson säger
2008-11-27 13:18 - Anmäl

Äntligen bra komentarer!

Klá dig som du vill, jag skiter fullständigt hur andra klär sig, visst kan det vara kul med kod ibland, kultur är viktigt och social närvaro. Jag vägrar bära svarta skor, för mig finns inget fulare och skiter fullständigt vad andra tycker. Att klá sig bra är en fingertoppkänsla, jag jobbar med Design Management, alla mina klienter klär olika, en del fasansfullt och andra mycket eleganta. Sâ alla är vi olika.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen