Manolo logotype

Veckans Outfit : Modern Dandy

Bild 316857

För att knyta an till onsdagens artikel får även veckans outfit inspireras av mannens främsta stilideal, dandyn. En världsvan excentriker vars karaktär står stenfast i rådande modevindar. Klädseln utgår från originalet Beau Brummels idéer kring kläder, men i en betydligt moderna tappning.

Regnjacka Ilse Jacobsen (cirka 1540 kr) – Den traditionella dandyn brukar åka till Neapel för att köpa pastellfärgade linnekavajer och London för mossgröna tweedkavajer. Exotiska platser och världsmetropoler i alla ära, vi nöjer oss med att åka till Danmark för en regnrock med tillhörande sydvester.

Väska You Must Create (cirka 2210 kr) – Duffelbagen är knappast optimal som väska för kontoret, men snygg som sportig weekendbag eller för den utan massa pappersarbete.

Glasögon Oliver Peoples – Inte alla kommer undan med markerande svarta glasögon lika galant som Michael Caine, men för de som lyckas är det bara att gratulera. Få accessoarer är så uttrycksfulla.

Skor Creative Recreation (1650 kr, Urbana.se) – Går det annat än att gilla dessa färgsprakande sneakers?

Strumpor Topeco (50 kr, Urbana.se) – Bara för att skorna rymmer fler färger än 70-talet samlat, behöver inte strumporna gå i gråton. Tvärtom det är bättre att fortsätta färginfernot.

Chinos Our Legacy (1299 kr, Très Bien Shop) – Our Legacy har gått från att uteslutande tillverka t-shirts till en närmast fullskalig kollektion på två säsonger. Idén att tillverka klassiker i uppdaterad passform är inget revolutionerande, men Our Legacy gör det onekligen riktigt bra.

Skjorta Brooks Brothers (cirka 915 kr) – Även om den rad nya designers valt att tolka button-downskjortan och även lyckats väl med detta, står sig originalet starkt.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Oliver Peoples Our-Legacy
#1 Carl-Olof säger
2008-03-21 18:26 - Anmäl

Snygg outfit om man bortser från skorna, de känns för extrema. Skulle valt ett par röda canvas sneakers från ex Superga istället.
Eftersom detta är ett forum för modemedvetna män vill jag passa på att tipsa om Tradera om ni vill fynda. Har haft lite rensning hemma och lagt ut lite Ralph Lauren, New and Lingwood, Turnbull & Asser och Hackett mfl.

Sedan skulle jag vilja plantera en tanke. Har bott i London och där varit med om att vissa forum för modeintresserade arrangerat träffar där likasinnade kunnat sälja eller byta kläder och accessoarer. Kanon ide då man ofta tröttnar på vissa saker men inte vill slänga det eller sälja över nätet.
Kanske kunde vara något för aktiva Manolo läsare att haka på?
Glad Påsk
#2 Diego de la Vega säger
2008-03-21 19:46 - Anmäl

Brummel i Brummel vem lufsar där, färgerna sprakar, en clown visst det är......

Färg Glad Påsk !
#3 T säger
2008-03-21 23:09 - Anmäl

Tycker att det är en snygg utstyrsel och att det är skorna som verkligen gör den.
Tänkte passa på att fråga Olof vad det är för material i den skjortan som var i safaribilden bland de dubbelknäppta kavajerna, såg himla trevlig ut.
#4 Gore säger
2008-03-21 23:13 - Anmäl

Scyssta myror, och de funkar bra med allt utom skjortan.
#5 Jonas säger
2008-03-21 23:22 - Anmäl

Tjena olof jag har spanat in dina inläg och jag måste säga att du gör mig stolt! Keep going dude, ni på manolo gör ett sjukt bra jobb men jag är inte här för att smöra. Det jag undrar över är egentligen vad är det för skor som gäller nu till våren? vilka färger ska man satsa på ? Jag ser att du här har tagit med ett par schysta sneakers i starka färger är det de som gäller? Eller vad säger experten? Jag skulle vara lite tacksam med lite tips Haha riktigt schysta brillor !! Förövrigt en grym artikel.
#6 GeorgeVII säger
2008-03-22 09:17 - Anmäl

Grymt snygg jacka, helt perfekt färg och form, nu är man sugen på att köpa!
Glasögonen var inte lite snygga heller, men OP känns lite för dyrt för mig =(
#7 Gore säger
2008-03-22 10:27 - Anmäl

Ja med tanke på att man måste åka till USA eller Japan så.
#8 Olof säger
2008-03-22 10:59 - Anmäl

Carl-Olof - Jag tycker det låter som en alldeles ypperlig idé som vi verkligen skall ta till oss på Manolo!

T - Skjortan är i oxfordbomull som genom hård tvättning fått en grov struktur. Nästan som linne.

Jonas - Tack! Håll ut något så kommer snart en artikel om tips på snygga sneakers.
#9 DIF säger
2008-03-25 13:13 - Anmäl

#7 OP finns i London sedan en tid tillbaka. Jag köpte ett par sjyssta solglasögon när jag var i NYC o de informerade mig om det. Bara så du vet. Det är iaf lite närmare USA o Japan. :-)
#10 DIF säger
2008-03-25 13:23 - Anmäl

Oliver Peoples finns numera i London också!
#11 Jan säger
2008-03-25 15:17 - Anmäl

Vaddå dandy?
Modds eller?
#12 heyyouwhostandup säger
2008-03-25 22:46 - Anmäl

Grymt snygg outfit, färglatt och coolt :D
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.