Manolo logotype

Blue Steel

Bild 317575

Blått lever en undanskymd tillvara under höst- och vinterhalvåret. Istället bär vi murriga nyanser av svart och grått. Total idioti. Blått ger både djup och elegans.

Halsduk Alan Paine (Posh Togs)
En mörkblå kashmirhalsduk utgör tillsammans med en kamelfärgad dito en perfekt grund för att kombinera med såväl mörka som ljusa plagg. I bra kvalité har du två halsdukar för en evighet framöver.

Skjorta Gieves & Hawkes
Gieves & Hawkes något smalare skjortmodell med en relativt liten krage och smalare silhuett. Samtidigt långt ifrån mode- och trendbunden.

Bröstnäsduk Kilgour
Ett enkelt sätt att göra den vita bröstnäsduken något intressantare är att addera en mörk kontrastrand. Mörkblått är enkelt att matcha med det mesta.

Rakset Truefitt & Hill
Den som trodde manlig hudvård är ett relativt nytt fenomen har fel. Sedan 1805 har Truefitt & Hill arbetat för att göra rakningen än behagligare för män. Utbudet består idag av alla tänkbara produkter för ändamålet.

Dokumentfodral Smythson
Smythsons dokumentfodral och läderpärmar är kanske det stiligaste sättet att föra anteckningar på. Insidan av ljus nubuck skapar en snygg kontrast mot den mörka utsidan kalvskinn.

Mössa Anthony Petro (Matches)
Låt den kabelstickade mössan värma huvudet i vinter.

Kostym Kostas Murkudis (Andreas Murkudis)
Den mörkblå kostymen är ett måste i garderoben. Användbar för tillfällen med formellare klädsel, men också för att bära kavajen och byxorna seperat till andra plagg, vilket ökar användningstillfällena markant. Mörkblåttblått upplevs dessutom ofta som djupare och mörkare än svart.

Klocka IWC Aquatimer Chronograph Cousteau Divers
Armbandsur efter legendariska undervattensfotografen Jacques-Yves Cousteau, som varit Wes Andersons främsta inspirationskälla för filmen The Life Aquatic with Steve Zissou. Just denna modell tillverkas i en begränsad upplaga om 2500 klockor.

Skor Opening Ceremony (Trés Bien Shop)
Opening Ceremonys ökenkängor har utvecklats till en nutida klassiker. Till en modernt skuren kostym passar det faktiskt riktigt bra.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Alan Paine Kilgour Opening-Ceremony Smythson
#1 /M. säger
2008-11-10 20:54 - Anmäl

Håller med till punkt och pricka, bra uppdatering! Du är räddaren i nöden en kärnkraftsfylld måndagskväll!
#2 T säger
2008-11-10 20:57 - Anmäl

Blått är helt klart en favoritfärg, gillar dessa novenära artiklar.
#3 Markus säger
2008-11-10 21:32 - Anmäl

Zoolander!
#4 Randsöm_ säger
2008-11-10 21:59 - Anmäl

Bra!
#5 Musketör säger
2008-11-10 22:22 - Anmäl

Skulle uppskattat om priset var angivet bredvid respektive plagg.

Får vill-ha känslor av ökenkängorna! :/:P
#6 milo säger
2008-11-10 22:53 - Anmäl

kashmir is the shit! älskar skorna!
#7 Kinesen säger
2008-11-11 02:10 - Anmäl

"Gör vad du vill men skit i mine Blåe sko'.. " Sjöng den gamle raggarikonen, hjälten från Arlöv, Kal P Dal en gång för längesedan. Det är också där blåa skor hör hemma.
I brunt värt att dö för - i blått RAGGARE ! ! ! !
#8 Victor säger
2008-11-11 02:20 - Anmäl

Jag håller inte med om "rakningdoningarna". Visst är det snyggt med ett ställ och ett designat (till dina mac3blad). Men det är blir väldigt mycket bättre rakning att raka sig med en rakkninv. Nu förstår jag att det är många som inte vill ta sig tiden att lära sig det. Men då tycker jag i alla fall att man kan investera i en merkurhyvel som ger bra mycket bättre rakning än dagens fembladiga superduper fjäderupphängda blad och det är fortfarande väldigt enkelt att raka sig.

Jag tycker man ska satsa på något sånt här istället (även om det nu inte är blått)
http://www.nashvilleknifeshop.com/mefufopisetp.html
#9 Oskar i Malmö_ säger
2008-11-11 07:46 - Anmäl

Införskaffade Mercur hyveln för ett tag sedan. Hade inte svårt att lära mig tekniken men återgick till de av så många hatade super- duper Mach supersonic whatever Gilletteblad.
Mercur var inget bra tyckte jag! Trots bra teknik och alla
skyddande oljor, kremer mm i ansiktet så slutade rakningen ofta med rödfnasig hud och ett skärsår ibland.
Inte blev det slätare rakning än med Gilette heller.
Men visst är Mercur hyveln snygg att titta på! Där den står icke använd på ett år i det rostfria tandborstglaset på handfatet
#10 Kinesen säger
2008-11-11 08:46 - Anmäl

#8 Skönt med fler som upptäckt rakning med kniv. Helt underbar känsla. När tiden tryter blir det förstås vanlig hyvel från Gilette med klassiska blad.
Föörstår inte#9 som tycker att plasten är bättre än vanliga blad....
#11 Gäst säger
2008-11-11 09:31 - Anmäl

Varför har ni slutat skriva ut priser?
#12 Olof säger
2008-11-11 10:02 - Anmäl

Anonym - Den här artikelserien syftar till att inspirera att använda olika färger snarare än konkreta shoppingtips. Helheten är viktigare än varje enskilt plagg. Vi skriver fortfarande ut priserna för exempelvis veckans outfit och konkretare shoppingtips.
#13 Gäst säger
2008-11-11 11:53 - Anmäl

#9: Om du skär dig och blir rödfnasig kan det vara så att du trycker för hårt på hyveln. Skär du neråt räcker det med att låta den vila mot huden av sin egen vikt. Skär du uppåt får du helt enkelt vara försiktig. Jag blev också rätt blodig i början, men sedan jag fått in tekniken känns den klassiska hyveln snällare mot huden än Mach 3 och liknande.
#14 Victor säger
2008-11-11 13:27 - Anmäl

#9: Jag var jätteblodig efter de första gångerna. Googlade, insåg att man INTE skulle trycka (med macX-hyvlarna har jag alltid tryckt). Sen dess har jag rakat mig billigare bättre och mer stilfullt.

Flickvännen känner skillnad, det är en sak. Men när min mor kommenterade: "Du ser väldigt välrakad ut nuförtiden", då måste det VERKLIGEN betyda att det är skillnad.

Det ser inte bara snyggare ut i stället, resultatet blir dessutom bättre.
#15 R säger
2008-11-11 19:03 - Anmäl

Håller med om den inledande meningn om gråa och svarta nyanser. Dock är väl ändå skillnaden mellan mörkblått och svart egentligen inte speciellt stor. Båda är väldigt mörka färger som ger ett ungefär likadant uttryck. Jag förstår att artikeln är till för att inspirera men att byta ut en väldigt mörk färg(svart) mot en nyans av en annan färg som inte skiljer sig jättemycket mot svart ger väl inte så mycket?

Skulle jag klä mig i grått och mörkblått istället för grått och svart så skulle jag knappast uppfattas som någon färgstark person. Snarare ungefär lika tråkig(ja det är tråkigt med folk som klär sig i mörkgrått och svart, för det är sällan det ser speciellt lyckat ut. men det e självklart min åsikt) bara att en mörk färg bytts ut mot en annan.

Detta är dock inte något som är riktat mot artikeln utan mer mot de som tror att de kan byta ut något grått eller svart plagg mot en annan mörk färg och tro att deras grå och svarta outfit, tillsammans med den andra mörka färgen, helt plötsligt blir så mycket roligare.
#16 Gustaf säger
2008-11-12 19:46 - Anmäl

Trevligt urval... Har sett svenska Amanda Christensen's vår kollektion, där finns flera bröstnäsdukar som dem har gjort i linne med en paspoal i en mängd färger..
#17 Killen säger
2008-11-12 21:27 - Anmäl

Någon som har tips på en blå trench för en prisvärd peng?
#18 Purpur säger
2008-11-13 17:02 - Anmäl

Jag blev sugen på en sån där mössa, även om priset på hemsidan är okej så lägger de på 20 pund i frakt, vilket känns lite blodigt när allt man vill beställa är en mössa.

Någon som vet om Anthony Petro-mössorna säljs i butik i Stockholmsområdet eller via någon svensk sajt?
#19 Gäst säger
2009-02-14 08:56 - Anmäl

Hur är Alan Paines kashmirhalsdukar, egentligen? Jag köpte en från Poshtogs (vet inte om det är en likadan som i bilden; länken verkar inte funka) och jag tycker den noppar sig irriterande mycket för att vara en tygbit för sexhundra spänn... Måste man upp i lyxartiklar från Drakes för över tusenlappen om man vill slippa nopporna?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.