Manolo logotype

Beteendemönster solglasögon

Bild 316762

Att välja solglasögon är absolut ingen lek. Till skillnad från vanliga glasögon svänger modet för solglasögon i rasande tempo. Vårens måste blir höstens allra största stilmiss. Därför gäller det att utveckla ett beteendemönster för att välja solglasögon. Vi ger er tre.

Nostalgikern
Få accessoarer talar om så mycket nostalgi som solglasögon. Gamla filmstjärnor som förevigat olika modeller blir återigen senaste mode och varje år är det en klassik solglasögonmodell som hypas för nästa år vara helt passé. Att inhandla klassiska bågar innebär dock ett betydligt långsiktigare tänk. Likaså finns den en påtaglig risk att drabbas av hybris genom att anamma en stil som endast Steve Mcqueen behärskade.

Rayban Clubmaster, Persol

Hipstern
Problemet med hipsters är att det adrig riktigt går att avgöra huruvida det hippa verkliget är hippt kontra ren och skär ironi. Oavsett vilket är det alltid lätt att förakta trender utan att faktiskt se nyttan i dem.

Bild 316763

Henrik Vibskov, Topman, Urban Outfitters


Excentrikern
David Hockney och Elton John kan båda tillskrivas skaran av excentriska glasögonbärare. En skara som inte ligger allt för långt ifrån hipstern. Den huvudsakliga skillnaden är att excentrikern styrs av sin färgstarka personlighet och inte vad som står i Rodeo.

Bild 316764

Retrospecs.co.uk, Cutler & Gross Vintage

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer Glasögon

Andra artiklar om varumärkena: Hackett Henrik-Vibskov Persol Ray-Ban Topman
#1 Jesper säger
2008-02-17 23:18 - Anmäl

Jag är så trött på alla olika sorters ray-bans.
Och i och med "I'm not there"- hypen så tror jag på ett stort överflöd av just raybans i vår..
#2 T säger
2008-02-18 17:10 - Anmäl

Hoppas folk fortsätter med sina wayfarers eller ray-bans av typen ovan så att jag inte behöver känna mig som nån Svensson med mina runda bågar.
#3 Subjective Fashion säger
2008-02-18 20:48 - Anmäl

Har lite svårt för den här berg o dalbanan.
#4 Singular. säger
2008-02-18 20:52 - Anmäl

Wayfarer? Det var ju förrförra året. Dessförinnan var det pilotglasögon. Jag har kört med runda bågar i ett år nu, men nu är det dags byta när "alla" helt plötsligt ska ha det till våren. Jag kommer att köra med ett par gamla Ray-Ban Gatsby inköpta i USA, helt rätt just nu
#5 Che säger
2008-02-19 09:49 - Anmäl

Kan vi inte bestämma att solglasögon inte bara är ett trist modesmycke utan även en stiltillhörighetsmarkör. När något är "rätt" övergår det med en gång ändå till a bli "fel".
#6 - säger
2008-02-19 21:54 - Anmäl

Vad fånigt de är när man resonerar om inne och ute i modesammanhang, man har väl på sig vad man trivs i. För mig har wayfarer varit inne i 10 år och kommer troligen alltid vara de?
#7 Åsa_ säger
2008-02-21 19:47 - Anmäl

Hej!
Mycket bra inlägg. Jag gillar när man resonerar runt glasögon på detta sätt. Nu har jag en "glasögonblogg" sedan någon vecka. Får jag kopiera inlägget (om jag tydligt visar att det är från Manolo) och skriva min egen kommentar runt inlägget och sen länka hit? ...det kanske är fritt fram att kopiera hit & dit eller så gör man inte så.. Hej då från Åsa
#8 M.Sc säger
2008-02-22 15:00 - Anmäl

#6
Är du säker på att ordet du söker är mode, och inte stil?
Ute och inne är väl definitionen på mode eller avsaknad av just detta.
#9 - säger
2008-02-23 17:46 - Anmäl

#8 Vad jag försöker säga är att samhället är slav under andras åsikter, detta visar sig speciellt i våra klädval. Istället för att skapa sig en egen stil/identitet som man trivs och passar i, byter man garderob varje säsong (inte minst när de gäller solglasögon).

Stockholm är motsägelsens huvudstad, folk är kloner av varandra trots att de känner sig så unika.

jag tror de handlar om feghet, hävdelsebehov och brist på självinsikt.
#10 asdasdasd säger
2010-04-13 04:21 - Anmäl

Hahahahaha! vilken "I'm Not There-hype" är det du tänker på egentligen... Fckface
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.