Manolo logotype

Bröstnäsdukar med kontrast

Bild 316873

På tal om kontraster. Jag har aldrig varit något större anhängare av enfärgade sidennäsdukar. Oftast känns de fantasilösa. Än värre till matchande slips då det genast blir utstuderat tråkigt. En enkel kontrasterande kant kan dock göra underverk.

Med ett antal inspirerande bröstnäsdukar går det verkligen att ta begreppet basgarderob till en helt ny nivå. En standardklädseln med vit skjorta och mörkblå blazer året om kan genom ett så enkelt medel som bröstnäsduken kännas nytänkande varje dag. Till och med den mest mönsterallergiska kan skapa spännande kombinationer med hjälp av bröstnäsduken. Här tre exempel:

Kilgour
Savile Rowskräddaren Kilgour får allt att kännas väldigt enkelt. Materialvalet framstår som naturligt självklart. Som att födas i schweizisk bomull, pärlemorknappar och ofodrade kavajer.

Bild 316874

Charles Tyrwhitt
Linnenäsdukar i andra utförandet är enfärgade och vita är onekligen inget det finns ett överflöd av. Charles Tyrwhitt har glädjande nog förstått fördelen med detta material och erbjuder ett mindre utbud av just linnenäsdukar på sin webshop.

Bild 316875

Turnbull & Asser
Det finns ett underbart avsnitt i den anglofila kultserien Jeeves & Wooster där överklasslyngeln Bertie Wooster tvingas slänga alla sina nyinköpta bröstnäsdukar för att inte göra sin personliga betjänt Jeeves allt för upprörd över det vulgära broderade initialer innebär. Vad han då tyckt om näsdukar prydda med herrekiperarens namn är omöjligt att svara på. Klart är dock att år 2008 sett betydligt större stilmässiga utsvävningar.

Bild 316876

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Charles-Tyrwhitt Kilgour
#1 Bedstefar säger
2008-03-27 22:07 - Anmäl

Enig, "lacking one you cannot be considered fully dressed, much less well dressed."
#2 Murray säger
2008-03-28 01:30 - Anmäl

Linne är ett underbart material som vi ser på tok för lite av numera. Blir helt klart ett inköp av ovannämnda näsdukar från Charles Tyrwhitt. Vad gäller den sistnämnda så anser jag personligen att det är i det närmsta en dödssynd att bära någon form av plagg där tillverkarens logotyp finns synlig. Jeeves & Wooster är förstås en underbar serie, delvis för humorn, delvis för kläderna.

#1, Ett klockrent citat. Och givetvis sant.
#3 GJ säger
2008-03-28 02:05 - Anmäl

Någon som vet var man kan få tag på sorgenäsdukar? Alltså vita med svart kant, ungefär som bilden högst upp.
#4 Murray säger
2008-03-28 12:36 - Anmäl

#3, Du fick mig lite intresserad där, så jag började titta runt på nätet. Kunde inte hitta något exempel på sorgenäsduk som inte rörde sig om någon enstaka begagnad för auktion. Mitt tips är att Du tittar runt på olika textilhandlar och butiker inriktade på väldigt klassisk herrklädsel. Eller se om Du kan hitta någon som kan sy upp dem åt Dig.

Annars är alternativet den som Du nämnde, dvs den på bilden högst upp från Kilgour. Den har dock marinblå kant.
#5 Aktuar säger
2008-03-28 12:41 - Anmäl

Tiger har hatt en del pyntelommetørkler med kontrastkant. For eksempel svarte med hvit kant, hvite med svart kant, blå med gul kant, og så videre.
#6 Gabe säger
2008-03-28 14:50 - Anmäl

Nu är vi verkligen inne på garderobens väsentligheter....;-))
#7 H säger
2008-03-28 15:46 - Anmäl

Bröstnäsduk, I love! Idag har jag själv en från italienska Roda i ljusblått linne med mörkblå blommor och rosa kant som på Charles Tyrwhitt ovan. Denna nedstucken i en mörkgrå kavaj till ett par smala chinos från Thomas Burberry och ett par bruna mockabrogues från C&J. Någon som lyckats med en bättre casual friday-klädsel? :-D
#8 Helt grön säger
2008-03-28 16:39 - Anmäl

Jag är helt grön på det här med bröstnäsdukar och undrar om någon skulle kunna berätta lite om hur det funkar och så utan att komma med en massa nedvärderande kommentarer.
Jag har runt ett tiotal kavajer i min garderob men på varenda en är bröstfickan igensydd. Är det vanligt eller kanske rent utav standard? Kan man sprätta upp sömmen och använda bröstfickan?
Hur viker man en bröstnäsduk snyggt?
Tacksam för hjälp, glåpord klarar jag mig utan.
#9 Martin säger
2008-03-28 16:47 - Anmäl

#8, fickor brukar vara igensydda på kavajer när man köper dem, bland annat för att de bätre ska hålla formen. Det finns dock kavajer men påsydd låtsasficka, det är ganska lätt att se om så är fallet. Är det en riktig bröstficka är inga problem att sprätta upp sömmen och börja stoppa ner näsdukar.
#10 Subjective Fashion säger
2008-03-28 18:02 - Anmäl

Fräscha. Rödvita kanske blir lite karamellkänsla över men fina färger..
#11 Calle säger
2008-03-28 19:00 - Anmäl

Kolla Stenströms de har linne med avikande kant. Snygga till rätt pris. Roda har också dessa men då lite dyrare.
#12 Micke N säger
2008-03-29 12:53 - Anmäl

#8 utöver det #9 skrev:

Det finns miljoner sätt att vika men det snyggaste är att inte vika utan bara stoppa ned lite nonchalant. Annars kolla denna länk:

http://www.samhober.com/howtofoldpocketsquares/pocketsquarefolds.htm
#13 Diego de la Vega säger
2008-03-31 22:10 - Anmäl

A pocket square is for decoration, a handkerchief is for blowing your nose and a bandana is for covering your face when robbing the bank.

A single piece of cloth can be only one of these things at any given time but, given a good washing, could be all of them over its lifetime.
#14 Gustaf säger
2009-11-02 21:48 - Anmäl

Hej! Jag måste slå ett slag för hermés pochette gavroche´s med reservation för stavningen. Jag har sedan i somras letat gamla exemplar efter ett förstz ex blivit inropat på ebayett styck Pierre d'orient et d'occident i blått.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen