Manolo logotype

Tips på accessoarer

Bild 316608

Efter söndagens artikel efterfrågades fler artiklar om accessoarer, något vi män kan tyckas sakna. För kvinnor är handväskor och smycken en självklar del av klädseln. Det finns dock en rad användbara accessoarer även för oss män, här följer några.

Paraply – Ett snyggt paraply hör ofta till väldigt låg prioritet. Ändå är det något som ofta behövs för att behöva traska omkring i färgglada reklamparaplyer gör ingen glad. Paraply från Swaine Adeney Brigg.

Slipsklämma – En bokstavligt talat totalt sågad och av många avskydd accessoar som nu tycks ha rest sig. Det skall dock sägas att detta är en detalj ganska svårt att lyckas med. Snyggast är slipsklämman i kombination med en ganska strikt outfit. Tänk amerikansk 50-60-tals byråkrat; vit skjorta med smal krage, slimmad kostym och rak vit bröstnäsduk. Slipsklämma i silver från Forzieri.

Strumpor – Strumpor har diskuterats flitigt. Många kanske börjar tröttna. Strumpor är dock ett sådant grundläggande basplagg att det känns väldigt främmande att det skulle bli tröttsamt. Hundtandsmönstrade yllestrumpor Scott Nichol.

Bröstnäsduk – Det brukar sägas att klädesplagg bör vara funktionella i första hand. Bröstnäsduken bevisar snarare motsatsen och befäster fåfänga som den starkaste drivkraften. Den som väldigt sällan bär kavaj, men ändå vill bära bröstnäsduk kan istället testa att bära den i skjortfickan, gärna i skjorta av något grövre bomullstyg. Låter säkert helt galet, men det funkar faktiskt. Paisleymönstrad bröstnäsduk från Paul Stuart.

Plånbok – Liksom paraplyet fyller plånboken en väldigt viktig funktion. Att slippa behöva söka igenom varenda ficka i jakten på kontokortet eller kontanter gör vem som helst vansinnig. En alldeles för stor eller tung plånbok kan dock förstöra klädernas siluett helt. En smal och ganska nätt variant med plats för kort och lite kontanter brukar vara att föredra. Det är bättre att lägga det som inte får plats i väskan. Brun plånbok från Borsalino.

Vilka är era favoritaccessoarer?

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer Strumpor Smycken

Andra artiklar om varumärkena: Borsalino Forzieri Paul-Stuart
#1 Oskar säger
2008-01-09 18:48 - Anmäl

"En bokstavligt talat totalt sågad och av många avskydd accessoar som nu tycks ha rest sig. Det skall dock sägas att detta är en detalj ganska svårt att lyckas med."
"Många kanske börjar tröttna. Strumpor är dock ett sådant grundläggande basplagg att det känns väldigt främmande att det skulle bli tröttsamt."
Herregud så ängslig artikel Manolo... är ni en modeblogg borde ni väl kunna göra några statements, avslöja vad ni själva tycker istället för att oroa er för negativ kritik bland kommentarerna.

Förresten, en artikel om manliga accessoarer som inte omfattar den mest självklara: klockan. Illa...
#2 Bruno säger
2008-01-09 19:05 - Anmäl

Inget revolutionerande direkt, hade varit kul med lite mer galna häpnandsveckande prylar. Men visst är det bra saker ni presenterar förvisso. Bra som alltid Olof.
#3 Andreas2 säger
2008-01-09 19:17 - Anmäl

En av mina favoritaccessoarer saknades också, nämligen manschettknappen. Där skulle jag förresten också gärna vilja ha lite tips på vart jag kan hitta "vardagsskjortor" med dubbel manschett. Det verkar vara nästintill omöjligt att hitta skjortor med dubbel manschett som inte är väldigt mycket business.

Om någon vet vart jag kan hitta en snygg, figursydd skjorta med dubbel manschett, utan bröstficka eller vita manschetter och krage i ett tyg som passar till vardags (ex.vis till ett par jeans) så berätta gärna här i kommentarerna. Eventuella förslag på butiker bör ligga i Stockholm.
#4 Oskar säger
2008-01-09 19:23 - Anmäl

La Chemise eller Eric Skoglund borde funka. Båda ligger i närheten av Stureplan/Birger Jarlsgatan.
#5 MArtinS säger
2008-01-09 19:29 - Anmäl

Jag håller med Bruno där; hade gärna sett lite nya ideer, kanske även saker som inte kräver kostym?
#6 Skjorttips säger
2008-01-09 19:43 - Anmäl

Andreas2: Kolla på The Shirt Factory, de har en del fina skjortor som är snyggt figursydda med dubbel manschett
#7 Wictor säger
2008-01-09 19:45 - Anmäl

Oskar: tycker inte det är illa att det inte är klockor med varenda gång? Det är inte "illa" i alla fall.. Men det kanske är något du själv och många vill ha med?
#8 Randsöm_ säger
2008-01-09 19:45 - Anmäl

Beröm för att ni lyssnar på era läsare!
#9 FarmerBoY säger
2008-01-09 20:07 - Anmäl

Herregud vad folk klagar. Det enda Olof gör är avsända en varning och faktum; att slipsklämma är svårt att lyckas med.

MartinS: Ingen av ovanstående accessoarer kräver kostym, men visst, slipsklämma är väl gränsfall.

Andreas2: Förutom tidigare nämda butiker kan du pröva tailorstore.com. Där kan du designa egna skjortor och får välja både modell, krage och tyg. Måttsydd dessutom.
Ett tips är att ta måttabellen till en skräddare eller själv mäta en från en skjorta som sitter bra redan i dag.

Och så till sist, Olof: Jag har prövat bröstnäsduk i fickan på mina oxfordskjortor ett flertal gånger, men lyckas aldrig då det blir för bylsigt. Har du lyckats få till det bra vill jag gärna veta hur :)
#10 Philip Windsor säger
2008-01-09 20:34 - Anmäl

Ingen revolutionerande artikel, men ändå värdig att signeras 'Olof'. Mina spontana kommentarer:

- Var hittar man Paul Stuarts bröstnäsdukar i Stockholm? Blir lika sugen varje gång Olof länkar till den!

- Använder endast slipskämma sporadiskt, men visst är den praktisk! Själv anser jag att man aldrig bör bära denna accessoar till kostym då den lilla metallbiten lätt snor uppmärksamhet. Personligen använder jag enbart slipsklämma när jag satsar helhjärtat på att se ut som en brittisk universitetsprofessor, komplett med tweedkavaj, kostymbyxor, grårutig skjorta och diagnoalt randig slips.
#11 Brooke säger
2008-01-09 21:22 - Anmäl

The shirt factorys skjortor är usla. Ett stalltips är Rose & Born i korsningen Grevgatan/Strandvägen.
#12 Stefan_ säger
2008-01-09 22:35 - Anmäl

Brooke, jag har ett drygt tjugotal som jag använder i jobbet, nyfiken på om du kan dels rekommendera "bättre" till samma pris, dels motivera varför The shirt factorys skjortor är usla.

Jag anser att om man passar på under jul och sommarrean då man kan få dom för 450.- att de är svårslagna i kombinationen pris/kvalité, tyvärr säljer inte MQ dom längre, de sålde dom för 299.- på rean.
Visst händer det att jag köper dom till fullpris, men hellre 4-5 per rea ;)
#13 don Dandelion säger
2008-01-09 23:12 - Anmäl

@Andreas2: T.M. Lewin har en veritabel uppsjö av slimmade skjortor med dubbel manschett. Kan ju vara värt att beställa ett ex nu när de rear ut dem för £ 25 stycket, litet på vinst och förlust; enligt mitt tycke gör de alldeles förträffliga skjortor!

Beställes väl enklast via hemsidan, www.tmlewin.co.uk - har du inte testat dem tidigare tycker jag definitivt att du skall ge dem en chans!
#14 T säger
2008-01-10 01:00 - Anmäl

Det gäller att inte använda för mycket accessoarer bara, tar du näsduken så är det bäst att du går utan strumpor, annars riskerar du att se ut som ett fån.
#15 Steve säger
2008-01-10 09:13 - Anmäl

don Dandelion: Tack för tipset! Blir sugen på att beställa ett par. Hur sitter deras slimfit i förhållande till Stenströms slimline? Några tips om hur man omvandlar engelska storlekar till svenska?
#16 THEMAN säger
2008-01-10 09:25 - Anmäl

Tja kul sida… Men jag vet inte om jag håller med allt..
jag har bloggat om detta kolla in min post..


http://www.c-r.se/2008/01/09/vad-ska-man-ha-pa-sig-del-1/

MVH / c-r.se
#17 don Dandelion säger
2008-01-10 12:13 - Anmäl

@Steve: Har inte testat Stenströms slimline, däremot fitted body, och Lewins slim-fits ligger nog ganska nära de senare.

Storlekarna är litet knepiga; jag är själv en 39:a (i kragen, alltså), så vanligtvis är det medium, eller 15,5 tum, som gäller för mig, men jag kör small från Lewin - ärmarna (34,5 tum) är perfekta på mig, och jag tror att de sitter på mig ungefär som en Stenströms slimline av "rätt" storlek skulle göra!

Lewin har tabeller på hemsidan, så har du dina mått är det bara att kolla där! Bra skjortor gör de, hur som!
#18 T säger
2008-01-10 14:41 - Anmäl

Ja, var kan man hitta Paul Stuart i Stockholm?
#19 Gäst säger
2008-01-10 17:24 - Anmäl

ingen halsduk....ingen scarf...inga hängslen....illa!
#20 KJ säger
2008-01-10 17:36 - Anmäl

Strumpor i alla möjliga färger och ett snyggt paraply.
#21 verus säger
2008-01-10 18:13 - Anmäl

Jag kan bara säga hahaha när man läser era diskutioner
är ni män eller???
#22 mr O säger
2008-01-10 18:27 - Anmäl

Paraplyet är, som Olof säger, ett måste. Speciellt när det aldrig verkar komma någon snö och vinter trots att det är januari. Istället bara regn...

Är det någon som vet hur det är med reparation av paraplyer? Finns det någon som sysslar med sådant i Sverige över huvud taget?
#23 Murray säger
2008-02-01 01:53 - Anmäl

En rekommendation till alla som går klädda i kostym eller udda kavaj är att använda bröstnäsduk. Gärna en enkel vit i linne eller bomull. Det lyfter helheten.

#21 Verus. Personligen tycker jag att det är tragiskt att så få män idag bryr sig om hur de klär sig. Att vara intresserad av det man har på sig är långt ifrån omanligt, de senaste årens nedgång i ämnet till trots.
#24 Vincent Johansson säger
2008-12-02 11:42 - Anmäl

Grymma accessoarer.
Personligen är jag ett stort fan av dandystilen. Snyggt och uppklätt. Jag tycker att min artikel: http://www.sweseduction.com/min-syn-pa-seduction-the-return-of-the-dandy kompletterar din väl. Keep on the good writing =)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen