Manolo logotype

Modenytt & läsvärt

Bild 317506

Lyckat designsamarbete: I skuggan av hysterin kring H&M:s samarbete med Commes des Garçons släpper brittiska klädkedjan Topman ett annat mycket lovande samarbeta med Londondesignern Antony Price. Price som bland annat gjort sig känd för att annat ha designat kläder åt Rolling Stones och David Bowie har senaste åren främst ägnat sig åt att Haute Couture. Kläderna som når utvalda butiker v46, blandar enligt pressreleasen brittisk rock'n roll med glamour i klassiska och enkla snitt.

Bild 317507

Church's reparerar: Wallpapers chefredaktör lämnade in sina 20 år gamla Church's-brogues till märkets egna reparationsservice. Efter drygt 30 olika punkter som åtgärdats kom skorna tillbaka nästan som nya. Tjänsten kostade 85 pund och det minst sagt imponerande resultatet kan ni se på följande länk.

Bild 317508

Väskmode 2.0:: Jakten på snygga väskor fortsätter. Denna gången från australienska Ecsotype. Modern design med stor hänsyn till funktion. Priserna från knappt 200-300 us-dollar är klart överkomliga. Därutöver tillkommer även frakt och moms. (Via Selectism.com)

Bild 317509

Bild 317510
Duffelbag som även går att bära som en ryggsäck.

I Lehman Brothers efterskalv:Style.com:s videoserie In The Closet fortsätter med skämtsam underton att diskutera herrmode. I senaste avsnittet ges ett antal köptips inför en stundande lågkonjunktur. Trots ett endast tre minuter långt klipp bjuds det på mycket ögongodis.

Svensk Mode-TV
Vi är inte bortskämda med TV-program om mode. SVT:s klart sevärda Velvet sändes bara en säsong i våras. ZTV har dock förstått att mode gör sig bra även i TV-format och sänder därför en ny säsong av Street Smart där programledaren Tony Cederteg på ett avslappnat sätt diskuterar kring vår klädsel. Premiärprogrammet för säsongen innehåller bland annat en intressant intervju med Fifth Avenue Shoe Repair som berättar kring sin designprocess.

Och för er som missat det skriver jag numera även för King under bloggen Sartorial Behaviour. Mitt stora engagemang kommer även fortsättningsvis att ligga i Manolo, men hjälp gärna till att få lite stilmässig fason på vår lillebror!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Väskor

Andra artiklar om varumärkena: Fifth-Avenue-Shoe-Repair Topman
#1 Bifurkation säger
2008-10-23 17:34 - Anmäl

Se fler Topman-bilder på Klangs blogg:
http://klang.blogg.se/

Tevligt med fler väsktips! Ska kolla på en gång.
#2 Olsson säger
2008-10-23 21:10 - Anmäl

Ja vart har Velvet tagit vägen, det var ju riktigt bra. Nästan lika bra som Kobra. Någon som vet om det kommer tillbaka?
#3 T säger
2008-10-23 21:20 - Anmäl

H&M och Topman - steer clear!
Church's bilderna och väskorna var mycket intressanta.
Men.style startade inte men Z-Tv inslaget var till min förvåning väldigt bra, och så var ju Tom Ripley programledare.
#4 Sebastian säger
2008-10-23 21:49 - Anmäl

Vet någon om kläderna kommer till Topman sthlm?
#5 Musketör säger
2008-10-23 23:12 - Anmäl

Förlåt - men snälla, tänk på stavningen! Det drar ned på en annars så bra artikel! Istället för diskutera står det "diskturer"!
#6 Räven säger
2008-10-24 10:20 - Anmäl

#5: Han kanske hade svårigheter med att betala restaurangnotan?
#7 mannen säger
2008-10-24 13:40 - Anmäl

Men varför detta att racka ner på stavning - väx upp ta till er essensen, meningen av det som skrivs. Sen kan ni gå hem och vara nöjda med at ni är duktiga - men kanske inte på Bloggares bekostnad. Ett och annat litet fel smyger väl sig iin överallt.
Minns att;
Det är mänskligt att fela,
men gudomligt att förlåta
#8 Patrik säger
2008-10-25 09:45 - Anmäl

Tack Olof igen för många väldigt bra artiklar på kort tid!
Stockholm, kollektionen - var, när? Blev sugen på sista kostymen :)
#9 Thomas säger
2008-10-27 18:32 - Anmäl

Imponerande att man kan laga gamala slitna skor så väl.
Tror det blir till att sända in ett av mina par i nästa vecka. Vad landar frakten på?

På tal om väskor köpte jag mig en mycket stilig briefcase i svart läder häromdagen. kan varmt rekomenderas. ett mindre svenska märke som gör dem. sök 'dirigo' på google så ser ni hemsidan.

Vänligen,

Thomas
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.