Manolo logotype

Krönika: Den perfekta sneakern

Bild 316765

För närmare tio år sedan var jag på resa genom USA tillsammans med min far. Mitt nyfunna sneakerintresse tog ordentlig fart med det fantastiska utbud som landet i väst erbjöd. Och i en märklig butik, något norr om Boston, hände något som aldrig hänt mig tidigare. Jag hittade den perfekta sneakern.

Vi skulle paddla kanot i några dagar och besökte en outdoorbutik för att inhandla utrustning. I ett hörn hittade jag skoavdelningen som mest bestod av hiking-kängor och andra tjocksulade skapelser. Men så hittade jag dem: Nike Air Moc. Tyvärr hann jag inte mer än plocka upp skon i handen innan det small till ordentligt i hela huset och allt blev svart. Blixten hade slagit ner i butikstaket. All ström var borta. Vi var tvungna att utrymma lokalen direkt och snopet nog var det bara att ställa tillbaka skon och försöka hitta ut i mörkret.

Efter en kort sejour med camping och ett par hundra bett från de här otrevliga små krypen, var det dags att åka vidare. Fast besluten att hitta mina nya favvoskor letade jag igenom varenda skoaffär jag kom över. Inte ett spår. Och ingen hade ens hört talas om modellen Air Moc. Jag fick åka hem till Sverige tomhänt.

I flera år hade jag skorna på hjärnan, men vid det här laget var det lite svårt att komma ihåg exakt hur de såg ut eller var det var jag egentligen hade fastnat för. Men jag mindes känslan av det och jag visste att de skulle dyka upp förr eller senare. Vilket de mycket riktigt gjorde.

Tyvärr blev det uppenbart att jag inte skaffat mig en särskilt bra bild av dem under de få sekunder jag höll dem i mina händer. Skorna jag hittade såg ut som på bilden ovan. Ett av mitt livs största antiklimax.

I efterhand har jag skrattat åt händelsen, men även längtat tillbaka till den där jakten på den heliga sneaker-graalen. Det var roligt att gå in i hundratals skobutiker med förhoppningen att man skulle hitta dem igen. När jag väl nådde fram till mitt mål var det inte alls så roligt som jag hade tänkt mig.

Det är sant som i alla andra sammanhang - resan är målet, även när det gäller fåfänga.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

Andra artiklar om varumärkena: nike
#1 Kim säger
2008-02-18 22:21 - Anmäl

Haha vafan är det där egentligen? Avkomman från ett bildäck som förökat sig med en toffla?
#2 t o b säger
2008-02-18 22:33 - Anmäl

haha, Kim sammanfattade nog alla våras tankar väldigt bra.
#3 En elak en säger
2008-02-18 23:29 - Anmäl

Jag har länge, ja faktiskt i nästan fem år letat efter modellen Adidas Berlin. Det är en ljusblå mocka-sko som är alldeles underbar.
Så jag vet precis hur pirret i magen sätter igång när man går in i en skobutik.
#4 Romeo säger
2008-02-19 14:28 - Anmäl

Det var den fulaste sko jag någonsin sett.
#5 Richard säger
2008-02-19 15:31 - Anmäl

Är inte detta en badsko som man kan inhandla i turkiet?
#6 Mister Walker säger
2008-02-19 18:21 - Anmäl

Skitful sko. Ska det vara sneakers ska det vara klassiska, autentiska modeller dvs chuck taylors, dunks, rod lavers etc. Annars ser man ut som en tönt. Texten var dessutom nästan provocerande tråkig precis som alla era texter. Ta det inte personligt men fan vad denna sidan suger. Men tack för era tips på webbutiker och hur man rakar pungen för dom skulle jag inte fått från annat håll.
#7 Woria säger
2008-02-19 18:57 - Anmäl

#6
Fan vad synd att du klagar och sedan prisar sidan, på en och samma gång. --.--

Tycker du att sidan suger behöver du ju inte läsa det de skriver, ingen tvingar ju dig trots allt. Jag för min del kan säga att Manolo flera ggr varit en resurs för mig (och för dig också, som du skriver angående pungrakning i ditt meddelande). Således: klaga mindre, prisa mer!
#8 Gäst säger
2008-02-19 20:31 - Anmäl

#7 Ironi, ngn?
#9 T säger
2008-02-19 20:35 - Anmäl

Rolig artikel, kan känna igen mig till viss del, detta verkar dock vara mer åt besatthet ;)
#10 louie säger
2008-02-20 13:28 - Anmäl

Det måste varit blixten som gjorde dig förvirrad - the moc kan vara bland topp tre av Nikes fulare modeller tilsammans med the Soc Racer och Air Jordan 13-19.
#11 H säger
2008-02-20 21:34 - Anmäl

#6: Fattade du ingenting av texten?? Han sriver ju att det var ett antiklimax för att skon var ful. Tycker att det var kul skrivet!
#12 EL STILO säger
2008-02-24 18:39 - Anmäl

Om jag inte minns fel så gjorde japanska atmos en collab med just Nike med den här skon. Då såg mocen något annorlunda ut. (Se länken)

http://www.sneakerfreaker.com/sneakerreleases/NIKEAIRMOC-ATMOS/

Jag tycker dock att det är viktigt att klå sig i ett sammanhang så om det är sneaker som är bra för utomhusliv så spelar modellens utseende ingen roll.
//

WWW.ELSTILO.NET
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.