Manolo logotype

Bond, Made by Tom Ford

Bild 317172

Så har den släppts. Trailern till nya James Bondfilmen, Quantum of Solace som har världspremiär den 7 November. Att James Bond har inflytande på hur män klär sig står utom all tvivel. Frågan är hur Tom Ford som levererar kläderna till kommande filmen kan påverka James Bondidealet?

Det kan framstå som underligt att det blir en sådan uppståendelse kring vem som får klä James Bond. Det är dock viktigt att komma ihåg att Bond är mer än bara en fiktiv filmikon. James Bond är ett ideal. Den perfekta mannen som har allt. Att det är Tom Ford som ekiperar Daniel Craig i kommande Bondfilm ter sig därför ganska självklart. Ford och Bond lever i samma utopi med såväl snabba sportbilar som en uppsjö av snygga tjejer. Det som skiljer är att den ena är verklighet och den andra fiktion.

Liksom Ericsson och Omega specialdesignar produkter i samband med bondfilmernas premiär utnyttjar även de klädmärken Bond bär filmerna som reklampelare. Turnbull & Asser lanserade i samband med Casino Royale en specialdesignad smokingskjorta av samma modell som den Craig använde i filmen. Ingen kunde väl heller undgå att smokingen till senaste filmen kom från Brioni.

Och vad kunde väl vara bättre för Tom Ford att sprida sin smått fanatiskt perfekta stilfilosofi än genom att klä James Bond? Bara trailern visar på att Ford utnyttjar utrymmet väl. Den maskulina siluetten med relativt breda axlar och slag till en markerad midja, vilket blivit något av Tom Fords signum, framhäver Bonds machoattityd väl. Frågan är bara hur många det är utöver James Bond som faktiskt kan bära upp denna stil?

Bild 317173
Vid sidan av välskräddade kostymer bjuder Quantum of Solace även på höstens stora trend, psykopatfrisyren.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: tom-ford
#1 T säger
2008-07-17 22:54 - Anmäl

Bond filmer är alltid ögongodis när det gäller kläder, inte minst de gamla filmerna med mer utflippad kostymering, själv gillar jag bäst introt och de lugna minuterna efter som spenderas på MI6 med de sköna insinueringar som utbyts där.
#2 Bubbel säger
2008-07-18 10:07 - Anmäl

Det vore kul om Ni kunde samla en artikel med alla "Bond produkter" med prisexempel inför QoS. Tom Ford, Omega, Aston Martin, Sunseeker och Sunspel kan man skymta i trailern och jag skulle även anta att brands såsom John Lobb, Turnbull and Asser, Persol och Sony dyker upp i filmen.
#3 DIF säger
2008-07-18 10:38 - Anmäl

jag säger bara the untouchable....
#4 Kinesen säger
2008-07-18 12:16 - Anmäl

Så länge inte den blå frottedressen som Sean Connery bar i någon av de första rullarna höjs till skyarna som mode
är jag nöjd. ;-)
#5 # säger
2008-07-18 14:43 - Anmäl

Ska komma ihåg psykopatfrisyren vid nästa besök hos frisören. Eller kanske inte.

Vad det gäller Tom Fords klädstil så är de nog, precis som det påpekas i artikeln, oftast lite för maskulina och doftar lite macho vilket inte alls passar mig.
#6 DeTomaso säger
2008-07-18 14:49 - Anmäl

"Ingen kunde väl heller undgå att smokingen till senaste filmen kom från Brioni. "
-Jo, jag. Hur framgick det?
Ford, Persol och Omega var destå tydligare.
#7 Olof säger
2008-07-18 15:38 - Anmäl

DeTomaso - Det låg ett kavajfodral tydligt märkt med Brionis logo på Bonds hotellrum. Har svårt att se att det var en slump att kameramannen fokuserade på det.. :)
#8 Vision 54 säger
2008-07-18 15:42 - Anmäl

Det är klass på både Bond och Ford. Men frågan är hur många det är som har råd att leva Stenbeck? Ska man vara en modeikon som Bond så ska man inte spela Bond. Man ska vara det. Därefter så tycker jag att "Frågan är bara hur många det är utöver James Bond som faktiskt kan bära upp denna stil?" stämmer bra in.
#9 Senses.se säger
2008-10-22 20:50 - Anmäl

Inte alls så blodig som det ryktats om, en av de första svenska recensionerna av Quantum of Solace: http://www.senses.se/quantum-of-solace-bond-film-nr-22-ar-skon-underhallning-for-stunden/
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen