Manolo logotype

Uppdatera garderoben 2008

Bild 316598

Många lovar sig själva en ny stil 2008. Slänga ut allt gammalt som bara ligger och skräpar för att på allvar kunna bygga en respektabel garderob. Ibland kan det dock vara lätt att förhasta sig en aning. Vi ger er därför tio användbara tips att tänka på för att lyckas med att förnya sin garderob.

1. Vänta efter rean
Även om det är lockande är det viktigt att inte förhasta sig under rean. Självklart går det att fynda under reatid, men tänk till ordentligt. Är detta verkligen ett plagg jag kommer att vilja bära under samma säsong näst år? Undvik plagg som är allt för trendriktiga, vilka med största sannolikhet ändå känns tröttsamma om ett år.

2. Testa nya affärer
Times har skrivit en artikel i samma ämne. Ett av många tips de ger är att våga testa nya affärer. Det är väldigt lätt att hitta en favoritaffär och stanna där. Att ge sig ut på jakt efter nya affärer öppnar ögonen.

3. Minimalist
Basplagg kan vara oerhört tråkiga, men fem välsittande vita skjortor är definitivt bättre än fem färgglada du tröttnat på.

4. Underkläder
En bra garderob kräver bra underkläder. Nerslitna strumpor och kalsonger mår ingen bra av.

Bild 316599

5. Släng ut det gamla
Det är väldigt lätt att bygga upp en enorm garderob där majoriteten av plaggen bara samlar damm. Vissa använder taktiken att för varje nytt inköpt plagg slänga eller sälja ett gammalt. Oavsett taktik är det viktigt att kontinuerligt syna sin garderob för att hitta plaggen som bara tar plats.

6. Städa garderoben
Efter att ha slängt ut de plagg som inte används är det dags att börja städa gardeoben. Att sortera skjortorna efter färg och nyans kan framstå som maniskt, men det är obeskrivligt skönt att botanisera i en strukturerad gardrob. En luftig garderob gör matchandet till ett nöje.

6. Gå till skräddaren
Passform är allt. Plagg som blivit små eller för stora skall om inte en skräddare kan hjälpa till säljas eller lämnas in hos second hand-butiken.

7. Skor, skor, skor
Det kan aldrig betonas tillräckligt. Skorna utgör grunden för en lyckad stil. Satsa på kvalité och skomodeller för olika tillfällen.

8. Tänk till
Det är viktigt att verkligen tänka efter vad som är själva tanken med ens stil. Våga inspireras av modetidningar och bloggar för att se vad du faktiskt tycker om. Det är även viktigt att ifrågasätta vilken typ av passform du trivs och passar i.

9. Kläder för varje tillfälle
En garderob måste innehålla plagg för olika typer av tillställningar. Även de som går året runt i t-shirt och sneakers kommer att behöva en kostym. Att då behöva plocka fram studentkostymen, som antagligen både sitter dåligt och känns alldeles för stel, är inte roligt för någon inblandad.

10. Accessoarer
De subtila detaljerna berättar oftast mer om personligheten än de framträdande plaggen. Dessutom är de väldigt tacksamma eftersom de oftast tar väldigt lite plats i garderoben.

Bild 316600
Bild: Nicolas Jones for Scabal. Vit skjorta Gieves & Hawkes

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Philip Windsor säger
2008-01-06 17:41 - Anmäl

Grymt som vanligt Olof!
#2 T säger
2008-01-06 18:12 - Anmäl

Sista bilden var riktigt snygg
#3 Anders säger
2008-01-06 18:32 - Anmäl

trevlig artikel, synd bara att man inte har plats för att "botanisera" i klädkammaren. Passa er för att skaffa sambo, dom tar upp stor plats i din klädkammare och för att inte nämna badrummet.. :)
#4 A säger
2008-01-06 19:23 - Anmäl

"Passform är allt. Plagg som blivit små eller för stora skall om inte en skräddare kan hjälpa till säljas eller lämnas in hos second hand-butiken."

