Manolo logotype

Konsten att knäppa upp

Bild 317285

Skjortan är grundpelare i den moderna mannens garderob. Vanligtvis bärs den idag utan slips, vilket för många då endast blir en fråga om en eller två knappar skall vara uppknäppta. Sanningen är att det finns betydligt fler aspekter att ta hänsyn till. Nedan följer några.

Kragmodell är som alltid central. Skjortkragen skall helst ha konkav form och bilda en fallande kurva som lutar inåt mot halsen.

Kragsnibbarna skall ligga mot bröstet. En kavaj eller tröja har fördelen att de liksom en button down-skjorta håller kragnsibbarna på plats och ger kragen önskvärd höjd. Tänk på att vissa bredare skjortkragar kräver en kavaj eller tröja för att inte bilda en spretande vinge runt halsen.

En av de största fördelarna med välsydda skjortor är att kragen bibehåller sin form även efter flera tvättar. På sämre sydda skjortor tenderar kragsnibbarna att spreta istället för att som önskvärt ligga mot bröstet.

Utan slips blir snygga knappar än viktigare. Pärlemor ger ett snyggt skimmer som platsknappar saknar.

Uppknäppt skjorta till slips är en ständig tvistefråga. Är det en informell tillställning utan direkta klädkoder är det acceptabelt. Vid formella tillfällen då kostym är ett måste eller arbeten som kräver en striktare klädsel skall skjortan vara knäppt hela vägen.

Tom Ford är mästare på att knäppa upp sina skjortor. Kanske krävs det också en machofylld designer ständigt klädd i oklanderligt skurna kostymer för att komma undan med fler än två knappar uppknäppta.

Det är viktigt att särskilja semesterklädsel från vardagslivet. En hyfsat djupt uppknäppt linneskjorta lämpar sig betydligt bättre för semestern runt Medelhavet än på kontoret.

Som lång är det ofta att rekommendera att knäppa upp två knappar framför en, vilket lätt kan ge ett något för tillknäppt intryck. Det beror självklart även på avståndet mellan knapparna.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

Andra artiklar om varumärkena: 120%Linen
#1 Leo säger
2008-08-27 19:29 - Anmäl

Tvistefråga? Uppknäppt skjorta och slips är - enligt min personliga uppfattning - bara OK om man jobbar övertid... och då bara i mindre sällskap där alla känner alla.

Det var även nytt för mig att två uppknäppta knappar är att föredra framför en. Två uppknäppta knappar skulle jag bara ha på en svettig nattklubb, och hemma.
#2 Philip säger
2008-08-27 19:45 - Anmäl

Hur e d me den nedersta knappen? Uppknäppt eller ej vid icke instoppad skjorta?
#3 Oskar säger
2008-08-27 19:50 - Anmäl

Endast 1 uppknäppt knapp + vit t-shirt under skjortan är så "svennebanan" det bara kan bli. Antingen knäpper man skjortan helt, eller så knäpper man upp två knappar.
#4 Nils säger
2008-08-27 20:03 - Anmäl

Vad tycker ni alla om att köra alla knapparna knäppta då? Ända upp alltså. Något jag brukar köra på, och det funkar för mig.
#5 kammad.blogg... säger
2008-08-27 20:39 - Anmäl

tror snarare att det väsentliga ligger i att kunna anpassa skjortnas färg och form till situationen än vilken nyans av vitt knapparna har.
#6 R säger
2008-08-27 20:39 - Anmäl

Förstår inte det om att kragsnibbar tenderar att spreta. Tycker kragsnibbarna har legat ner på alla skjortor jag haft oavsett märke och prisklass på skjortan(från dressman till bertoni). Stryker man bara skjortan så ligger de precis likadant som innan första tvätten som efter tjugosjätte(mer eller mindre).

Sen att ha en knapp uppknäppt även om man bär slips funkar det så länge det inte är allt för uppenbart dvs kragen ska fortfarande ha samma form som om den vore knäppt. Kräver bara att man rättar till den ibland. Kan dock nämnas att det ser aningen ledigare ut, om än inte i den utsträckningen att man är ledig för dagen, så kanske inte är något att använda under möte med kund då man inte vet hur det uppfattas av personen/personerna.
#7 Serafio säger
2008-08-27 20:40 - Anmäl

Det är också helt acceptabelt att ha skjortkragen öppen och liggande utanpå kavajslagen. Rent jävla skitsnack att det inte skulle vara det när de flesta stora modehusen, samt kungligheter och filmstjärnor, synts så mången gång.

Det är inte bara för hallickar i Miami eller persiska mattförsäljare.

Vissa klassiska designhus gör stora, breda kragar just i detta syfte. För att ge en snygg, avslappnad playboylook där kragen tillåts vara öppen.

Jag är trött på alla dessa neurotiska, tvångsmässiga, dammiga och rent idiotiska stilregler som saknar verklighetsförankring.
Ingen bryr sig om hur den brittiska överklassen knäpper sin väst eller hur skjortkragen måste se ut på ett amerikanskt östkustcollege.

Ledande modehus bryter uppenbarligen mot dessa neurotiska regler som hör hemma på frimurarnas årsmöte, och jag bryter då sannerligen mot dem, liksom flera av världens mest kända aristokrater och fashionistas.

Nu ska dock inte alla klädregler sägas vara idioti. Vissa saker är universiella, så som att ha nedersta knappen i kavajen öppen och att ha en grop i slipsen, men att skjortkragen måste hållas på plats och inte får spreta utåt är nog bland det dummaste jag hört. Det MÅSTE absolut inte vara så.
En bred krage som trycks fast innanför en kavaj eller tröja blir ofta assymetriskt sned och ser manglad ut, fult rent ut sagt. Speciellt en finare skjorta med bred, stärkt krage tappar ofta helt sin karaktär om kragen ska mosas på detta sätt som om det var en button down.

T.o.m anrika Ballantyne som varit favorit bland allt från Shahen av Iran till Monacos furstefamilj låter kragen spreta utanför tröjans öppning eller kavajslagen i sina reklamkampanjer, och de använder nästan aldrig button-down heller.

Jag gillar "Olof", men jag är rädd att många av hans läsare tolkar det han skriver om dresscodes och gentlemannaanda lite för bokstavligt.
Det leder till trångsynt besserwissermentalitet och får unga människor att låsa sig i väldigt rigida tankebanor där fullständigt acceptabla alternativ ur modesynpunkt per automatik utesluts.
#8 Johan säger
2008-08-27 20:49 - Anmäl

Hur är det med jeansen då? Funkar både en och två knappar uppknäppta?
#9 R säger
2008-08-27 21:06 - Anmäl

gällande jeans så är det ju fler knappar uppknäppta desto bättre.
#10 Gäst säger
2008-08-27 21:29 - Anmäl

När ska Serafio få börja skriva för Manolo?
#11 PS säger
2008-08-27 21:33 - Anmäl

Serafio: Därför att kragar utanpå kommer påminna dig om mattförsäljare/Bilförsäljare. Det har dött liksom Rolex som varumärke.
#12 Jens säger
2008-08-27 21:38 - Anmäl

Av förekommen anledning mobbar min vänstra hand den högra, och vägrar därför att knäppa mina skjortknappar på ett adekvat sätt.
Som liten blev jag ofta upphittad på mitt rum med händerna intrasslade i varandra och skjortan knäppt på de mest vidraga av sätt (ibland var tom 3 knappar uppknäppta!!).

Lösningen, som är av den enklare naturen, stod att finna i kardborre-band. Det är lika enkelt att ta på som det är att ta av, och så enkelt att även persiska mattförsäljare eller kungligheter klarar av det.

Min fråga är då självklart hur långt upp man måste trycka ihop kardborren för att vara respektabel?
#13 don Dandelion säger
2008-08-27 21:38 - Anmäl

#10 Bra humor!
#14 Vermund säger
2008-08-27 21:57 - Anmäl

#7: Visst är du välkommen att ha kragen så om du vill se ut som en playboy. För det är så du kommer att bli uppfattad, alternativt någon som vill se ut som en playboy eller att du fastnat för Travolta. Vissa tycker säkert det ser jätte bra ut.

Du säger att stora mode designers och kändisar har sina kragar så. Jag tror det beror på två saker, dom vill se avslappnade ut eller så ÄR dom playboys, manliga kändisar är ju kända för att klä sig extremt bra...

Kolla Ballantynes senaste kollektion ;) rätt instoppat tycker jag.

Alla har såklart sin egen smak och får klä sig som den vill och ser man alla "olofs" inlägg som lag så får man ta sig i kragen. Jag tycker att det "olof" förmedlar är inspiration av vad han tycker är snyggt och korrekt och vad som är kutym. Hur du sen klär dig är din ensak.

Det jag vill få fram i detta inlägg är, detta är ingen playboy blogg.

// Vermund.
#15 rja säger
2008-08-27 22:21 - Anmäl

Och viktigast av allt: ej synlig t-shirt under!

Själv knäpper jag upp två knappar (aldrig fler) och rullar ofta upp ärmarna en bit. Har i övrigt en ganska stram stil så jag gör det för att se lite mer avspänd ut.
#16 Serafio säger
2008-08-28 05:02 - Anmäl

#14

Ballantynes fjolårskollektion var mycket kragar över slag och utanför tröjorna.
Tar Ballantyne som exempel för det är ett av de märken som har rötter i den (utdöende) tradition Manolokulten försvarar men är långt ifrån den enda stora modeaktören som använder den öppna kragen.
Kollar du in italienska lyxmärken som Brunello Cucinelli är det också en hel del vida, vita, spretande kragar.

Om jag har en snygg, bred, stärkt skjortkrage är det väldigt säkert att den inte kommer ligga och mosas under tröjan, och bli sned, om jag inte bär slips.

Sen detta med "att vara playboy". Jag är inte mer John Travolta eller fransk aristokrati från 70-talets Cannes än vad 100% av Manolos läsare är Clark Gable eller äger lantgods i Skottland.
Detta hindrar inte er att klä er som om ni skulle ut i stallet och mocka eller i fyrkantiga, lite för stora kavajer ämnade att likna de som föråldrade gamla ex-studenter på Eton bär på sina klassträffar, tillsammans med klumpiga brogues och enorma överrockar som också de ger en fyrkantig tältprofil som för tankarna till KGB. Pösig Turnbull&Asser skjorta till detta och slips som är så bred att den ser ut som ett dasslock så har ni den äkta Prins Charleslooken, det ni eftersträvar.

Så länge man bär upp det är det inga problem.
#17 Simon säger
2008-08-28 06:36 - Anmäl

Skål!
#18 _HM_ säger
2008-08-28 07:15 - Anmäl

Vad är det för fel med de traditionella reglerna.

En knapp - på jobbet
Två knappar - på fritiden
Tre knappar - om du kan se Medelhavet
#19 Säpo säger
2008-08-28 07:44 - Anmäl

Om Serafio skulle skriva för Manolo skulle det bli lite bad guy och Olov the good guy... Ungefär som Nöjesguidens "Dödskalle och Mästerligt"
#20 don Dandelion säger
2008-08-28 07:52 - Anmäl

Tråkig attityd i Serafios inlägg, som vanligt. Jag blir hjärtligt uttråkad!
#21 Kaskar säger
2008-08-28 07:55 - Anmäl

#1: Som artikeln säger. "Det beror självklart även på avståndet mellan knapparna."

Eller som Seinfeld säger. "The second button makes or breaks the shirt" Även om han nu inte är känd för att ha särskilt bra stuk på sina skjortor :p

Men vad säger vett och ettikett-boken om att knäppa brännvin?
#22 Leo säger
2008-08-28 08:18 - Anmäl

#21: Du har helt rätt, jag förbisåg detta, och tänkte mig en ganska standardiserad skjorta vad gäller knapparnas avstånd. T.ex. har jag själv en skjorta där jag skulle tvingas bryta mot mina principer om det vore i ett seriöst sammanhang. Det är dock en ledig skjorta varför det passar bäst en bakfull sommardag.
#23 Herr K. säger
2008-08-28 08:27 - Anmäl

Oknäppt eller inte, är väl även en fråga om symetri? Då "knäppt eller öppet" bör passa till just din ansiktsform. Ytterligare något att ta hänsyn till. eller inte?
#24 braten säger
2008-08-28 09:56 - Anmäl

i mina hoods knäpper vi upp skjortan helt, det blir inte lika blött då i champagnevimmlet
#25 Pablo säger
2008-08-28 09:59 - Anmäl

Serafio du har helt rätt, och den där Olof verkar helt jävla insnöad och skriver faktiskt mest en massa nonsens numera. Kan han ens tro på det själv? Det är liksom nästan samma artikel varje vecka där han försöker framstå som att hans åsikt är den enda rätta.... Och självklart kommer dom små Olof-fansen in och hyllar han utan någon eftertanke överhuvudtaget...
#26 Leo säger
2008-08-28 10:18 - Anmäl

Varken Serafio eller Pablo är registrerade, underar om de är samma person. ;)

Nä Olof, låt smörjan från Pablo rinna av dig som vattnet från en gås. Vi vet alla att din åsikt inte per definition är "den enda rätta" men vi läser gärna det du skriver eftersom det ofta belyser intressanta ämnen. Annars skulle vi ju inte besöka Manolo. Att vissa sen besöker Manolo för personliga påhopp m.m. är ju deras problem... såväl på nätet som, troligen, i verkliga livet.
#27 Farbror Blå säger
2008-08-28 10:27 - Anmäl

Intressant vilken osäkerhet som lyser igenom i inläggen: får man ha två knappar uppknäppta? Är det ok med bara en knapp uppknäppt? Och kan man ha skjortkragen utanpå kavajen? Nej, för då ser man ut som en mattförsäljare/bilförsäljare eller en plaboy, vad fan nu det är.
Styrda av regler, principer, koder osv. Stackars osäkra pojkar, ni har det inte lätt.
#28 poker säger
2008-08-28 11:11 - Anmäl

Den dag serafio skriver för manolo så skickar jag in manolos dödsruna till aftonpressen....

Allvarligt, kragen utanpå kavaj och krage utanpå tröja borde inte ens diskuteras tillsammans.
Krage utanpå kavaj skriker matt/bilhandlare helt utan smak eller playboy för lite smak.
Krage utanpå tröja är enligt mig lite mer en smaksak och ger inte ens i närheten av samma signaler.
#29 Farbror Blå säger
2008-08-28 11:46 - Anmäl

Nu var vi där igen: "matt/bilhandlare helt utan smak eller playboy".
Det verkar som folk på det här f0rumet är livrädda för att bli förknippade med stekare, matt/bilhandlare eller playboys (någon som kan förklara vad en playboy är?)

Slapppna av lite, var inte så ängsliga, lek lite med modet, skit i vad andra tycker. Och framför allt, sluta lufta era fördomar mot dem som har en avvikande klädstil. Trångsynthet är inget att skylta med.
#30 Serafio säger
2008-08-28 11:50 - Anmäl

Det handlar som någon skrev, även om symmetri.

Har du stort huvud eller mycket/stort hår är bred, öppen krage över slagen snarare något som balanserar helhetsintrycket.
Inom dam-modet är såna här saker, som att leka med proportioner för att skapa harmoni mellan huvud/kropp något som sker utan att ens tanke behöver läggas bakom och kvinnor är mycket, mycket friare att experimentera med olika typer av plagg, kragar, midjor etc etc än vad männen är.

Har du förkrympt Tobias Billströmskalle och/eller är tunnhårig passar det att hålla en öppen krage innanför slagen.

Det naturliga sättet för en välgjord, stärkt krage att falla är utåt. Skjortorna av denna typ görs för att ge en bredd och en viss "dekadens" till helhetsintrycket. Det är så långt från button-down, preppy och business man kommer i skjortväg men det är minst sagt elegant.

Lika mycket som en bred skjortkrage utanpå slagen kan se ut som persisk matthandlare eller tjeckisk bilhandlare kan en Brooks Brothers button-down innanför en Ralph Laurentröja ge intryck av gymnasielärar-Nisse som får alla sina kläder i julklapp av sin hustru och ljusblå skjorta, ledigt uppknäppt med kragen mosad innanför slagen kan se ut som svettige entreprenör-Anders eller ungmoderaternas senaste tillskott.

Det handlar om att bära upp det. Vem som bär upp vad, och hur.
Däremot, som jag påpekade i mitt första inlägg finns ingen regel för att skjortkragen måste vara nedtryckt innanför slagen.

Alla verkar ha någon slags mental bild av hur en viss stil gör sig. Man förhärligar det man själv gillar och låser sig vid positiva associationer medans man gör motsatsen när det handlar om sånt man inte gillar själv. Det finns dock ingen absolut sanning och absolut ingen universiell dresscode vad gäller kragens placering.
#31 don Dandelion säger
2008-08-28 12:12 - Anmäl

Bra inlägg, Serafio; det är så oändligt mycket bättre med inlägg utan trist språk!

Självklart står allting och faller med vem som bär vad, och hur. Därmed inte sagt att jag personligen skulle komma på att ha kragen utanpå kavajslagen, men med det heller inte sagt att jag inte kan tycka att det passar alldeles utmärkt bra på en sensjuttiotals-sentimental disco-stil.

Vad jag föredrar på mig själv och vad jag kan uppskatta på andra, är inte i närheten av samma sak.
#32 poker säger
2008-08-28 12:17 - Anmäl

Håller med serafio om att det inte finns en universell sanning men jag väntar fortfarande på den första mannen som jag tycker ser bra ut med skjortkragen utanpå kavajen... och jag lär nog få vänta. Att leka med mode och proportioner är väl trevligt men det finns en del saker som helt enkelt inte ser bra ut, varken på dig, mig eller Lapo Elkann.
#33 Serafio säger
2008-08-28 12:17 - Anmäl

Här är två halvsjaskiga exempel på olika stilar på kragen, hämtade ur verkligheten.

Först en grovt instoppad på den svenska finansministern, standard businessklädsel:

http://exordium2.blogg.se/images/borg_1161020751.jpg

Sen en slarvigt öppen, bred krage som inte ens är konkav utan både konvex och lätt assymetrisk, på prinsen av Luxemburg:

http://www.monarchie.lu/fr/Galerie/Portraits/6_Felix/felix_img_01.jpg

Borg på den första bilden, följer "reglerna" och lyckas uppnå, ja vad? Ingenting. En gråsugga under en sten ger ett mer välklätt intryck.

Prinsen på den andra lyckas bära upp en sån horribel "stilmiss" och få det att se helt okej ut, trots att kragen ser ut som om han sovit i den.
Den hjälper t.o.m till att accentuera något positivt och minska vad som annars hade varit ett lätt oproportionerligt och tillplattande, intetsägande intryck. Kragen och näsduken är det som lyfter bilden, tro det eller ej, och den passar med huvudets storlek samt frisyren.
#34 Olof säger
2008-08-28 12:21 - Anmäl

Jag vill bara poängtera att det för mig är fullständigt självklart att ingen skall styras av mina åsikter. Det är inget jag varken vill eller eftersträvar.

Det är centralt för Manolos idé att ni läsare kan ifrågasätta vad som skrivs. Att jag då presenterar min syn på stil och mode är för att ni skall kunna ifrågasätta den och diskutera kring ämnet.
#35 Sebastian säger
2008-08-28 12:44 - Anmäl

Serafio skulle nog vara bra för Manolo så tonen i många av artiklarna skulle bli lite mer universal!
#36 Murray säger
2008-08-28 13:22 - Anmäl

"Jag är inte mer John Travolta eller fransk aristokrati från 70-talets Cannes än vad 100% av Manolos läsare är Clark Gable eller äger lantgods i Skottland. ... Detta hindrar inte er att klä er som om ni skulle ut i stallet och mocka".

Vad talar du om, människa? Dylika sysslor överlåter man ju självfallet till tjänstefolket! ;)
#37 mojo säger
2008-08-28 14:34 - Anmäl

#24 Och jag som trodde manolo var befriad från representanter för något av det mest specifikt svenska vi har - nämligen bratkulturen. Å andra sidan är det lite gemytligt med mångfald även på denna arena som annars höjer det anglofila till norm (inget ont om det). Alla skall skall känna sig välkomna här ;)
#38 Kinesen säger
2008-08-28 15:13 - Anmäl

Nu har jag ögnat igenom denna Kvasidebatt, främst han som kallar sig Serafio skriver en massa skit. Drar opåkallade korkade slutsatser och chikanerar sig själv genom att skvätta skit på andre. Tidigare frågade någon när Serafio skall börja skriva på Manolo. C:a en timme innan jag besöker Manolo.se för sista gången.
#39 Bedstefar säger
2008-08-28 15:54 - Anmäl

Er det nu en kunst at knappe en skjorte op? Hvad bliver det næste - en kunst at tage underbukser af?

Nej, kunsten er at knappe skjorten og binde et passende slips omkring kraven!
#40 Isak säger
2008-08-28 16:10 - Anmäl

Haha! Oj vad här kryllar av uppknäppta tro-sig-vetare. Slappna av, livet är inte allvar. Själv kommer jag hit för lite inspiration, inte för att förändra min syn på vad som är stiligt.

Slutligen vill jag bara applådera ett citat från Serafio:

"Jag är trött på alla dessa neurotiska, tvångsmässiga, dammiga och rent idiotiska stilregler som saknar verklighetsförankring.
Ingen bryr sig om hur den brittiska överklassen knäpper sin väst eller hur skjortkragen måste se ut på ett amerikanskt östkustcollege."
#41 Figge säger
2008-08-28 19:04 - Anmäl

Det uppskattas att ni även hade med ett tips för oss långa! Fortsätt gärna med det
#42 Fido säger
2008-08-28 20:48 - Anmäl

Serafio är verkligen en frisk fläkt bland alla dessa konformister som håller på och yrar om regler. Det finns inga regler inom modet, drt är bara för dem som rädda för att avvika. Så typiskt svenskt!
#43 Bilhandlar'n säger
2008-08-28 21:13 - Anmäl

Hur håller man kragen fast i en konkav form med en eller två knappar uppknäppta? På mina skjortor spretar kragen ut på ett fult sätt när jag knäpper upp översta knappen. Jag har också en buttondown skjorta där kragen hålls fast av små knappar vilket ser bra ut på mig. Hur får jag något liknande resultat på de andra skjortorna?

Ang. knappdebatten så bör antalet uppknäppta knappar vara en funktion av huvudets proportion. Det man bör sträva efter är, som någon redan påpekat, symmetri mellan krage och huvud/hals.
#44 Richard säger
2008-08-28 23:44 - Anmäl

Jag gillar knäppningen som man oftast ser på sydamerikanska gangsters. Endast översta knappen knäppt.

/
#45 Storbasen säger
2008-08-29 09:50 - Anmäl

Har alltid varit livrädd för uppknäppt skjorta, men... detta har ändrat sig med åren. Har man en schysst avslappnad stil funkar det absolut med att visa lite hårig bringa.

Varför är vi, svenska män, så rädda för att visa vårt hår på bröstet? Ok jag menar inte att man ska ha uppknäppt till naveln men vi är helt jävla nojjiga över några hårstrån som sticker fram vid kragen.
Bort med det hårlösa, fram med det håriga!
#46 Santorini säger
2008-08-29 10:27 - Anmäl

Vem fan lyssnar på "så här ska du klä dig yttringar" ?

Jag kör 3 knappar uppknäppta och jag får ligga varje helg.

Sen om det är fel när jag ska träffa kungen så skiter jag väl i det, jag anpassar mig inte och jag klär mig alltid som jag själv vill. FORZA DEN EGNA VILJAN.
#47 eric säger
2008-08-29 10:59 - Anmäl

Jag förstår inte hur denna artikel resulterar i upprörda, ibland nästintill arga, inlägg. Artikeln är i stort saklig, och väljer framför att peka med hela handen snarare att belysa de olika sidorna av denna uppenbarligen omtvistade fråga.

Artikeln behandlar inte ens det ämne de flesta är mest rabiata kring, nämligen huruvida kragen skall ligga innanför eller utanför kavajen/tröjan som regel. Jag utgår från att det är "Tänk på att vissa bredare skjortkragar kräver en kavaj eller tröja för att inte bilda en spretande vinge runt halsen. " som reaktionerna kommer från. Läs meningen en gång till, och sätt in den i rätt kontext, så förstår ni varför den ursprungliga reaktionen från Serafio är kraftigt överdriven. Om han sedan har rätt i det han säger överlåter till andra att tycka om, men själv bär jag aldrig kragen utanför kavajen eller tröjan - enbart för att jag aldrig gjort det och aldrig känt mig manad att prova.
#48 vandlman säger
2008-08-29 11:18 - Anmäl

Ingen vit t-shirt under skjortan!
#49 Limpo säger
2008-08-30 12:57 - Anmäl

Jag är benägen att instämma med serafios åsikter om det ängsliga tunnelseendet som stundtals verkar drabba forum som detta.
däremot måste jag säga att bilden han valde för att illustrera skjortkragesproblematiken var ytterligt illa vald, för oavsett hur jag tycker att en skjorta ska bäras så har ju prinsen på bilden en skjortkrage jag inte skulle vilja bli hittad död i.
(sedan kanske inte Anders Borg är den ultimata stilförebilden han heller men...)
annars tycker jag att endast översta knappen knäppt och ett wifebeater linne under matchat med bandana (tänk mexikansk gangster) är en look som är värd ett omnämnande!
#50 eric säger
2008-08-30 13:36 - Anmäl

Har jag helt fel när jag har för mig att de faktiskt knäpper de två översta knapparna, inte bara en? Jag får googla upp lite bilder från Blood in, Blood out.
#51 Kapten Säd säger
2008-08-31 20:32 - Anmäl

Jo, det går finfint att använda tshirt under skortan. Jag kör med dom v-halsade från Bläck. Syns inte. Och man får lite mer värme eller svettuppsugning (usch det lät äckligt med svettuppsugning men ni vet vag jag menar hehe).

För övrigt tycker jag Serafio skriver bra. Det är en ängsligt skitnödig överton i många inlägg på manolo. Samma otrevliga känsla som jag tycker man ofta känner när man träffar människor i Stockholm.
#52 DeTomaso säger
2008-09-01 05:48 - Anmäl

"ängsligt skitnödig överton "
Det fina med Manolo är att vissa inlägg är en orgie i ord och uttryck som jag inte visste fanns och då menar jag inte bara Kapten Säd #51 utan framför allt Serafiso och hans största motståndare. Ganska underhållande och i viss utsträckning lärorikt.
#53 tobbe säger
2009-07-27 23:52 - Anmäl

En tanke jag får är att vissa som är emot tonen på manolo nämner att det finns inga regler inom modet osv osv..dock är ju en tanke att många inte bryr sig om modet utan är mer intresserade av vad som" anses" korrekt och hur man klär sig i enlighet med de stiliga herrar från förr. Om man bara klär sig för modet håller jag med skit i alla regler men om någon vill klä sig klassiskt korrekt så låt dem göra det och sluta snacka om att det är skitnödigt och typiskt svenskt..
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.