Manolo logotype

Glitter och glädje på Ellegalan

Bild 316735

20-årsjubilerande tidningen Elle anordnade under gårdagen den årliga modegalan i sitt eget namn. För den som deltog från den tidiga pressfrukosten, genom intervjuer med vinnare och andra, under själva galan och dess efterfest blev det en lång dag.

Ellegalan är Skandinaviens största modegala och i år valde juryn att ge priset som Årets bästa designer till Acnes chefsdesigner Johnny Johansson. Med en lite mystisk och närmast mytomspunnen personlighet har han varit med under hela märkets resa där kreativitet stått i fokus. En kreativitet som blivit tydligt bevittnad under märkets resa från rookie till världsvan och nu en välförtjänt pristagare. Årets internationella designer blev belgaren Dries Van Noten.

Årets bäst klädde man blev filmpersonligheten Jonas Åkerlund, som inte kunde närvara på grund av en filminspelning i Los Angeles. Men som i en video, likt The Knife på Grammisgalan häromåret, ironiserade över hur "glad" han var över att ha vunnit. Det samlade intrycket när pristagarens namn spred sig verkade annars vara en samstämmig lättnad över att taffligt stajlade Idol-profiler kammade noll - för den här gången.

Men förutom ständigt goth-stajlade Åkerlund var det idel glada tillrop bland vinnarna. Sandra Backlund (Årets blickfång) var glad, Jonas Hallberg (Årets celebritetsstylist) ännu gladare och Årets nykomling-vinnarna Jojo & Malou allra gladast.

I vimlet bland de 800 inbjudna syntes alltifrån Sveriges designerelit, politiker, modebloggare, stora och mindre stora celebriteter och ett oräkneligt antal branschfolk. Tillsammans festade de i Grand Hôtels pampiga lokaler till långt efter midnatt.

Galan, varvad med andra delar av den senaste tidens modehändelser, visas i efterhand i Kanal 5 den 17 februari klockan 19.00.

För bilder, besök Stureplan.se eller Realtid.se.

Bild 316736

Jonas Åkerlund, årets enligt Elle bästa klädda man. Håller ni med?

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: dries-van-noten
#1 T säger
2008-02-02 20:36 - Anmäl

Verkligen snyggt, ska också köpa mina skor på McDonalds i fortsättningen. (OBS, ironi)
#2 Gäst säger
2008-02-02 22:45 - Anmäl

Jo men.. nä.. han var inte så snyggt klädd. Åtminstånde inte på den bilden..
#3 JoakimF säger
2008-02-03 12:27 - Anmäl

Finns bättre klädda män i vårt lilla land
#4 Philip Windsor säger
2008-02-03 18:07 - Anmäl

om gästerna på Ellegalan är Sveriges bäst klädda så skäms jag över att vara svensk.
#5 oscar.andersson säger
2008-02-04 17:39 - Anmäl

ja han va då inte snygg!
#6 Adam.W säger
2008-02-04 21:01 - Anmäl

Jasso är det magtröja som gäller nu?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.