Manolo logotype

Snygg yta, skitig insida

Bild 317288

På håll ser Magnus Johansson ut att vara inspirationskällan till Ugglas textrad "en rågblond nordisk prins". Tar du en närmare titt ser du en människa som med spritflaskan i ena handen och pillerburken i den andra stångats med livet de senaste femton åren. Små muskelrörelser och hudens strävhet skvallrar att även om hjärnan förskjutit spriten, kommer kroppen aldrig att vara nöjd med en promillehalt som tillåter bilkörning.

För några månader sedan var jag på en föreläsning han höll om alkohol och drogproblematik bland människor i arbetslivet. Där pratade han om hur företaget du jobbar på kan påverkas av att Anna, kollegan som i vanliga fall fixar allt, på grund av kokainmissbruk blivit skyldig kriminella kretsar pengar hon inte har. Det var lite som när Stoffe kom ut till skolan och pratade med alla i nian om hur spriten kunde leda raka vägen till parkbänken, om du hade tur, under marken om du hade otur. Men den här gången med den vuxna vinkeln att om fel person sitter på ett beroende och pengarna tagit slut, är det i företagets ficka hon kommer att gräva efter mer.

Mycket var intressant, men det jag fastande mest för var när han gick igenom de första tecknen på att du har en kollega som slagit på kamikazepiloten. Det han tog upp var hur förtvivlat viktigt det blir för personer som befinner sig ett par meter under ytan att upprätthålla ett snyggt yttre. Dels för att intala sig själv om att det går bra nu, men också för att smälta in i den brottsliga krets som du inte kan undvika om du lever på uppåt- och nedåttjack. Människor som håller sin personliga tragedi på armslängds avstånd med hjälp av dyra kläder och dyrare accessoarer. Och medan Magnus berättade de här sakerna, som i sig inte var revolutionerande, började jag fundera: vad säger det oss när ytan är viktigast för dem som är skitigast på insidan?

Så länge jag kan minnas har klassens snyggaste tjej och kille varit populärast. Det heter ju att det är insidan som räknas, men allt som krävs är nio år i grundskolan för att förstå att det är en avlägsen släkting till sanningen. Ändå har det varit den politiskt korrekta ståndpunkten som någonstans visat hur vi vill att saker ska vara. Ville, kanske jag ska säga. För om media på något vis återspeglar hur vårt samhälle ser ut, står det klart att det idag är rumsrent att sätta utsidan i första rummet. Det i sig kanske inte är farligt, men när man ställer det mot bakgrunden att allt färre engagerar sig i samhällsfrågor och att det svenska föreningslivet är lika blomstrande som ordet föreningsliv känns modernt, blir det ganska olustigt. Vad är det vi lägger ned all vår tid och vårt engagemang på idag som gör att vi har så svårt för att engagera oss i vår omvärld? Om svaret är vårt yttre, måste frågan bli: Hur bra mår vi egentligen?

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: 120%Linen
#1 Serafio säger
2008-08-30 14:52 - Anmäl

Jag tycker det är fantastiskt med vackra, unga rebeller som knarkar ihjäl sig, döende valiumdandies och deprimerade poeter likväl som psykopatiska karriärister med självdestruktivt, risktagande beteende och kokainsnortande för jämnan.

Det är okej så länge döden inträder inom utsatt tid och de inte lever över sin egen tid för att bli äkta spillror på en parkbänk eller folk som åker runt och föreläser på skolorna.

Den som är ful, har spasmer och jobbar med ungdomsverksamhetg har verkligen sjunkit lågt, men den som dör av en överdos eller i en självmordsliknande bilolycka medans han fortfarande är på toppen fysiskt, ekonomiskt eller i karriären, och fortfarande ung, är nästan en slags förebild för många unga människor, med sin stil, självständighet och dekadens.

Dessa människor behövs och är ett tydligt svar på samhällets idioti.
#2 Fido säger
2008-08-30 15:09 - Anmäl

Ett snyggt yttre är viktigt och det är det Manolo ska syssla med, inte hålla på med något psychobabble om att ett snyggt yttre skulle dölja en "skitig insida". Jag är mån om mitt yttre och mår alldeles utmärkt, både fysiskt och psykiskt.
#3 Jon säger
2008-08-30 15:49 - Anmäl

Väldigt bra och läsvärd artikel! Tycker vidare att det är en mycket intressant tankegång vilken känns högst aktuell i dagsläget.

Fido: Du är inte många dagar över 18 va?
#4 En Pojke säger
2008-08-30 16:07 - Anmäl

Jag förstår inte vad som hänt med Manolo den senaste tiden. Manolo handlar väl ändå inte om sånt här?!

Olof, hjälp till här. Jag vill se dina artiklar om perfekta skjortkragar och olika kavajslag, inte läsa om knarkare och hur man mår dåligt inombords. Håll er till det YTTRE och fortsätt skriva BRA och RELEVANTA artiklar om herrmode! (Gärna klassiskt :p)

Just my 2 c.

//En pojke
#5 Isak säger
2008-08-30 16:51 - Anmäl

Jag är så trött på alla tätduggande tillrättavisanden om vad manolo borde innehålla som uppkommer så fort det inte skrivs om "perfekta skjortkragar och olika kavajslag".

Denna krönika var en frisk fläkt bland alla "relevanta" artiklar. Mer sånt.
#6 Jens säger
2008-08-30 17:18 - Anmäl

Jag är så trött på dessa friska fläktar..
Syftet med en modesajt är att behandla ämnet mode, precis som syftet med informationsmöten om drogmissbruk är att behandla drogmissbruk. Hade kursledaren eller informatören på ett drogseminarium börjat diskutera mode hade det väl också varit en frisk fläkt.. hade det uppskattats?

Krönikan var i övrigt mycket läsvärd, men det finns en anledning till att sajter har sina nischer.
Kvaliteten sjunker i och med alla dessa crossovers, det blir som en liten jourbutik som har lite av allt men inget man vill ha..
#7 Olof säger
2008-08-30 17:37 - Anmäl

Vi uppskattar som alltid er respons och tar till oss av kritiken. Som ni säkert förstår så måste vi ibland gå utanför vad vi brukar att skriva om för att faktiskt få reda på vad ni tycker är intressant. Det är självklart så att det kommer inte att falla alla i smaken, men hellre det än att ha ett helt statiskt innehåll.
#8 En Pojke säger
2008-08-30 17:45 - Anmäl

Olof citat:
"...Som ni säkert förstår så måste vi ibland gå utanför vad vi brukar att skriva om för att faktiskt få reda på vad ni tycker är intressant..."
Nu förstår jag inte, skriver ni dessa artiklar för att kolla om vi säger bu eller bä?

Ta del av informationen ni fått av undersökningen ni utförde i veckan istället. Eller så gör ni en "egen" där en utav frågorna kan vara:
"Vad vill du läsa om på Manolo:
- Mode
- Klassisk stil
- Livsstil
- Grooming
- Outfits
- Artiklar om drogmissbruk och dålig självförtroende etc"

Manolo, lämna "skitiga insidor" åt theblogthatwritesaboutcraplikedrugsandstuffanddefinitelynotfashion.blogspot.com

:D

//En pojke
#9 Björn S säger
2008-08-30 19:34 - Anmäl

Måste instämma. En bra text, men den har inte här att göra, lika lite som texter om dålig kosthållning och vitaminbrist.
#10 Christian N säger
2008-08-30 19:59 - Anmäl

Hej!
Du kanske skulle skriva en bok om det hela?! Vet inte hur gammal du är, men om du inte har tänkt på detta innan så beordrar jag dig nästan till att resa lite och få nya intryck på livet.. Sorligt faktiskt. Trodde att dem djupa tänkarna skulle få vara för sig själva på en annan blogg men du har valt att skriva om något som du varken förstår eller har en aning om! Det yttre har alltid spelat stor roll så det är väll egentligen ingen nyhet att Vicotria Beckham och alla andra kändisar går i terapi och läser böcker som "Hur skall jag hitta mig själv". Men det kanske var en nyhet för dig??!! Håll dig till modé tycker jag eller kanske du skall byta karriärsval helt?

MVH Christian N
#11 jag säger
2008-08-30 20:24 - Anmäl

det är ju nästa sorgligt att läsa dessa kommentarer, att många av "er" får panik och börjar "hugga" så fort det inte skrivs om hur "ni" ska klä er och om vad som är "inne" eller inte tyder väl på att ni borde ta del av ovanståeende artikel och kanske läsa den en gång till?
#12 LoHi säger
2008-08-30 21:13 - Anmäl

Kan bara hålla med "jag" (mig?)

Det är väl alltid värt att stanna till och reflektera över sitt eget och andras beteende, hur rimligt det är osv. Visst skall Manolo.se syssla med "kärnverksamheten", men eftertanke skadar aldrig.
#13 T säger
2008-08-30 21:56 - Anmäl

Jag tycker visserligen att det kan vara intressant med lite filosofiska reflektioner ibland, just denna gav mig inte något och även om jag uppskattar liknande artiklar ibland så förstår jag att många vill ha bort dem p.g.a. den svaga anknytningen till mode.

På senaste tiden har sidan uppdaterats med en artikel om dagen, låt mig föreslå följande:
Behåll den här typen av innehåll, men publicera en mer "konservativ" artikel samma dag som dessa mer filosofiska artiklar publiceras.
#14 Nanonym säger
2008-08-30 22:13 - Anmäl

manolo är väl för fan en blogg om kläder, eller? varför skulle man då inte hålla sig till det? vad är meningen med att inte hålla sig till ämnet?

ja, en manual till en volvobil skulle kunna innehålla tips om mode, men varför det?
#15 Mattias säger
2008-08-30 22:40 - Anmäl

Till alla er som inte håller med om att det här var en artikel om "manlig stil" men ändå vill ha fler liknande artiklar här:

De flesta läser Manolo enbart för att få läsa om manlig stil eftersom de (Olof i 99 % av fallen) är bättre på det än alla andra svenska bloggare. När det kommer till kritan är bloggläsning trots allt också en marknad och om inte Manolo följer lagen om komparativa fördelar kommer de också att slås ut. Alltså: om Manolo börjar skriva om en massa annat, som andra skriver bättre, kommer också deras modedel att slås ut. Vi som vill ha kvar modebloggen vill alltså inte ha sådana här artiklar.
#16 Deogol säger
2008-08-30 22:42 - Anmäl

helt rätt av manolo!! mer sånt!

det mesta av kritiken är ignorant. människans syn på det yttre är i högsta grad relevant på en modesida som manolo. många av oss över 18-strecket vill ha mer än en banal sida som tipsar om senaste nytt inom modet.

tycker 'jag' och 'LoHi' rör vid något intressant, och antagligen ganska sant...
#17 Pär säger
2008-08-31 01:10 - Anmäl

Jag tycker det är i allra högsta grad intressant. Speciellt att väldigt många uppenbarligen får panik av att läsa en sådan här artikel. Många skulle nog behöva ett litet uppvaknande för att se vad som är viktigt i livet egentligen. Visst, mode kan vara kul, men har ni sett hur en vanlig svensk krog ser ut idag egentligen? Det är som en modevisning. Dockor som har studerat precis de kläder som är rätt, och ska framhäva saker på rätt sätt. Sen går man till utställningen, ser osäker ut och hoppas att någon ska se de kläder man har på sig. Det är verkligen bara utsidan som räknas, och när man har den fokusen, då utvecklas man inte på insidan och plötsligt är man bara ett tomt skal.

Vem klär ni er för? Tror ni fortfarande att det är för er själva ni klär er, eller klär ni er för att finnas i andras ögon bara?
#18 Pål säger
2008-08-31 01:25 - Anmäl

Stil för mannen, inte bara mode. Det här var både skrivet med klass och stil om att ha stilen kvar i ögon som bara ser modet.
#19 Farbror Barbro säger
2008-08-31 08:51 - Anmäl

Jag ser inget behov av att försvara allt Olof skriver på Manolo, vissa här verkar ha det som ryggradsreaktion. Det är också lite förvånande att på en modeblogg läsa inlägg som tar avstånd från att människor bryr sig om sitt yttre.
Olofs artikel är rörig, osammanhängande och tämligen ointressant, vilket säkert beror på skribenten är inne på ett område som han inte behärskar. Håll dig till mode och stil, Olof, det är du bra på.
Jag är själv mycket intresserad av det psykiska välmåendet och väl insatt i dessa frågor, men jag söker mig inte till Manolo för att läsa amatörmässiga texter om att vi bör tänka på hur vi mår. Det ger ett nästan löjeväckande intryck.
#20 En Pojke säger
2008-08-31 09:13 - Anmäl

Farbror Barbro:
Det är INTE Olof som skrivit denna artikeln utan någon vid namn "Daniel". Anledningen till att Jag och många andra har tagit upp Olof är för att det, till störst del, är han som skriver Bra och Relevanta och Intressanta inlägg det Manolo handlar om. Kläder, stil, mode, klassisk stil....alltså inte...sånt här. Så ser Jag på det hela.

Några pratar om att det inre är minst lika viktigt som det yttre och jag håller med till 110% MEN jag vill inte läsa det på Manolo. Hit kommer jag för att läsa om, som jag sagt tidigare, perfekta skjortkragar och kavajslag. Vill jag läsa om mitt, och andras, inre så finns det säkert andra bloggar för det.

Nej, detta är inget klagande inlägg, utan snarare ett utav kritisk karaktär. Jag vill se Manolo utvecklas, men åt rätt håll.


//En pojke
#21 Farbror Barbro säger
2008-08-31 09:46 - Anmäl

Ber om ursäkt, utgick från att det var Olof som var skribenten. Daniel vet jag inte vem det är, man han bör nog fundera på sitt ämnesval i fortsättningen.
#22 Räven säger
2008-08-31 10:01 - Anmäl

#2: Det säger alla som är ett mentalt vrak.
#23 Mattias säger
2008-08-31 10:14 - Anmäl

Sammanfattningsvis, UT med Daniel, annars kommer han bli orsaken till Manolos fall..
#24 mojo säger
2008-08-31 10:27 - Anmäl

väl skrivet. tangerar förstås gränsen för det irrelevanta i sammanhanget men texten inspirerar till eftertanke tycker jag, och det skadar aldrig.
#25 Fido säger
2008-08-31 10:49 - Anmäl

Daniel, ja. Det var han som gav oss dessa odödliga rader:

"Jag vill se ett manligt mode som fortsätter utvecklas, jag vill ha fler Peter Sipens, som kanske inte riktigt lyckas med tricket att få en potatissäck att se chick ut, men som i alla fall har modet att försöka."
#3: Jag har fyllt 30.
#22: Jag kan försäkra dig att jag inte är ett mentalt vrak.
#26 Olof säger
2008-08-31 10:52 - Anmäl

Som sagt tidigare är vi självklart glada att ni är öppna med kritik kring vårt innehåll. Det gör det betydligt enklare för oss att bättre anpassa vårt innehåll. Samtidigt hoppas jag att ni förstår att vi faktiskt måste testa något okonventionella artiklar för att utvecklas. Det handlar ju också om att ge sidan dynamik med olika textformat. Jag tyckte Daniels text var väldigt läsvärd. Annars hade vi aldrig publicerat den. Men självklart vi kommer att ta till oss er kritik.
#27 Gustav säger
2008-08-31 11:11 - Anmäl

Jag gillade krönikan/artikeln.
#28 Wictor säger
2008-08-31 11:15 - Anmäl

Så länge ni uppdaterar sidan med artiklar om kläder som vanligt gör det mig inget om ni kommer med någon sådan här artikel någon gång ibland.
#29 Mattias säger
2008-08-31 11:53 - Anmäl

Olof:

Det handlar inte om artikeln är läsvärd eller inte, det handlar om den är relevant med det som det står att sidan ska innehålla.
#30 Simon säger
2008-08-31 12:52 - Anmäl

Vårt yttre speglar ofta vårt inre. Detta är väl en blogg om stil och inte bara "mode". Tycker absolut att texten var läsvärd och relevant om man skall se begreppet stil lite vidare.

Men Serafio. Jag förstår inte ditt romantiserande av unga som knarakar ihäl sig?! "Valiumdandies och deprimerade poeter" är vackra fiktionella karaktärer. De funkar i filmer och böcker, men missbruk är aldrig vackert när man ser det på nära håll.
#31 Leo säger
2008-08-31 12:53 - Anmäl

Fido, oroa dig inte för Räven, som ofta har rätt bitska kommentarer =)

"Surt sa räven" - eller kanske "Sur är Räven"!

Jag tycker också att det var en tänkvärd text, men sådana finns det gott om på alla möjliga ställen. Är inte säker på att Manolo är rätt plats för en sådan text. Visst bör vi alla ha djupa reflektioner kring oss själva och andra då och då, men detta står inte i konflikt med ett Manolo som fokuserar mer strikt på mode.
#32 Erik H säger
2008-08-31 13:30 - Anmäl

Bra artikel. Relevant för sidan.
#33 Serafio säger
2008-08-31 14:00 - Anmäl

Verkligheten uppfattas olika av olika människor, det finns ingen lag som säger att en snusnykter, realistisk syn på tillvaron är det enda rätta.

Vissa missbrukare ser nyanser i verkligheten på samma sätt som andra känner efter mellantyget i en kavaj. Sånt många missar.
Folk som lever på gränsen kan ibland vara mycket spirituella och som historien även visat åtskilliga gånger, kreativa.

Den bild som förs ut av skolkuratorer, landstingspsykologer och söndagdstidningarnas livsrådgivare, att all form av självinsikt och positiv skapandekraft måste bottna i en balanserad, vegetarisk, fiberrik övre medelklasstillvaro där barn, arbete, sommarstugan, ett glas vin till maten etc alla ges sin beskärda del och alla former av extrema känslo och sinnestillstånd avlägsnas, stämmer inte.

För vissa kan det faktiskt vara ett meningsfullt och värdefullt liv att dö unga. Finns inget som säger att ett sådant livsöde måste uppnås genom att först ha levt i sin egen avföring.

Hur skulle modet eller konsten se ut utan deprimerade pillerknaprare som Yves Saint Laurent eller narkomaner som Gianni och Donatella Versace, för att bara nämna några? Betydligt tråkigare.

Alla människor kan inte leva likadant, eftersträva samma öde och finna tillfredställelse i samma saker.
Vissa människor är t.o.m lyckligare deprimerade än vad de var som friska, eftersom de funnit sig själva.
#34 eric säger
2008-08-31 14:40 - Anmäl

Jag tycker att det är olyckligt att man för att testa vingarna väljer denna text. Den saknar tydlig riktning och berör ett allt för pseudo-intellektuellt ämne på ett påtagligt klichéartat vis. Jag ser gärna ett oväntat ämne då och då, så länge man främst arbetar för att producera fler inlägg som behandlar bloggens huvudämne. Det är svårt att försvara utsvävningar, så länge det kan gå dagar mellan de matnyttiga inläggen om det som efterfrågas av läsarskaran. Utsvävningarna bör också ha en betydligt tydligare koppling till bloggens egentliga ämne.

Sidan dör knappast av att då och då misslyckas med sina inlägg, vilket tydligt syns i antalet kommentarer som just dessa inlägg frammanar. För att manolo skall tappa mig som daglig läsare, krävs bra mycket större förändring än ett halvsjaskigt inlägg av en sällan återkommande skribent.
#35 Gubben säger
2008-08-31 14:49 - Anmäl

Jag tycker att man ska säga som det är: Daniel tillför inget till Manolo. Och ni som tycker att artikeln är bra och läsvärd får gärna berätta varför. Det vore intressant att veta. Det är så förbannat intressant med alla här som tycker allt är jättebra och verkar livrädda för att kritisera. Jag tror att Manolo står pall för det.
#36 Serafio säger
2008-08-31 15:09 - Anmäl

De som använder uttrycket "pseudointellektuell" är själva de "pseudointellektuella" som gjorde detta uttryck populärt.

Här är en lista med några av de "pseudointellektuellas" favorituttryck.

Pseudointellektuell

Kvasiintellektuell

Pretentiös

Kliché

Passé

Paranoid Schizofreni

Dussin-"någonting"

En typisk "pseudointellektuell" är en genomsnittlig, före detta ungmoderat med alldagligt utseende som var låtsashöger innan han ens fått sitt första riktiga jobb för att det var lite "coolt" när man gick på gymnasiet.

Klassiska svennekategorier som går att inkludera under "pseudointellektuella" är MQ-krogkillen, den moderate rörmokaren eller kylmontören, wannabe-entreprenören som pluggar ekonomi medans farsan är lokal butikschef för ICA och killen som kan alla vodkadrinkar som någonsin uppfunnits.

Det viktigaste kännetecknet för en "pseudointellektuell", utöver alldagligt utseende och arrogant päronarsle-attityd och missbruk av de ord och uttryck jag tog som exempel, är dock att de är de enda som använder uttrycket "pseudointellektuell".
#37 Pierce säger
2008-08-31 15:40 - Anmäl

"There is an idea of a Patrick Bateman, some kind of abstraction, but there is no real me, only an entity, something illusory, and though I can hide my cold gaze and you can shake my hand and feel flesh gripping you and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable: I simply am not there."
#38 eric säger
2008-08-31 18:29 - Anmäl

Jag kastade gatsten under gymnasietiden.

För övrigt har jag svårt att se vad ofogade personangrepp har med artikeln att göra. Jag gav bara min syn på artikeln och den efterföljande diskussionen. Om mitt val av ord retar dig på något sätt, ursäktar jag det hela. Jag är inte intresserad av att förarga övriga läsare här. Jag trivs bra med en glad och öppen inställning.
#39 Leo säger
2008-08-31 19:56 - Anmäl

eric, be inte om ursäkt. Om någon borde be om ursäkt är det Serafio, som ständigt kastar ur sig alla möjliga fördomar om olika typer av personer, och vilka uttryck de använder. Det är närmast häpnadsväckande. Ingen får tydligen tycka något, utom Serafio själv, som har sin uppfattning om MQ-killen m.fl. j*vligt klar.
#40 Dr Säd säger
2008-08-31 20:59 - Anmäl

Det var många moderater, Serafio. Tycker du att det är otrevligt med moderater? Själv tycker jag jaevligt illa om socialister som vill konfiskera min lön och dela ut till pack för att dom skall slippa göra rätt för sig. Tyvärr är moderaterna bara marginellt bättre än (s)... Jag siktar på att lämna landet nästa år för att höja min lön och se om människorna i landet jag flyttar till är lite varmare och trevligare än genomsnittsstockholmsviktigpettern och magsure genomsnittssossen.
#41 poker säger
2008-09-01 07:43 - Anmäl

eric, bry dig inte om serafio - jag tror det är många som börjat hoppa över hans långa och ofta poänglösa inlägg..

I övrigt tycker jag inte artikeln är helt malplacerad men tyvärr alldeles för dåligt skriven och "flummig" (i brist på bättre uttryck). Artikeln behandlar till viss del stil men i ett vidare grepp än bara mode och kläder.

Jag förstår att vissa kan tycka den är fel för manolo men jag för min del uppskattar om inte alla artiklar handlar om "dagens outfit" eller "hur högt ska slipsknuten sitta?" (under adamsäpplet men över naveln är rätt svar för er som fortfarande undrar).
#42 Sebastian säger
2008-09-01 09:07 - Anmäl

Artikeln var mycket bra och har ju trots allt en tråd in i manolo även om jag tvivlar på att det är många knarkpundare som läser. Artikeln är en aning fel vinklad när den lätt uppfattas som att ett välvårdat yttre skulle höra ihop med dåligt självförtroende och droger, naej inte år 2008!

Ni som gillar artikeln borde läsa boken "Snabba Cash" av Jens Lapidus om ni inte redan gjort det.
#43 Gubben säger
2008-09-01 10:01 - Anmäl

#42: På vilket sätt är artiklen bra? Och på vilket sätt är den relevant för Manolos läsare?
Det är många här som lite slappt säger att artikeln är bra men som inte förklarar varför. Jag tycker artikeln är slafsigt skriven samt saknar såväl struktur och djup. Läsvärdet är därmed tämligen lågt. Texten har ingen riktigt grund att stå på och känns bara krystad.
Manolo.se "bloggar specifikt runt ämnena stil, mode och kroppsvård för män", kan man läsa i dess programförklaring. Jag har väldigt svårt att se att Daniels text passar in i den beskrivningen.
#44 Sebastian säger
2008-09-01 13:57 - Anmäl

#43: Artikeln är bra i den bemärkelsen att den informerar om en ytterst liten minoritet, en minoritet likt kriminell... Men efter andra gången jag läst artikeln måste jag instämma i att den inte har på manolo att göra!

Många av manolos läsare verkar ändå sträva efter "den perfekta mannen" identiteten och artikeln käns som en onödig käpp i hjulet på vägen dit.
#45 kp säger
2008-09-01 19:51 - Anmäl

Håll er till det ni faktiskt är kapabla till - dvs mode. Artikeln är bara rörig och har ingen egentlig röd tråd.
#46 Jens säger
2008-09-01 20:18 - Anmäl

# 41 om du inte enbart vill läsa inlägg om mode och stil föreslår jag att du ibland väljer en annan blogg, det är skönheten med att bloggar har vissa inriktningar, nämligen att man då kan välja precis vad man vill läsa.
#47 poker säger
2008-09-02 06:18 - Anmäl

Jens, jag tycker (precis som jag skrev i mitt inlägg) att artikeln faktiskt behandlar stil.
Stil är så långt mycket mer än bara vilka strumpor som du bör matcha med vilken färg på skjortan eller hur vida byxorna ska vara till spetsiga boots.

Stil är för mig ett mycket vidare begrepp än bara vilka kläder du har på dig och för att uppnå stil på riktigt behövs det så mycket mer än senaste "dagens outfit".
#48 Sixten säger
2008-09-02 13:42 - Anmäl

#47: Det är möjigt att stil i din värld omfattar allt från val av filmjölk till graden av existentiell ångest, men för de flesta som besöker Manolo innebär stil främst klädstil, det vill säga mode. Mår man dåligt har man nog större hjäp av att söka sig till vården. Låg oss inte flumma till och spä ut betydelsen av ord som stil, det är ingen behjälpt av.
#49 poker säger
2008-09-02 14:20 - Anmäl

#48: Om du anser att stil och mode i princip är samma sak tycker jag synd om dig.

Jag tycker helt klart att vi i den här diskussionen bör avklara (kalla det "flumma till" om du inte har bättre
inställning) vad stil faktiskt innebär eftersom stora delar av diskussionen just går ut på huruvida artikeln passar på Manolo eller inte. Enligt "om Manolo" så är syftet med Manolo "att fungera som en resurs för män vad gäller frågor om stil, mode och skönhet. "

Jag tycker som jag skrev inte att artikeln är särskilt bra eller intressant och skulle Manolo publicera artiklar i den här nivån ofta så skulle jag inte besöka sidan men stora delar av debatten handlar inte om artikelns kvalitet utan snarare vad som "bör" avhandlas på Manolo och då är det helt klart intressant att se hur många som inte förstår att mode och stil inte är samma sak.

Jag tror att väldigt många av den här bloggens besökare borde fundera mer på stil och mindre på mode.
#50 Sixten säger
2008-09-02 17:15 - Anmäl

#49: Tack, men jag behöver inte din empati. Du slår ner på min definition av stil men erbjuder ingen egen, det är inte speciellt hedervärt. Att förneka att stil och mode hör ihop finner jag märkligt. När det skrivs om stil så är det för mig ganska uppenbart att man främst syftar på klädstil, möjligtvis också etikett och konsten att uppföra sig, allt det som bidrar till ett snyggt yttre. Börjar man i stället blanda in hur vi mår psykiskt, om vi är knarkare, alkoholister eller är deprimerade, så hamnar vi på nog villovägar.
Stil och mode är två sidor av samma mynt.
#51 Sonny C säger
2008-09-03 14:46 - Anmäl

Mycket bra skrivet. Tack för det. Intressant att den verkar provocera vissa läsare så mycket. Om man inte gillar den, behöver man ju inte läsa. Precis som jag inte läser "den perfekta sneakern" eftersom jag inte brukar ha sneakers. Det borde inte vara svårare än så.
Alla får plats.
Allt gott.
Sonny C
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.