Kan förstå att man fixa till detta med plag som har blivit för stora hos skräddare men däremot inte om det är plagg som är för små..hur går det till?
#5 Alexx säger
2008-01-06 19:26 - Anmäl

Jag skulle gärna ha lite tips på vad det finns för olika accessoarer också.. inte bara att man skriver det :) Så, vad ska man satsa på för accessoarer? Jag är en ung kille som inte går iklädd kostym utan mer jeans och kofta/cardigan.
#6 Randsöm_ säger
2008-01-06 20:08 - Anmäl

Aa ni borde göra en artikel om accessoarer!
#7 Sypni säger
2008-01-06 21:01 - Anmäl

Bra artikel! Jag skulle verkligen behöva gå igenom min garderob, och dessutom köpa en ny, större.
Att gå till skräddaren med en del plagg skulle inte vara fel, någon som kan rekommendera en bra skräddare i Stockholm?

sypni.wordpress.com
#8 Hej säger
2008-01-06 23:13 - Anmäl

nån bra skräddare i malmö som ni brukar gå till?
#9 Joakin säger
2008-01-07 06:21 - Anmäl

Hej alla är det nån. som vet vart kan man hitta ideer om klädstyl ,färger o plagga o.s.v./tacksam
#10 Joakin säger
2008-01-07 07:19 - Anmäl

ok jag tänkte mig mest inom 08-omådet
#11 masterkiller säger
2008-01-07 10:16 - Anmäl

Någon som vet vad det kostar att platsbygga en garderob, (ungifär som den på bilden ovan) och någon firma i Sthlm's området som gör det? Vill ej ha IKEA hellst.
#12 Deloma säger
2008-01-07 13:10 - Anmäl

Detta var faktiskt mitt nyårslöfte, att rensa och uppgradera min garderob. Har slängt en jävla massa och köpt en hel del i dagarna. Det mesta har inte varit på rea.

För det mesta har det varit basgrejer, räknar med att hålla på med bas ett par månader till innan jag kan börja ta ut svängarna o handla roligare kläder.

Jag har även lovat mig själv att alltid vara välklädd nu.. Innan har jag mest sparat de nyaste kläderna av ngn anledning.. :(
#13 T säger
2008-01-07 15:40 - Anmäl

Masterkiller:
Garderoben på bilden är platsbyggd av en brittisk firma; <a href="http://www.wardrobemagic.co.uk/" rel="nofollow">wardrobemagic.co.uk/</a>
För att få en prisuppgift föreslår jag att du söker efter "snickare" på eniro och ringer valfri. Annars verkar ju wardrobemagic göra gratis hembesök...
#14 c säger
2008-01-08 07:10 - Anmäl

A: Det finns många sätt att ändra ett för litet plagg! Exempelvis kan man lägga ner fållar, eller placera om knappar för att ge mer plats i midjan.
#15 Charismatic Revolution - Sveriges främsta attraktionsexperter säger
2008-01-09 16:34 - Anmäl

<strong>Vad ska man ha på sig? (Del 1)...</strong>

Tja alla!
God fortsättning och må 2008 bli allt det ni önskat er! Efter att ha tittat runt lite i bloggsfären slog det mig plötsligt att majoriteten av alla bloggar handlar om mode&amp;#8230;
Ja, det låter lite konstigt (för att inte säga ytligt), ...
#16 Manolo.se &amp;raquo; Arkiv &amp;raquo; Tips på accessoarer säger
2008-01-09 18:20 - Anmäl

[...] söndagens artikel efterfrågades fler artiklar om accessoarer, något vi män kan tyckas sakna. För kvinnor är [...]
#17 fitted wardrobes säger
2008-10-03 07:32 - Anmäl

recently we got a similar one fitted at our home. earlier things were lying here and there (on the corner table/mounted on walls or backside of the door) which didn't seem to be neat. now a new look has come to the bedroom. its very useful.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen