Manolo logotype

Fråga Manolo: Mörkblå manchesterbyxor?

Bild 317201

Hej! Nu när hösten står på tur har jag införskaffat mig de nya filippa k manchesterbyxorna i en mörkblå färg. Min fråga till er är vilka material som passar till just dessa och kanske även andra färger. Vill gärna ha tips på något nerdressat men även några snygga kavajtyger som kan tänkas passa till mörkblått? Kan Tweed vara ett alternativ? Är även tacksam för skomodeller som kan vara snygga till. Tacksam för svar och tack på förhand! Mvh. Oskar "flitig besökare" Johansson

Manchesterbyxor är ett sådant plagg som får en att längta till hösten. I mörkblått som en är väldigt harmonisk färg går de i princip att matcha till vad som helst, både gällande material och andra färger. I neddressat utförande föredrar jag naturliga färger som beige eller grått. Gärna i form av en tjockare kashmir- eller ulltröja. En annan favorit är en tröja i svag mörkgrön nyans, vilket bryter av det mörkblå färger utan att ta över helt. Något närmare på färgkartan ligger vinrött och mörka nyanser av lila som även de är snygga färger till. Självklart går det även att bära tröjor i pastellfärger, men då blir ofta något mer preppy.

Bland kavajer är valmöjligheten stor. Det viktiga med alla typer av uddabyxor till kavaj är att skilja dessa plagg ifrån varandra. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära olika material, utan främst är det färgerna som är det centrala, även om en välbalanserad blanding av material alltid ger ett intressantare intryck. Till manchesterbyxor är tweedens råa yta perfekt, gärna i beige eller grön färg. Ett annat tips är en kamelfärgad kavaj i exempelvis kashmir som blir lyxigt elegant mot manchesterbyxorna.

Skosidan är även den full av möjligheter. Eftersom manchester ursprungligen är ett ganska sportigt tyg långt ifrån lika formellt som finare ulltyger är bruna skor att föredra. Klassiska brogues blir aldrig fel, men även mockaskor, ökenkängor eller chelseaboots passar till manchester. Ofta precis som för manchesterbyxorna ju slitnare desto bättre.

Manchesterbyxor på bild: Our Legacy

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Filippa-K Our-Legacy
#1 Adam säger
2008-07-31 12:04 - Anmäl

Manchester blir helt klart snyggast smalspårigt!
#2 J säger
2008-07-31 13:58 - Anmäl

Instämmer! Andra allternativ tenderar bli lite för "gubbigt" i den bemärkelsen att det inte är lika ungdomligt och stilrent som det smalspåriga tyget.
#3 Anders säger
2008-07-31 14:21 - Anmäl

"Chinos på bild: Our Legacy"

Lite väl mycket chinos nu va?
#4 Woria säger
2008-07-31 14:57 - Anmäl

Är "slitnare" ett ord i dess riktiga mening, eller endast ett som används i vardagligt tal? Jag vet faktiskt inte, så klaga inte på att jag klagar eller något liknande!
#5 Olof säger
2008-07-31 15:00 - Anmäl

Anders - Ja, chinos som tycks ha tagit över hela modesverige har tagit kontroll även över mina tankar.. :)
#6 Daniel säger
2008-07-31 20:14 - Anmäl

Jag har sedan jag var liten varit lite "rädd" för att dra på mig ett par manchesterbyxor men jag kanske borde ge det en ny chans. :)
#7 oscar säger
2008-07-31 20:37 - Anmäl

Jag har av någon outgrundlig anledning fått för mig att manchesterbyxor är fult. Detta inlägg ändrade min inställning, manchesterbyxor kan vara snygga. Lite fler bilder för att inspirationen ska komma behövs dock.
#8 Räven säger
2008-08-01 08:29 - Anmäl

På gymnasiet hade jag en religionslärare som hette Torsten. Han bar alltid blå manchesterbyxor med elefantröv ackopanjerat av en sliten axelremsväska och en fuktig cigarill.

Kort sagt: Manchester kommer alltid att konnotera religionslärare för mig.

Tack för idag, slut för i dag.
#9 ES säger
2008-08-01 11:13 - Anmäl

I princip tycker jag att det är snyggt med manchester, och skulle gärna ha det. Problemet är att tyget så snabbt brukar chansera och så ser man ut som en annan lufs. Jag vet inte hur man i affären kan se om manchestern är av bra kvalitet, att bara titta på prislappen är ju vanskligt. Några tips?
#10 Leo säger
2008-08-01 21:46 - Anmäl

#9: Satsa på en kraftig, tjock kvalitet. Detta passar dessutom bra för just vintern. Jag har ett par riktigt kraftiga manchesterbyxor från Polo, i höst två år gamla - inte så mycket - men de har använts flitigt och känns ganska fräscha. Vet inte om det kan blir så mycket mer hållbart.
#11 Oskar säger
2008-08-02 21:21 - Anmäl

En sak som gäller alla kläder är att man ska inte övertvätta. Det är något vi i Sverige ofta gör av någon anledning. Många plagg räcker det med att hänga / vädra / borsta. Ett par manchesterbyxor är ett sådant plagg. Om de sköts så har de oftast en bra livslängd.

Jag räknar med att mognadsgraden är så pass hög på Manolo att jag inte behöver förklara att detta in omfattar plagg som är kroppsnära så som strumpor, kalsonger och liknande.
#12 Oskar i Malmö_ säger
2008-08-04 11:29 - Anmäl

Till #9 ES
Manchestertyg med lite inblandning av konstfiber håller betydligt bättre än rent bomull (min erfarenhet). De mest långlivade manchesterbyxor jahg haft bland olika från RL, Valentino, Cornelliani var faktiskt ett par från H&M i en sådan blandning!!

Till #1 Adam
Smaken är som baken, som bekant.
Jag tycker att bredspårigt manchester kan ha lika hög modegrad som den smalspåriga. Köpte Valentino brallor förra året i Rom i riktigt bredspårigt manchester. Hur häftigt som helst
#13 Olof säger
2008-08-06 20:25 - Anmäl

Vart kan man finna slimmade manchester byxor?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen