Manolo logotype

Modenyheter

Bild 317586

Idag släpptes så Commes des Garçons kollektion för H&M. Intresset visade sig stort. I Tokyo, där kollektion släpptes i samband med varuhusets nyöppnade butik köade människor fyra dagar för att komma över de åtråvärda plaggen.

Habitgalan: I går avgjordes modebranschtidningen Habits årliga modegala där en rad olika priser delades ut. Bland annat tilldelades Blanks Åsa Göransson och Fredrik Blank priset för årets designerduo. Holmens Herr i Göteborg, som precis genomgått en totalrenovering, vann pris för både årets modebutik och årets herrbutik.

Bild 317587
Holmens Herr nya interiör designad av Morten Bøgh Andersen. Foto: Lennart Sjöberg.

Björn Borg White läggs ner: Björn Borgs modelinje White läggs ner efter tre säsonger. Linjen som varit sofistikerat med tydliga sportinfluenser och exklusiva material stack onekligen ut från Björn Borgs övriga utbud. Kollektionen som når butikerna i vår blir den sista.

Bild 317588
Björn Borg White Höst 2008

Väskor Hlaska: För varje ny omgång av modenyheter tycks ett nytt amerikanskt väskmärke dyka upp. Hlaska försöker att kombinera arkitektur, natur och ingenjörskonst för att skapa funktionsbetonade accessoarer med en lyxig känsla. (Via Selectism.com)

Bild 317589

Hockeymode: Brothers modell för vinterkollektionen är hockeyspelaren Mats Sundin. Kampanjen som är fotad av Andreas Sjödin och där Lalle Jonson är stylist, startar nu på måndag. Sundin kommer att skänka sitt modellarvode till välgörande ändamål genom fonden Goals and Dreams som stöttar ungdomshockey.

Bild 317590
Mats Sundin i sidenscarf. Så här har du garanterat aldrig sett hockeylegenden. Vad tycker ni är Mats Sundin rätt man för Brothers?

Dessutom var Manolo.se för tredje året i rad nominerade för listan Sveriges 100 bästa sajter av tidningen Internetworld. Denna gång hamnade vi på plats nr 64. Det tackar vi er läsare för!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Erik säger
2008-11-13 20:18 - Anmäl

Tveksamt om den gode Mats är rätt man för jobbet, dock måste jag nog säga att den målgrupp som i huvudsak lockas av MQ och Brothers kedjor, dvs den stora massan grabbar. Där är Sudden gud tillsammans med killen från Norrlands Guld reklamen. Allt handlar i slutändan om pengar.

http://www.dudezine.se/
#2 Dmitri säger
2008-11-13 20:34 - Anmäl

Kan säga att H&Ms plagg kändes väldigt konstiga i storlekar, antingen var armarna bra men annat satt lite väl tight eller tvärt om. Men men, det blev ändå en trenchen som verkar passar perfekt på hösten/våren då den är väldigt tunn.
#3 Grigio säger
2008-11-13 20:56 - Anmäl

Trenchen var det klart mest intressanta plagget på herrsidan. Trench i ull är inte det vanligaste och ytan/kvaliteten kändes fin. Dessutom stack den ut med sina vita knapphålskanter, en "lagom" spiritualitet för en klassiker. Dock var den mycket figurnära med vansinnigt långa ärmar. Trots att tyget är relativt tunt blir fallet ändå helt annat än för en bomullsrock, mer trött rakt ned, ingen prasslig volym som i bomull. Men jag är inte är trenchtypen, kändes inte rätt, synd för priset är verkligen H&M...
(Svart är jag dessutom övermätt på!)
#4 milo säger
2008-11-13 22:10 - Anmäl

hade villat ha några grejer från H&M kollektionen men jag är sååå jävla pank efter att ha varit i london tidigare denna månad och shoppat där. Måste iof säga att jag hatar kampanj bilderna för commes des garcon for H&M, speciellt dom med killen på. FULT som FAN.

Björn Borg White är riktigt fint!
#5 Moh säger
2008-11-14 00:01 - Anmäl

CdG-samarbetet var inte en höjdare. Över huvudtaget.
#6 Diego de la Vega säger
2008-11-14 02:11 - Anmäl

Skjortorna var knäppt snygga men bäst kändes tröjorna över huvudtaget.
#7 astronaut säger
2008-11-14 02:19 - Anmäl

Knep en kofta i webshoppen, storlek S.

Någon som provat den i butik och kan berätta hur den känns? Det känns ganska random nu men man kanske blir positivt överraskad sen när den dyker upp på posten!
#8 poker säger
2008-11-14 07:37 - Anmäl

En riktigt tråkiga nyhet är att Göteborgs klart bästa butik, Kungsgatan 9B tyvärr lägger ner/tar ett avbrott.
Tyvärr så har för få i Göteborg förstått helt enkelt.

Otroligt synd tycker jag och jag kommer verkligen att sakna deras engagemang, genuina klädintresse och otroliga service.

Kungsgatan 9B kommer att ha 40% från och med imorgon Lördag 15/11, jag rekommenderar alla att gå dit. Köp något fint och se till att de i butiken förstår att vi klädintresserade har uppskattat det de försökt att göra i Göteborg!!!
#9 Sam säger
2008-11-14 07:48 - Anmäl

Jag beställde tröjan, http://shop.hm.com/se/campaign683cdgprods?section=M , och funderar skarpt på att beställa trenchen.

Ni som sett trenchen på plats: hur var längden? Tycker personligen att det ser ut att vara en väldigt lång modell.

Jag är ca 176cm lång och skulle nog köra på storlek 48 i jackan. Hur lång är den i förhållande till knäna?

Vore väldigt tacksam för ett svar på ovanstående fråga.

// Sam
#10 Sam säger
2008-11-14 07:49 - Anmäl

Tröjan jag beställde är:
http://shop.hm.com/media/products/683/DXL683_68550_09090_99_9999.jpg

Vart lite fel i första inlägget.
#11 Sebastian säger
2008-11-14 08:32 - Anmäl

Kungsgatan 9B har eller hade ett stort utbud av bra och intressanta kläder men det har hela tiden märkts av att butiken inte har gått särskilt bra då personalen dyker på en så fort du sätter din fot i butiken.

Detta är det absolut värsta jag vet. Är själv säljare i butik och förstår att man behöver öka sin försäljning om det är kärva tider men i det långa loppet förlorar du kunder genom att hoppa på kunden och tvångs-försälja ett par visserligen snygga men tokdyra skor för 4 000 till en student med en månadsinkomst på strax över hyran.

Jag kommer i alla fall inte sakna butiken. Tycker det är lika bra att lägga ner. :)
#12 Bottega Veneta säger
2008-11-14 09:31 - Anmäl

Tycker det verkar som att precis varenda nystartad butik i Göteborg stängs efter drygt ett år på kartan. I dessa (ekonomiska) tider kanske det inte är så konstigt, men som gammal gbg:are känner jag igen det repetetiva mönstret.
Det är något med Göteborg och nischade butiker som inte funkar. Kan inte sätta fingret på det, men klientelet känns lite...dräggigt?! Man går fortfarande hellre till PD och köper ett par trasiga Dolce&Gabbana jeans. Så har det vart det senaste decenniet. Tack gode gud att man inte bor kvar. :)
#13 poker säger
2008-11-14 09:53 - Anmäl

#10, sebastian: Kan inte hålla med om att personalen "dyker på en" så fort man kommer dit. De första gångerna jag var dit så var det inga problem alls att bara kika runt och kolla lite och ställa några frågor. Kände ingen press alls att handla eller att personalen var "pushig".
Har efter hand blivit lite av en "stammis" och vän med de som jobbar där så jag är väl inte helt opartisk men tycker fortfarande att det är lugn stämning även när nya kunder kommer in.

Att börja prata om tvångsförsäljning känns väldigt långt från den service jag sett och upplevt på Kungsgatan 9B. Jag tror att man skall vara en mentalt svag person och ha väldigt dåligt självförtroende om man över huvud taget ska köpa något för att man känner sig tvingad. Då är inte problemet butiken eller personalen utan snarare personligt.

Sen går det ju att öppna munnen och förklara vilken service man vill ha också, jag för min del saknar absolut den service och det intresse som personalen på Kungsgatan 9B har när jag går i andra affärer - tyvärr är det mycket svårare att få folk att brinna för något de inte är intresserade av än att bara be någon att låta en kika lite ifred.

#11, Bottega Veneta: Håller helt med, det är tyvärr alldeles för mycket idol/gangster-wannabees som håller vissa butiker flytande.
#14 Robin säger
2008-11-14 12:01 - Anmäl

poker: du är alldeles för partisk för att lyssna på över huvud taget.
#15 Martin säger
2008-11-14 12:27 - Anmäl

Jag tyckte H&M/CdG var helt ok. Jag köpte iaf den blåa tröjan med stor hals, den svarta cardiganen samt en brun t-shirt. Däremot blev jag lite fundersam då både tröjan och cardiganen är endast handtvätt. H&M:s tröja i 100% cashmere går ju att tvätta i 30 grader. Bra köp i vilket fall.
#16 poker säger
2008-11-14 12:57 - Anmäl

#13, Robin: Tja, det må väl kanske hända, du får väl hoppa över mina inlägg i fortsättningen om du vill... Jag tycker nog dock det bästa är att gå till butiken och testa själv vad man tycker om personalen.

Att tycka att det är lika bra att en butik med (för Göteborg) väldigt många unika märken och en av ytterst få butiker med ett bra urval av herrkläder lika gärna kan lägga ner för att man tycker personalen "dyker på en" tycker jag är helt fel.

Jag hör i alla fall till de som tycker Göteborg behöver andra (bättre) butiker än NK, Solo, Weekday och liknande som bara säljer samma märken med till största delen "snabbköpskassörskor" som personal som bara nickar och bockar och inte har en aning om vad de säljer.
#17 Toffe säger
2008-11-14 19:55 - Anmäl

Personalen på 9B är absolut inte på-hoppig. Dom är endast trevliga. Att dem försöker sälja på en något är ju deras yrke och man märker ju att de verkligen brinner för deras yrke. Alla andra i Göteborg är bara dryga som inte har något vettigt att säga.

Jag tycker det fruktansvärt att 9B ska lägga ner och butiken kommer att bli väldigt saknad!
#18 js säger
2008-11-16 03:12 - Anmäl

Lägg ner "bloggen". För trötta inlägg. Ta er inte tid att kommentera det jag skriver då jag aldrig någonsin kommer att läsa era svar. Tare lugnt.
#19 Meinhof säger
2008-11-17 18:13 - Anmäl

Håller med Sebastian angående säljarna på kungsgatan 9b. Jobbar själv som butikssäljare och enligt min uppfattning är det mest basala att kunna anpassa sin approach/säljtaktik efter kunden. Man behöver således känna av kunden och inte gå på 110 procent för att det funkade på förra kunden. Även om du nu får kunden att handla så har du förstört din chans att bygga upp ett långsiktigt förtroende. Just detta förtroende är ju grundläggande för att kunder ska vilja återkomma, istället får det motsatt effekt då kunden kommer att berätta för vänner och bekanta om sin upplevelse. Sortimentet tycker jag dock var mycket bra och visst kunde säljaren sin sak, men ack vad han inte lyssnade på vad jag sa..
#20 Räven säger
2008-11-19 10:43 - Anmäl

#19: Korrekt!
#21 booker säger
2010-05-12 09:16 - Anmäl

i like almost all what you mentioned.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.