Manolo logotype

Veckans Outfit - Drömmen om Florens

Bild 317140

Stockholms modevecka i all ära. Tre dagar av idell modevisningar och analyserande av nästa vårs trender får en att vilja klä sig närmast provocerande klassiskt. För om det är något som är säkert är det att cutawaykragen och linnekavajen kommer att vara precis lika tacksamma att bära som denna säsong.

Kavaj Polo Ralph Lauren (cirka 2640 kr) – Det fiskbensmönstrade linnetyget ger en härlig vintagekänsla, som gör att kavajen ser ut att vara direkt hämtad ur Brideshead Revisited. Treknäppta kavajer gör sig som allra bäst med en smal siluett och ledigt tyg.

Skjorta Barba Napoli (cirka 855 kr, Shopthefinest.com) – För många är en vit skjorta inget annan än just en vit skjorta. Jämför en skjorta från Barba med en medelmåttig skjortillverkare och den personen kommer att förstå att så inte är fallet.

Slips Drakes (cirka 915 kr) – En mörk slips skapar en dramtisk kontrast mot den vita skjortan. I stickat utförande lämpar den sig dessutom väl för den övriga relativt lediga klädseln.

Bröstnäsduk Paul Stuart (cirka 370 kr) – En vit linnenäsduk lyfter kavajen ännu något.

Ökenkängor Crockett & Jones – Ökenkängan eller Chukka Boots som de ofta benämns är suverän modellen för den som vill ha ett par eleganta boots till sin kostym eller blazer. Dessutom är den inte lika bunden vid säsongen som många högre bootsmodeller.

Byxor Cordings (cirka 1085 kr) – Att välja byxor i annat material än kavajen är ett enkelt sätt att göra klädseln något intressantare.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: 120%Linen Barba Napoli Cordings Drakes Paul-Stuart
#1 Kricke säger
2008-07-04 19:55 - Anmäl

Hey! Me like! Kavajen och slipsen lyfter hela outfiten.
#2 BroderAdam säger
2008-07-04 20:06 - Anmäl

Vilken outfit, helt klockren i all sin enkelhet! De där bootsen är verkligen något extra...
#3 Diego de la Vega säger
2008-07-04 20:51 - Anmäl

Wow, vilken outfit! Skjortan, byxorna och bootsen är ett lyft. Nu bokar jag en resa till Italien, Italiens sköna land, där små citroner gula, de växa uppå strand. Av dessa citroner kan man få sig en Limoncello, solens likör.

Efter en middag med fisk kräver traditionen i Campania-regionen, vilket nu också spritt sej till andra italienska regioner, ett glas Limoncello. Fortfarande idag gör familjerna i Campania-regionen, tillsammans med den traditionella hemgjorda tomatsåsen enligt "farmors recept", sin egen "limoncello".

Det speciella mikroklimatet i Campania-regionen vid Medelhavets kust ger utmärkta förutsättningar för odling av en unik citron, stor med tjockt och mycket smakfullt skal och med fantastiska egenskaper. Sedan urminnes tider har den berömda likören Limoncello framställts av denna citron. Det görs genom att tillvarata skalen från citroner som odlats och plockats endast för denna produktion.

Limoncello bör serveras vid rumstemperatur eller kyld, efter maten eller till kaffet. Ett glas iskall Limoncello i ett kylt likörglas är en oslagbar dryck. Det blir en trevlig törstsläckare när det blandas med grape tonic. Det är perfekt med champagne eller i prosecco för att tillreda drinkar. Det är mycket gott på glass, fruktsallad och jordgubbar. Mitt råd är, lägg flaskan i frysen, för att njuta av Limoncello när den är som bäst.
#4 T säger
2008-07-04 21:27 - Anmäl

#3 jag förstår exakt din koppling mellan ökenkängor och citroner.

Kavajen var riktigt snygg, frågan är om den finns på NK. Om den finns så tror jag den kostar lite mer än rl.com priset översatt till kronor dock.
#5 FarmerBoY säger
2008-07-04 21:40 - Anmäl

Toksnyggt! Men är inte manchester lite väl varmt nu?
#6 Björn säger
2008-07-04 21:55 - Anmäl

Mycket bra. Den olika bruna tonerna fungerar utmärkt tillsammans. En variant vore att skippa slipsen till förmån för en kontrasterande näsduk i brösfickan.
#7 Axl Rose säger
2008-07-04 21:57 - Anmäl

Snyggt, Olof.

Byxorna hade jag bytt ut men kavajen, skjortan, näsduken och bootsen är klockrena.
#8 Marcus säger
2008-07-05 00:36 - Anmäl

Kostar inte skorna nåt eller?
#9 Patric säger
2008-07-05 01:27 - Anmäl

Mycket snyggt. Fast personligen hoppar jag över slipsen.
Är nog lite mer traditionsenlig när det kommer till slipsar.
Gillar nog siden mest.

Fast det är klart, man ska ju pröva på nya ting :)

Den 18 oktober är det den internationella slipsdagen.

Och till alla er som gillar att gå omkring i sandaler nu när värmen kommer vill jag bara säga att klipp tånaglarna (de växer de med).
#10 William säger
2008-07-05 11:04 - Anmäl

Är byxorna i mollskin?
#11 Olof säger
2008-07-05 12:39 - Anmäl

Marcus - Priset på Crockett & Jones skiljer sig något beroende på butik. Runt 3000 kostar denna modell vad jag har sett.

William - Nej, de är i manchester. Cordings har dock byxor även i mollskinn.

http://www.cordings.com/CordingsSite/category/moleskin_trousers/
#12 Henrik säger
2008-07-06 22:43 - Anmäl

Hur pass varma är ökenkängor? Jag tycker att de ser så kraftiga och varma ut, men samtidigt så antyder namnet att de bör vara hyfsat svala.
#13 A.w säger
2008-09-10 21:22 - Anmäl

byxerna är obekväm och ser inte så bra ut .jag skulle ha mörkblåa manchester byxer,
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.