Manolo logotype

Made in England

Bild 317075

Det var länge sedan Storbritannien var någon större tillverkare av modekonfektion. De allra flesta brittiska modehus syr nu sina kläder utanför landets gränser. Det finns dock undantag med brittiska stilinstitutioner som Barbour och Mackintosh. Dessutom finns det en rad andra aktörer, betydligt mindre kända för den svenska marknaden. Här två intressanta exempel:

Albam
Albam erbjuder en fullskalig kollektion med allt från ytterrockar och kavajer till skor och weekendväskor. Designen är avskalad och enkel utan massa krusiduller. Med därtill en human prisnivå är detta ett mycket intressant märke. Självklart är det utifrån bilderna svårt att avgöra kvalitén, men en stark medial uppmärksamhet talar för märkets fördel. Allt produceras inte i England utan en del av tillverkningen sker även i Italien, Portugal och USA. Dock är samtliga ytterplagg producerade inom landet.

Bild 317076
Bild 317077

The White Shirt Company
Namnet talar tydligt om företagets affärsidé, och om det är något som inte går att få nog av är det just vita skjortor. The White Shirt Company erbjuder tre kragmodeller; klassisk, semi-cutaway och cutaway. Därtill går det att få manschetten i tre olika utföranden. Skjortorna sys i dubbeltvinnad bomull med knappar av äkta pärlemor. Själva modellen beskrivs som relativt vid med delad ryggbesparing. Likt många andra finare brittiska skjortor används "single needle stitching" för att göra stygnen mindre synliga.

Bild 317078
Cutawaykrage och klassisk krage till höger.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Albam The White Shirt Company
#1 Mattijahs säger
2008-06-18 16:37 - Anmäl

Ni glömde John Smedley!
#2 Kinesen säger
2008-06-19 05:58 - Anmäl

Det är väl just vita skjortor man kan få nog av, alla andra skjortor kan finnas i drivor men vita räcker väl med en 7 stycken ungefär eller ?
#3 rja säger
2008-06-19 10:06 - Anmäl

Jag har länge velat ha en enkelknäppt rock med synlig knapprad - tack för tipset! Annars är det bara Aquascutum och Burberry som gör liknande modeller vad jag kunnat se.
#4 J.E.N. säger
2008-06-25 23:26 - Anmäl

Tack för tipset, Olof! Trodde jag hade bra koll på de anglosaxiska öarna, men ack vad jag bedrog mig..

Hur som helst är en skjorta från Albam i skrivande stund på väg till mig. Upp till bevis!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen