Manolo logotype

Veckans Outfit - Summer Yuppie

Bild 317230

Veckans Outfit tolkar begreppet preppy, där grått och beige möter färgstarka detaljer. En blandning mellan amerikansk yuppie och collegemode. En vilsen Gordon Gekko i sportigare utförande.

Slips Brooks Brothers Black Fleece (cirka 950 kr) - Även om det inte direkt är något omvälvande med Thom Brownes kollektion för Brooks Brothers, Black Fleece, har den gett amerikansk preppy ett betydligt coolare uttryck. Slips i madras är närmast genialt.

Skjorta Brooks Brothers Black Fleece (cirka 950 kr) - Mäklarskjorta innebär inte nödvändigtvis uppumpad snobbattityd i medioker krogmiljö.

Tröja Uniqlo (cirka 230 kr) - Färglada detaljer i slipsen och skjortan kräver en något lugnare överdel.Hade helst sett denna färg i kashmir, för att kunna bära under sommaren, men det får bli att vira den runt halsen och bära under kvällen. Tyvärr skickar Uniqlo i nuläget inte till Sverige.

Chinos Cordings (cirka 845 kr) - Liksom tröjan får byxorna gå i en lugn färg.

Solglasögon Ray-Ban (1351 kr, Asos.com) - Klassikern Clubmaster ger den rätta 50-talskänslan.

Converse (Zoovillage, 570 kr) - Ännu en amerikansk klassiker.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: converse Cordings uniqlo
#1 eric säger
2008-08-09 17:25 - Anmäl

Franska manschetter är väl obekvämt att ha under en tröja?
#2 T säger
2008-08-09 18:20 - Anmäl

Nej då, låt mudden på tröjan vara ovanför manchetten så täcker det tyg som blir över ungefär halva manchetten.

Gillade utstyrseln för övrigt.
#3 En Pojke säger
2008-08-09 18:26 - Anmäl

Sjyst outfit men någon yuppie ser jag verkligen inte, det är skjortan då möjligen. And for the record, Gordon Gecko skulle aldrig klä sig så, vilsen eller ej.

För övrigt en snygg outfit, trots en väldigt ful slips.
#4 Gäst säger
2008-08-09 19:17 - Anmäl

kibbe va namnet, va... stil - ren. biceps - pumpad. anser att ja har de mesta, har även festat me de bästa. vill ha råd ang. matchning, va... har inte så mkt deg eller så men vill leva glammig. råd tack
#5 Serafio säger
2008-08-10 04:14 - Anmäl

Liknar hur jag klär mig till vardags. Gillade det här. Kanske med undantag för solglasögonen som ger ett lite för snällt intryck för min smak. När det gäller solglasögon kör jag helt och hållet på en väldigt iögonfallande sydeuropeisk glamourstil även om resten av klädseln kan vara hur amerikanskt preppyinspirerad som helst. Tycker aldrig det är fel. Snarare blir det en förhöjande chockdetalj att ha stora, mörka, välvda brillor.

Slipsen var okej, inget fel på den, men när jag använder slips som en färgstark detalj kombinerat med dämpade nyanser i övrigt är det lyxchock som gäller, precis som med glasögonen.
Jag ser inga problem med en lavendellila slips med 1600-talsornament i skrikigt gult till en sån klädsel. Det och glasögonen ändrar visserligen hela stilen, men det är inte desto mindre snyggt för det.
#6 ajl säger
2008-08-10 09:11 - Anmäl

#4: Haha, va??
#7 Martin säger
2008-08-10 11:49 - Anmäl

Skulle gärna se kläderna på en person.. Och behöver man inte ha en snygg vågig, brun frisyr (á la Kennedy typ) för att hela paketet ska se schysst ut?
#8 MK säger
2008-08-10 14:00 - Anmäl

Olof, Uniqlo tröjan finns även i Cashmir på deras hemsida i samma färg med crewneck krage. Men det kanske du redan visste? Ville bara påpeka det eftersom du hellre velat ha en i cashmir till din outfit. Mycket snygg outfit i alla fall.
#9 Olof säger
2008-08-10 15:41 - Anmäl

MK - Tack, missade att den fanns även i kashmir! Anledningen till att kashmir vore bättre är helt enkelt för att lammull oftast är för varmt att bära under sommaren. Gäller iof inte ett blåsigt Göteborg som idag..
#10 Leo säger
2008-08-10 15:50 - Anmäl

1. GG skall nog vara förbaskat vilsen för att klä sig med de skorna.

2. Slips & crewneck? Nja...

3. Yuppie? Nja...

4. I övrigt en trevlig outfit.
#11 Raz säger
2008-08-10 16:28 - Anmäl

inlägg #4 är så jäkla bra. skrattade gott när jag läste det.
tyckte att outfiten var för beige. annan färg på byxorna hade piffat upp lite.
#12 En glad läsare säger
2008-08-10 17:50 - Anmäl

#5 Serafio - "När det gäller solglasögon kör jag helt och hållet på en väldigt iögonfallande sydeuropeisk glamourstil"

Haha. Komiskt. Snarare Östeuropeisk.
#13 Serafio säger
2008-08-10 20:21 - Anmäl

#12

Är du en idiot?

De flesta män bär bara tråkiga, raka bågar med metalldetaljer, pilotglasögon (säkert 60% föredrar pilot), små rektangulära saker, tunna sportglasögon som ser ut som getingögon eller nånting sånt.

Det jag pratar om är det man kan klassa som "unisexmodeller", stora, mörka, lite mer vågade glasögon som inte är tårdroppsformade utan välver sig lätt uppåt, till skillnad från de flesta klassiska herrbågarna, som ofta syns på tjejer men kan verka för pråliga eller vågade för män.
Denna typ av glasögon bärs dock ibland av män på modevisningar men i stort sett aldrig av vanliga killar på stan av någon anledning.

Alltså, för att förtydliga, det handlar om de tyngre, tjockare något mer vulgära modellerna från Valentino, Versace, Cavalli etc som en hel del män hade tyckt var "för mycket".
Kombinerat med rätt klädsel ger såna bågar en grymt snygg helhet.

Jag vet inte var Östeuropa kommer in i bilden. Det är nog bara din egen känsla för stil som får dig att dra såna slutsatser.
#14 Serafio säger
2008-08-10 21:00 - Anmäl

Och låt mig förtydliga, "prålig" betyder inte strass eller feta loggor.

Klassiska sydeuropeiska designmärken med dragning åt lyx och glamour kan sägas vara YSL och Valentino. Safarijackor, midjeskärp, stora solglasögon, vita sjömansbyxor, frackskjortor, strutsläder, hela rockar i kamelhår etc etc är sånt som blivit lite signum för denna del av designen.

Sydeuropeisk chockglamour utan egentlig tradition med enda syfte att vara vulgo och flashigt med inspiration från porrfilmsestetiken, kubanska gigolos och liknande kan sägas vara Versace och Cavalli. Om man generaliserar vad dessa märken blivit kända för och symboliserar.

Det jag sade med mitt första inlägg var att till en amerikansk/brittisk-inspirerad preppystil i dova nyanser föredrar jag en chockdetalj så som ett par stora glasögon och en skrikig slips, hämtat ur den sydeuropeiska glamourdesigntraditionen.
Det är min stil helt enkelt att mixa in denna stil i form av vågade accessoarer. En bra stil.
#15 Gäst säger
2008-08-11 06:41 - Anmäl

Men en ful stil.
#16 Isak säger
2008-08-11 11:25 - Anmäl

Riktigt snygg slips-short-combo.
#17 Raz säger
2008-08-11 14:28 - Anmäl

#13 det du förklarar låter väldigt mycket som rysk maffia ja. jag förstår inte hur du kan ha missat det.
#18 SW7 säger
2008-08-11 16:40 - Anmäl

# 13 "Jag vet inte var Östeuropa kommer in i bilden."

Kanske för att du i beskrivna stil se ut som en utbytesstudent fran Kiev eller en pizzabagare från Balkan som önskar han vore italienare.

Inget fel med en udda kombo ibland, men preppy mixat med lite porrfilmsestetik? Då har du missat vad hela preppykulturen bygger på och klarar därfor inte bara upp den. Ironiskt nog vore det snyggare om du körde Flavio Briatore stilen till 100% istallet för att blanda. Men men, smaken är som baken. Whatever makes you happy.
#19 En glad läsare säger
2008-08-11 17:38 - Anmäl

#5, 13 & 14 - "Sydeuropeisk chockglamour", "glamourdesign", "porrfilmsestetik" och "kubanska gigolos". Dina referenser lämnar mig mållös.

Självklart får Du se ut som du vill men jag tycker inte riktigt om att Du kallar mig idiot. Härigenom passeras gränsen för vad som av mig uppfattas som socialt accepterat. Fy skäms.
#20 Serafio säger
2008-08-11 17:45 - Anmäl

#18

Paul Smith är en av de designers som ofta leker med den typen av stilmix men då långt mer extremt än det jag beskrev. Dries van Noten har gjort det, Versace har gjort det men från andra hållet.
Etro och Missoni har gjort det men också på mycket mer extrema sätt än det jag beskrev.

Har aldrig sett en östeuropeisk pizzabagare i annat än den svenska paraduniformen, jeans och skjorta. Utbyttesstudenter från Kiev klär sig vanligtvis såsom Pontus på civilingenjörprogrammet, dvs i trekvartsrock, svettig v-neck som sitter lite för tight och används varje dag, en en storlek för trång skjorta med pappersliknande krage, fula fjärtimpregnerade jeans, små näbbmusskor eller fula klumpiga skor med gummisula.
Där har vi det svenska intellektuella modet på sin topp.

Du dömer alltså ut en stor del av modevärlden bara för att du är låst i något snävt tänkande där det inte finns plats för minsta lilla dekadens.

Det är inte på något sätt fel att köra en skriklila, guldig barockslips till en basklädsel av grå crewneck, vit skjorta och beiga byxor. Det är smakfullt.
Det är en touch av lyx och dekadens som skarpt krossar bilden av duktig collegepojke och som tillför KARAKTÄR för den som klarar att bära upp det.
Alla är inte ämnade att klä sig så men vissa klarar av det och jag är definitivt en av dessa.

Kollade upp Flavio Briatore och han ser ut som Roberto Cavallis brorsa. Såg mest ut att vara skinnkläder och sånt, känns som om du bara ville slänga runt ett namn för att visa ditt kunnande trots att stilen inte hade något med det jag tog upp att göra.
#21 Serafio säger
2008-08-11 17:57 - Anmäl

#19

Du är en idiot vilket du bevisar genom att först, anonymt vilket är det klassiska svenska beteendet över internet, förolämpa mig med en kommentar som totalt saknade motivering (låt mig gissa att du lämnar nedlåtande kommentarer i kvinnliga arbetskompisars bloggar också för att de inte ser åt ditt håll, skulle inte förvåna mig om du är en sån).
Anonyma attacker på folk är socialt accepterat enligt dig, inte enligt mig, du beter dig som en sann svensk råtta.
Förolämpar du folk så räkna med att få tillbaka.

Sen bevisar du det igen genom att bokstavstolka de referenser jag gav som om de var representativa för hela den stil jag beskrivit.
Mode handlar om influenser och inspiration, inte om trångt nedärvda klassideal om hur man ska klä sig, eller i ditt fall eftersom du garanterat är från en lågklassfamilj som kommer underifrån, att försöka vara något man inte är.

Regelboksrigiditet är ofta symbolen för att man har hävdelsebehov uppåt, inte tvärtom.
Som när någon byter religion, då blir de mer fanatiska än någon som någonsin var född med den.
#22 Olof säger
2008-08-11 18:13 - Anmäl

Var vänliga och håll er till ämnet!
#23 Serafio säger
2008-08-11 18:18 - Anmäl

Preppy för mig = influens. Preppy för dig = religion.

Du = nykonverterad svensk medelklasskille utan någon som helst klädtradition i uppfostran, släkt eller på annat håll.

Jag = rötter i gamla familjer där allt skulle skräddarsys och det faktiskt fanns en levande länk till flera av de, t.ex brittiska, stilideal du vurmar för.
Jag har karaktären och mognaden att skapa mig en egen stil, baserad på influenser, och den är snygg vilka dumma och felaktiga bilder av rysk maffia du än kan tänkas få i huvudet.

Så enkelt är det med det. Finns inget mer att säga till en sån som du.
#24 Oskar säger
2008-08-11 18:41 - Anmäl

Serafio: har du någon blogg? Jag gillar ditt sätt att uttrycka dig.
#25 canasta säger
2008-08-11 18:53 - Anmäl

Anonymt över internet är _svenskt_ beteende. Ha ha ha, den var ju bra. Flame:a på ni två bara, jag hämtar lite öl.
#26 Serafio säger
2008-08-11 19:00 - Anmäl

Har lagt ned bloggandet men skulle kanske vara kul att ha en blogg igen. Anledningen till att jag slutade var för att det är rätt energikrävande att göra nånting bra. Orkade inte fortsätta när det förvandlades till någon slags dagbok där hälften av inläggen var slarvigt skrivna, ytliga reflektioner jag bara lade dit för det var två veckor sen senaste uppdateringen.
#27 H säger
2008-08-11 20:01 - Anmäl

Serafio: Lugn och fin nu lilla vännen. Att börja hävda sin gamla familj (rötter i gamla familjer, rötter i flera månde?) visar bara på osäkerhet.
Barockslips? Barocken var under 1600-talet och en bit in på 1700-talet. Då använde man inte slips, utan kravatt, plastrong, fluga, scarfs....
Annars en underhållande "debatt" hehe!
Outfiten var i färglösaste laget, brukar vara bättre!
#28 Serafio säger
2008-08-11 20:24 - Anmäl

#27 H

Barockmönstrad slips. En slips med mönster inspirerade av tidigt 1700-tal, i grälla och kontrasterande färger.

Jag måste förklara mina rötter eftersom jag är väldigt trött på alla dessa svenska, rotlösa medelklasskillar som utvecklat ett fanatiskt modeintresse och då alltid åt amerikansk preppy som de dels ser som en religion, dels inte klarar av att se på nyanserat och som dessutom gör dem till wannabesnobbar och pseudo-modevetare. Facknördar som pluggat in sig på sina specialintressen och predikar dessa som en religion.
De talar nedlåtande om folk på balkan trots att svenskar generellt sett är det sämst klädda folket i världen. Slår vad om att äldre män på café i Ljubljana är bättre klädda än någon av de svenska, rotlösa medelklasstudenter som alltid drar till med balkan och östeuropa när det gäller något negativt.

Sverige är synonymt för dålig stil.
#29 Leo säger
2008-08-11 20:37 - Anmäl

#28: Förstår inte varför du måste hävda dig gentemot "rotlösa medelklasskillar". Låt folk klä sig som de vill. Alla har vi rötter, om det så är i släkten Andersson eller i Oxenstierna af Södermöre. Även jag har "rötter", adliga sådana, men låter inte detta påverka min klädstil. Det vore fruktansvärt pretentiöst.

"Sverige är synonymt för dålig stil." - Synd att du tycker det, men ingen tvingar väl dig att stanna här...

Låt oss sluta bråka nu (här talar jag dock inte för mig själv, jag anser mig inte vara involverad - i alla fall inte ännu!), detta blogginlägg handlar om en outfit. Inte klasstillhörighet och matchande klädsel.
#30 Serafio säger
2008-08-11 20:38 - Anmäl

När jag sitter på Arlanda och någon osäker 21-årig, plufsig griskille kommer gående i kortklippt, råttfärgat hår, standarduniformen av skrynklig Ralph Lauren-skjorta och pullover och detta HELT utan FINESS, tar sig en café latte och sätter sig vid fönstret med sin laptop, döljer mina stora solglasögon föraktet som för ett ögonblick syns i mina ögon.

Svenskar går ur vägen för mig. De vågar inte prata med mig eftersom de dels tror jag är utlänning, ingen svensk skulle klä sig som mig, och dels inte förstår vem eller vad jag är.
Äldre svenska män ger mig dock ibland gillande, nästan imponerade blickar som jag inte vet hur jag ska tolka medans de yngre bara rycker till och går ur vägen utan att jag behöver säga flaska.
Det anser jag vara karaktär. Att jag hittat en stil som visar min karaktär.
Utländska turister däremot väljer alltid ut mig att fråga om det är något de vill veta. De väljer alltid att sätta sig bredvid mig om det finns tre olika lediga platser att välja på.
Jag har rest tillräckligt mycket för att notera att detta fenomen verkar upprepa sig. Jag tolkar det som att de ser mig som stilig och sympatisk och svenskarna som jobbiga och knepiga.
#31 H säger
2008-08-11 20:45 - Anmäl

Serafio: Jag anser inte att man måste förklara sina rötter för att hävda sin ståndpunkt.
I övrigt har du en poäng, svenskar klär sig över lag mycket fegt. Ofta enligt gällande mode och precis som kollektivet, men sällan utifrån egna tydliga preferenser.
Jag bor i en centraleuropeisk huvudstad (ett stenkast från Balkan), där människorna i regel klär sig antingen mycket elegant i skräddarsydda kostymer och dyra skor (naturligtvis alltid välputsade) eller ganska trist och ointresserat. Det som skiljer mot Sverige är att de flesta svenskar klär sig "lagom" men få klär sig mycket elegant och med intresse men inte heller helsunkigt, som förekommer oftare här. De flesta svenskar skulle hävda att sverige är mer välklätt, eftersom de, enligt mitt tycke, inte är intresserade av mode och inte ser skillnad på äkta medetenhet och Tiger/Filippa K-medvetenhet.
Att påstå att guld, vräkighet och prål är ofta förekommande på Balkan tyder på okunskap. Däremot ryssarna.... :-)
#32 Serafio säger
2008-08-11 21:03 - Anmäl

#31

Stilsätt och värdegrund är nedärvt i modersmjölken. Folk från högre klasser är oftast trevliga mot mig, även om de själva bytt ned sig och jobbar som rörmokare medans folk som måste hävda sig uppåt och är uppfostrade av medelsvenssonpellejönsar alltid ska angripa, ifrågasätta, förminska och försöka bräcka ens karaktär så snart man öppnar munnen. Vare sig dessa är kylmontörer eller ambitiösa läkarstudenter som bara måste vara bäst på allt.
Vad man än säger blir de provocerade och måste håna, och jag känner samma behov att håna dessa människor.
Det har med grundläggande stilsätt att göra, vad man har för tradition och uppfostran.

Jag gissar att du bor I Wien, jag är själv väl bekant med Österrike.
En hel del klär sig i jeans och svart skinnjacka i Wien, året runt, men Österrike har också kulturella traditioner som vida övergår något Sverige kan föreställa sig.
Även bönderna kring vingårdarna och jaktmarkerna i Niederösterreich bar skräddarsytt för bara en generation sen, och en del gör det fortfarande.
Den österrikiska mentaliteten är rejäl och putsad men utan prål.
De kör modesta men moderna bilar, typ splitternya Renault och Peugeot och har extremt välstädade hem, klär sig i kvalitet men av enkelt snitt och gör allting på ett helyllerejält sätt som är främmande om man kommer från plastinstutitionernas Sverige. Allt ska vara så rejält och ordentligt i Österrike, men jag gillar det. De har en stiltradition hur enkel den än är.

Ser man 100+ år bakåt i tiden finns hur mycket inspiration som helst att hämta ur centraleuropas mode med orgier i brunt och grått ylle, jaktkläder, puffiga byxor nedstoppade i halvhöga stövlar, capes, etc etc. T.o.m Marc Jacobs gjorde en kollektion för LV inspirerad av Österrikisk-Ungersk imperialism en gång.
#33 En glad läsare säger
2008-08-12 08:42 - Anmäl

Kära Serafio. Du var mig en långdragen och upprörd pennfajtare. I dina inlägg bortser du ifrån att det är mer än jag som ställt sig frågande till det du skriver. Du tycks tro att det är undertecknad som kallar dig utbytesstudent från Kiev och liknande. Jag må vara anonym liksom du, men jag håller mig till en pseudonym i denna spalt. Det finns inget så irriterande som en motståndare som inte är påläst. Visa gärna var i mina inlägg jag förolämpar dig, jag förstår inte var detta förekommer. Tål du inte en liknelsen med Östeuropa är du då sannerligen likt många andra svenskar en lättkränkt stackare. Ojdå, nu kallade jag dig visst för svensk.
#34 don Dandelion säger
2008-08-12 09:36 - Anmäl

Serafio: Ryck upp dig nu, och försök istället att göra skäl för alla de goda egenskaper du tillskriver dig själv i dina inlägg! Du bedyrar ditt goda ursprung, men ditt beteende är sannerligen allt annat än gott; man diskuterar inte sin egen klasstillhörighet, vare sig offentligt (där det är mycket smaklöst) eller privat (där en sådan diskussion skulle vara fullkomligt meningslöst)!
#35 Stilpolisen säger
2008-08-12 14:12 - Anmäl

Ja, då det var dags igen för ett stilpolisiärt ingripande, denna gång framkallat av ett ubrott av stillöshet som inte får lämnas därhän.
Har man rätt att kalla någon idiot i något som helst sammanhang? Svaret är självklart nej och det tyder på en fullständigt brist på stil. Har man rätt ha dålig smak? Jovisst, men man bör inte skylta för mycket med den. Serafios inlägg är bland de mest smaklösa vi har läst på denna blogg. Ett stilmässigt bottennapp. Brrr.
#36 Serafio säger
2008-08-12 17:58 - Anmäl

Idioter är svenssonkillar som vill vara "preppy", "brittiska gentlemen", "dandies", "lyxnörd" etc och predikar och läst in sig på google vad etikett är.

Har redan sagt vad jag tycker om denna typ av modejournalistik som går ut på att skapa låtsasidentiteter åt tråkiga, svenska skitkillar.
Mode handlar inte om låtasidentiteter.

Temperament är förenligt med stil.

Jag anser att rågblonda killar med grishy ständigt täckt av en lätt glansig hinna och personlighetslösa skandinaviska drag, opersonlig intetsägande klädstil som är rätt smaklös, som dessutom drar in östeuropa och generaliseringar som inte stämmer i diskussioner, saknar stil fullständigt.
Den genomsnittlige svensken är den siste att döma t.ex ryssarna, då svensken har sämre stilkänsla än de flesta folk.
Det räcker med en tur runt Stockholm för att inse att svenskar är genetisk avskrap.
Hade det inte varit för valloner och ja, ryssar, hade kanske Sverige enbart bestått av glasögda, dreglande lintottar som dreglade livet ut.
Så undvik att tala illa om ett folk som kanske rentav räddat er genpool.

Nu har jag upptäckt att Manolo inte är en modeblogg utan ett forum för självutnämnda gentlemanswannabes ur medelklassen och lägre akademiker som vill ta på sig låtsasidentiteter, samt preppykillar ur amerikanska överklassen som bor i radhus utanför Uppsala.

Av denna anledning slutar jag läsa den eftersom jag är trött på 18-åriga snorungars utläggningar om varför hela världen borde köra på vänster sida av vägen och meningslösa, fula, personlighetslösa, alldagliga, genomtråkiga, okarismatiska toffelhjältar med påhittade fantasipersonligheter som förespråkar gentlemannafasoner de lärt sig hemma på pojkrummet.

När Manolo är annat än ett forum för ungjävlar som vill tillbaka till 1930-talets brittmindervärdeskomplexdrabbade svenska borgarklass, som de inte ens har verkliga band till själva, och börjar handla om herrmode kanske jag läser den igen.

Istället förespråkar jag nackskott för alla självutnämnda svenska etikettsriddare, när de sitter hemma hos Lotta på fest med doktoranderna och dricker bag in box ur plastmuggar och fäller nedlåtande kommentarer om "öststaterna" som om det fortfarande var 1987.

Där sitter dem, dessa grisar, i en miljö där ingen bryr sig om att de drar ut stolen och ingen noterar hur fint de fixat manschetterna.
Chefen dyker upp i schlabbig kavaj kombinerat med J-Lindebergbälte och missar hur den brittiske riddaren och Manolofantasten för sig med sina perfekta manér, i sin jävla fantasivärld.
#37 Serafio säger
2008-08-12 18:16 - Anmäl

#33

Du förolämpar mig genom att formulering som låter såhär "haha komiskt. snarare östeuropeisk".

Du förolämpar mig, och även Östeuropa som om Östeuropa var bättre än Sverige.

Om du inte är svensk, vad är du då? Sandneger? Dessa tycks tro att det är okej att förolämpa andra, att de står lite "över" de "lägre" invandrarna från balkan för att de köpt sig en piratkopierad, cremefärgad polo med en ditlimmad, enorm logga.

Nu är det såhär. Jag gillar beiga chinos, sneakers och crewnecks och jag ser gärna att en slipsknut som är i gräll färg sticker fram under denna tröja, ungefär 1/10 av slipsen syns och det blir en färgdetalj.

Jag bär gärna också andra solglasögon än de som togs upp som exempel i artikeln eftersom de var tråkiga och skulle få mitt ansikte att se tråkigt ut, jag ser isåfall bättre ut UTAN solglasögon.

Dessa två detaljer tillsammans, en slipsknut i skrikigt lila eller rosa med lite gult som skymtar diskret, och ett par osmysckade, sköldpaddsfärgade stora glasögon som kunde varit hämtade från en YSL-visning med franska rivieran eller safariglamour som stilinspiration, gör det alltså till ÖSTSTATSSTIL (vilket du betonar som negativt) utbytesstudent från Kiev, pizzabagare som leker italienare etc etc.

När jag sen, eftersom jag är påläst vad gäller sydeuropeisk lyxdesign, förklarar de stilriktningar jag kryddar med, som inspiration, i form av en diskret slipsknut som knappt syns under tröjan och ett par glasögon som en fransk playboy lika gärna skulle kunna burit som en rysk mafioso, så får jag all denna skit kastat i ansiktet.
Öppna förolämpningar från idioter som du. Du är en idiot, ja.
En grissvensk.
Jag är inte svensk tack och lov men inte heller öststatare. Du kan betrakta mig som tysk eller german.
#38 Olof säger
2008-08-12 18:27 - Anmäl

Som påpekats tidigare har denna diskussion redan hamnat långt ifrån ämnet! Kommentarer som inte handlar om trådens ursprungliga ämne kommer framöver att tas bort.
#39 DeTomaso säger
2008-08-12 20:12 - Anmäl

#12 Ha Ha!!! Om du bara visste vilken bomb du släppte där...
#40 Leo säger
2008-08-12 20:15 - Anmäl

Olof, administrativa åtgärder borde vidtas bland dessa kommentarer, det förekommer trista personangrepp m.m.
#41 DeTomaso säger
2008-08-12 20:20 - Anmäl

Oj, förlåt mig Olof för att jag inte höll mig till tråden...
Angående skjortan (som jag verkligen gillar), kan vi inte sluta kalla den för Mäklarskjorta? Den yrkeskåren har inte gjort sig förtjänt av att förknippas med ett enskilt plagg förutom dummerjönshatten.
#42 Serafio säger
2008-08-12 20:30 - Anmäl

Jag började inte med personangreppen. Jag svarar på personangrepp ochd et jag skriver är helt i sin ordning.
#43 Olof säger
2008-08-12 20:37 - Anmäl

Leo - Jag håller mig dig om att diskussionen innehåller ett onödigt hårt språk. Tyvärr blir det bara dumt att radera det som redan skrivits utan jag ser helst att alla avslutar denna diskussion självmant. Jag hoppas att ni respekterar det!
#44 Calle säger
2008-08-14 19:13 - Anmäl

Olof, om du vill hålla rent i diskussionerna måste du plocka bort Serafios kommentarer, de är snudd på åtalbara. Hans kommenterar andas fascistiska undertoner som inte hör hemma i anständiga sammanhang. Jag blir svart i själen när jag läser hans utgjutelser.
Ett exempel:
"Du kan betrakta mig som tysk eller german"
Kommentarer överflödiga
#45 Simon säger
2008-08-14 22:02 - Anmäl

Tjenare, någon som vet om Uniqlo skeppar till Sverige vid beställning? Kika gärna in på min blogg om ni vet något.
#46 German säger
2008-08-15 02:30 - Anmäl

#44: "Tysk eller german"...ja det är väl som "italienare eller latinare"... Det är ju för böfvelen inget fel att vara tysk! Serafio har det nog lite jobbigt men att vara tysk är det inget fel på. Fram för mer germansk kultur i Sverige bredvid allt andefattigt anglosaxiskt skräp.

Fast det är klart, det är väl knappt någon längre som läser en tysk författare eller förstår vad:"Der größte Luxus, den man sich leisten kann, ist eine eigene Meinung." betyder? Nej, tänkte det. Tomas Mann vor und zum Goethe
#47 Serafio säger
2008-08-15 05:29 - Anmäl

#46

Min idealiska stil, så som jag tyvärr inte kan gå klädd när som helst hur mycket jag än älskar effekter och drama är en hyllning till det germanska arvet.
Grå ullbyxor nedstoppade i smala ryttarliknande långstövlar av brun mocka, militärinspirerad grå ulljacka med brunt mockaskärp som matchar stövlarna och har ett dörrkläppsliknande, gjutet spänne i färgen av åldrat järn, föreställande två diametrala örnhuvuden prydda med svarta, glänsande stenar.
Bruna skinnhandskar, mörka solglasögon och en ärmlös, djupt mörkgrön långkappa med tillhörande kortare operacape utanpå som hålls samman av en järnkedja med ett stort varghuvud som spänne.

Det är god smak enligt mig.
#48 Uffe säger
2008-08-15 06:16 - Anmäl

#47: Gosse, du vet inte vad god smak är om man så skulle ställa den personifierad framför dig. Däremot skulle du säkert göra succé på ett "bad taste party".
#49 canasta säger
2008-08-15 13:34 - Anmäl

Amusant tråd den här. "Doktorander som är etikettsriddare" är också en höjdare. Manolo kanske borde starta ett forum för mer OT diskussionsmöjligheter. Ost, någon?

Och @46: Huvudet på spiken.
#50 T säger
2008-08-28 13:08 - Anmäl

Snyggt, men jag skulle köra kavaj i stället för tröja - i samma färg, om man så vill.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.