Manolo logotype

Fråga Manolo: Gummistövlar

Bild 316846

Hej, Kom för ett par dagar sedan på att jag behöver ett par gummistövlar. Är ju både praktiskt och kan förhoppningsvis också vara ganska snyggt. Mina efterforskningar har dock inte uppbringat så mycket av värde, så jag tänkte att detta är ju ett ypperligt tillfälle att fråga Manolo. Det jag letar efter är ett par färgglada stövlar; Den bild jag har i huvudet är något i stil med Paul Smiths logga, härligt färggrant i alla fall. Vore trevligt om ni har några tips att dela med er av! /Erik

Jag håller helt med dig. Gummistövlar är praktiskt och i rätt utförande även snyggt. När det gäller färgglada varianter är det tyvärr ganska magert. Mig veterligen har Paul Smith inte gjort gummistövlar för herrar. Inte heller finns det något direkt motsvarighet till dammodeller som de från Marc Jacobs eller Pucci. Förhoppningsvis kan något av dessa tre alternativ i stil med det du söker.

Hunter
Efter att Kate Moss trappat lera under Glastonbury festivalen i ett par gummistövlar från Hunter, blev denna brittiska klassiker återigen populär. Främst syns Hunters i diskreta färger som mossgrön, marinblå och rött, men för den något mer excentriskt lagda finns bland annat även rosa och lila. Ett par är tveklöst en investering för livet.

Bild 316847

Tretorn
Ett tips för färgglada gummistövlar är att se till det marina modet. Det brukar vara något kortare stövlar mer lämpade för ett aktivt liv på båten. Här ett par från den svenska klassikern Tretorn.

Bild 316848

Swims
Ett prakiskt alternativ till gummistövlar är galoscher. Detta skydd möjliggör att kunna bära något mer dressade skor på kontoret utan att behöva förstöra dem på vägen dit. Norska Swims har en enkel design i en mängd olika färger, vilket gör att galoschen vid sidan av att fylla en viktig praktiskt funktion även ger bäraren lite färg.

Bild 316849

Bild 316850

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer Skor

Andra artiklar om varumärkena: Swims tretorn
#1 Kricke säger
2008-03-18 21:52 - Anmäl

Gummistövlar är ALDRIG snyggt! Däremot är de ofta praktiska så det är viktigt att ha ett par.
#2 Viktor säger
2008-03-18 23:02 - Anmäl

Fan seriöst, palla gummistövlar...
#3 MB säger
2008-03-18 23:53 - Anmäl

Nej, bara nej.
#4 Studenten säger
2008-03-18 23:54 - Anmäl

Så länge du inte ska på camping eller för övrigt befinna dig i naturen så anser jag att man bör undvika stöveln. Allvarligt talat... hur långt ska vi gå vad gäller mode??

Låt folk ha på sig vad de vill men att ens "uppbringa" ämnet på en (vad jag trodde) seriös sajt om just manligt mode måste anses vara ett big no no.
#5 spyse säger
2008-03-18 23:57 - Anmäl

Något jag tycker ni totalmissar är klassiska höga militärkängor! Kan vara sjukt snygga till ett par worker jeans, och med rätt snören, kanske inte så höga men finns modeller som går upp en bra bit.

Sedan en fråga, hur kontaktar jag manalo, mailar, hittar inget på sidan. Anledningen till att jag undrar är för att jag vill veta hur man får med sin blogg på insytt.
#6 Diego de la Vega säger
2008-03-19 01:39 - Anmäl

Det enda tillfälle då en gentleman kan ha galoscher är när han befinner sig på kommandobryggan på ett örlogsfartyg.

Vad gäller färgglada stövlar finns det knähöga, knallgula sådana som seglare gärna använder.
#7 Olof säger
2008-03-19 07:44 - Anmäl

Spyse - Maila info@manolo.se så kollar vi på det!
#8 mt säger
2008-03-19 08:53 - Anmäl

Saknar AIGLE som i mitt tycke gör de finaste stövlarna-smalare benvidd än alla konkurrenter-och kanske ngt om det vackert grova hos klassiska NOKIA. Vad gäller Galoscher eller pampuscher så måste jag säga att de klassiska svarta från TOTES sätter sig säkrare till en välsydd lädersula och kostym.
Till er som har lite svårt med gummidon på fötterna - ta en koll på hur man klär sig utanför city. Varför inte Skåne eller Storbritanien: man kan vara välklädd med gummi. Det var det här med de vidare vyerna...
#9 tommy säger
2008-03-19 10:26 - Anmäl

Hej. Så bra att ni tog upp frågan med gummistövlar. Det är ett praktiskt plagg som - med klimatförändringen - kommer att behövas allt oftare i framtiden. Like it or not. Vi kommer säkert att se fler modeller i stil med Hunter och även i fler färgalternativ även för herrar, både för skogen och för city.
Håller inte alls med #1 och förstår inte vad #menar.
#8 sade det i ett nötskal: när man sett sig runt och vet vad som händer med gatumodet t.ex. i London, Köpenhamn och i Stockholm (första gången i London redan för länge sedan och nu som en revival), kan man bara konstatera om Hunter att en klassiker är alltid en klassiker. Har själv ett par gröna och ett par svarta "wellingtons" som de kallas i England. Snygga och samtidigt stilsäkra. Passa på storleksnumreringen. Lita inte på konverteringen ifrån brittisk standard i fall du köper över nätet. Du behöver sannolikt en eller två storlekar större än vad konverteringen föreslår (en 10 borde alltså motsvara en 44, men gör nog inte det, särskilt om du önskar lägga i en ergonomisk sula).
Äger även ett par Swims. Litet dyra är de, men de ger just en sådan välkommen face-lift med färger och en cool "boot strap" baktill, åt ett praktiskt herrplagg som orättmätigt fått en gubbstämpel och nästan dött ut. Dom finns givetvis också i svart. Själv valde jag den skogsgröna som är snygg, också med bruna skor.
Har märkt att gummi som material ofta framkallar starka passioner eller antipatier både hos kvinnor och män. Sjäv tycker jag att en välgjord gummistövel är ett av de mest praktiska plagg som finns. Aldrig är jag så nöjd som då jag i allsköns ro kan vandra omkring på gator i blåst och regn, med vetskapen om att mina skor är torra också när jag kommer fram till mitt möte... Samma gäller fritiden och ett par bekväma gummistövlar.
Gummistövlar kan alltså vara nog så tuffa och uttrycker en grundmurad klassisk maskulinitet. Varför skulle dessa i citymiljö numera endast vara förbehållna våra kära damer? Det finns inte fel väder - bara fel kläder.
#10 c säger
2008-03-19 11:39 - Anmäl

Kan varmt rekommendera stövlar från Le Chameau. (se tex www.jakt.se) Klassiskt stuk som man kan bära med stolthet. Om det är något med mer färg finns det lite varianter från La Crosse. (se tex www.naturkompaniet.se)
#11 Yohn säger
2008-03-19 15:30 - Anmäl

För er som behöver ett par riktigt bra gummistövlar, köpt Försvaret stövlar. Svarta, skryktåliga.
#12 Kit Walker säger
2008-03-19 16:08 - Anmäl

"När syndafloden kommer vägrar Fantomen att ta på sig gummistövlarna", säger ett gammalt djungelordspråk.
#13 tommy säger
2008-03-19 19:19 - Anmäl

12# Det är därför äfven Fantomen skola vara förgänglig...
;-))
#14 T säger
2008-03-20 01:34 - Anmäl

#9 Säger det så bra.
Och till er som fortfarande tvekar till gummistövlar säger jag att det inte finns något bättre val till tweedkostymen när man ska skjuta rådjur/hjort/fasaner/kaniner ute i skogen.
#15 Maurizio säger
2008-03-20 08:41 - Anmäl

#14:
Riktiga män jagar björn... inte hjort... med en morakniv!

Försvarets stövlar och en vaxad kappa eller överrock med jeans, otroligt bonnigt läckert!
#16 Calle säger
2008-03-20 11:30 - Anmäl

Finns bara ett alternativ enligt mig; Le Chameau. Franska i naturgummi, finns både vår/sommar/höstfodrade och vinterfodrade. Till jakten funkar de både till långa byxor (instoppade) och till knickers.
#17 Marcus säger
2008-03-21 16:43 - Anmäl

Utmärkt med gummistövlar på festival.
#18 tommy säger
2008-03-21 18:41 - Anmäl

Som ett tillägg till mitt tidigare inlägg, skulle jag även vilja reflektera över en intressant trend: Tidigare (under 50-90 talen) var det så för oss män, att vi ägde ett (1) par gummistövlar som ofta varade livet ut och var av s.k. universalsnitt. De slets slut och såg förfärliga ut när de var inne på sitt tredje decennium. Detta innebar i praktiken att man som man hade gröna Tretorn-stövlar med snören bak- eller framtill (eller de svarta Nokia-stövlarna over here i Finland). Efter att ha pratat med en bekant som jobbade med markandsföring av just gummistövlar, fick jag erfara att världen delar sig i 'gröna' och 'svarta' länder inom denna bransch. Sverige, Tyskland och många kontinentaleuropeiska länder är övervägande 'gröna' vad gäller prefererad färg på gummistövlar, medan man i t.ex. Finland, USA, Kanada och Island klart föredrar den svarta stövelfärgen.
Hur som helst, kan man numera även som man äga flera par stövlar, beroende på var och till vad de skall användas.
Detta var ju tidigare en självklarhet för kvinnor, men numera smyger sig trenden över också till oss män. Bra så.
#19 Kaksar säger
2008-03-23 23:29 - Anmäl

Skellerup gör schyssta stövlar. De gör även snygga "mid-height" stövlar som fukar utmärkt på gården och i landet.
F-n vet hur lätta de är att få tag på men mina håller precis lika bra nu som när jag köpte dem för 15 år sedan på NZ
#20 Schneider2000 säger
2008-03-24 20:38 - Anmäl

Nu är ni fan ute och cyklar.
#21 Schneider2000 säger
2008-03-24 20:42 - Anmäl

Jag har ett par orangea tretorngummistövlar med spiktramp och anpassade för att användas till motorsågsanvändning om nån är intresserad av att köpa.
#22 CU säger
2008-09-25 15:46 - Anmäl

Jag tycker ni ska kolla in Tretorns nya sortiment, det finns en massa fräcka modeller nuförtiden, och det är verkligen inte bara för tjejer! Tretorn Sub är snygg, den finns som svart/naturgummi. Tretorn har även snygga sneakers, har jag precis upptäckt. Jag är inne på att köpa ett par "Cykel Boot", de har svenska namn på många av sina modeller.
#23 Lars säger
2008-10-11 00:12 - Anmäl

Jag har ett par viking retro high lime gröna och det funkar perfekt.
#24 Johan säger
2008-12-01 12:55 - Anmäl

Var kan man hitta snygga gummistövlar, utan fåniga snören och spännen som det kan fastna saker i. De ska vara utan spiktramp och stålhätta.
Tjejer har flera hundra olika modeller med olika färg och mönster att väla på, men vi män har bara ett fåtal olika modeller och ett fåtal färger att välja mellan
#25 Ann-Christine säger
2009-09-24 05:14 - Anmäl

Säg Hunter, det räcker
Exklusiv, stil och kvalitet samt bekväm
Allt i en enda gummistövel från Hunter
Jag köpte ett par svarta Hunter med höga, snäva skaft i våras och har trampat omkring i dem hela sommaren. Det är garanterat en mycket skön gummistövel.
#26 Nicke säger
2009-09-24 08:36 - Anmäl

Jag håller helt med Dig, Ann-Christine.
Hunter har så sköna gummistövlar, så snygga och så stilrena. Jag använer också flitigt mina Hunter, så varma och sköna och sockarna blir alltid så behgligt fuktiga.
#27 Sofie säger
2009-10-27 14:51 - Anmäl

Jag gillar stövlar. De ger stadga åt vristen och ett behagligt skydd åt smalbenet. Dessutom är det snyggt. Tidigare använde jag läderstövlar, som ofta kostade uppemot 1 500 kr, men för några år sedan fick jag syn på Hunters högskaftade, svarta gummistövel, som nu blivit så populär. Jag tyckte den var snygg, provade och den visade sig vara mycket skön. Jag köpte Hunters gummistövlar för 1 000 kr istället för en läderstövel för 1 500 kr – och sedan har jag varit Hunter trogen – en riktig kvalitetsstövel, snygg, elegant, bekväm och skön – dessutom 30 % billigare än en läderstövel.
Gummistövlar är bara ett måste i varje fashionistas garderob.
#28 Raderad säger
2011-02-25 22:44 - Anmäl

Jag älskar både starka färger, för att man bli glad och det livar upp, och gummistövlar. De är så sköna och kan vara riktigt snygga. När det gäller gummistövlar är tyvärr är män oftast hänvisade till svart, brunt, blått och grönt medans tjejer har hela regnen vilket jag tycker är orättvist. Hunter original finns i rött och Aubergine som mest färgranna för män. Sulle gärna se Tretorn och Viking göra sina vackra snygga gummistövlar i trevliga färger för män t ex turkos, lila, metallic i olika färger.
#29 Raderad säger
2012-10-02 17:38 - Anmäl

Håller med om att det borde finnas roligare färger på gummistövlar för män. Hittade för ett tag sen märket Le Chameau som har en del fina modeller. Men jag tycker nog att Hunter är snyggare i modellen trots allt. Dock förknippar jag mest Hunter med kvinnor som har Odd Molly kläder och samlar på änglar nuförtiden...förr var det ju något annat, de har egentligen en gedigen historia bakom varumärket http://www.hunterstovlar.se/hunter_gummistovlar.html
#30 Raderad säger
2013-03-13 11:34 - Anmäl

Verkar som det finns fler män än jag som vill ha en förändring gällande mäns utbud av gummistsövlar. Vill också kunna ha rosa, lila, rött, turkos etc. Det borde inte vara så svårt att designa snygga gummistövlar i dessa färger!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.