Manolo logotype

Tips på näthandel

Bild 317003

Allt fler butiker inser nätets många fördelar och väljer att starta en webshop i egen regi. Även om det finns mycket kvar att önska på området kommer det ständigt nya och lovande ljusglimtar. Här följer tre stycken med helt olika stilar.

Boggi
För den som söker efter klassiskt italienskt mode till ett humana priser är Boggi en gömd pärla. Tidigare har det krävts en resa till Italien för att få bekanta sig med Boggi, men nu har märket öppnat webshop. Än motsvarar utbudet på hemsidan inte det verkliga, men förhoppningsvis kan utbudet utökas även på nätet. Det finns dock en hel del trevliga linneskjortor och snygga bälten. Skjortorna är relativt smala i sin modell, utan att vara superslimmade.

Bild 317004

Bild 317005

Harrys of London
Brittiska skor behöver inte betyda klassiskt randsytt från Northhampton. Harrys of London som tidigare även specialdesignat skor för alla kashmirmissbrukares våta dröm Pringle of Scotland, använder sig av klassiska modeller, men gör dem I något sportigare utförande. Företaget startade sin verksamhet 2001 och anlitade 2005 Kevin Martel, med bakgrund på bland annat Ralph Lauren och Giorgio Armani, som kreativ chef för verksamheten. I år startade Harrys of London en egen webshop. Stor vikt läggs vid skornas komfort och bland annat har en helt unik sula tagits fram i samarbete med italienska Vibram som inriktat sig mycket på extremsport och motorcykelracing.

Bild 317006

Hanon Shop
Med ett utbud där välkända märken som Adidas, Fred Perry och Levi's Vintage varvas med för många mindre familjära märken som Call of the Wild, Rittenhouse och Folk kan Hanon tilltala en bred publik för den som är lite mer inriktad mot streetwear. Dessutom erbjuder Hanon en del skor och kläder av begränsad upplaga samt flera intressanta designersamarbeten.

Bild 317007
MHI by Maharishi

Bild 317008
Rittenhouse

Bild 317009
Folk

Bild 317010
Converse x John Varvatos

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Boggi Folk
#1 oscar säger
2008-05-20 19:01 - Anmäl

mycket väl behövligt med fler internetbutiker...
#2 Wictor säger
2008-05-20 19:10 - Anmäl

#1 Väldigt praktiskt om man inte bor i Sthlm/Gbg. Allt vågar man inte köpa över internet men vissa saker går att beställa om man har ganska vanlig kroppsbyggnad och vet hur storlekarna är.
#3 Axel säger
2008-05-20 23:56 - Anmäl

Boggi verkar vara ett bra tips! Hur är kvalitén på skjortorna? Linneskjortorna var snygga, men är inte sådana svåra att tvätta?
#4 Axel säger
2008-05-21 00:07 - Anmäl

Ytterligare fråga ang. Boggi: Är det classic fit du referarar till när du kommenterar passformen? Tacksam för svar!
#5 Herr K säger
2008-05-21 07:12 - Anmäl

Jag tar en av varje tack! ;-) . Dock skall man vara medveten om att tolkningarna av storlek skiljer sig ordentligt åt. Min f.d flickvän köpte en massa plagg i min storlek då hon var i Italien och inget passade! Bra artikel för övrigt.
#6 Olof säger
2008-05-21 08:19 - Anmäl

Axel - Jag har en linneskjorta och en vanlig. Båda har efter ett års av frekvent användande behållit formen riktigt bra. Om jag förstått det rätt har de bara en modell som de kallar för classic fit, vilken jag upplever som relativt smal. Linneskjortan är något vidare, men linneskjortor brukar å andra sidan inte vara superslimmade.
#7 Modelbehaviour säger
2008-05-21 08:21 - Anmäl

Lita inte alltid på bilderna på webshoppar.
Av erfarenhet så vet jag att all görs för att få produkten så attraktiv som möjligt. Det är tråkigt att öppna paketet och inse att passformen inte alls är som på bilderna,
#8 Gäst säger
2008-05-21 08:35 - Anmäl

Ärmarna såg förfärligt långa ut på Boggiskjortorna när modellerna bär dem. Annars såg de (skjortorna alltså) rätt så trevliga ut även om det är ganska basic modeller som erbjuds. De flesta har väl redan 80% ljusblåa skjortor hängandes i garderoben.
#9 Olof säger
2008-05-21 09:44 - Anmäl

Anonym - Du har helt rätt i att ärmarna är ganska långa. Detta är ju för att de skall kunna passa såväl långa som korta. En kortare person kommer att tvingas korta ärmarna något. Det är betydligt svårare att gör det omvända. :)
#10 Axel säger
2008-05-21 12:03 - Anmäl

Olof - tack för svar!
Brukar ligga mellan 38 och 39 i storlek så jag är inte säker på vad jag ska köra på i det här fallet. Passform och krympning är ju avgörande. Linne tenderar väl att krympa en hel del? Hur har din linneskjorta klarat sig på den fronten Olof? Vad ska jag köra på tror du m.a.p. passform och krympning? Vill inte ha tajt men inte heller ett tält.
Ledsen att jag är så frågvis men ska beställa ett par skjortor så det är ju kul om valet blir så bra som möjligt! :D
Tack för en grym blogg f.ö. - läser dagligen!
#11 Gäst säger
2008-05-21 21:15 - Anmäl

#9: Ja, jo, men vem kortar ärmarna på sina skjortor? Det blir sällan bra. Bättre då att erbjuda olika ärmlängder. Är Boggiskjortorna smalare i passformen jämfört med brittiska diton? Classic fit är ju traditionellt ganska vid i passformen. Har sett att du har en och annan skjorta från Harvie & Hudson (som förövrigt börjat erbjuda slimfitskjortor på sin hemsida, vad det nu är med brittiska mått...), hur är dessa i jämförelse med Boggiskjortorna? Mina H&H-skjortor är ganska tältlika i passformen (storlek 15"/35") men funkar på hösten och vintern då jag ofta bär en tröja över och "håller in" allt överflödigt tyg.
#12 Olof säger
2008-05-22 06:59 - Anmäl

Axel - Jag uppfattar dessa som relativt smala. Själv har jag alltid 39 och då sitter de perfekt. Inte supersmala, men långt ifrån tält. Skulle säga att det är en lite ungdomligare siluett jämfört med vanliga buisnesskjortor. Angående hur linneskjortan behållit sin form är min uppfattning att den klarat sig bra. Har krympt lite, men inte märkbart så att den påverkat ärmlängden eller själva passformen.

Anonym - Ärmlängden är en viktig detalj och när det gäller konfektionsskjortor är skräddaren ens bästa vän för att få en perfekt ärmlängd. Visst har det sina fördelar med att erbjuda olika ärmlängder. Jämfört med Harvie & Hudson är det stor skillnad. Deras skjortor uppfattas precis som du säger av oss svenskar som väldigt vida. Boggis skjortor är betydligt smalare i sin siluett.
#13 andreas säger
2008-05-29 20:16 - Anmäl

Jobbar för en butik som precis startat webshop. Se mer på www.pickadollstore.com

/A
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.