Manolo logotype

Shades of Brown

Bild 317525

Manolo hyllar nio nyanser av brunt.

Kashmirhalsduk Harrods
En vanligt förekommande budgettips är att prioritera ytterrocken för att sedan "piffa upp" med billigare accessoarer. Jag börjar tvivla på om detta ens är i närheten av sant. Denna halsduk skulle lyfta valfri medioker jacka till en helt annan nivå.

Handskar Paul Smith
Fårskinn är ett bra alternativ för den som vill ha mattare och sobrare yta än exempelvis kalvskinn. Här i tung brun nyans från Paul Smith med gröna sömmar, helt i linje med märkets devis "Classic with a Twist".

Hatt Optimo
Har figurerat i veckans outfit tidigare i höstas. Är den inte omöjlig att motstå?

T-shirt Fifth Avenue Shoe Repair
T-shirt med dubbla kragar, vilket följer Fifth Avenue Shoe Repairs ifrågasättande och dekonstruerade formspråk. Beige är en klart underskattad färg för t-shirts.

Acqua di Parma After Shave Lotion
Acqua di Parma slår ett slag för ett välvårdat yttre. Dofterna är beroende framkallande. Snart är det dags att kapa skäggstubben helt.

Boots Guidi (Andreas Murkudis)
Läderboots från anrik italiensk skomakare med rötterna i Toscana. Den ljusa insidan blir extra snygg mot det oregelbundna yttersta lädret och den grova dragkedjan.

Certina DS Podium
Prisvärt armbandsur som pryder många handleder idag. Medan metalllänkar ibland kan kännas aningen vräkiga ger bruna läderarmband ett elegant intryck som bara blir snyggare efter användning.

Rakset Acqua di Parma
Gör rakningen än trevligare genom ett lika vackert rakset som märkets förpackningar.

Mulberry Toby
En mindre väska är ofta välbehövligt. Lämpar sig för allt från krogen till en runda på stan. Mulberrys erbjuder en bra mix av kvalité och modern design.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Acqua-di-Parma Fifth-Avenue-Shoe-Repair Paul-Smith
#1 Cougar säger
2008-10-28 21:01 - Anmäl

Klockrent. Brunt är så sjukt snyggt med rätt accentfärger till.
#2 Parfymen säger
2008-10-28 21:02 - Anmäl

Klockrent! Gillar allt utan bootsen. Väskan är ju bara GRYM!

Vad kostar Fifth Avenue Shoe Repairs t-shirts?
#3 tobbe säger
2008-10-28 22:07 - Anmäl

väldigt sugen på att skaffa nåt från aqua di parma!

trevligt med brunt..
#4 Falcone säger
2008-10-28 22:13 - Anmäl

Kom bara ihåg att läderarmand skall bytas minst en gång i halvåret om klockan används dagligen.
#5 Kinesen säger
2008-10-28 23:27 - Anmäl

Falcone - räcker det ? Mina brukar bli sunkiga efter 2 månader. SNyggt förstås, väskans storlek kanske gränsfall...
#6 Falcone säger
2008-10-29 01:11 - Anmäl

Kinesen -> Tvättar du dig? Skämt åsido, det beror ju på hur man använder dem, men sex månader vid normalt kontorsarbete brukar rekommenderas (senaste serviceinformationen från GP t.ex.). Men om man sportar med sådana armband (varför man nu skulle göra det) så måste man byta oftare.
#7 Lance Uppercut säger
2008-10-29 08:24 - Anmäl

Bästa artikeln ever!

En annan favorit är den om bruna läderskor.
Från och med nu tycker jag att vi håller oss till enbart ämnen som innehåller bruna inslag.

Brown - never leave home whitout it!
#8 Lance Uppercut säger
2008-10-29 08:26 - Anmäl

Without ska det vara - Fan, fan, fan, fan!
#9 Olof säger
2008-10-29 09:11 - Anmäl

Lance - Även om det vore att definiera stil väl snävt så är jag totalt på.. :)
#10 lano säger
2008-10-29 09:25 - Anmäl

Ær det bara jag eller ser t-skjortan ut som skit?
Skøn artikel annars, gillar brunt skarpt. Går att bæra till allt i næstan alla nyanser. Såg en skitsnygg brun duffel från Zara på cafe.se men den fanns bara i svart på min Zara butik i Oslo :( Fick bli den ændå :/
#11 En Pojke säger
2008-10-29 09:31 - Anmäl

Brunt is the shit (höhö, shit, höhö)
#12 Hugo säger
2008-10-29 09:52 - Anmäl

Haller med om att desingen pa Mulberrys vaskor ar fantastisk. Dock ar min erfarenhet att kvaliten inte alls ar vad man kan forvanta sig med tanke pa priset.
#13 ES säger
2008-10-29 11:23 - Anmäl

Brunt, inget fel på det. Men tänk på att många, kanske de flesta, inte riktigt passar i brunt. Har man kyliga färgtoner i speciellt hud men även ögon och hår, är det bättre att välja neutrala eller kalla färger i kläderna. Annars ser man bara ännu glåmigare ut.
#14 Martin säger
2008-10-29 11:29 - Anmäl

Till #12: jag har ingen egen erfarenhet av Mulberrys väskor, men min mor har ett par väskor och även mindre accessoarer som plånböcker och kalendrar och de håller mycket hög kvalitet med tanke på hur mycket hon använder dem.
Jag har själv endast ett bälte (brunt läder vilket ju passar sig till artikeln) som jag har haft i snart två år om jag minns rätt. Jag har använt det väldigt mycket och det är helt klart i en annan klass av kvalitet när jag jämför med andra läderprodukter jag tidigare provat, jag har flera bälten i varierande prisklass men det från Mulberry är klart finast efter användning (för att inte tala om hur det har formats efter min kropp och den fina patina som uppstått..).
#15 LuDDish säger
2008-10-29 14:50 - Anmäl

beroende framkallande = särskrivning.

Annars trevligt :)
#16 Jerry säger
2008-10-29 19:30 - Anmäl

Jag älskar den där hatten. Känner någon till en webbutik som säljer hattar från Otptimo och/eller Borsalino?
#17 Musketör säger
2008-10-29 22:53 - Anmäl

Fan ibland önskar jag att Manolo var limiterat till en liten krets modemedvetna! :P

Här läcker ju två favoriter ut i en och samma artikel! Brunt och AdP! Fan Olof (tack :))!
#18 Lance Uppercut säger
2008-10-30 09:41 - Anmäl

#13 Det håller jag inte alls med om.

Om jag förstått ditt inlägg så vet du att en man med ljus hy och grått hår klär bättre i en grå kostym än en brun dito.

Inlägget är formulerat som en rad sanningar efter varandra och jag tror inte riktigt att det finns belägg för den tonen.

Jag tycker ofta att bruna toner adderar värme och kontrast till blek hud. Att glåma till det ännu mer med bleka toner känns för mig lite fantasifattigt.

Kan det vara så att det är lite av en smaksak eller har jag bara helt fel när jag tycker brunt funkar på de flesta?
#19 Kim säger
2008-10-30 13:48 - Anmäl

tycker inte brunt fungerar alls nära ansiktet. och definitivt inte beige. och jag är top 10 blekast personer i sverige (okej kanske inte, men jag är blek)
#20 ES säger
2008-11-01 14:59 - Anmäl

#18: De enda "sanningar" jag framhärdar har att göra med hur synsinnet fungerar, alltså att hur en färg uppfattas beror på färgerna i närheten. Det handlar om att kontraster överdrivs. Således ser ett ansikte blekare ut mot en svart skjorta än mot en vit, och det ser gulare ut mot en blå skjorta än mot en gul.

Det är nog ingen tillfällighet att ljusblått är en populär färg i skjortor. Den ljusa färgen får ansiktet att se lite mörkare ut, och den blå färgen ger det en liten dragning åt det solbrända.

Därmed är inte sagt att alla ska ha ljusblått. Exempelvis min fru har rödbrunt hår, bruna ögon och lätt fräknig hy. Hon klär alldeles utmärkt i brunt, rost eller orange. Och det gäller även när hon är vinterblek. Själv har jag lite gråare hy, vilket kan bli ännu värre framåt kvällen då skägget börjar märkas. För mig är blått perfekt, medan färger som kamel är rena katastrofen.

Man har försökt klassa människors färgskala efter årstider. Höst - mättade, varma färger, vinter - mättade kalla färger, vår - omättade varma färger, sommar - omättade kalla färger. Många svenskar är av typen sommar och klär enligt den teorin bäst i kalla dämpade färger. Jag köper inte allt årstidsprincipen säger, men det finns nog en del vettigt att hämta där.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.