Manolo logotype

Hämta inspiration från sommarkvällen

Bild 317038

Sommaren är på många sätt en tudelad modesäsong. Samtidigt som folk febrilt kastar sina kläder i värmen utan att tänka på konsekvenserna finns det mycket inspiration att hämta under denna säsong. Inte minst från den perfekta sommarkvällen.

Det går att hitta stilmässig inspiration från flera olika håll. De allra flesta använder sig av konventionella källor som modemagasin och bloggar inom ämnet. Att hitta de där personliga färgkombinationerna kräver dock i större utsträckning ett öppnare sinne. Att låta sig inspireras av fotografier, konstverk och naturen ger stilen mer grund. Mode och kläder är inga fenomen som kan betraktas seperat utan grundar sig även de I vad naturen har att erbjuda.

Faktum är att ett intresse för natur och trädgård inte sällan följs av en gedigen känsla för stil. Se på kända modepersonligheter som Yves Saint Laurent och Prins Charles. Saint Laurent inspirerades vilket diskuterades i tisdagens artikel kring dennes bortgång tydlig av sin trädgård. Likaså är Prins Charles en sann naturvän som matchar sina dubbelknäppta kostymer med blommor i kavajslaget.

När det gäller just sommarkvällen är det främst färgskiftningarna som är väl värda att studera något närmare. Solnedsgången inslag av rosa, orange, lila och blått är något som går väl att applicera på den egna stilen. Eller varför inte blanda det svagt rosa med gräsets ljusgröna nyans?

Bild 317039

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 000222 säger
2008-06-04 22:11 - Anmäl

Nice! Då ska jag hämta inspiration från en tistel nästa gång jag går ut.
#2 Staffan3x3 säger
2008-06-05 10:37 - Anmäl

Vad är det här?
Vad har du rökt Olof ?
#3 T säger
2008-06-05 11:17 - Anmäl

Det är ett mycket bra tips att hämta inspiration från natur och kultur, färgkombinationer man gillar funkar bra på kläder också. Reflekterade över vad jag hade igår och kan såhär i efterhand konstatera att jag var klädd som en sandstrand i solnedgång, det här var verkligen en intressant artikel, har inte tänkt på det här tidigare.
#4 F säger
2008-06-05 15:10 - Anmäl

fullständigt substanslöst, tyvärr.
#5 Henry säger
2008-06-05 15:29 - Anmäl

Nu börjar detta bli väl skitnödigt! Matchar du toalettpappret med tandborsten som sedan mathar med din deodorant?
#6 Krone säger
2008-06-05 16:17 - Anmäl

Att vandra omkring i en tredelad ljus bomullskostym duger gott uppe på godset, även på kvällarna.
#7 M säger
2008-06-05 20:29 - Anmäl

Bra artikel. Satt helt nyligen och knåpade ihop en outfit utifrån blommande gräslök jag drog upp ur landet; ljus lila med inslag av grått mot grönt. Det blir snyggt!
#8 T säger
2008-06-06 23:24 - Anmäl

Till de som verkar skeptiska: Möjligen har inte poängen gått fram riktigt; det handlar om att skapa en utstyrsel utifrån naturens färger, inte att man ska matcha naturens färger som en marinsoldat på hemligt uppdrag.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen