Manolo logotype

Modenyheter

Bild 317098

Det råder febril aktivitet inom modevärlden. Modehusens visningar avlöser varandra och modedigniteter runt om i världen sätter nu trenderna för nästa vår. För den som önskar en överblick följer här ett axplock av intressanta modenyheter.

Italia Independent
Lapo Elkann lanserade under den stora modemässan Pitti Uomo en fullskalig kollektion under märket Italia Independent, som mötts av stort intresse från modepressen. Kollektionen beskrivs som extravagant med tydliga influenser från Elkanns personliga stil. Räkna med breda slag och dekadent chic. Bild: The Moment.

Kim Jones Bloggar
Dunhills nya kreativa chef Kim Jones bloggar just nu för New York Times mycket läsvärda blogg The Moment, där Jones berättar om sitt nya arbete att modernisera denna anrika britt. Bland annat bjuder Jones på intressant läsning hur han inspireras av Dunhills tidigare design i sitt arbete. Spänningarna inför resultatet växer.

Bild 317099

Tom Ford fortsätter sin erövring
Daniel efterlyste i sin krönika mer sex appeal i dagens mode. Är det någon som tar det på allvar är det Tom Ford. I nedanstående videklipp från International Herald Tribute guidar Tom Ford runt i den nyinvigda butiken i Milano. Vid sidan av fullkomligt frosseri av lyx berättar Ford om sina nya butiksplaner och arbetet med att klä Daniel Craig i nya bondfilmen.

Länken till klippet

Rag & Bone
Rag & Bone lanserar i oktober sin allra första inseasonkollektion där den främsta inspirationskällan är tidig brittisk punk med band som Joy Division. Den lovande kollektionen innehåller bland annat ett par bildhandskar som tagits fram i samarbete med brittiska Dents. Huruvida kollektionen når den svenska marknaden är oklart. Via Style.com

Bild 317100

Carin Westers visning öppen för allmänheten
På tal om modevisningar. Nästa vecka inleds Stockholms modevecka där flera av de svenska märkena visar upp sina kollektioner för nästa vår. En av många är Carin Wester, som anordnar en visning öppen för allmänheten. Visningen startar 18:30 i Berzelii Park utanför Berns. Ses vi där?

Bild 317101

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Dunhill Italia-Independent tom-ford
#1 Sebastian säger
2008-06-26 21:17 - Anmäl

Mycket trevligt inlägg!
#2 T säger
2008-06-26 22:14 - Anmäl

Härligt med en liten uppdatering.
Kul att Tom Ford klär Bond, känns som ett litet avsteg från den klassike Bond (enl. böckerna). Men så är Craig en av de mest Bond-aktiga av de som spelat Bond - så det blir en bra kontrast.
#3 Fabian säger
2008-06-27 07:43 - Anmäl

jag kan tyvärr inte hålla med dig " T". För mig har Daniel Craig gjort minst intryck när det gäller skådespeleri som James Bond, i jämförelse med Roger Moore och Sean Connery. har dessvärre inte läst böckerna, och det är därför jag bara kan jämföra med tidigare estradörer.

för övrigt: lika bra artikel som vanligt!
#4 T säger
2008-06-27 11:11 - Anmäl

Jag håller med dig Fabian, om att Connery var roligare att titta på som Bond, Moore var jag inte lika förtjust i. Men jag tycker Craig gör en Bond som är mer trogen Flemings Bond fast han är lite tråkigare som skådespelare.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.