Manolo logotype

Axplock från +46

Bild 316720

Modevisningar i alla ära. Stockholms modevecka består dock av betydligt mer än att låta creddiga modejournalister bevaka sitt välbefinnande genom att sitta front row. Parallellt med visningarna pågick även modemässan +46 där designers och agenturer ställde sina plagg för nästa höst. Vi tog en titt.

Permanent Vacation
Göteborgsbaserade Permanent Vacation lanserar nästa höst sin första renodlade herrkollektion. Det smala kollektionen innehåller bland annat en manchesterkostym, parkas i vaxad bomull och flanellskjortor. Den ofodrade manchesterkavajen beskriver kläderna väl med ledig elegans perfekt för en romantiserad bild av semestern. Långt ifrån skrikiga barn på charterresa.

Bild 316721
Bild 316722
Bild 316723

Cicatriz
Med en bakgrund som klubbarrangör startade kompisgänget bakom Cicatriz ett eget klädmärke. Genom marknadsföring på undergroundklubbar växte företaget snabbt till att idag finnas representerat hos 50 återförsäljare världen över. Den unika webshopen, där varje plagg visat genom en liten film, har mött stor entusiasm och till stor del bidragit till märkets framgång. Sälj och PR-ansvarig Robert Furelid beskriver kläderna som casual med en twist. Det vita bandet som blivit märkets kännetecken är ett resultat av att slippa marknadsföra märket genom stora logotyper.

Bild 316724
Bild 316725
Bild 316726
Bild 316727

T-shirttrycken utgår från vardagliga bilder som till exempel äggsmörgåsen på bilden ovanför.

Odeur
Odeur är ett unisexmärke som startade 2006 främst med att producera t-shirts och tröjor. För hösten 2008 presenteras den första fullskaliga kollektionen. Precis som namnet antyder utgår kläderna från en doft. För att ytterligare förmedla denna känsla medföljer ett prov på denna speciellt framtagna doft varje plagg. Även den grafiska profilen speglar till stor konceptet. Trekanten som är ett stående inslag i kläderna är en symbol för en dofts uppbyggnad med en bred bas och och en spets som till stor del formar doftens karaktär.

Bild 316728
Bild 316729
Bild 316730

Ondo Jeans
Ondo Jeans, som vi skrev om i höstas, fortsätter sitt koncept med enkla och avskalade jeans av hög kvalité. Jeansen tillverkas av en familjeägd fabrik i den italienska provinsen Teramo och som material används italiensk denim. Läderpatchen görs helt för hand utav läder från Tärnsjö garveri.

Bild 316731
Bild 316732

TSM
Svenska väskmärket TSM riktar sig främst till kvinnor men har en unisexväska för oss killar. Modellen finns i svart och brunt. Som material används Vanchetteläder, en obehandlad läderkvalitet som efter användning får en alldeles unik patina. Finns att köpa på nätet genom Tjinona.se.

Bild 316733
Bild 316734

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Odeur ondo-jeans
#1 AntonL säger
2008-02-03 10:46 - Anmäl

Mycket läsvärd artikel! Kul att ni lyfter fram lite roligare och annorlunda märken som Odeur där uppe. Synd bara att det inte gick att köpa i Göteborg...
#2 Sandraa säger
2008-02-05 14:13 - Anmäl

Fan. cicatriz blir bara bättre och bättre hela tiden. Snälla börja gör tjejkläder... : )
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.